Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 2024. 10. 03. 21:08
Előzmény: #228139  Ecnedam
Maganba kenyszeritenek. Nalunk is igy volt. 
Nekem eddig 3x mondtaknle azballami mutetemet... Mar magamba megyek, nincs mit tenni... 
A gyerek ellatas a Soten is jo egyebkent, nagyon odafigyelnek a kolkokre kulfoldhoz kepest, mar mar tulzas is
Ecnedam
Ecnedam 2024. 10. 03. 20:27
Előzmény: #228138  Pistike12
Köszönjük. 
Elnézést a stílusért de felzaklat még mindig a téma. Természetesen úgy, hogy elmegy személyesen időpontot kérni, elküldik (időpont nélkül) hogy telefonon kell időpontot kérni. Majd felhívja azt az irodát ahonnan elküldték, (természetesen sokadik hívásra veszik fel) benyögik ezt majd a vége az, hogy fizethetek és még el sem látta az állam amiért amúgy szintén fizetek minden hónapban, csak sokkal többet. 
És még csak igénybe sem tudom venni amikor kellene. :)
Remélem a gyerekek sem lesznek betegesek mert emiatt lesz magas vérnyomásom nem a 4 műszak miatt.
Pistike12 2024. 10. 03. 20:19
Előzmény: #228134  Ecnedam
Gratulalok
Ishar
Ishar 2024. 10. 03. 20:12
Előzmény: #228131  szieszta
"Én azt hallottam, hogy Győrben ezt már véghez vitték a diákolimpia alkalmával. A csókosok áron alul jutottak hozzá a szállásnak megépült lakásokhoz." --- Van még vajon bármilyen kezdeményezés ebben az országban, ami a legvégén nem a lopást szolgálja? 🤔
szieszta 2024. 10. 03. 20:01
Előzmény: #228134  Ecnedam

Ez már régebben volt, a nőgyógyász az államiban, ultrahangra adott időpontot, pont délre. Mikor odamentünk 15 hölgy volt ott, kisebb nagyobb pocakkal. Mindegyik délre kapta a meghívót.
Egy picit morogtam a dokinak, hogy 1,5 órát sorakoztunk és letettem a borítékot. Belenézett és a következő időpontnál  egy percet sem kellett várnunk.
szieszta 2024. 10. 03. 19:55
Előzmény: #228132  tihamer
Azt suttogták, hogy az egyik energiaital gyártó is a cukorral alapozta meg vállalkozását.
Ecnedam
Ecnedam 2024. 10. 03. 19:54
Előzmény: #228079  FR73
"Párom bejelentkezett szakrendelésre, reggel 8-ra az államiba. 8-kor csak a páciensek voltak ott, fél 9-kor szállíngózott be a személyzet, akik a késést még megünnepelték egy kényelmes kávézással, majd 3/4 9-kor méltóztattak nekilátni az első páciensnek."
Feleségemmel ismét úgynézki babázni fogunk, 2 hónapos terhes. 1 hónapos terhesen (tehát miután rájött, hogy miért nem jön meg a menzesz + 1 hét) felhívta a kórházat hogy kérjen terhesség megállapításra időpontot. Kapott is. November közepe/végére. Tehát már 3 hónapos korán túl lett volna a terhességnek, akkor már a genetikai vizsgálatra kéne érkezni, mindegy. Az volt a legjobb az egészben, hogy azért az egészségügyis hozzátette a telefonba, hogy ha abortuszra jelentkeznénk akkor természetesen hamarabb is mehetünk. :)
Ez a beszélgetés így nekem 35 ezer forintba került. Magánba. És jövőhétre ismét van időpont. Ismét magánba. Semmi baj, csak akkor ne vonják le a 100+ ezer forint adót minden hónapban, adják ide, aztán majd én eldöntöm mikor és hogy akarok megdögleni.
szieszta 2024. 10. 03. 19:53

Meg kell válogatni a bérlőket, de hogyan?
Barátom mesélte, hogy iszogattak egy barátjával és már elég jó hangulatban voltak, mikor megkérdezte, nem akarsz egy jót du.ni?
Mi van?
Vegyél egy üveg kevertet, meg csokit, aztán gyere.
Elmentek egy lakótömbhöz, be  a lépcsőházba és megálltak az előtt az ajtó előtt, ahol a nyugodjék nagymamája lakott. A szülei adták ki diáklányoknak.
Bekopogtak és a legnagyobb meglepetésére az előszobában két ismerős srác ült, várva, hogy sorra kerüljön.
Gyorsan kijózanodott, sarkon fordult és elsietett. Szüleinek nem merte elmondani, hogy a szende csajok milyen mesterséget űznek szabadidejükben. 
Folyamatos dilemma gyötörte, menni, vagy nem, de végül is nem volt mersze. :-)
tihamer
tihamer 2024. 10. 03. 19:44
Előzmény: #228130  tihamer
Pár idézet:
"2010 óta Somos több esetben vont meg vizsgálati engedélyeket egyes revizoroktól súlyos – főként a cukorkereskedelemmel összefüggő – áfacsalásgyanús esetekben. Vancsura a Narancsnak is megerősítette, hogy ezekről az esetekről és negatív folyamatokról többször tájékoztatta Vida Ildikót és Csillag Dezsőnét, de semmi nem történt.".
"Emlékezetes, hogy nem sokkal előtte, nagyjából egy éve lépett a nyilvánosság elé Horváth András egy­kori NAV-munkatárs azzal, hogy vélelme szerint a magyar költségvetést 1000-1500 milliárd forint kár éri az elmaradt áfabefizetések miatt, és az adóhivatal bizonyos típusú, szervezett, nagy értékű áfacsalások fölött tudatosan huny szemet. ".
"Ugyanakkor tény, hogy Horváth András tavalyi feljelentése nyomán jelenleg is folyamatban van egy ügyészségi eljárás a NAV ellen, hivatali visszaélések gyanújával. Ha Vida Ildikó valóban olyan kemény és szívós, mint ismerősei állítják, lesz még miért küzdenie."
.
A jó öreg NAV, a példamutató. 😂😂
szieszta 2024. 10. 03. 19:38
Előzmény: #228125  Second Wave

Én azt hallottam, hogy Győrben ezt már véghez vitték a diákolimpia alkalmával.
A csókosok áron alul jutottak hozzá a szállásnak megépült lakásokhoz.
Pistike12 2024. 10. 03. 19:27
Előzmény: #228125  Second Wave
Ez legalabb ertelmes lenjem egy 10-20e koleszhely kimondottan jot tenne bpnek.
Legalabb a lopasnak lenne latszata is. 
berlini
berlini 2024. 10. 03. 19:24
Előzmény: #228049  izommanujra
A Te döntésed.
Az meg a felelős kormányé, hogy megerősiti az adóhatóságot.
izommanujra 2024. 10. 03. 18:57
Előzmény: #228126  Ishar

Nem tudom én ennyi kecóval nem merek feketézni.. De ha jönne egy inkorrekt kormány  inkorrekt adókkal  biztos megpróbálnám.
De a NAV nál se hülyék ülnek egyik évben adózok x lakás után utána meg 0 lesz.. kicsit lehet rámnéznének
Ishar
Ishar 2024. 10. 03. 18:53
Előzmény: #228113  tihamer
"A kiadott ingatlanok 85-90 százaléka nem adózik Magyarországon." --- Ezt talán érdemes lenne megvitatni Izomemberrel, aki szerint már kifehéredett a piac és őrült, aki nem fizeti be az adót. (#228104)
Second Wave 2024. 10. 03. 18:38
Előzmény: #228090  sztanil
Jómagam arra tippelnék, hogy a mostanában felmelegített olimpiai ötlet részeként épülnének ezek a koleszok (a váltófunkció az olimpiai falu). Az megvan, hogy ki fogja építeni, az is, hogy ki fogja üzemeltetni, az is hogy ki fogja fizetni (a zállam), az is, hogy kik költözhetnek be (ők azt is tudni fogják, kinek köszönhetik a pesti diplomájukat). Így a kecske is jóllakik (sokszor), és a káposzta is elfogy.
Mivel az olimpiáról még nincs szó, így a munkacím egyelőre a kolesz. Azt mindenki pártolni fogja, még Karigeri is ad majd hozzá telket, stb. A végén meg hát van olimpiai falunk is, stadionunk is ezer, akár lehetne egy olimpia, ugye?
Xis24 2024. 10. 03. 17:10
Előzmény: #228122  izommanujra
Ezt a támogatást nyáron vetettem fel itt amikor még béreltetni akartam. Nem okozott osztatlan sikert 😃 Ingatlanbefektetés...a beker ár nem mindegy..ATH + kiszálló Ok. Beszállót nézegettem mostanság is de szerintem nehezített lesz a pálya. Profik előnyben. Más eszközök is vannak. Ott teszek próbát. 
Murdoch 2024. 10. 03. 17:07
Előzmény: #228111  mr_bob
Ha még csak tagadás lenne… de még van aki ebben is áremelkedést lát… 
izommanujra 2024. 10. 03. 16:52
Előzmény: #228120  HPPapa

Igen valami ilyesmi a cél a fiatalok támogatása  már most is van lakbér támogatás ha messze élsz ezt akarják felturbózni.
Aki hivatalosan adja ki annak jó hozzám is jöhetnek jó pénzért a lakbér támogatottak :)
Az hogy míg tanul a gyerek legyen több kollégium szintén támogatom miért ne? Ha már dolgozik viszont béreljen.
De ez se lesz szignifikáns mennyiség.
Nem lesz semmi eget rengető.
Viszont karácsonynak a tanácsadója az na az nagyon veszélyes egy suhanc.  Olyanokat mond. Egyenesen sztárolja Bécset ... Na az mindent megcsinálna amit lehet a lakás tulajokkal.
izommanujra 2024. 10. 03. 16:49
Előzmény: #228117  Xis24

Nem lesz akkora katasztrófa itt . (Kis foldozás lesz látvány pékség a Fidesztől csak hogy a tömeget lecsitítsa )  Egy ellenzéktől viszont katasztrófát várnék.
Ha  az bekövetkezne kinlódjon az a lakókkal akinek két anyja van azt mondanám kiszállnék elhúznék az országból vagy részvény EFT et vennék vagy csak állampapírt.
Ergó 0 társadalmi hasznosság a pénzből ez kell ide  aztán az albérlő meg keressen magának lakást ahol akar nem az én problémám.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek