Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Emlékeztem rá, de a 650 milliárdos bűvészkedés szerintem még nem elég hozzá. 60000 milliárd körül van (+MNB hiány), a nagy államadósság csökkentő pedofilok nominálisan megháromszorozták lassan 15 év alatt.
Pedig már leirtam. 19en az AKK 650 Mrd államkötvény visszavásárlási az MNB tol. Lehet buveszkedni. Meg az ia lehet, hogy halasztott fizetéssel. Mert az álomkasszaban nem biztos, hogy van ennyi. Nyilván 2an ugyanez ellenkező előjellel. Csökkenni fog az álomadossag ne izgulj.
Ne aprózzuk el. 1,1 milliárd euró, kb. 450 milliárd forint. Hiába, gazdag ország vagyunk. Pedig olyan szép stadionokat lehetett volna belőle építeni vagy elkölteni valami jó kis vasútépítésre, ahol többszörös áron Mészáros Lőrinc cége megépítette volna. Hogy lesz így meg 2025 végére a 2000 milliárdos vagyona?
Valamit félreérthettél szerintem, nagyon elégedett vagyok. Akkora az 500 milliós közös piac extern hatása, hogy simán belefér az emberek túlnyomó részének hogy bérminimumból setáljanak az autópályák mentén a gyönyörű volt,van,lesz országban a minket irigylő nyugat felé a háj-teket hátrahagyva.
Nem igazán vágom, hogy a GDP arányos államadósság csökkentés ilyen gyenge forint mellett idén miként jön ki, de a KáderSH majd megoldja ezt is. Eggyel több vagy kevesebb kamu statisztika már nem oszt, nem szoroz.
411,225 Ft, innen szép nyerni. Ezek teljesen hülyék. Illikvid időszak van, könyebben lehetne kozmetikázni, erre nem... Még szerencse, hogy Mato egy zseni. Mi lenne, ha nem lenne?!
Légyszíves ne baszd el az év végi hangulatot! Ez az ország gyönyörű, mindig is az volt, marad is. Sosem volt ekkora jólét. Minket irigyel Európa. A zötödik leghájtekebb ország vagyunk. Akkora az 500 milliós közös piac extern hatása, hogy minden is belefér.
Lejjebb tettem be a nav forrású fizetési grafikont, a felső pár százalék keresi meg a mesés millát havonta. És az sem az ide nekem az oroszlánt is kategória, abból még jelentős tétel a bolti vásárlás kategória. Meg az itt-ott kajálásban jelentkező bolti árak. Az a 31% bizony sokaknak kellemetlen.
"Hogy
lehet az, hogy Itáliában nagyjából olyanok a bolti árak, mint
Magyarországon, és számos alapvető élelmiszer olcsóbb? Úgy, hogy eleve
csak 4% az ÁFA az alapkaján, a magyar ugye 27%+4,5%=31,5%, és míg itt
kb. 30% élelmiszerinfláció volt 9 év alatt, Magyarországon több, mint
100%. És a többlet java részét az állam generálta a Ft tudatos
leértékelésével és (külön)adóemelésekkel a kajára - a csórókon szedi be
az adót a pocsékolására, hiszen a módosakat nem érdekli, mennyibe kerül
az élelmiszer, nem tétel. Itt
Nápolyban is van drágulás, 10 éve 0,9-1 euró volt egy jó erős
presszókávé a bárban, ma 1,2 euró, de ez elviselhetőbb, mert nem
duplázás. " https://ec.europa.eu/.../products.../w/wdn-20230125-1 https://www.facebook.com/photo/?fbid=1128751852586292&set=a.503000328494784
Ráadásul jövőre sok árfolyam befolyásoló esemény is történhet. Én pl most azt is el tudom képzelni, hogy először, mint utolsó figyelmeztetés a rendszer számára,elszáll az árfolyam, majd egy orbáni kijózanodás keretében, visszatér az év eleji színtre. Persze még nálam is a remény hal meg utoljára, hogy ez a rendszer képes konszolidációra.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)