Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Franky vasárnap, 21:29
December 31-én mikor állapítja meg az MNB az árfolyamot? Ugyanúgy 11 órakor?
Fsociety
Fsociety vasárnap, 21:26
Előzmény: #85178  5000
Az arfolyamtippelosdi ilyen idotavban sztem kb ertelmetlen,max arra jo,h a csoport velemenyet reprezentalja,oszt jonapot. 
5000 vasárnap, 21:22
Előzmény: #85164  x2029J
Ezért mondtam, hogy az árfolyam tippnek a jegybanki kamattal együtt van értelme 
kisvasutas
kisvasutas vasárnap, 20:10
Előzmény: #85176  bronz
Attól hogy valaki fideszfan muszáj hogy idióta is legyen ? Anno ifjú koromban volt a hü..e fokozása poén : 
hü...e
hü...ébb
leghü...ébb
postás 
vasutas 
rendőr
Hát bővíteni is kellene és átírni a sorrendet ......
bronz vasárnap, 19:29
Facebookon már gőzerővel nyomják az új Megafont, Nemzeti Ellenállás Mozgalom (NEM).
Ez is Brüsszel ellen hergeli az agyatlan idiótákat.
kisvasutas
kisvasutas vasárnap, 19:19
Előzmény: #85171  Fsociety
Vajon hány ember lehet a sok account mögött ? - vagy csak valami "orosz" hacker ? 
borembuk vasárnap, 18:46
Előzmény: #85172  bronz

Imádom. :)
Az igaz szavak fájnak a legjobban.
bronz vasárnap, 18:37
Előzmény: #85172  bronz
:) smiley akart lenni. :))
bronz vasárnap, 18:36
Ezek az ostoba pedo propagandisták azt hiszik, hogy ha a kritikákra adnak 10-20 mínuszt, azzal mentve van a fideszkomcsik becsülete. :(
Fsociety
Fsociety vasárnap, 18:01
De szep,mikor megerkezik a trollhadsereg,h minuszoljon. Baj van,sracok,menteni kell a bizalmat? 🤡
borembuk vasárnap, 16:06
Előzmény: #85169  Nedden
Nagyon igaz szavak. Erre még rájön szerintem az is, hogy mi magyar emberek se bízunk a forintban, sem a kormányban. Az is egy folyamatos árfolyam gyengítő erő, hogy a lakosság értelmesebb része már lapátolja kifelé a pénzt amikor tudja.
Nedden
Nedden vasárnap, 14:21
Előzmény: #85158  bronz
Nem vitás kell a kampányévhez a sok pénz. Felveheti ezt USA-tól vagy Kínától. A két ellentétes pólusnál is próbálkozunk. - Ebből baj lesz! Csak rá kéne jönni, hogy mi Európa szívében vagyunk!
De a lényeg ezeket a hiteleket vissza kell fizetni! Hogyan akarjuk ha gyengítjük lassan minden devizához a pénzünket?! Teljesen zsákutcába kerültünk de főleg a Brüsszel és migráns  ellenes retorika. Az Orosz barátságról ne is beszéljünk! Ha lezárul a háború és marad valami Ukrajnából, azt az országot újjá kell majd építeni! Biztos nem Mészáros és Társa lesz az aki a lerombolt ukrán infrastruktúra újjáépítésére megbízást fog kapni. Majd a Románok, Lengyelek, Hollandok stb. Az Orosz szankció az maradni fog hacsak nem az Oroszok veszítenek, de erre semmi esély. 
Minden irányban elástuk magunkat más-más módon. Vagy fiskálisan vagy geopolitikailag.
Forint gyengítés sajnos kell a hanyatló gazdaságunk miatt. Ez új ársokk, infláció. Hogyan fogják megállítani? Hazai fogyasztásunk, ami így is beszakadt afrikai szintre fog esni. 
Kész, én nem látok kiutat ebből. Csak a Lengyel út lehet, de ehhez kormányváltás kell és sok idő. 
geza77
geza77 vasárnap, 13:36
A rettentő erős 443,71 lesz némi számítással, ha maradunk a papirformánál. Lesz egy nagy ütés, utána, meg visszahúzzák kamatokkal valahová, ahonnan elengedik, majd megint... Persze csak, ha semmi nagyobb gebasz nem üt be... Mondjuk a vizigótok valamelyike nem érne ki időben a fajanszig és bent menne ki, az nem tenne jót a FO$ritnak sem.
TitusPullo
TitusPullo vasárnap, 12:31
Előzmény: #85166  TheSnake2020
Engem leginkabb az zavar hogy kaphatsz 4,8-t tiz evre vannak jo vallalati kotvenyek 5-5,5en. Egyszeruen ilyen kamatok mellett a lufi tovabb fujasa mellett nekem erosen kerdeses a tozsde tovabbi kapitalizacioja. Lehet egyedul vagyok de nekem eleg az 5-7% devizaban most.
TheSnake2020 vasárnap, 12:18
Előzmény: #85164  x2029J
Persze.  A funda nem a forint mellett szól. A technika vegyes. Engem ez utóbbi mindig is jobban érdekelt.  A részvény piacokon a finda semmit nem ér már évek óta. A deviza piacok sokkal nagyobbak. Nyilván a forint egy lekepzese a nagy párok mozgásának elsősorban. Itt pedig nekem 2 nagy kérdés van. Szerintem az USD és a JPY nincs a helyén. Rövid távon el tudok még képzelni dollár erőt. Az a kérdés,  hogy innen begyorsulunk esetleg  és kb 2 negyed év és a paritas toresevel lezugunk, hogy az év végére (2025) egy kistestű fehér gyertyával induljon a dollár hanyatlás,  vagy előbb eljon.  Szerintem a következő 1-2 negyed éves hoz dollár erőt. Utána meztelen a király. De addig lehet akár 0,8 is. Egy biztos az USA 10Ybond 4,6 felett. A hozamgorbe hosszú oldala nem néz ki jól. Nehéz év lesz. Nem hiába akarja Trump a plafont eltorolni. 
x2029J vasárnap, 11:26
Előzmény: #85161  TheSnake2020

Szerintem csak annyi történt hogy a 2022-es forintzuhanást megfogták magas kamattal, PMÁP-al, ezek most tavaszra kifutnak, és visszaáll az eredeti irány a kötvényvisszaváltások és devizába menekülés miatt.
Ha újra 18%-os kamatot adnának, akkor maradna az erős forint, de ők inkább csökkenteni fogják a kamatot és nem emelni.
bronz vasárnap, 10:54
Továbbra is szoros az idei meccs. :)
Bármelyik meglehet innen.
Bandi 414     
TitusPullo 410
Boby 408
bronz vasárnap, 10:52
Előzmény: #85161  TheSnake2020
397-es tervezett euró semmit nem jelent.
Ha ennél több lesz, mert alultervezték, az nekik csak jó, több bevétel.
Nehéz év lesz szerintem is, ami messze lesz a fantasztikustól és igen, lehet, hogy arra kell ráfeküdni, hogy a meglévő vagyon megtartása sikerüljön. Rég nem látott bizonytalanság van, egy év múlva meglátjuk és visszatérünk rá.
TheSnake2020 vasárnap, 10:43
Előzmény: #85157  x2029J
Penzugyminiszterkent Varga Misi kimondta a 397 et lásd államadósság 2025 költségvetési hiány 2025 magyar költségvetés 2025.. jegybankarkent, ha neki volnék megcsinált. Már csak azért is, mert ők is szívesebben menekültek a suskat 397 en,  mint 470 en. Jegyben odateszi ahova akarja. Maradjon a 388. Ez nem kereskedési tanács senkinek. 50% közeli a deviza portfoliom , és valószínűleg lefelé nem változik, inkább bővítés, de az első negyedévet megvalósítása. Ami érdekes, hogy a 2024es évet minden nagy elemző jól benezte. Senki komoly nem várt 410 körüli árfolyamot. Mindenki inkább 396-397. Most ugyanezek az elemzők 420-430 körüli árfolyamot várnak. Van egy éves átfogó gyertya, ami sok jót nem sejtet, illetve van 3 év ideges mozgása éves gyertyakon,  fehér,  fekete, fehér elég nagy testekkel talán.  Akár egy komoly trend forduló is elkepzelheto a következő 2 évben. A mozgó atlagok is nagyon messze vannak nagy TF en. Minden a forint ellen szól, amit a gazdasagpolitika tesz. A piac, azonban erre általában tojik. Szóval legyen egy kis meglepetés 388. Sok sok rugalmassagot mindenkinek a jövő évre. Nem lesz egy könnyű év szerintem. Nagyon nagy a bizonytalanság mind belföldön, mind külföldön, mind politikailag, mind gazdaságilag. Diverzifikacio minden szinten. Eszkozosztaly és földrajzi. Lehet, hogy jövőre inkább a vagyon megtartására kell koncentrálni erősen. 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek