Szerintem is neked van igazad, akkora vámot fizettet Trump az USA vevőkkel az európai termékekre amekkorát akar. Nem Dánia vagy Franciaország fizeti a vámot hanem az amerikai vevő.
Én nem értem, hogy miért mondjátok, hogy mivel EU ban vámunió van, nem szabható ki mondjuk dán származású vagy akár minden Dániából szállított termékre külön vámtétel. Az USA, Kína stb. import szempontból irreleváns a vámúnió sztem.
Én ezt most nem látom annyira veszélyesnek, mivel Grönland megvásárlásának/annektálásának/akármilyének és ezzel egy NATO-n belüli konfliktus felvállalásának még a Republikánus szavazók közt is nagyon alacsony a támogatottsága.
De ami a legfontosabb: Grönland, a grönlandi lakosok elutasítják az egészet úgy ahogy van. Ha pedig a lakosság elutasítja akkor az legfeljebb megszállás lehet, nem megvásárlás.
Trumpnak van még három (effektíve 2.5) éve a politikában. Az nem sok. A Republikánusok között is minden nappal egyre kevesebben vannak akik ezért a rövid időért kockára tennék a pályafutásukat. Olyan politikusokról, tisztségviselőkről van szó akik még akár évtizedekig szeretnének pályán maradni. Ha egyszer nem veszi észre időben, hogy túl sok ilyen embernek tesz keresztbe és elkésik a TACO-val, vagy egyszerűen túl sok kárt okoz nekik, akkor nagyon hamar partvonalra állítják a sajátjai is.
Más: A SCOTUS-on is egyre nagyobb a nyomás, hogy döntsön a vámokról. Ha Trump második elnöki ciklusának a legnagyobb politikai vívmányát kidobják az ablakon akkor mi marad? Mármint a katasztrofális, történelmien alacsony támogatottsági adatokon kívül.
Pontosan, vámunió van, tehát nem lehet országonként kivetni vámot, mivel az unió egy egységként lép fel. Amit megtehet ez a pöcs, hogy a novo termékek árusítását betiltja, korlátozza, stb Amerikában. Hiába van akár USA gyártóegység is, azt mondhatja, gyárthatsz itt továbbra is, de nem adhatod el az USA piacon. Ettől az elmeháborodottól bármi jöhet. Amúgy meg abszolút látszik a sok baromságon amit mond, hogy egyszerűen halvány lila fingja nincs a világról. Egy óriási hisztis csecsemő, akit az amerikai választók rászabadíottak a világra. Köszönjük Amerika - ezt is!!!
Ennél én sokkal szofisztikáltabb dolgokra gondolok: 1) gold és silver longban van-:))) ...sőt a FED is, hogy 8000 -es aranyárnál felértékeljék a 8100 tonna készletet, amelyet 42,22 USD áron tartanak nyilván 1973 óta - na akkor mennyit fog menni még az arany mind USA kicstári hiper fedezet... 2) Óvatosságra intette pénteken a Mexikó,
Közép-Amerika és Dél-Amerika egyes térségei fölött áthaladó
repülőgépeket az amerikai légi közlekedési hivatal (Ecuador, Kolumbia, Mexico...etc.)https://infostart.hu/kulfold/2026/01/17/esetleges-katonai-muveleketek-figyelmeztetes-a-del-amerikai-legterben ; 3) Kuba: a Rum és Szivar 60 év után Americai lehet ismét; 4) Canada bekerítése É felől Grönlad-dal = satúba fogás; 5) IRÁN leterítése; 6) Az energiában inportra szoruló Kína levágása a fő olaj forrásokról és az eddigi tőkebefektetései javáról,- így a kínai gazdaság befékezése; 5) A NASA közben hivatalosan is bejelenti, - miután kitűzik az USA zászlót a Hold déli sarkára hamarosan - felvették az idegenekkel a kapcsolatot - az USA pedig olyan technológia birtokában jutott, hogy... -:) ...de nem... sőt, egyáltalán nem vicces, mert ki lesz az az Alapkezelő aki ezt le is tudja kereskedni...mert nekem már most a szemem és fejemen a properrel forog...
És ezt hogy csinálja? Emlékeim szerint országonként nem tud kivetni vámot, lévén egységes európai gazdasági unió is van. Tehát vagy az egész eu-ra, vagy senkire.
Az USA‑ban gyártott NVO‑termékeket a Trump‑vámok nem érintik. A Novo Nordisk amerikai gyártókapacitása miatt a vámkockázat lényegesen kisebb, mint elsőre tűnik.
Az NVO-t én korábban számolgattam és nekem 60-61 USD körül jött ki. Én ezért adtam el. Összesen 3 kört futottam benne és most várok. Lehet, hogy nem lesz nagyobb hatása a mostani bejelentésnek sem. Azért nem árt az óvatosság, nekem az USA indexek is nagyon top-nak néznek ki.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.