Steve52

Regisztráció: 2020-05-12 17:22:34

Hozzászólások száma: 3 235

Utolsó hozzászólás: 2021-10-18 02:00


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 137 591
2021. 10. 07. 08:31
90 361
2021. 10. 07. 08:29

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-02-24 19:13-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-07-07 19:00-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja ma, 02:00
Ez a cikk némileg árnyalja az eddigi infókat, de összességében teljes a homály az üzlettel kapcsolatban.Érdemes lesz figyelni a részvény mozgását miközben a Brent  85,33usd up.
MOLly tulajok topikja szombat, 12:19
Még azt sem tudjuk, pontosan ki és milyen forrásból fogja a vételárat kiegyenlíteni, tovább megyek , még az eladó sem tudja - nagyon úgy tűnik.  Az is lehet, hogy nem egyszerre kell kifizetni,  maradjon kötelem a következő kormányra is!
Rendkívüli közgyűlést kellene tartani - amit az 1% tulajdonrészt elérő vagy meghaladó tulajdonosok kezdeményezhetnek!   Tájékoztatást kérve még az üzlet megkötése előtt! 
MOLly tulajok topikja szombat, 12:12
egyelőre ez a jogszabályi környezet, jövőbeli feltételezésekkel pedig ,mint befektető nem foglalkozom....amennyiben lesz majd arra tény adat, hogy az alapítványi feladatokra jutó osztalék mértéke kevés - nyilván nem a Mol fogja kiegészíteni a kasszát, hanem a még támogatandó szervezeteket az Állam fogja ellátni forrásokkal az alapítványi kereteken kívül.   Te politikai felhangokkal tekintesz , én a gazdasági érdekeket nem nézem le Mol esetében.  Egyebekben azok a topikosok akik március óta folyamatosan leminősítették a Molt kérdezem hol vagytok????  Nem csak a funda hanem a jövő nyertes koncessziói is sokkal nagyobb és nyereséges céggé fogja fejleszteni a Molt! nyilván ez nem lineárisan fel irány , de ez a jövő útja! ( a választási eredményektől függetlenül, amennyiben az ellenzék nyerne az is jó, mert alapítványokat ígéret szerint megszüntetik,vissza kapja a Mol az srv-t, hulladékgazdálkodás elnyerése esetén sem gondolnám a megkötött szerződés felbontásának lehetőségét mivel várhatóan sok helyi vállalkozás is szerepet kap a Moltól, az újrahasznosításra pedig eu-s követelmények okán is szükség van! ) Jelenlegi hírek alapján a reptér drága mulatságnak ígérkezik, az Állam bizonyosan ad rá forrásokat, részletekben van az igazság, még nem tudjuk a pontos dealt így ellenzéki nézőpontból sem alkothatunk véleményt jövőbeli sorsáról, de nem hiszem, hogy ez lenne majdan a legfontosabb feladata egy esetleg megalakuló új kormánynak.
MOLly tulajok topikja szombat, 11:54
https://forbes.hu/uzlet/brutalis-arat-ajanlott-ferihegyert-a-magyar-allam-kozel-lehet-a-megegyezes/
cikk alapján az nagyon érdekes, hogy a jelenlegi tulajdonosok sem tudják pontosan a vevő (k) összetételét!???? amennyiben hihetünk egy forbes cikknek....
MOLly tulajok topikja péntek, 23:04
csak annyit: amíg nem tudjuk a pontos részleteket minek pánikolni???? egyébként 2-3 napja írtam, hogy amennyiben drágán veszik meg akkor a részvény árazása esni fog. Valamiért úgy érzem, hogy a Mol nagyon jól fog ebből kijönni.....választások jönnek és minden szegmensben osztogatnak a szavazatokért.....állami forrásból fogják megvenni nagyobb részt, így a Molt nem terheli viszont tulajdonrészt fog kapni az üzletből....meglátjuk/várjuk meg a részleteket....   / mindig is azt nyilatkozta Orbán, hogy a reptérnek vissza kell kerülnie hazai tulajdonba, de milyen megoldásban még nem tudni....amennyiben az én várakozásom igazolódna akkor 3k gyorsan elérhetővé válik és akik elkezdték venni a Molt, nos ők már tudták.....kb. 100mrd-t költöttek a részvény megvételére/emelkedésére... ha más a deal akkor baj van  azaz a Molnak mélyen zsebébe kell nyúlnia....nem reális a folyamatban lévő beruházások és akvizíciók okán....
MOLly tulajok topikja péntek, 22:15
még a Sármellékit sem .....
MOLly tulajok topikja péntek, 22:12
milyen alapítványba????  ne beszélj már csacskaságokat.... repteret alapítvány működtessen osztalékból???  vicces....
MOLly tulajok topikja péntek, 22:05
részletek fontosak, ki mennyit fizet mekkora tulajdonrészesedésért..stb.. a mai esés kora délután indult be igazán, egyszer megfogták és vissza is húzták, zárásra megint esés majd záró kötés 20Ft -tal magasabban történt.... lehet az is, hogy az állam megveszi és ad részesedés a Molnak kvázi potom összegért.....minden lehetséges...
Mol tulajok normálisan péntek, 07:33
Brent 84,65usd up, jelenleg külpiaci hangulat pozitív, emelkedhetünk tovább....
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/10/bombauzlet-a-fosszilis-energia
Mol tulajok normálisan péntek, 05:04
Brent  84,45usd  green
Mol tulajok normálisan péntek, 05:03
Mol tulajok normálisan csütörtök, 23:18
Valamit nagyon félreértettél: amit írtam az a tények másik fele , sem szakmaiság sem az írásod tartalma nem került részemről véleményezésre. Egyszerű megállapítás arra, hogy miért lehet eltérés a célár vonatkozásában. Pletser saját elemzéseire hivatkozás meg véletlenül sem mentegetőzés vagy bizonyítvány osztás mellette vagy ellened, ez fel sem merült. Kérem így értelmezni soraimat. Egyebekben addig amíg nem tudjuk a valós tényeket addig még azt sem állíthatjuk biztosan, hogy konkrét személynek szégyelnie kellene magát alkalmazotti státuszában........tény az Erste nagyon el van maradva a Mol célár frissítéssel, ezért magát a céget értheti kritika elsősorban! Amennyiben ténylegesen a Pletser is benne van a késlekedésben akkor természetesen őt is megilleti a kritika ....de ezt még nem tudjuk biztosan...nem tudom valaki utánajárt a témának? akár csak email vonalon ami nyilvános cím? Mindenből egyébként a legfontosabb az, hogy láthatóan a piacot ro...túl nem érdekli az Erste elmaradó célára és szerintem csak ez számít nekünk!!!
Mol tulajok normálisan csütörtök, 20:24
kicsit árnyalnám: egyrészt kaptam ígéretet, hogy konkrétan rákérdeznek - még a hetet megvárom és jövő héten érdeklődöm - másrészt az új infó az, hogy nem Budapesten hanem  Bécsben készülnek az elemzések és referensként van megadva "hazai pályán " a Pletser! Benne lehet, hogy nem akar szembe menni a munkáltatójával és a saját véleménye teljesen más. Amit megtehet, azok a saját hatáskörében közölt elemzések az olaj és olajszektor jövőbeni alakulásáról lásd aug.  és szept. hónapokban. ( és eddig hibátlanul ül minden elemzése )....  sem az OTP sem a Richter elemzés nem Budapesten készült.....
Mol tulajok normálisan csütörtök, 17:51
Erste Market:  Sajtóhírek szerint a német gazdasági intézetek az ellátási nehézségek miatt jelentős mértékben készülnek csökkenteni az idei évre vonatkozó együttes gazdasági előrejelzésüket. Így a korábban várt 3,7 százalékkal szemben az idei növekedés csak 2,4 százalék körül alakulhat. Ugyanakkor a jövő évre várt 3,9 százalékos növekedést 4,8 százalékra emelnék, hiszen az idén elmaradó termelés egy része jövőre jelenhet meg. 2023-tól pedig egy moderáltabb, 1,9 százalékos növekedésre számítanak. Ez összeségében elmarad az eddigi várakozásoktól, és összhangban van a Bundesbank korábbi figyelmeztetésével, miszerint az előzőleg várttal szemeben a német gazdaság mégsem fogja elérni a járvány előtti gazdasági teljesítményt az idei negyedik negyedévre. A gazdasági intézetek szerint különben az ellátási nehézségek belenyúlhatnak a 2022-es évbe is.
Ugyanakkor az FOMC legutolsó jegyzőkönyvéből kiderült az, amire számítottunk. A jegybankkárok a mellett vannak, hogy novembertől kezdődjön meg a mennyiségi lazítás kivezetése, s havonta 15 milliárd dollárral (10 milliárd állampapír és 5 milliárd jelzálogpapír) csökkenjen a jelenleg 120 milliárd dolláros kötvényvásárlási program. Így 2022 közepére megtörténhet a mennyiségi lazítás kivezetése, s a piac 2022 szeptemberére már kamatemelést vár. Az ellátási láncban tapasztalható nehézségek miatt a jegybankárok magasabb inflációs pályát látnak most, de továbbra is átmenetinek tekintik az áremelkedés megugrását.
A DAX a jobb nemzetközi hangulatnak köszönhetőn, és a fent leírt negatív hírek ellenére ma emelkedéssel kezdett. Sőt, a vételi jelzés is megérkezett az MACD alapján. Ugyanakkor ez a negatív tartományban van, azaz rázós piacra számíthatunk továbbra is. A BUX is emelkedéssel kezdte a napot, új történelmi csúccsal. A technikai kép továbbra is pozitív, miközben az egész régiót veszik, hiszen a PX, a WIG és a BET is emelkedik a történelmi csúcsok közelében. A ma nap annyiban különleges, hogy a négyesfogatból eddig csak a BUX ment új csúcsra a mai napon.
Mol tulajok normálisan csütörtök, 17:49
Erste Market:  A Morgan Stanley egy újabb kiemelkedő negyedévet zárt, hiszen a cég nettó eredménye 3,7 milliárd dollár lett, avagy 1,98 dollár részvényenként, felülmúlva az 1,68 dolláros elemzői várakozásokat. Bevételfronton szintén jól teljesített a cég, hiszen a 14,75 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 14 milliárdos várakozást. A cég befektetési banki divíziója 68%-os emelkedést produkált, 2,85 milliárd dolláros bevételt. A vállalat kötvénykereskedési üzletága 1,64 milliárdos bevételt produkált. James Gorman egy újabb kiemelkedő negyedévnek könyvelte el a jelenlegit, javuló hatékonysággal, illetve arról is beszélt, hogy a cég sikeresen integrálta az Etrade és az Eaton Vence akvizíciókat, ami 400 milliárd dollárral növelte a cég kezelt eszközeit, 6200 milliárd dollárra. A vállalat papírja 1,8%-kal emelkedik nyitás előtt.A Wells Fargo & Co szintén nyitás előtt jelentette a harmadik negyedéves teljesítményét, ami felülmúlta az elemzők várakozásait. A cég 18,8 milliárd dolláros bevételről jelentett, ami ugyan a tavalyi évhez képest egy 2,5%-os csökkenés, felülmúlva az elemzők által várt 18,4 milliárd dolláros szintet. Az EPS 1,17 dollár lett, még az elemzők csak 97 centes eredményt vártak. A vállalat sikeresen elkezdte csökkenteni a költségeit, méghozzá a negyedév alatt a költségek 13%-ot csökkentek 13,3 milliárdra, viszont ez elmarad a piac 13,17 milliárd dolláros várakozásától. A befektetési banki üzletág 12%-os emelkedést produkált. A cég papírja 1%-os pluszban van nyitás előtt.Nyitás előtt a Bank of America papírja 2,7%-os pluszban van, miután a harmadik negyedéves teljesítménye kiemelkedően sikerült. A bank EPS eredménye 85 cent lett, felülmúlva a piac 71 centes várakozását, illetve a 22,8 milliárd dolláros bevétel is jobb lett, mint a 21,7 milliárd dolláros várakozás.  A profitabilitás 58%-ot emelkedett, még a bevétel 12%-os növekedést produkált éves bázison. A cég befektetési banki szegmense 23%-os növekedést ért el, miután a tanácsadási prémiumok rekord nagyságú, 65%-os emelkedést produkáltak. A kiemelkedő teljesítményt a befektetési banki üzletágnak, illetve a részvénykereskedési üzletágnak köszönheti a bank. A cég papírja 2,7%-kal nyithat magasabban.A Citigroup 1,2%-os pluszban van nyitás előtt. A bank a negyedévben kiemelkedő teljesítményt produkált. A 17,8 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 16,9 milliárd dolláros várakozást, illetve a részvényenkénti 2,15 dolláros eredmény is jobb lett, mint a várt 1,71 dolláros szint. A cég részvénykereskedési szegmense 40%-os emelkedést produkált éves bázison elérve az 1,23 milliárdos szintet, ami a 909 millió dolláros várakozást is elsöpörte. A cég a növekedést a növekvő ügyfél aktivitásnak, illetve a jó piaci kondícióknak tudta be. A befektetési banki üzletág szintén jól teljesített, hiszem a tanácsadási prémiumok megháromszorozódttak 539 millió dollárra. A cég vezetője a teljesítményről azt mondta, hogy, ahogyan a pandémiából kilábal a világ egyre nagyobb lesz a fogyasztói bizalom és ezért egyre magasabb az ügyfél aktivitás.Ma munkanélküli-segély kérelmekről szóló adatokat is olvashatunk, amik jobbak lettek a vártnál és az amerikai gazdaság javulását mutatja. A friss kérelmek száma 293.000-re csökkent, még a piac 318.000 kérelemmel számolt. A tartós kérelmek száma pedig 2,6 millióra csökkent, 2,7 millióról.
Mol tulajok normálisan csütörtök, 17:12
mindig legyen cash, egyetértek......a nagy mesterek mindig evvel kezdik....de ez kizárólag egyén döntése , véletlenül sem kritika..... 
Mol tulajok normálisan csütörtök, 17:09
Yes-Yes.... 2,75% up, Forg. 3,2mrd Ft.    nagyon szép.....
Mol tulajok normálisan csütörtök, 17:06
Z 2768....kis mennyiségben 82k +10k 
Mol tulajok normálisan csütörtök, 16:35
most azt mondanám, hogy a vevő már a záróra koncentrál és reményeim szerint 2770-80 között nagyobb pakettel fejezi be a mai napot.
Mol tulajok normálisan csütörtök, 15:59
Gratulálok neked!  én 50% cash és 50% Molban.....és ennek is örülök....

friss hírek További hírek