Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
iszonyka sorsára jutott tihamérapóka nem kell nyomatni a sok sületlenséget állandóan de mire visszatér emelkedik 10%ot a kecó és 01.01-óta háromszorozott yunó?
Es mindezt 15 ev megfeszitett munkaval erte el! Nem becsuljuk elegge! Igazan megtanithatna az egyetemeken, hogy kell ezt csinalni, mert raferne az orszagra, hogy tobb ilyen geniuszunk legyen.
Újpesten sétáltam múltkorában, volt szerencsém látni ezeket a szegény gazdagokat. Foguk nincs, ruhájuk mintha valami posztapokaliptikus film statisztái lennének. Bizonyára, mint kedves Tihamér, minden nap boldogan dörzsölik a tenyerüket, amikor értesülnek az ingatlanpiac újabb és újabb szárnyalásáról. Ők tényleg meggazdagodtak a kormány intézkedéseinek köszönhetően.
Akit érdekelnek a vagyoni eloszlások, friss jelentés: https://wir2026.wid.world/insight/global-economic-inequity/ Néhány érdekesség, ami eszembe jutott: 1. Mészáros a vagyonával felnőtt lakosságszámot tekintve a leggazdagabb ~600 ember között van a világon. 2. Egy 100 milliós tehermentes ingatlannal a felső 10%-ban vagy a világon.
Nagyon off, de ez mar mindennek az alja. Nezzetek meg a videot. Mint egykori fidesz szavazo, ezt a melyseget soha nem gondoltam volna. . Gáspár Evelin videóban számolt be moszkvai útjáról, amelyre egy 60 fős magyar delegációval és a Magyar Honvédség gépével utazott az orosz fővárosba. Az influenszer kulisszatitkokat mutatott a magyar–orosz üzleti fórumról, ahol több mint harminc cégvezető 240 tárgyalást folytatott. https://index.hu/kulfold/2025/12/11/gaspar-evelin-szijjarto-peter-moszkva-oroszorszag-targyalas/
Jöhet iszonykavagyok propaganda. Megy ujra a kitiltás majd, várhatóan végérvényesen!!!! Nem ide való, nem tudott beilleszkedni a csepelyi métely. Tudom, ez megint személyeskedés.....de ennyit minimum tűrnie kell ha már nyomatja a fidess propagandát. De most majd jön a magyarázkodás trotykos hazudozásairól. Milyen védőpajzs? Kérte de nem kapta meg. :)))))
2025.05 hónapban volt Budapesten kiadó lakás 7 967 db. Most pedig kiadó 8 585 db . Tény, hogy egyre több lakás keresi a bérlőjét. Vidéken is ezt látom. A rövid távon hasznosított lakások is hamarosan meg fognak jelenni vagy az eladási vagy a kiadási oldalon.(6. kerület).
"Moderáció: Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-12-12 20:31-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc) A moderátor indoklása: Most már minden második feljelentés rólad szól, ha nem fejezed be ezt az agyatlan politikai floodot, végleg kitiltunk." Holnap este erkezik a flood leghamarabb.
https://mfor.hu/cikkek/makro/nem-az-a-kerdes-hogy-lesz-e-adoemeles.html“ Az Orbán-kormány a propaganda segítségével elterjesztette, hogy a választások után jelentős adóemelés jöhet. Látva a folyamatokat és a hitelminősítők véleményét, ez egyre valószínűbbnek tűnik. Valahogy kontrollálni kell ugyanis az elszálló hiányt. Paradoxon, hogy a Tisza esetleges győzelme esetén az uniós pénzek megszerzése sokat segíthet, míg az újabb Fidesz-kormányra keményebb költségcsökkentés és adóemelés vár.”
Nem tudom mekkora a gyerek de abban is gondolkozz hogy majd onállöan kell közlekednie iskolába, tömegkozlekedés legyen. Nem ugyanaz jö autöval mint anélkul. Ha mama nem taxi akar lenni hanem dolgozna.
Én is egy beteg gyereket nevelek. Sajnos itt a családi ház a jobb megoldás saját kerttel és senkivel nem közös falakkal. Saját intim élettér, medence, kert. Egy Otthon. Felettem ne motorozzanak mint a panelben. Nyilván a kertszomszéd itt is lehet baj , bulikák, stb de ha bemész a házba nyugi van. Nézzél már jó lokációban valami felújítandót te értesz az építkezéshez meg mindenhez meg tudod csinálni jól.
Áh, okay, világos, sorry. Ebben az esetben az önálló családi ház a nyerő, bárhol is van, társasházzal azért lehet gond. Nyilván lokáció, bla-bla-bla, de ha a zaj a fontos, az más káposzta. Mi nagyon sokat szívtunk kaptárral, simán bevezetném a nyers svájci rendszert ésvagy a minden páros napot hajnalig megünneplő p@rasztokat vigyék csak el valami átnevelőtáborba.
13bol lakasbol jottem nyugati megyeszekhely csaladi hazba. Csalad nem birta a zajt a 13ban (gyerek). Komoly szintu baj volt a gyerekkel, ami meg mindig fennall, ha sok inger/zaj eri. Deli agloban volt hazam. Egyszer odakoltoztem. 3 honapig birtam. Soha tobbet
Egyelőre ellenajanlatot kaptam. Nem utasitotta el, de kivar a tulaj. Az a baj, hogy agloban is tartanak a 40-60 inkabb 45-55 aranyt. 30-70% a bevett. Pedig a 40%ot beajanlottam.
Itt a pelda. 16 ker 90m ft. 120as haz. Telekarany 750e ft/nm Epulet szolidan 700e ft Telekrendezes kerites stb 120e/nm Telek 750, epulet 820e ft. 45-55% Osp lakas 10-90% Good luck a telektulajoknak...
Sejtem, de szerintem ebben az esetben jó döntés nincs. Szívből nyilván egy családi házra szavaz az ember egy nyugisabb agglós helyen, ésszel meg inkább egy bpesti lokáció. Mi ezzel pár évig küzdöttünk.
A csaladi haz telek tulajok ezert agyasok. Kepesek egy 120nmeres hazas tellket arulni 600-800/nm telekarannyal... Felviszi 3 honap alatt a kincsenek az arat 50%al ugy h a beepithetoseg 25%. Tehat a marhaja az addigi mondjuk 450e ftos telekaranyt feltolja 675e ftra.... Erre a kivitelezo is emel 150e ftot es 375e fttal nott a koltseg... Tehat 45mfttal... 8 evnyi atlag jovedelem...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link