Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matatakakiba ma, 11:51
Előzmény: #232785  Bence
Nehez ezt megitelni, nagyon szubjektiv. Ha korbesetalod, gyonyoru berhazak, palotak mindenfele, nyomorusagos alapotban (felfele kell nezni). Ugyanakkor rohamleptekben fejlodik, sok epuletet gyonyoruen tataroztak, sok az uj epulet. Szinte minden sarkon terfigyelo kamera. Rengeteg a kulfoldi berlo (arab, irani, ...). Sokat javult az utobbi evekben. Ugyanakkor a drogos hajlektalanok is tagadhatatlanul jelen vannak. 
N0MAD ma, 11:48
Előzmény: #232818  Xis24
Na ja, a fél ország meg fideszes, élnek boldogan. Csak nem jól :D
(Na jó, a szavazók fele, érted )
Xis24 ma, 11:44
Előzmény: #232814  N0MAD
A csavar a történetben, hogy a másik fél hozzáment egy devizahiteleshez és éltek boldogan.. gyerek is lett 😃. Végülis a fél ország devizahiteles volt. Nincs benne semmi meglepő. 😃
N0MAD ma, 11:42
Előzmény: #232815  lacikonyha
“ nem kell feltétlenül beleragadni ócska előítéletekbe”
N0MAD ma, 11:40
De hogy tartalmatlan utalásokkal is operáljak én is: a magdolna utcából kis szerencsével csak a fiumei úti baleseti sebészetre vezet az út, szerencse híján meg az út túloldalara a temetőbe.
Hős utca megdőlésével talán visszavette a varos leggázabb helyszine díjat. De tényleg olcsó a környékhez képest, nem véletlenül, és ennek megfelelő lakossággal.
De tényleg keruleten belül is utcája, környeke válogatja.
lacikonyha ma, 11:40
Előzmény: #232813  N0MAD

jól fogok aludni attól hogy több mindent nem értesz, vagy csak félre
nem az én gondom
N0MAD ma, 11:34
Előzmény: #232812  Xis24
Mondjuk a válás ritkán hoz gazdasági sikersztorit, deviza vagy anélkuli hiteles lakásban sem, albérletben sem.
Ez ilyen.
N0MAD ma, 11:33
Előzmény: #232811  lacikonyha
Na mert a random várostörténeti ötpercesek azok indolklasok arról hogy a magdolna utcaba érdemes e gyereket költöztetni ‘24ben.
Xis24 ma, 11:11
Előzmény: #232809  Pistike12
Én ismerek olyat aki végtörlesztett. . eladta.. albérletben ment.. aztán mire vissza kellett volna venni. ..akkor elvált. .. majd nem tudott belekapni felfelé.. és elment a vonat. 
lacikonyha ma, 11:08
Előzmény: #232810  N0MAD

meggyőztél
az indoklás nélküli kijelentések hatásába, hasznosságába vetett erős hitedről
elfogadom
N0MAD ma, 11:00
Előzmény: #232807  lacikonyha
“ az enyém pedig néhány tízmillió forint amit azoktól az emberektől”
Marmint amikor a lopott képekkel hirdettél posta utcai nem létező lakást behazudva és a jelentkezőknek sztorikkal lyukat beszélve a hasába? Ahogy mesélted.
Hat igen, a csalás jövedelmező.
Amúgy a létfontosságú rendszereken mérnökösködés is, csak ott nem elég irreleváns múltidézést tartani, a “már az ókori görögök is” az a bevezető az első évfolyamos tankönyv elején. Aztan el kell kezdeni tanulni.
Pistike12 ma, 10:53
Előzmény: #232805  slash
A végtörlesztés mindenkinek jart, akinek 180chf alatti volt a hitelkori arfolyama. 
Meg hitellel is ki lehetett vtani, csak szukos volt a hiteligenylesre az ido, de szuleimnek megoldottam. 
Azert csokkentek be ott az arak, mert eladasi kenyszer volt kvazi vegtorlesztes, es aki nem volt teljesen ostoba, az elsetalhatott a hitelbol kvazi, mert a fedezeti ertek ala csokkent a hitel boven. 
Aki nem volt teljesen ostoba es tudott szamolni az eladta, es visszavette akar olcsobban😀😀
De volt olyan kollegam, akinek hiaba mondtam, ragaszkodott hozza hisz az az o lakasa es mar 5 eve torleszti es mar jar neki😀😀😀
lacikonyha ma, 10:42

nem kellett hozzá külön bennfentesség, csak elég pénzt elővenni tudni képesség
 nem túl hosszú határidővel
lacikonyha ma, 10:38
Előzmény: #232803  N0MAD

egy indoklás nélküli kijelentés az nem több mint egy meg nem indokolt kijelentés
és a tiéd
az enyém pedig néhány tízmillió forint amit azoktól az emberektől kaptam akiknek ennél sokkal bőségesebb történelem leckéket adtam és akkor és ott megértették a jelenre sőt a közeljövőre vonatkozó relevanciájukat
.
volt közöttük IT-is,nem is egy
talán azok között is akad aki nem hiszi azt hogy a matematika az egyetlen hasznos tudomány
N0MAD ma, 10:32
Emlékeim szerint mindenki végtörleszthetett akinek zsebben volt, csak ebből nem lehetett túl sok.
De én se voltam benne, nek tudom a részleteket.
slash ma, 10:24
Előzmény: #232798  N0MAD
Bennfentes volt. A végtörlesztés nem járt mindenkinek. Nemtom nem voltam ebben benne. 
slash ma, 10:22
Előzmény: #232785  Bence
Sajnos a Magdolnanegyed az egyik legdurvább. Én a Práter utcában vagyok érdekelt de a Magdolna negyedben a Ganz sarok az Orczy téri villamosmegálló az egyik legdurvább hely. Nyilván minél közelebb van a lakás a körúthoz annál jobb.  Tegnap voltam a nyócban a Tisztviselő Telepen az viszont egy király hely. Falusias hangulat.  
N0MAD ma, 10:15
Előzmény: #232800  lacikonyha
A jelenlegi helyzetre vonatkozó kérdés kapcsán meg full,irrelevans a tórténelemlecke.
Esetleg pendítsd meg hogy ott nincsenek is lakások csak káposztaföldek.
Xis24 ma, 10:15
Előzmény: #232797  N0MAD
Nagyon kedves öreg nénik is vannak erre felé. Megkérdem tűlük, hogy kérnek vagy sem úszógumit. 😃
Vodafonelive
Vodafonelive ma, 10:14
Előzmény: #232779  Freszelés
Amúgy a diákhitellel nem cseszekednek. Ott keményen tartják az infláció egy számjegyűvé válása óta (tavaly) a 7,99% kamatot továbbra is, pedig megírták, hogy csökkentik de nem tették. Már várom, hogy kiadják az új rendeletet ami a következő fél évre szól, kíváncsi vagyok, hogy mit tesznek ezzel. Marad a szuperkamat, emelik vagy több, mint 1 év után végre ezt is csökkentik?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek