Topiknyitó: DavidCamp 2025. 03. 22. 05:39

Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik  

Ide jöhetnek a hadiipari infok, érdekességek. Tanuljunk, informálódjunk egymástól.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MikeCorleone szerda, 15:41
Egyszerre vettem Defence és urán ETF-et másfél hónapja, egyenlo értékben. Uran U308 11% pluszban, WisdomTree defence -4%, ami kicsit hihetetlen de igaz... nagyon magas már az értékeltség, föleg Rheinmetalban bizonyára sokan realizálták is a 5-10-20 szoros profitot. Thyssen az egyetlen ami azóta szépen emelkedett, persze az pont nincs benne ebben az alapban.
DavidCamp szerda, 14:36
Előzmény: #264  lmprt
Szokásos esés emelkedés esés emelkedés van.....de most is 1800 juro felett vagyunk. RHM.
lmprt szerda, 13:17
Jöttek rossz hírek, vagy miért esünk ma is? :(
DavidCamp hétfő, 10:54
Előzmény: #256  lmprt
RHM 1800 eur felett van. (07.14.10:54) 
DavidCamp hétfő, 09:30
Előzmény: #256  lmprt
Sztem nagyon nem mert EU nem szállít vagy csak minimálisan fegyvert USA-ba.
DavidCamp hétfő, 09:23
Macron: Nincsenek többé szabályok, a legerősebb törvénye érvényesül
https://telex.hu/kulfold/2025/07/14/macron-katonai-kiadasok
Emmanuel Macron szerint Európa „veszélybe került, miután az ukrajnai invázióval háborút hoztak a területére, miközben az Egyesült Államok bizonytalanságot teremtett a támogatás folytonosságát illetően, és Európánk a válságok hatalmas ívének élére került”.
„A második világháború után létrejött nemzetközi rendet egyre inkább megkérdőjelezik és meggyengítik, és mivel nincsenek többé szabályok, a legerősebb törvénye érvényesül” – hívta fel a figyelmet a francia elnök. „Most még előnyben vagyunk, de holnap, ugyanilyen ütemben, megelőznek bennünket” – tette hozzá.
A francia elnök utalt elsősorban „az Európa határainál (...) továbbra is fennálló orosz fenyegetésre, amely előkészített, szervezett és tartós, és amellyel tudni kell szembenéznünk”, de a dezinformációra, a terrorizmus elleni küzdelemre és a technológiai változásokra is. (BBC, MTI)
lmprt szombat, 22:10
Sziasztok!
Mit gondoltok, mennyire érintik meg Trump vámjai hétfőn az eus hadiipart?
Borisz 2025. 07. 11. 11:13
Előzmény: #253  durian
nézegettem ezt a helsing vállalatot, sajnos nem láttam, hogy tőzsdén lenne. pedig a drónokkal biztos nagyot menne.
DavidCamp 2025. 07. 08. 21:00
https://www.portfolio.hu/global/20250707/akkora-sikert-aratott-ukrajna-legujabb-sztarfegyvere-hogy-nemetorszag-egybol-szazaval-rendeli-oket-772929
Kozben a RHM is fejleszti a dronokat nagyon keményen és nagy üzlet van kialakulóban ezzel kapcsolatban.
DavidCamp 2025. 07. 07. 13:10
https://www.portfolio.hu/global/20250707/gigantikus-hadsereg-epul-europa-legerosebb-orszagaban-itt-vannak-a-reszletek-772847
A harckocsikat a KDNS és a Rheinmetall gyártja, míg a harcjárműveket az ARTEC, a két vállalat közös vállalkozása állítja elő.
DavidCamp 2025. 07. 05. 09:00
Előzmény: #246  Borisz
A JPMorgan 2100 euróról 2250 euróra emelte az árcélt, miután a védelmi és autóipari beszállítói csoport előző este tájékoztatót tartott az elemzőknek a közelgő második negyedéves adatokról. Ez 30 százalékos árpotenciálnak felel meg. Az egyetlen dolog, ami valamivel magasabb, az Exane BNP befektetési bank 2300 eurós árcélja.David Perry, a JPMorgan szakértője kilátásai szerint 2030-ra akár 21 százalékkal is növelte bevételi becsléseit. De 2030 még nem lesz a csúcs, gyanítja, mert Németországnak még legalább egy évtizedre lesz szüksége katonai képességeinek újjáépítéséhez.Perry úgy véli, hogy a német védelmi kiadások meghaladják a többi európai országét. A következő tizenkét hónapban 70 milliárd euró értékű potenciális megrendelések várhatók. Ennek fényében a Rheinmetallt Európa legnagyobb fegyvergyártóinak kedvenceként jellemezte.Christoph Laskawi, a Deutsche Bank Research elemzője további hátszelet biztosított a hétvége előtt, 1950 euróra emelve a Rheinmetallra vonatkozó árcélját. Azt is hangsúlyozta, hogy Németországnak valószínűleg többet kellene befektetnie a védelembe, mint amennyit legutóbb tárgyaltunk. A Rheinmetall megkapja ezeknek a befektetéseknek a jó részét.A NATO csak június végén döntött úgy, hogy példátlanul növeli fegyverkiadásait. Legkésőbb 2035-től a NATO-államoknak évente bruttó hazai termékük öt százalékát kellene védelembe és biztonságba fektetniük.A Rheinmetall részvényeinek rekordjai néhány héttel ezelőtt voltak. A rekord június elejéről származik 1944 euróval. Azóta a részvények tisztelegnek árralijuk előtt, amely az Ukrajna elleni orosz támadással kezdődött 2022 elején. Míg az ukrajnai háború előtt 90 euró körüli árakat fizettek, a csúcskészletek több mint 21-szer annyit értek.A tárgyévben az áremelkedés több mint 180 százalékos. Az utóbbi időben azonban az értékpapírok magas szinten konszolidálódtak
Tujafa 2025. 07. 04. 20:24
Előzmény: #246  Borisz
Mint egy falat kenyér! Kellett nagyon az rv-nek. Már kezdtem elbizonytalanodni.
Borisz 2025. 07. 01. 19:12
Eladtam az összes Safran-t, mondtam magamnak, ez nem megy, ezt ne erőltessük tovább. Amint eladtam, rögtön elkezdett száguldani felfele. Sajnos én vagyok a kontár- vagy kontra- vagy milyen indikátor :-(
lmprt 2025. 07. 01. 18:36
Na megint mi történt? ;/
Borisz 2025. 06. 27. 20:34
Előzmény: #241  Tujafa
Rheinmetallt én longra vásárolgattam, sajnos nagyon későn ismertem fel a lehetőséget, addigra már magasra ment. Mindenesetre én akkor is örülni fogok, ha 1 év múlva 2300 lesz. De ha a lentebbi 2500 évvégére jósolt árfolyam bejön, az persze királyság lesz. Ott én már a felét/harmadát el is kezdem talán adni, a többi meg akár mehet még tovább felfele, de ez most még csak ködös távoli elképzelés.
Tujafa 2025. 06. 27. 19:21
Előzmény: #240  Borisz
Ja, csak eléggé kiszámíthatatlan.

Topik gazda

DavidCamp
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek