Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch ma, 00:17
https://invst.ly/1exe9p
Ebben sem sokan utaznak de legalább rettentő unalmas:
PG 
Kitörésben a lassú teherhajó? 137 nál jó vétel volt? Att volt a dupla alj? Hmmmmm.... 
(Abszolút illik az elszalasztott lehetőségek Porfoliómba) 
MDLZ  STZ szintén... s a DEO is pattannak megvoltak az aljak??? 
Bob péntek, 23:27
Előzmény: #1245  Robotka
RIVN: soha nem volt és nem lesz nyereséges, pénznyelő. Bár manapság ez nem fontos a tőzsdén.
Bob péntek, 23:22
Előzmény: #1242  Csaba75
Intel: Most látom mekkora pofára esés. 40 alatt megyek veled!
Csaba75 péntek, 20:48
Előzmény: #1247  einstein
Igen egypapíros portfolió tuti bukó is lehet mert nincs mozgástered úgyhogy nem veszek több adobe.
Intel leverik rendesen. Ilyen az amkor a story húzza aztán az eredmèny meg kínos de 40 alatt lehet benne fantázia.
Masik kiszemelt supermicro szervergyárró. Ai hype nem vitte magával de gyorsan növekvő bevèltel alacsony árfolyam
einstein péntek, 20:22
Előzmény: #1243  Csaba75
Csak Adobe :) brrrrr, szerintem ne. 
Én szétszedem a pénzt számlától függően 8-10-15 részre. Az Adobe a TBSZemen kb a higítás után is csak kb 15-18%. Ha valami hoz, akkor abból különítik el ilyen célra. De túlhúzni szerintem semmit se szabad. De rávenni is csak akkor, ha a big picture nem változik. ( ennek a megítélése a legnehezebb, hol a higítás és a stop határa)
És amit nekem tanított a tőzsde :) , hogy az amiben tuti biztos vagyok az mindig káosz :) amitől fosok az pedig “könnyebben” hoz.
buythedip péntek, 18:42
Előzmény: #1245  Robotka
Mindkettő van :)
Robotka péntek, 17:54
Előzmény: #1244  buythedip
Apropo kripto, MSTR-röl ki mit gondol? Illetve utazik valaki RIVN-ban? Egy honapja esik nagy rali utan, 15 nel elkezdenem venni.:/
buythedip péntek, 13:19
HA ma vagy hétvégén nem lesz kripto rali, akkor csúnya lesz a heti gyertya.
Csaba75 péntek, 10:55
Előzmény: #1238  einstein
Nekem hígítva 350 a bekerúlès.
Lehet veszek de csak adobe maradjon a portfólióba 3 sávban hát nem tudom.
Csaba75 péntek, 10:52
Èn modernaval vígasztalódtam 
Xetran 22 euro vettem  ősszel most eladtam 43 euro , sose rosszabbat!
Adobe hátha magához tèr.
Most intelen gondolkozom a rossz negyedèv miatt 40 dollár alatt èrdekes lehet
Robotka péntek, 07:12
Előzmény: #1236  Bob
Hajra, en kiszalltam par napja a 15-16 közötti szinten. Remelem megy 20-ig, ott add el, aztan essen 10-re hogy vissza tudjak szallni : )
buythedip csütörtök, 21:15
Előzmény: #1235  Bob
Lehet hogy akik a 70-80M $-t bedobálták, jobban értesültek, mint mi. :)
Bob csütörtök, 20:31
Előzmény: #1238  einstein
Adobe: én már egyszer belevettem, így ha a 10% mínuszt ledolgozza akkor ő lesz a legnagyobb tétel a teljes portfóliómba. 
einstein csütörtök, 18:28
ADOBE-ra ráhigítottam, mától csak 10% a bukó :) a targetet meg le se írom :) 
einstein csütörtök, 18:25
Előzmény: #1236  Bob
Nagyon szépen trédelhető papír , ha szabad ilyet írni. Én most várok egy piacmozgató bejelentést, ami ad(hat) egy ismételt vissza szálót. Véleményem szerint a megrendelések kiszolgálásához szükség lesz gyártókapacitás növelésre, amihez tőkét kell majd bevonni. Erre van egy "speciális" lehetősége a cégnek, gyorsított eljárásban. Ha erről megjön a hír és az új papírok árfolyama a promt alatt lesz, akkor jön el az idő, mert abba a hírbe általában belead a piac. De addig itt bármi lehet, gyakorlatilag felfelé nincs ellenállás, csak az új csúcsok.
Bob csütörtök, 17:30
RedCat stop losst ma is emeltem. 15.5-re. 
Nem sokon múlott, hogy tegnap kiüsse az esés, de pár centtel fölötte maradt az árfolyam. 
Bob csütörtök, 17:23
Előzmény: #1234  buythedip
UA - érdekes, mert a többi ruhás cég meg sem mozdult.
buythedip csütörtök, 15:37
UA - Under Armour nemcsak szépen menetel, hanem folytatódik a vásárlás benne, még 50M $ért csapott hozzá a jelentésre kötelezett nagy tulajdonos.
2 hónap alatt +60%
guantanamo
guantanamo szerda, 23:37
Oracle szerintem nem néz ki jól, innen lassan meg kéne venniük és az is csak egy korrekciónak tűnik. Eshet is még egy darabig.
https://www.tradingview.com/x/GB9JyYeF/
raus szerda, 22:16
Azt hittem Trump jó srác mivel kedvelik a CR7-t de rájöttem csak kártevő Ft is azóta erősödik meg a rveim ép elérik a bekerem azt vmit beugat és lemennek újra 5-8% t
Bob szerda, 22:04
Oracle miért csökkent?
- AI lufiban nagyot ment, sokan realizáltak szerintem
- Egyenlőre bevétel és profit oldalon nem jön a sok elköltött pénz
Bob szerda, 21:58
Előzmény: #1228  FeherTibi
Oracle: 140-150 lenne egy kiváló beszálló. Az viszont még legalább 15% csökkenés.
De ha valaki több részletben épít fel egy részvényt, akkor lassan el lehetne kezdeni venni. (Én inkább az egyszer veszek és max egyszer higítok típus vagyok.)
Bob szerda, 21:34
Hol vannak már azok a pár órával, nappal ezelőtti aggodalmak😁.
 Trump beszéd végén a Grönland megszerzésére vonatkozó kijelentései ismét stratégiai és biztonságpolitikai feszültséget keltettek a NATO-n belül, különösen Dániával szemben. De kijelentette: nem fog katonai erőt alkalmazni Grönland elfoglalására, meg akarja vásárolni a szigetet. 
FeherTibi szerda, 19:53
Az Oracle es Amazon lehetnek jók ?
Illetve miért estek ? Esetleg Ford ? 
todi szerda, 19:43
Előzmény: #1224  einstein
Legyen úgy. Sok sikert hozzá. SAP-ot egyes német elemzők szintén az AI miatt kezelik óvatosan illetve a bevétele jó része az usából jön ami az erős euro miatt átszámolva nyomja az eredményt. Már amennyire felületesen olvastam róla.
einstein szerda, 19:39
Visszatértem egy "régi-új" fintech kedvenchez és a rizikósabb befektetések kategóriáját bővítettem ismét a Pagaya Technologies (PGY) rv-vel. A jó múltkorokban a nullavédő kidobott 29,40en azóta véleményem szerint picit nem megérdemelt módon lecsúszott vagy 40%-ot. Február 9 gyj, ha hozza a számokat ÉS belekummant valami igen nagyot a 2026os évek lehetőségeibe, akkor a 30as szint pillanatok alatt vissza köszönhet. Ami nagy előny :) hogy a Short Interest: Kb. 11,65 millió részvény, ami a közkézen lévő állomány (float) 27,66%-a. Ez 4,2nap átlag forgalommal számított pánik visszavásárlás ha beindul a short squeeze. A Put/Call arány: Az Open Interest (nyitott kötésállomány) alapján az arány 0,44, ami alapvetően bullish jelzés.
 Nálam LONG 21,51ről 
....kiderül 
einstein szerda, 19:12
Előzmény: #1223  Bob
Gatulálok! Szép trédek!
einstein szerda, 19:10
Előzmény: #1221  todi
Szia, emlékszem :) köszi az infót.
A részvényt még tartom, jelenleg -20,93% minuszban. Közel a következő csomag megvétele, de még nem történt meg. EUR-ban a 22es szeptemberi mélypontja alá ment, azt várom , hogy dollárban is elérje az akkori aljat, az még innen 20-30dollár. Napokon belül ismét vásárolni fogok (szerintem).
A cég fundamentumaival kapcsolatban nem változott meg a véleményem. Pont a mai napon is olvastam egy elemzést, ami jól megragadta a szenvedés okát: egyszerűen ez most nem hype, nem trendi. Most az a menő aki minuszos EPS-el veszteségből képes/készül fordulni és minnél nagyobbat tud igérni ( ott van pl SAP multkor egy rekord gyj után azért verték be 4%al mert a guidance nem hazudott :) ) Ez egy ilyen korszak. Ezt lovagolják sokan ( speciel én is a tőke erre szánt részével, ami trédel ) 
Az ADOBE-ban lévő pénz nem az ugri bugri kategória, és annak a TBSZ-nek az a része, ami lehet a bővítésekkel együtt is simán elkísér 4éven át. (lassabb menet, kisebb kockázat, kevesebb figyelem és reményeim szerint minimum 40-50% haszon mire kifut.
Bob szerda, 18:59
Előzmény: #1219  FeherTibi
Intel: 42 körül adtam el, benne maradt eddig 25%. Ugyan így jártam az AMD-vel is, eladtam 160 környékén egy hónap múlva 220 volt. 
Bárcsak így járnék az Adobeval is. Mert ezeken 3-4 hónap alatt kerestem 50%-ot. 
Bob szerda, 18:56
Merck eladva, NVO vásárlás helyette. 
todi szerda, 18:35
Előzmény: #1206  einstein
Október 14-én beszélgettünk itt az Adoberól.Akkor ezt írtam:
“ Nálam TA alapon a 284 dollár a korrekció A hullámának a vége. Jelenleg az ABC flat korrekció C hulláma fut az olvasatomban ami a 284 dollár alá fut.Adobe fundában nem merültem el amit viszont tudok:
A lányom hollandoknál designer. Idehaza tervezőgrafikusként diplomázott ahol Adobe programokat (illustrator, photoshop, indesign stb) tanult és használt. Na ennek a korszaknak vége. Jelenleg ami a standard és az elvárás az a Figma.
A vektorgrafikától kezdve mindent ebben csinál napi szinten. Munkáltatók Adobe ismeretet már szinte egyáltalán nem várnak el. Figma nélkül viszont nem rúgsz labdába. Mondhatni ez az új  Adobe.”
Még aznap grafikon várakozást is tettem fel neked meg Csaba75-nek és leírtam, hogy miért nem tartom olcsónak az Adobet.
Ha még tartod: TA alapon a korrekció lezárása után fordulhat ( október 14. Grafikon).
Fundásan nem figyelem a céget de akkor az akkori számok alapján 360 körüli fair értéket számoltam.
Viszont további aggodalmam a céggel az AI (októberben is az volt).

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek