Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Tehát a folyamat. Nyitsz náluk huf-os bankszámlát. Ha megvan, az appban nyitsz euro devizaszámlát és igényelsz hozzá eur bankkártyát (első év ingyenes, utána 20 eur évente). Bankkártya 1-2 héten belül postán érkezik. De a megnyitás után már tudsz váltani havi max 650 ezerért középárfolyamon munkanap munkaidőben az appon. Eur bankkártyát használod mindenhol, ahol euróval fizetsz.
Ez pl sima ügy ha deviza számláról fizetsz kártyával mert annyi az árfolyam amennyiért vetted a devizát amit rátöltöttél. Én még a 390 körül vett EUR ből fizetk :) -- revon úgy van hogy a kártyámhoz tartozik jelenleg (de nyithatnék más devizákban is) egy HUF, egy EUR és egy USD számla. Abból vonja amiben fizetek ha kevés lenne az egyenleg akkor váltogatna de én mindig tartok annyit rajta külföldön ami elég. Nem várt kiadásra tarcsiban ott az erste kártya ami nekem szintén HUF EUR USD számlákhoz van rendelve, de azt netbankon előtte át kell állítani arra a devizára amiben szeretnéd hogy levonja a vásárlást (mert váltogatna) . Ez nálunk úgy megy ha külföldre megyünk, hogy az én erste kártyám EUR re van állítva a nejemé marad HUF on. Azzal fizetünk amelyikkel jobb nekünk. - Viszont egyrészt vannak bevételeim devizában, másrészt ha karcsú a számlám akkor havi 500 ezer -ig nagyon barát áron vált az erste, és azzal (is) töltögetem a deviza számlákat. Hab a tortán hogy a pénztári deviza felvétel ingyenes :) - Sajna már az alap (ingyenes) revo olyan árfolyamokat ad váltásra hogy inkább a devizára állított erste kártyáról töltök rá, de deviza utaláshoz jobb.
Múltkor felhívtak, hogy mi a véleményem róluk. Egyetlen dolgot hiányoltam, a hitelkártyát (most csak debit van náluk). Pont utazáshoz lenne jó nekem. Állítólag dolgoznak rajta.
Nekem van Raiffeisen számlám is, ott van a Westendben a Gránit mellett. Rafi befizetős ATM-be forintot beteszem, appon átutalom a Gránitba, átváltom euróra középárfolyamon, aztán mehet ingyen a Revolutra kártyával. Onnan meg bármit csinálhatok vele. Persze ez csak aprópénzekre jó, arra nagyon hatékony.
Van parkoló bőven a Westendben, de a metró olcsóbb. Mondjuk én átsétálok a Lehelről 5 perc alatt, de minek járnék a Gránitba... Havi 650 ezerig a váltás nagyon jó, tényleg középárfolyam oda-vissza. (egyik láb mindig Ft, a másik: EUR,USD,CHF, GBP) Kiegészítő banknak jó a Gránit a Rrevolut, Wise, meg egy rendes multi pld. Rafi, CIB, Erste, Unicredit, K&H, stb. mellett.
Slash bkv-val jár, fiók van a Westendben is. Egy dolog nem lehetséges náluk, kp-t befizetni vagy kivenni, nincs fióki pénztár. Olcsó, egyszerű de jó és működő netbank és app, sose volt velük bajom, 10 éve vagyok ügyfelük.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)