4. napirendi pont: Az Igazgatótanács javaslata az adózott eredmény felhasználásáról, döntés az
adózott eredmény felhasználásáról Az Igazgatótanács javasolja a Közgyűlésnek, hogy a Társaság a gyakorlata szerint az ingatlanok piaci
értékváltozása helyett, a felújítási költségeket jól tükröző amortizációval számolt ún. “pro forma”
eredménye (7 961 ezer EUR) alapján fizessen osztalékot.
Az Igazgatótanács javasolja, hogy a Társaság a forgalomban lévő 10.082.598,- db „A” sorozatú
törzsrészvények után részvényenként 0,71 EUR, azaz hetvenegy eurócent osztalékot fizessen
euróban.
Jó reggelt! beadtam és nem teljesült, pedig azt írta hogy befogadva. írták azóta h deviza számla muszáj hozzá ami meg nem volt. nem is értem a bankot ha leváltotta volna akkor azon is keres.
Mindenképp kell deviza számla, mivel piaci áras megbízást adtál 10 % -'al több letét kell .Tanács ne használlj vételin piaci áras megbízást... Eladóin jobb de akkor csak ha van forgalom...
Beadtad a megbízást és nem teljesült, vagy nem sikerült a megbízást sem beadni? Ha előbbi akkor, lehet hogy megadtál például egy aktiválási árat, és valójában mégsem piaci volt a megbízás. Ha utóbbi, akkor vagy kell legyen euro-d, vagy ha nincs akkor a vételnél devizakonverziót kell használni. Nem ismerem az otp rendszerét, nem tudom, hogy ezt előtte kell megcsinálni, vagy a megbízás közben automatikusan végrehajta a váltást is.
Sziasztok! Ma probáltam venni OTP-nél és nem sikerült pedig piaci áras megbizást adtam. Ahhoz tudjak venni kell euros számla is vagy mi lehetett a hiba? köszi
"Az a politikai felzúdulás, ami most kirajzolódik, Bojár Gábor anyagi és politika érdekében áll. Ő ugyanis az Óbudai Gázgyár területének másik tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat mellett. Vagyis, egész pontosan a Graphisoft Park Zrt., amelyt Bojár Gáboré." Ez kemeny..."Zrt" ami "Bojar Gabore". Origo.....
Lajarato cikk az origon: https://www.origo.hu/itthon/2025/02/bojar-gabor-baloldal-finanszirozoja Viszont tartalmaz egy fontos reszletet: A Fővárosi Közgyűlés február 26-i ülésén az első napirendi pontként tárgyalják az egykori gázgyár területének mentesítését. Ha igen az nagy lenne!
nem hiszem hogy az osztalekot arazzak hanem inkabb ezt: "Ugyanakkor a jelenlegi irodapiaci trendek alapján a közeljövőben szignifikáns kereslet növekedés az irodák
iránt nem várható, így a Társaság arra a következtetésre jutott – ahogy azt 2024. május 13-án közzé is tette – hogy megvizsgálja a déli fejlesztési területen a lakó- és szolgáltató egységek fejlesztésének lehetőségét.
Erre vonatkozóan a Graphisoft Park együttműködési megállapodást kötött a Synergy Construction Hungary
Kft-vel a lehetőségek feltérképezése céljából. A vizsgálat lezárását követően a partner társaság – várhatóan még 2025. I. negyedévében – lehetőséget kap a terület, illetve az azt birtokló projekt társaság megvásárlására
is az Együttműködési Szerződésben meghatározott feltételekkel." a terület szerintem kb 3 millio eurot erhet amiböl lehet egy soronkivüli osztalek.
Euróban 5-6% közötti oszti rendben van. Nem extrém, hogy emiatt tovább emelkedjen az árfolyam, és az előrejelzés is elég óvatos, de a 12-13 EUR közötti részvény árfolyam szerintem most reális. Az északi terület sajnos nagyon "gázos", a délin várhatóak pozitív események a jövőben. Aki stabil osztalékfizető részvényt akar, annak ez jó választás, aki duplázni akar egy év alatt, annak mást kell keresnie.
Friss részvényesként (így kevés helyi ismerettel) nekem tetszik a javasolt osztalék mértéke, és kb jövőre is valami ilyesmire számítok. Ha mellé teszem mondjuk az eurós magyar állampapírt, akkor nem kérdés hogy inkább a Graphisoft részesedésem növelem tovább. Főleg hogy kb. 1,5 év alatt 2x is lesz innen még osztalék kifizetés.
Mindezek alapján, az Igazgatótanács a 2024. évi pro forma eredmény 90%-nak megfelelő, mintegy 7,2 millió euró, tehát hozzávetőleg törzsrészvényenként 71 eurocent osztalék kifizetésére tervez javaslatot tenni a Közgyűlés felé.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?