Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta vasárnap, 11:26
Előzmény: #235278  szieszta

Rajkán egy osztrák gazda mesélte, miért nem volt a környékükön (cigány)bűnözés. A kakastollas rendőr volt a megoldás. 
Persze nem csak a cigány volt bűnös, de a fehér ember tanult a más hibájából, a cigány csak nagyon későn.
Elmondta, hogy az idegen cigányok tyúkokat és lovat loptak a faluban és utánuk mentek a kokastollasok. Lóháton nagyon gyorsan utolérték őket, a háromból az egyiket a ló halálra taposta, így a másik kettő azonnal megadta magát. Ott helyben jól megverték őket, aztán kötélen visszavezették a faluba. Nem a hátsó ülésen, vigyázva, hogy bajuk ne történjen, hanem a lóval ügetve, 5 km-t. Amelyik nem bírta, vonszolták a földön. Így érkeztek meg a templomhoz, ahol az egyik bele is halt sérüléseibe. A másikat a fájdalomtól óbégatva vitték körül, mindenki lássa, mi jár a gazembereknek.
Aztán megint nagyon sokáig nem volt dolguk a kokastollasoknak.
slash vasárnap, 11:12
Látom, mindenki jól van! :-) Napi rasszizmus betevő, mi? :-)
Én viszont le vagyok döbbenve: Tihamér felbátorított,  írtam egy udvarias üzit a panelbérlőnek hogy egy 10% emelés lesz jövöre. Hivatkoztam az inflációra meg a betonkemény árfolyamunkra..
Tavaly ugyanennyiből hatalmas hiszti volt. Gondoltam idén dettó,  de végig kell vernem rajta. Legnagyobb meglepetésemre azonnal belement és láthatólag megkönnyebbült. Hálálkodó üziket írogat hogy hogy szeret itt lakni.. el vagyok ájulva. Van egy tippem: Annyira fosik mindenki már a jövö évtől -több helyről olvasom-hogy már mindenki abba kapaszkodik ami van. Én is.   
szieszta vasárnap, 10:58
Előzmény: #235257  berlini

Majd ha téged is jól helybenhagynak, akkor majd érteni fogod. De ne is téged, inkább a gyerekedet gyepálják meg.
Meg költözzenek melléd, élvezhesd a mindennapi törődést.
Legyen minden ingatlanod mellé egy cigánycsalád beköltöztetve: Gyorsan látni fogod a vagyonod csökkenését.
A kerítés mögül könnyű az eszet osztani. Menj el közéjük és éld át, micsoda felemelő társaság.
Mi a  megoldás. A keményebb fellépés.
A cigány három dologtól fél. A munkától, a veréstől és a kutyáktól. Ezzel gyönyörűen meg lehetne őket nevelni.
A címerezést intéző ember pontosan tudta, hogy folyamatos felügyelet kell és akkor nagyon is tudnak dolgozni. Nem simogatni, hanem odavágni.
Régebben beszéltünk is róla, hogy a szociban hogyan vették rá a cigányt, hogy dolgozzon, mert ugye mindenkinek volt munkahelye. De rájöttünk, akkor is csak munkába jártak, de nem dolgoztak. A többiek tartották el őket, mert ők ALKALMATLANOK.
Nálunk egy gazda megelégelte, hogy a cigányok folyamatosan lopják a terményeit. Az egészben az volt a szomorú, hogy nem a saját kajájukat gyűjtötték be, hanem eladásra, széttaposva mindent. Jóval nagyobb volt a kára a tönkretett termény miatt, mint amit elloptak.
Mivel többször előfordult, hogy elkapta őket és kihívta  a rendőröket, akik felvették  a jegyzőkönyvet és ennyi, ezért mást eszelt ki. Verőlegényeket fogadott és a következő találkánál már nem hívta  a rendőröket. Azóta még a nyulak sem dézsmálják a sárgarépását.
N0MAD vasárnap, 10:38
Előzmény: #235273  opandup
Minden alkalommal bedobja a saját szepmpontjai szerint legfontosabbat: mindenki más hulye, csak szemét jön ki a klaviatúrájából és meg sem érdemli az ő bölcsességét és morális tartasát.
Ez van meg életrajzajánlók.
Xis24 vasárnap, 10:37
Előzmény: #235272  opandup
Az hogy a befektetői réteg az egész világon leginkább spekulációra használja a lakhatást az még okozhat furcsaságokat a jövőben... a múltbéli tapasztalatok alapján.  A társadalmak ingerküszöbén múlik mikor borulnak a dolgok.
lacikonyha vasárnap, 10:31
Előzmény: #235269  opandup

a közelmúltban a mokabrikka próbált vitatkozni itt, jogász lévén, jogi kérdésekben, közérthető formában többféle megközelítésben érvelve
.
nem jutva különösebb eredményre, végül mindig kísérletet tett a lezárásra, felajánlva azt az egyezséget, hogy végül egyezzenek meg abban, hogy nem értenek egyet
ez az ajánlata sem bizonyult egyszer sem elfogadhatónak, de még semmiféle válaszra méltónak sem
na ez az fajtiszta, teljes keresztmetszetében mentális hulladéklarakodói viselkedés
jellemző errefelé
.
de egyébként hasznos, nagyon hasznos
a magyar népesség némán végignézte hogy a dagi és csapata 15 év alatt ellopta az országot,úgy hogy nem csináltak különösebb titkolózást sem belőle, sőt,még büszkélkednek is vele pár millió tapsát is kiváltva
.
az egyik ok testi szükségleti: a spar, tesco, lidl, aldi és társaik ezerszám nyitottak boltokat és dugig vannak a polcok
a másik ok lelki szükségleti: a neten végtelen lehetőség van fotelből elvégezni a felgyülemlett lelki szemét lerakását szinte ingyen
.
szép kerek világunk van
Murdoch vasárnap, 10:18
Előzmény: #235272  opandup
Nagyjából arra, amiket leírtál, vagyis ennek alapján hosszú évekig szenvedés a piacon. Ami árnyalja a képet, hogy beindulnak-é a brüsszeli pénzek, ha helyreállnak a kapcsolatok az usával, akkor én speciel erre látok esélyt. Akkor el tudom képzelni, hogy megszórják jó pár új projekttel elsősorban bp-t és nagyobb lesz a verseny, de ezeket az űrbéli árakat senki se akarja egykönnyen elengedni. Ami szintén árnyalja a képet, hogy az elbocsátási hullám jövőre indul, szvsz, illetve szerintem a 30-40-es réteg is nagyobb eséllyel indul meg kifelé, pláne. Én minden verzió esetén hosszú oldalazásra számítanék.
opandup vasárnap, 10:08
Előzmény: #235270  lacikonyha
Nézd, ha szerinted egyik itt lévő téma sem felel meg az elvárásaidnak,  akkor legyél proaktív... dobj be egy témát a saját szempontjaidnak megfelelően.
opandup vasárnap, 10:04
Ki mit gondol az ingatlanpiac közép -hosszútávú jövőjével kapcsolatban az alábbi tényekből kiindulva:
.
- jelenleg extrémen túlárazott a piac a keresett területeket tekintve.
.
- a népesség csökkenés állandó
.
alacsony a lakhatási célra szánt beruházások száma.
.
továbbra is magas infláció várható.
.
a külső és belső migráció csak néhány helyre koncentrálódik.
.
a fiatalok (20- as éveikben járók) egyre nagyobb része nem Magyarországon képzeli el a jövőjét.
.
a most 30-40 éves (tanult) korosztályból, egyre többen lemondanak a saját lakás lehetőségéről.
.
A fenti tények ismeretében ti mire számítotok?
Murdoch vasárnap, 10:03
Előzmény: #235270  lacikonyha
Bullshit. Igaza van Freszel kollégának, nem mellesleg a világ tele lett önjelölt jogvédővel, akik csak addig nyomják a szalonbeszédeket, amíg egy általuk kétesen felbecsült réteg szájon nem vágja őket az uccán. Addig semmi baj nem volt a cigányokkal (helyettesíthető tetszőleges módon), amíg ez a fura liberalizmus nem terjedt el. Jómagam a Práter utca környékén laktam évekig, gyerekként no problem volt velük, az ajtókat sem zártuk. Jól emlékszem pár cigánycsaládra, az egyik fűtő volt a házban, időnként megkergetett minket, ha zavartuk, de ennyi. Aztán hirtelen kifordult minden. A rokon társasházába (frekvenciális lokáció) beköltözött egy jómódú cigánycsalád, a gyerekek rettegtek a részeg ordibálásuktól, rendőrök napi szinten jöttek ki és ez így ment évekig, amíg el nem költöztek. Hagyjuk már a hülye dumákat, ez probléma és kész, ha nem, akkor vásárold fel a borsodi tanyákat a paneljeidet helyett. Nyugati gettók dettó, költözzön oda a sok álliberális szerzet, no persze azok is a védett helyeket kedvelik.
lacikonyha vasárnap, 09:42

tévedsz
többszörösen
.
a mentális hulladék lepakolása nem vita
átmeneti megkönnyebbülést okozó, lélekemelő ürítkezés csupán
aztán azonnal indul a pótlódásuk,újabb halmozódásuk
.
aztán miféle szakmaisághoz térnél vissza?
belpestizéshez, panelozáshoz, gangosozáshoz, kaptározáshoz, ingatlanosozáshoz, stb?
.
ezek is csak cigányozós dallamra születő mentális hullafék felköhögések
opandup vasárnap, 09:29
Tudom, hogy nekem köszönhetően ment el a topic ebbe a szakmaiatlan és parttalan vitába, azonban javaslom - és kérek mindenkit - hogy térjünk vissza az eredeti témához. Abból több hasznunk származik. Köszönöm.
lacikonyha vasárnap, 08:40
Előzmény: #235257  berlini

ez itt nemcsak nem szakmai fórum, hanem megoldáskereső sem
hanem hangulatkeltő
meg mentális hulladéklerakó
Freszelés vasárnap, 08:40
Előzmény: #235266  DaGi
Alkalmaznad? En nem. Mert lehetnek (vannak) az ismerosei kozott akik rosszarcok es akaratlanul is kiad majd informaciokat, amiket nem akarok. Es hat a ciganyok kozott tobb a szamomra kozvetlenul veszelyes bunozo l, mint a feher kozott. A politikusok kozott meg aranyaiban tobb a feher gazember... de azok nem tornek kozvetlenul az eletemre, vagyonomra. Nyilvan a sikkasztas is rossz, de a keseles rosszabb.
DaGi vasárnap, 08:32
Előzmény: #235265  Freszelés
Nem analóg, mert a cigányok jelentős része semmilyen bűnt nem követ el életében, nem hogy gyilkosságot. "Tisztelet" a kivételnek.
Egyébként maga a dilemma érdekes. Viszont a gyerekre vigyázás nyilvánvalóan egy érzelmi választ akar kiváltani. Miért nem azt kérded, hogy mondjuk alkalmaznám-e kertgondozásra, vagy biztonsági őrnek. Gondolom érzed, hogy teljesen más dilemma a kettő. Gyerekmegőrzésre eleve vannak akik csak a legközelebbi ismerőseiket használnák, vagy még őket sem. Teljesen irreális felvetés ilyen szempontból egy gyilkosságért ült ember alkalmazhatóságát felvetni. 
Freszelés vasárnap, 08:07
Előzmény: #235264  DaGi
Ha a boribol szabadul valaki, akkor is ugyanugy allsz hozza? Elvegre letoltotte a buntit mondjuk a gyilkossagert... szoval miert ne babyszitterkedhetne a gyereked mellett! Nem erdemel meg egy ujabb eselyt? Vannak akik a bortonben teljesen megjavulnak! 
Tudom, extrem de megis analog...
DaGi vasárnap, 07:59
Előzmény: #235263  Freszelés
A szemelyes tapasztalatok mindig nagyon erosek. Nekem is voltak foleg gyerekkoromban nagyon rossz elmenyeim. De aztan volt, hogy jo elmeny is volt es ez segitett abban, hogy arnyaltabban lassam a helyzetet. Nem tudom, hogy ha csak negativ elmenyeim lettek volna, akkor is valtozott volna-e a velemenyem. Lehet, hogy nem. Minimalis eloitelet ma is van bennem, de arra azert odafigyelek, hogy ezt ne vetitsem olyanokra, akik nem tesznek semmit azert, hogy ezt taplaljak.
Freszelés vasárnap, 07:52
Előzmény: #235262  DaGi
Ertem amit mondasz, de ellenerzesek vannak bennem, ha meglatom oket. Dolgozhatnek rajta, persze.
De nem akarok. Sose mondtam h jo ember vagyok, de azert a hozzaallasomra van magyarazat. Korabban megbeszeltuk, hogy ha nagysagrenddel tobbszor egeti mrg magat az ember veluk, mint masokkal, akkor hamar kialakulnak a reflexek. Ez szolgalja es konnyiti a tulelest.
DaGi vasárnap, 07:44
Előzmény: #235259  Freszelés
Nem erzel ellentmondast abban, hogy ugy erzed valakinek a lelket ismered nagyon melyen, mikozben szoba sem allsz vele? Ne erts felre, nem arra gondolok, ha valaki drog hatas alatt pillangokest lobogtat a villamoson. Azzal valoban nem kene szoba allni. De aki sut egy nyamvadt pizzat a Corvin plazaban, annak azert vajmi keves kozos pontja erzodik az elobb leirt viselkedesu szemellyel szemben.
Freszelés vasárnap, 07:26
Előzmény: #235260  Freszelés
es h kicsit ontopic legyek: ezek miatt nem tartok befektetesi ingatlant (meg a jobb budai kornyeken sem), nem fektetek be az orszagba (se vallalkozas, se uzlet, se reszveny, semmi) es 1 hete semmifele forintos befektetesem (alompapir) sincs. Az is eleg, h van egy lakott ingatlanom... nem ohajtok egy magyar ceggel "partnerkedni", se semmi kapcsolatot tarzani.
Az allampapirnal nalam a valodi infla +5% kb az elvart minimum kamatfelar. Ilyen marpedig nem lesz. Ha lesz, akkor meg az elvarasom +20% lesz kb. :-D
Szerintem (evtizedes tavon) ennek az orszagnak reszeltek. Lesznek rosszabbak is, de gondolom a balesetin se vigasztal az senkit, hogy a karjai megmaradtak, szoval oruljon h csak 2 labat vesztett el.. ugye?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek