Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip ma, 08:56
Előzmény: #960  buythedip
De lehet, hogy az Eurór részvényekben tárgyaltuk mint Dán koronás részvényt.
buythedip ma, 08:56
Előzmény: #959  guantanamo
Minden héten volt róla szó, keress vissza. :)
guantanamo
guantanamo kedd, 13:33
NVO nem néz ki rosszul, fizet osztalékot is. Milyen a funda?
https://www.tradingview.com/x/Sq8pNOwO/
buythedip kedd, 09:21
CBRL - ma jelent, a chart katasztrófa
GMT capital bevásárolt tavasszal a vámpánikban 35-45 között, most meg kiszórta 28 körül.
https://finviz.com/quote.ashx?t=CBRL&ty=c&ta=1&p=d
buythedip kedd, 07:55
Előzmény: #952  Zoltanovitsch
Igen, a piac a vágást biztosra veszi, kérdés, mi lesz a duma.
Előrevetítenek további vágásokat, vagy data dependent, vagy aggasztó az infláció stb.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 23:58
Előzmény: #938  Zoltanovitsch
PG
Ma itt is tán a felsorolás leg bearosabb szignálja ma. Utolsó 3 nap gyorsuló esés és növekvő forgalom. Mai piros gyertya szinte kanóc nélküli (pici alul) 139 es tech szint alá zárva. 138,36
Boliból durván kilképett ma lefelé, RSI izzik MACD a föld felé mutat. 
Amúgy bevallom nem egészen értem... valami global defenzív szopatás.. FED infla kötvénypara tesz be így a defenzíveknek??? Gazdasági lassulás félelmek? Fogyasztási cikkek alulteljesítése valahol nemrég szembejött...  Na ennyit a törhetetlen betonfalról?  Hmmmmmmm........... 
((Mondelez pihent ma). Kicsi alsó test, nagy kanóc csak felül... inverted hammer? Forgalom kellemes. Fordulhat? Holnap kiderül. ) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 23:44
Előzmény: #942  Zoltanovitsch
NIKE 
Meg is jött a megerősítés giga nagy napos piros gyertya pici alsó felső kanócokkal. MACD közelít az eladásihoz.. Bear signálok ma megerősítve + kinti hangulat global fundás jövőkép. 
Irány 60 alá aki venni akar.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 23:41
Előzmény: #946  Zoltanovitsch
MRK pénteken megjött az eladási jelzés MACD alapján ma megerősítve. 
Sajna megyen tovább lefelé még úgy sejtem halovány remény  a nem túl nagy forg. és nagyobb alsó kanóc
Tartom... mi mást tehetnék? :D Nem adom jó cég ez! 
RSI hűl. 
guantanamo
guantanamo hétfő, 23:10
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:21
Előzmény: #949  buythedip
Meg is van: 
Dip Kolléga igen ez is benne lehet! :) 
"A vezető amerikai részvényindexek ma egységesen gyengülnek, miközben a befektetői hangulatot továbbra is a kötvénypiaci hozamok emelkedése és a közelgő kamatdöntés körüli bizonytalanság határozza meg.
  • A Dow Jones jelenleg 47 658,06 ponton áll, ami 0,62 százalékos csökkenést jelent.
  • Az S&P 500 index 6 833,90 ponton jár, 0,53 százalékkal lejjebb.
  • A Nasdaq pedig 23 472,89 ponton áll, ami 0,45 százalékos mérséklődést mutat.
A piaci hangulatot főként az befolyásolja, hogy a 10 éves amerikai állampapír hozama tovább emelkedik, miközben a befektetők egyrészt bíznak abban, hogy a Fed újabb kamatcsökkentést hajthat végre a héten, másrészt aggódnak amiatt, hogy a jövő évi inflációs pálya mennyire teszi lehetővé a lazítás folytatását."
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 21:19
Nem ettől parázik ma a piac? 
Azt nem tudom  menniyre lényeges és mi várható a Bank of Japan is talán kamatot emel szal a carry trade ügyleteknél lehet lesz izgalom... 
Azt még nem tudom mit áraznak ma ...de csúnya nap... legalábbis ciklikusok defenzívek... ipar olaj gyógy  szeki.  Néhány tech. Huhh 
Bob hétfő, 20:45
Remélem a FED nem rontja el a karácsonyt! 😉
Ma minden kicsit mínuszos amcsiban még sincs bukóm mert a dollár erősödik. 
buythedip hétfő, 12:51
Előzmény: #935  buythedip
Ha már a heti eseményeket elkezdtem sorolni, mellékesen szerdán egy FED kamatdöntés lesz.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 19:21

LULU   Investungről kopiztam:
A Lululemon, amely egykor az athleisure piac kedvence volt, kihívásokkal teli helyzettel néz szembe a 2025-ös pénzügyi év harmadik negyedévi eredményeinek jelentése előtt, a várakozások potenciális elmaradásra utalnak, a növekvő verseny, a vámhatások és a gyengülő fogyasztói kereslet közepette pedig visszafogott előrejelző előrejelzések vannak érvényben. Mivel az implicit volatilitás a bevételek közzététele utáni hatalmas +/-12%-os részvénymozgásra utal, a sikertelenség kockázata nagy.Az elemzői hangulat túlnyomórészt medve, a jelentést megelőző hetekben 22 lefelé irányuló módosításra és nem felfelé irányuló korrekcióra került sor, az amerikai fogyasztói kiadások lassulása közepette, olyan diszkrecionális cikkek esetében, mint a jógafelszerelések és a sportruházat.A Wall Street szerint a Lululemon részvényenként 2,21 dolláros korrigált nyereséget könyvelhet el, ami 23%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A bevételnövekedést mindössze 3,3%-ra prognosztizálják, mivel a más sportruházati márkák, mint például a Nike , az Adidas és az Alo Yoga, valamint az alacsony költségű szereplők, mint például a Shein és a Temu által támasztott fokozódó verseny aláássa a vállalat egykor érinthetetlen piaci pozícióját a jövedelmező athleisure szegmensben.A Lululemon legutóbbi teljesítménymutatói inkább alapvető keresletgyengeségre, mint átmeneti piaci zavarra utalnak, az azonos üzletekben elért eladások növekedése lassul, és a vásárlói forgalom mintázata a márka iránti csökkent elköteleződésre utal.A vezetőség promóciós tevékenységgel és készletfelszámolással kapcsolatos friss kommentárja arra utal, hogy a haszonkulcsra nehezedő nyomás a kritikus ünnepi negyedévben is fennmaradhat, mivel a vállalat megpróbálja fenntartani piaci részesedését egy egyre versenyképesebb környezetben.A LULU részvényei pénteken 190,01 dolláron zártak. A közelmúltbeli, nagyjából 14%-os 1 hónapos emelkedés ellenére a technikai mutatók megosztott személyiséget mutatnak: míg az 1 órás grafikon bikapiaci jelzéseket mutat, a hosszabb távú és havi jelzések továbbra is medvepiaci vagy semlegesek, ami törékeny fellendülésre utal. Az InvestingPro kutatása szerint a legfrissebb elemzői kommentárok a lendület csökkenésének képét festik le: a Jeffries megerősítette az alulteljesítő minősítését, és 120 dollárra csökkentette a célárat, figyelmeztetve a csökkenő haszonkulcsokra és az árképzési nyomásra.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 13:45
Előzmény: #945  guantanamo
Nice! NIKE :) 
Jó tipp! Legyünk bátorak és végyük 55 nél, s akkor felisút leisút? Mindegy mert lentebb bővíthető! :) (Csak ne full tőkével vegyük 55 nél right?  
Mondjuk 40 nél már nagyon Zsákolnám (mint Frodo)  de ekkorát még én sem merek álmdni. :D 
(Rövid távon ahogy korábban  írtam, ismét betekintést vélek 60 alá.. Ha így lesz, ott lesz izgi mit csinál... Páne h nyáron azon az aljon jött a jelentés -management varázsmondta hogy: "már láttuk az alját" ezt a mondatot irtó sokan megvették... bennfentesek meg eladták..khöm.... s most lassan visszaérkezünk ugyanide a varázsszavak előtti aljakhoz???)  Nice! NIKE :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 13:34
Előzmény: #940  Bob
https://invst.ly/1dqpmq
MRK
Én még nem adtam rá eladásit és sejthető volt (de biztosan nem tudtam 110 fölé megy -e lendületből.. e felett már lehet én is adtam volna pl egy parasztshortra) hogy recsi jön hamarosan.
Most viszont RSI lejjebb hűlt, MACD gyönyörű tankönyvi eladásin, nagy forgalmú testes piros pénteki gyertya kis kanócokkal, szal lefelé várom...ami nekem izgi h a korábbi ellelállásból támasz lesz -e lejön e odáig és onnan pattan-e. (Mondjuk most mondok rá egy óvatos igen-t sacc 60- 70 % al.. de nagyon sacc) :D 
Tehát olyan 96 ig lejön s ott pattan, és go fel új szintekre pl 110 fölé. :) 
guantanamo
guantanamo vasárnap, 00:34
Előzmény: #942  Zoltanovitsch
Bob szombat, 22:33
Előzmény: #943  Zoltanovitsch
MDZL: 55 körüli szintről mindig pattant. Az éves számok sem indokolják ezt a csökkenést. Valóban elgondolkodtató.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 22:23
Mondelez (MDLZ) 
Pénteken letörte az 55 -ös támaszát. Erős piros gyertyával. 
MACD eladási jelet készül adni. Egy hétfői piros gyertyával ez meglehet. 
Akkor kövi támasz 50 körül lehet. 
Fundás okok rizikók: 
"
Az egészségtudatosság + „ultra-processed food avoidance” (UPF-kerülés) egyre fontosabb strukturális kockázat olyan cégeknek, mint a Mondelez. Nem ez az egyetlen ok, de hozzáadódik a többi problémához (kakaóár-sokk, gyenge volumen, árérzékeny fogyasztók), és emiatt a piac még pesszimistább lehet." 
Most minden lefelé mutat... így 50 felett most azt mondom nem bolygatom... de felkeült a figyelő listámra. :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 10:34
NIKE
Figyelem bearish jelzések!!!
Bennfentes eladás:
11/14/2025 Mark G Parker ChairmanSell 86,078 db ,   $64.80 ,   $5,577,854.40

Napos gyerták: csüti doji, ezt megerősítette a pénteki hanging man.
Ezt kellene hogy megerősítse kövi nap egy erős piros gyertya a pénteki alj alá!!! ..akkor lenne erős medvés Ta jel! 
MACD mág távol egymástól de pár piros nappal meglesz az is -eladási jelzés. 
Érdemes lesz figyelni ezek a jelzések hogyan alakulnak... s a Nike mehet 60 alá???

(Tévedhetek és TA hoz különösen nem értek .. most csak mintha megláttam volna összeállni pár csillagot a medve csillagképben) Napos gyertyákkal rövid időtávon. :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 00:32
Előzmény: #938  Zoltanovitsch
PG kieg:
Heti - havi bolialjon van - tolja lefelé a boli szalagot ÉV elejétől sacc 180 ról lefelé trenben van...de lövésem sincs miért esik. :D  Tán az AI még most is EL-szívja a lóvét ami viszont már fogyóban van... Hmmmmmmmmm............. Érdekes lesz látni mi lesz ebből... 
Lehet szigorú leszek és csak 122 saját vélt szintjeim alatt  veszek bele...  ha addig nem jön le szokás szerint: "Mehet nélkülem" :) 
(Tévedés és vélemény megváltoztatásának jogával) 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek