Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
az kemény lenne, jó aratás lehet csak ugye látod 140-ről hogy visszajött 157-re pedig ott is miket jósoltak, és hogy akar-e bármit tenni a Japán központi bank, de majd átnézek oda, mert azért jah lehet benne fantázia
Csak egy elgondolás. De a JPY erosodesere számítok ebben az évben..Forint ellen több mint 10% ot. Vissza a 2,8-3 forintos tartományba. A Financiális Forecastban van, aki majdnem 50% erősödés vár a dollárral szemben. Vissza 90 környékére. Ha egy ilyen trend beindul az brutális lesz a tőzsdéken is. Messze a legnagyobb veszélynek érzem én is. Valószínűleg ez megfoghatatlan is lenne...Persze lehet, hogy csak Wishfull Thinking. Vagyon 1% JPY . Most.
úgy érted giga yen erősödés innét? btw most nézem milyet erősödött a dollár így félóra alatt, kisebb kamatot csökkentett a FED mégis? vagy vmi duma mellé, inkább
Jpy.....fekete hattyú. RUSSEL 2000 indikátor. Hónapos atolelo, behalt kitörés. De szép is lenne az irány. A hónapos rés betöltetlen. Gyenge 60% esés innen.
“kivéve, ha például az év végi magyar államadósság ráta leszorításának célja miatt akár csak pillanatokra 400 alá tolják a jegyzést a bankközi piacon)” Ebben is benne vagyok fut az alert, olyan gyorsan úgyse veszik vissza.
Nem számít földgázt is csak ötezerért veszünk, ráadásul a KSH szerint már annyit csökkent a lakossági fogyasztásunk, hogy több gázkazán már nem fogyasztja, hanem termeli a földgázt...
Egyébként szerintem pont annyit fognak erősíteni, hogy a GDP arányos államadósság durván 1 vagy maximum 2 tizedet csökkenjen. Arra lehet döngetni. Ugye a forintos részére semmi ráhatásuk az utolsó órákban, de a ~30% deviza adósság holnap lesz beárazva. 1% difi ide vagy oda az árfolyamokban (USD, EUR) az 180 Mrd különbség az államadósságban. Elnagyolt számolással 60 000 Mrd * 0,3 * 0,01 => 180 Mrd. Persze ha ide oda könyvelgetéssel is kijön a matek (olvastam korábban a 600 Mrd-os trükköt), akkor nincs szükség kozmetikára.
Novemberben volt egy ugrás szinte minden multinál. Talán így könnyebb volt lenyomni az áremelést az emberek torkán, karácsony előtt meg úgy is megveszik címszó alatt.
Mintha mind Euronal, mind Dollárnál hónapos kis testű fekete gyertya készülne. Vélhetőleg Trump beiktatasaig enyhe erosodessel tovabb. Aztán sell on the news? Az az érdekes, hogy a rendszerem is mutat akár hónaposon forint erő lehetőséget. Funda nem érdekel most. Csak a technika.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)