Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
köszönöm hogy leírtad meggyőztél meggyőztél arról amiben biztos voltam: elég jók a szövegeim mivel általános minősítgetéseken túl egyetlen megállapításomat sem gondoltad célzottan vitatni, sem kiemelve a szövegből, sem szövegkörnyezetében értelmezve . várható volt előbb utóbb
Van hasonlóság Trump és Orbán között, de Trumpotbe érdeklik a hazai cégek, és a kínaiak nem. Orbannal pont fordítva van. Orbán egy senki, akit a csőcselék megszavaz
Nos ha már így rákérdeztél, a fennhélyázó, beképzelt ámde tartalom nelküli véleményeket nem érzem egyenrangúnak az értelmes gondolatokkal. Például a mai műsort amikor mindenkincsak tévedhetett és a saját békeperspektívája miatt csak rosszul láthatta a dolgokat mert jött valami beképzelt izé és kinyilatkoztatott. És nem a tartalomnélküliség a fő baj, abból van sok másik is. Hanem a saját vélemény felsőbbrendűbbnek gondolása. De ez aligha kikezelhető már, csak megemlítettem ha kérdezted.
a véleményalkotáshoz való jog egyenlő a vélemények értéke koránt sem . de lehet úgy tudni, hinni és beállítani hogy igen . ez ez egyik titka az Orbán sikerének azt mondja a tökkelütötteknek, hogy az ő véleményük bárkiével egyenlő értékű és a tökkelütöttek lelke jóllakik .a Trump ugyan ezt csinálja . te is?
Igen, Pozsonyban dolgozik az egyik "bigfórnál" (persze sok home office-al) , és Pozsonyhoz képest bőven megfizethető Sopron. Nagyobb városban akart lakni és magyarul is tud, nem jött be neki a Hegyeshalom vagy Óvár alternatíva mint több ezer szlovák társának. Heti kétszer-háromszor azt az 1 óra 10 percet is bevállalja ingázásra Ausztrián át.
“ te meg fölírhatod a saját véleményedet a kéménybe aztán, majd elszáll a füsttel, nem fogja sajnálni senki” Ki is jut eszembe erről aki tolja a véleményét ha … he nem.
a múlt árnyéka kitapinthatóan a mai világba ér lehet nem tudni róla Budapest ugyan az lenne ma, ha nem az lenne a múltja ami? ha nem épül meg a Lánchíd, a rakpartok, ha nem kezdődik meg az intenzív kereskedelem a görög kereskedők által kb 300 évvel ezelőtt, ha aztán nem lépnek a helyükbe és pörgetik fel az a zsidók? Sopron ugyanaz lenne ma ha Trianonban nem veszíti el az agglomerációja háromnegyedét, aminek következtében a regionális szerepe nem jelentéktelenedik el, és emiatt nem vitték volna onnen Györbe a megyei közigazgatási intézményeket? . ugyan már, persze hogy nem egy folyamat végeredménye egy 7-800 éve már város mai állapota, aminek helyén álló települést a rómaiak valaha Scarbantiának neveztek ( Scarbancia ugyan hosszú időre elfelejtődött, de bő száz éve a főposta alapozásának köszönhetően ismét tudunk róla, és vált a turisztikai vonzerő egyik elemévé) . hát hogy a francba lenne egy város jelene az egy hosszú folyamat eredménye, és okosan, bölcsen és jó okkal kimondható hogy ami 30-40 évnél régebben történt az szinte nemis volt, mivel a manapság látható tapasztalható hatása egy jókora nulla . ami infók amik kognitív disszonanciát okoznak gyorsan el kell hessegetni és megint harmonikus lesz minden
Az van, hogy elég sokat évet lehúztam ott, a rokonság is ott él már vagy pár száz éve. De azért figyelmesen elolvasom amit írtál, csak azonnal törlöm a fejemből, feleslegek ne legyenek már ott.
Ezt a mondatod azért lementem magamnak mint referencia. "Füred mai megítéléseben azok véleményének van relevanciája akiknek elég pénzük és igényük van az ottani élethez akár állandóra akár időszakosan" Szóval csak az adott ott lakók akik megengedhetik maguknak... szóval a ner... szóval már az is baj, hogy nekem ezzel gondom van.
SZóval akinek van pénze annak van szava a többinek meg kuss? Komolyan ? Nem vagy te Lézer Jani ? Én megtehetem,megengedhetem , hogy Sopronban éljek mégse tetszik, de gondolom a te szemedben ez se releváns mert emigráltam... Úgy hogy még mindig van ott házam, fizetek oda is adót.... Persze mazsolázhatjuk hogy kinek a véleményét fogadjuk el, csak amit te mondasz az nagyon csőlátó és egy szemszögű.. és mondom ezt úgy hogy bőven jól éltem akkor is mikor otthon éltem...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link