Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés vasárnap, 07:21
Előzmény: #235257  berlini
A gettosodasra szamitok. Mondjuk van b tervem, mert az anyagi lehetosegeim es a szellemi kepessegeim is megvannak, h a szukebb csaladomrol gondoskodjak es a foldgolyon egy altalam valasztott orszagba/varosba koltozhessek.
Folytatva az elozot: en nem vagyok poziban, csak a sajat sorsomrol tudok gondoskodni. Szavazgassak? Szamit? Elmultam 40.. egyszer se szavaztam, sose mulott azon az 1 szavazaton, es megkozelitoleg se kepviseli senki azt, amit en gondolom, ahogy en cselekednek. Tavolrol megkozelizoleg sem.
Ez van. A hatalom dont, nem en. 
Freszelés vasárnap, 07:17
Nalam nincs hatalom, nem en vagyok a miniszterelnok, igy nekem nem kell (!) megoldassal szolgalnom. Nem kotelezo miniszterlenoknek lenni amugy...
Egyebkent a cigany a verestol fer. Csendorseg. Rosszalkodik? Ellopott egy ragot? Ugy elverni h 2 hetig jarni se tudjon.
Ha visszaeso (barki) akkor nalam nincs harmadik esely: halal.
Leszarom, h ez kinek nem tetszik. Garazdasag, lopas, sikkasztas, tokmindegy: a jutalom a halal. Elfogadom azt is h neha lesznek artatlan aldozatok is. Ahol fat vagnak, hullik a forgacs. Ja es elfogadom (most igy) h epp en jarok rosszul. Bar veletlenul se nekem, se egy rokonomnak se volt dolga a torvennyel. Veletlenul nem loptam, sikkasztottam, garazdalkodtam, stb..
Ecnedam
Ecnedam vasárnap, 02:17

"gettószerűen be lesznek zsuppolva pár megyébe a cigányok és a többiben pedig álig felfegyverkezve a magyarok"
Elképzelem ahogy megjelenik a közlönyben éjfélkor a rendelet hogy 3 megye ki van jelölve stb stb stb..... kíváncsi lennék a megvalósítására,  végrehajtására (ehhez legalább egy náci németország államapparátusa szükséges). Meg majd jön az értesítés az ügyfélkapun, hogy "Ön cigánynak minősíttetett  lehet pakolni"?  :)
Mondjuk ezzel a demográfiával amit mi magyarok fel tudunk mutatni szerintem teljesen mindegy. Cigányokkal együtt (!) is 4 évente eltűnik egy Debrecen méretű város teljes lakossága az országból. Békeidőben, háborúk nélkül. Azért ez elgondolkodtató. Nem lesz itt már senki 200 év múlva, hogy aggódjon a cigányok miatt.
berlini
berlini vasárnap, 01:50
Előzmény: #235256  szieszta
Visszanéztem. Ez elég gyenge felhozatal.
Én sokkal több cigányos rémtörténetet tudnék beirni.
Csupán egyet nem olvastam.
Mi a megoldás?
Szeretném, ha leirnátok, hogy a jelenlegi módszer szerint, amit konzerválni vagytok kénytelenek (jobb hijján) szerintetek mi lesz itt 100 éven belül?
ha végre elgondolkodna ezen a kérdésen közeületek bárki is, akkor a legnagyobb cigánygyűlölő is ki tudná matekozni, hogy két féle út van:
- minden marad a mai állapot szerint és az országot ketté fogják szakitani. gettószerűen be lesznek zsuppolva pár megyébe a cigányok és a többiben pedig álig felfegyverkezve a magyarok. (Szükség lesz rá, mert a 8 milliós magyarprszág tübbsége cigány lesz, és el lehet képzelni milyen dühösek lesznek a segélyeken élők a szögesdrót mögött és milyen intenzitással törnek majd ki időnként.)
- szigorúbb gyerektörvények. Amelyik gyerek nem rendesen ellátva jár iskolába, vagy egyáltalán nem jár azt gyerekvédelembe kell helyezni. Jól fizetett pedagógusok, rendőrállományban, jól felszerelt bentlakásos intézményekben kiscsoportosan foglalkoznak a cigánygyerekkel. Nincs kifogás! Minden gyerek el kell hogy végezze az általános iskolát és szakmát kell tanuljon. Nem mellesleg a cigánybűnözést szigorúbban kezelni. 
Lassú , több generáción keresztül tartó munka lenne a 2. megoldás. Az első pedig egy mélybalkáni szinvonalú vegetálás, ahonnan az értelmesebbje el fog menekülni. 
szieszta szombat, 23:44
Előzmény: #235253  Ecnedam

A szomszéd bácsika elég beteges öreglegény  volt, felajánlottam neki, hogy megveszem a házát , amiben élete végéig lakhat. Nem volt hajlandó eladni, annak ellenére, hogy alig volt pénze. Bennem sem bízott, pedig még kaját is szoktunk átadni neki.
Mikor meghalt, a távoli örökösök látták, nem sokat ér a romos ház, nekik is felajánlottam, hogy megveszem, de nagy volt a csend. 
Az udvaron  dolgozgattam, mikor láttam, hogy egy csapat roma leselkedik be  a szomszédba, volt aki mászott át a kerítésen, így odakiabáltam, hogy tűnjenek el, mit keresnek itt? Egy kiskölyök kiabálta vissza, hogy ide fognak költözni. Meghűlt bennem a vér, nekiálltam érdeklődni. Az alpolgármestertől tudtam meg, hogy az örökösök felajánlották a városnak, hogy kezdhetnének vele valamit, akár szociális lakásoknak is eladnák. Még szerencse, hogy a városnak erre egy fillérje sem volt és fel is kellet volna újítani, így végül nekem adták el.
Rossz rágondolni, hogy mi lett volna ha.
Ráadásul szerencsém volt, mert elég jó áron megkaptam, igaz, azóta is az eredeti állapotban tárolónak használjuk.
FR73 szombat, 23:29
Előzmény: #235253  Ecnedam
És a jogvédő föltétlen írassa be a gyerekét egy olyan óvodába vagy iskolába, ahol közülük többen is vannak.
szieszta szombat, 23:28
Előzmény: #235252  Freszelés

Ez nálunk nem is olyan régen történt, hogy a kiscigány ellopta osztálytársa mobilját. Mivel tudták ki volt, az apja elment hozzájuk visszakérni, de 7 napon túl gyógyuló sérülésekkel jutott haza. Hat dagadt cigány püfölte őt, aztán hozzávágták a telefont.
Volt olyan is, mint Olaszliszkán, a cigány gyerek kifutott az autó elé és feltaszította a kocsi. A sofőr azonnal bedobta  a kocsiba és vitte a készültségre, mivel eleredt az orra vére. Megvizsgálták, semmi baja nem volt, közben a rendőrök is megérkeztek, de kiderítették, hogy a kölyök volt a hibás. A cigányok annyit fenyegették őket, bedobálták ablakaikat, meg azt kiabálták, hogy a gyerekeiknek elvágják a nyakukat, hogy 3 hónap után elköltöztek.
Ecnedam
Ecnedam szombat, 23:15
Előzmény: #235252  Freszelés

Teremtés koronája (ő is) igaz? Azt meg hagyjuk miből van az a korona. :)
Aki kicsit is sajnálja őket költözzön közéjük, melléjük, feléjük, alájuk. Távolról nagyon könnyű megértőnek lenni.
Freszelés szombat, 23:07
én ne maradjak ki a gyerekkori traumákból
Általános alsóban hazafelé menet a zebránál megállított az egyetlenegy cigány osztálytársam, aki lebukott kettőt vagy hármat és épp a mi osztályunkban múlatta az idejét. Szóval szó egyszerűen ott csak gyomorbavágott. Egy osztálytársam visszatámogatott az iskolába, és ott "kiderül" a történet ugye. Másnap pedig ennek a lénynek a bocsánat kérésének elfogadására és kézfogásra *kényszerített* az osztályfőnököm.
Freszelés szombat, 23:02
Előzmény: #235247  berlini
Na hát a rendőrökről is megvan a véleményem. Orbánról is, meg Pintérről is. Olyanokat kívánok nekik, amiket egészen biztosan nem tűrne a moderátor. És nem csak ennek a kettőnek, hanem az egész bandájának. Hiszek az elrettentésben, és mivel a vér sem válik vízzé, a fogat fogért elv számomra  meg érthetetlenül megbocsájtó (mi a büntetés abban, ha 1 fogért 1 fogat veszünk el? Minimum kettőt kell!), ezért én alapvetően a Jasza törvénykönyv alapján működnék - de ez már messzire vezet.
Továbbra sem vállalok nemzetközösséget a cékkel. Minden lehetőségük megvan értelmesen viselkedni és beilleszkedni, de valahogy nem sikerül nekik. Az egyéni életstratégiám pedig az, hogy távol tartom magam tőlük.
Orbán meg a "menedzsment" hagyja azt, hogy elfajuljon a helyzet. Én nem tudom megoldani. Én magamat tudom megvédeni.
Freszelés szombat, 22:54
Előzmény: #235245  berlini
Ha ilyen arányokban lenne rossz tapasztalatom a magyarokkal, akkor igen.
FR73 szombat, 22:52
Előzmény: #235248  szieszta
A gyerekkor kitörölhetetlen. Ahol felnőttem, kb 1-2 km-re laktak. Határozott no go zóna volt. És volt az, ahova egyedül nem mehettem, csak másokkal. Volt ahova csak világosban mehettem, stb. 
Máig nem bízom bennük, gyanakvó vagyok mindegyikkel.
szieszta szombat, 22:47
Előzmény: #235245  berlini

Én életemben ezt az egy szándékos ütést kaptam. Először hasra, aztán arcra, mint a filmekben. Mivel városkánkban akkor kb 1% volt a cigány, elég rossz arány.
Ha 10 ezer lakosra szétosztom, 100 cigányból 1 megütött, míg 9900 fehér emberből egy sem.
Azután már kísérettel jártam zenesuliba, de még nagyon sokáig, ha cigány(oka)t láttam az utcán, vagy átmentem a másik oldalra, vagy visszafordultam.
berlini
berlini szombat, 22:39
Előzmény: #235241  Freszelés
A baj ezzel csupán az, hogy a létező cigánybűnözéssel takarództok és váltok totálisan elutasitók.
Lipsinek nevezitek a pesti vezetést pedig a rendőrség az olajszőkitő maffiózó Pintér parancsnoksága és igy tulajdonképpen a főcigány főhatósága alatt teszi azt a rendkivül keveset, amit tesz. És nemcsak a cigánybűnözés ellen.
Az orbán banda egy év alatt lop annyit mint az összes cigány egy életen át, de az nem zavar.
Az én felfogásom szerint a cigány is magyar.
Ugyanúgy mint a 7 honfoglaló törzs 2 kabar törzsének leszármazottjai és az a sokmillió aki utána jött be a kiskuntól a svábig.
Aki nem törődik a magyarok mindegyikével és kirekeszt, szegregál, az megássa a nemzet temetőjét.
Mert csak orbán hiszi hogy a CSOK-kal a "magyarokat" szaporitja.
Mindig a legszegényebbek szaporodnak a legjobban, nálunk is.
Ha hagyjuk hogy ezek gettókba kerüljenek, tartósan oktatás nélkül maradjanak, akkor előbb vagy utóbb fel kell húzni a szögesdrótot egyes megyék határánál....annak minden következményével.
szieszta szombat, 22:33
Előzmény: #235243  Freszelés

Tizenéves voltam, este fél hétkor jöttem ki a zenesuliból. Tél volt, már elég sötét, de mivel közel laktunk, nem kísérgettek szüleim. Jött három cigány szembe és megállítottak. Akkor még nem voltam 190 centi és 100 kiló, így bátorak voltak. Mindig kerültem a cigányokat, féltem tőlük, mert mindig csoportokban, zajongva mászkáltak. Jött a kérdés, mit montá anyámra és kaptam is az ütést. A szám el is kezdett vérezni, én futottam haza, ők meg az ellenkező irányba. Mikor az apám meglátott, beültetett a ladába és elindultunk a keresésükre. Szerencsémre nem találtuk meg őket, mert nem akartam volna apa nélkül felnőni., hármasgyilkosság miatt. Apám nagyon béketűrő kisportolt ember, de akkor nem kegyelmezett volna. Soha nem láttam őt annyira idegesnek, még a szája széle is remegett.
Ez a nyolcvanas években történt, de  ma is tisztán emlékszem minden mozzanatra.
berlini
berlini szombat, 22:24
én sajnos csak egy minuszt tudok adni.
Igy váltak a zsidók népnyúzó bankárokká, akiket egytől egyig el kell gázositani.
Ha magyar lett volna az aki megfenyegetett akkor is általánositottál volna?
szieszta szombat, 22:16

Nekem nincs ekkora cigány fóbiám, de amit leírtál, teljesen egyetértek.
A kilencvenes években a lakásmaffia így szerezte meg olcsón  a lakásokat. Ha egyet sikerült megvenni, oda beköltöztettek cigányokat. Aki időben lépett, még piaci áron meg tudott szabadulni lakásától, de a többi csak áron alul. Fél év alatt egész lépcsőházakat vásároltak így fel.
Az általánosban, ahol van cigánygyerek, ott sokkal lassabban haladnak. Nem buktatják őket, minél hamarabb lehessen szabadulni tőlük. Még az a szerencse, hogy elég "betegesek" és keveset járnak suliba.
Freszelés szombat, 22:05
Előzmény: #235242  szieszta
ellenséges vagy.
ítélkezel.
biztos kitaláltad.
ott se voltak.
légy elfogadó, támogató!
attól mert egyszer rossz tapasztalatod volt, attól még!
....
nem is írom tovább, mert a maró gúny lerohasztja az internetkábelemet. :)
szieszta szombat, 22:01
Előzmény: #235232  Placi82

Azt pontosan tudom, hogy a szerszámok nem a szakértő használattól mennek tönkre. És nem csak addig áll  a munka, míg szerelik a szerszámot, hanem egy idő után már nem is hívják az illetőt, mert több kárt csinál, mint hasznot. 
Ekkor aztán nagy megelégedéssel térnek pihenőre, ez is sikerült. Majd két nap múlva bemennek a hivatalba, hogy kéne valami munka, de ha nincs, akkor legalább egy kis segélyt adjanak.
A vajda fia azt is mondta, hogy égeti őket a pénz. Amit kapnak, máris el kell költeni. Mi lesz holnap, az nem érdekli őket.
Nálunk volt olyan kezdeményezés is, hogy nem halat kaptak, hanem elkezdték őket tanítani halászni. Ingyen kaptak egy nagyobb kertet, vetőmagot, palántákat, napos csirkét, takarmányt. Még a kábeltévések is kivonultak, hogy megörökítsék a felemelkedés kezdetét. A putri apraja nagyja ott volt, a vadi új kapákkal, gereblyékkel. Rögtön nekiálltak veteményezni. Aztán elvonult a kamerás, meg az ünneplő tömeg. Ezzel be is fejeződött  a kertészkedés. Amijük megmaradt, azt fillérekért pénzzé tették és egy nap alatt felélték.
Freszelés szombat, 21:59
Előzmény: #235239  kkv14
Remélem sokat utazgattok péntek-szombat esténként a bkv-val, jártatok egy osztályba ilyenekkel, meg gondolom a szomszédotok is volt már pár ilyen. A "szétvágom baltával a patkány fejed te zsidó" szöveg is rendben van, ugye? A rendőrség szerint is rendben van, hiába van ott a felvétel. Tudod mi volt a hivatalos álláspontjuk? Hiába egy többszörösen elítélt, 10+ évet böriben ült véglényről van szó, mert "Ők így kommunikálnak". Szó szerint idéztem. Szóval nekem ezért tűrnöm kell. Tűröm, de nehezemre esik jófejnek és elfogadónak lenni. Nem is leszek. Köszönjék a testvéreiknek, a fajvédőknek meg az adjunk újabb és újabb esélyt belpesti lipsiknek.
Jöhetnek a minuszok.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek