Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha csütörtök, 15:32
Előzmény: #232477  Xis24

a másolás nagyon korán kezdődik
persze ha elég nagy már egy gyerek, és a szülei valamiért elvesztették a bizalmát könnyen kereshet más mintát
Xis24 csütörtök, 15:32
Előzmény: #232476  lacikonyha
Negatív felhang nélkül mondom. Légy büszke rájuk és magadra is ha elégedett vagy velük. Jó kódot adtál át.
HPPapa csütörtök, 15:31
Előzmény: #232473  lacikonyha
Apámék lusta naplopók voltak, akik minden pénzüket elherdálták. A legjobb ellenpéldák sokszor a szülők maguk. 
Xis24 csütörtök, 15:28
Előzmény: #232476  lacikonyha
Hány éves?
lacikonyha csütörtök, 15:27
Előzmény: #232475  Xis24

pontosan látom hogy a gyereken gyereke dekára úgy másolja a szüleit mint ahogy én is tettem
Xis24 csütörtök, 15:21
Előzmény: #232473  lacikonyha
A gyerekeink már nem minket másolnak hanem az influenszereket. Szerintem a te gyereked még egy másik generáció volt. Ez már nem az a generáció.  
Xis24 csütörtök, 15:15
Előzmény: #232472  Xis24
Na nem hiszem, hogy bárki kíváncsi a csacskaságaimra ezért megyek edzeni az ülőgumóimat hogy meg is éljünk 😃😃😃
lacikonyha csütörtök, 15:12
Előzmény: #232469  Xis24

egy kisgyereket elsősorban nem verbális meggyőzéssel lehet hatékonyan jó irányba állítani
hanem elsősorban  következetes és helyes példaadással
mert ő elsősorban másol, amit lát, amit érez,amit tapasztal
ha hasznavehetetlen bénázást akkor azt, ha folytonos naplopást akkor azt, ha sok hasznos eredménnyel járó türelmes serénykedést akkor azt
Xis24 csütörtök, 15:10
Előzmény: #232470  Moka_Brikka
Az van amit akarnak, hogy legyen. Csak ugye mi spekulánsok vagyunk. leher mondani, hogy lesz 1M a BTC. Lehet.  Én  azt szeretem ha befrktetek akkor legyen mögöte valami. Másnak ez nem probléma. Nagyon akartam BTC bányászni az első időkben.. csak hülye voltam hozzá és más is hülyének nézett. Aztá
Xis24 csütörtök, 15:02
Előzmény: #232469  Xis24
Ahogy leírtam már itt. Logikus mai szemmel az ingatlan halmozás.. de egy egész más kort halucinálok.. ahol már nem a mi értékrendszerünk a mérvadó. Mondhatná bárki, hogy lakni mindig kell. Hát igen.. de ha változik a világ akkor.. hogy változik?  Szerintem nem úgy hogy a lakástulajdon mindenek felett. Mondhatnánk is rá, hogy de hisz az tök jó.. örök bérlők lesznek. A kérdés, hogy a mai fiatalok hol akarnak lakni. 
Moka_Brikka csütörtök, 15:01
Előzmény: #232467  Xis24
Energia felhasználás elég régen volt téma. Én láttam olyan megállapításokat, amelyek szerint a bankrendszer és az aranybányászat nagyságrenddel nagyobb energiát használ. Fact check-et nem végeztem el, úgyhogy nem tudom pontosan, de el tudom képzelni, hogy ez helyes.  fel.https://x.com/jaltucher/status/1392849665448624132
Mivel egyre kiélezettebb a verseny a BTC bányászatban, így ők is törekednek az energiahatékonyságra, különben csődbe mennek. Ez talán egyedül kínában nem volt igaz, de tudtommal ott betiltották a bányászatot 2021-ben. 
Hallottam olyan bányáról, ami a megtermelt hőt fűtési energiaként hasznosítja. Megújulok szerepe szerintem nagy lesz a BTC-nél.
A legtöbb kriptónál már a PoW kezd kihalni, és más, energiahatékony konszenzus mechanizmust alkalmaznak, így azok már kifejezetten hatékonyak energiafogyasztás szempontjából. Tehát a paci evolvált, és nagyjából túllépett ezen a gondon. Ezért nem hallod ezt már mostanában a kriptó ellenérveként.
Xis24 csütörtök, 14:50
Előzmény: #232468  FeherTibi
Nehéz ma azt mondani a gyerekeknek.. hogy nézd ...tanulj.. mert ha okos vagy lesz munkád. Erre mondhatja, hogy.. Mert.. miért tanuljak? Az Mi úgyis mindent jobban tud mint én... Vagy nézd meg, hogy elég ha játszok és yt videókat készítek.. vagy csinálok egy mém cointot.. Ő .igazad van.. de.. akkor is tanulj ( hogy okos legyél amikor az el se jött korszaknak vége és kitör a  robot és mi ellenes kor) 
FeherTibi csütörtök, 14:41
Előzmény: #232465  Xis24
Boldog vagyok, hogy nem ebben a korban vagyok gyerek, hanem Kadar alatt foleg. 
Xis24 csütörtök, 14:30
Előzmény: #232466  Moka_Brikka
Biztos, hogy van benne potenciál. Szerintem jó út. Másik fórumban én már leírtam, hogy a bajom a kriptoval vagy a BTC-vel hogy öncélú. Ha nem azért használna fel több országra való energiát, hogy magát táplálja, akkor éreznék létjogosultságot. Szerintem a globális számítási kapacitás elherdálása. Ha megkerülhetetlen lenne pl egy globális Mi-nek adna decentralizált számítási kapacitást akkor az már digitális jövő értének veném. Ebben a formában egyszer eljön az idő, hogy valaki azt mondja, hogy nem használhatjuk el a bolygó fél energiakészletét az utolsó pár BTC kibányászására. 😃 Ezek is régi gondolatok. Azóta persze más szelek fújnak.
Moka_Brikka csütörtök, 14:20
Előzmény: #232464  Xis24
OFF
-----------------------------------
Én a kriptó gamingban nagy jövőt látok. Nem nagyon sérti a jelenlegi piacvezetők érdekeit, sőt. Jó nagy piac, és elég dinamikusan fejlődik a jelen keretek között is. Nekem néhány aspektusa már irreális is egy kicsit (pl: USA egyetemeken E-sport ösztöndíj). De hát ez nyilván azért van, mert kőkemény kapitalizmus van.
Már most nagyon nagy a különböző skinek másod- és feketepiaca. Ezt fogja fehéríteni, és megsokszorozni a kriptó több újítás, ill. új aspektusok bevezetése mellett. Szerintem :)
Xis24 csütörtök, 14:19
Előzmény: #232463  FeherTibi
Szia Rezsőke boldog első szülinapot. Nézd mit kaptál a papától. Az első panelod. 😃 
Xis24 csütörtök, 14:13
Előzmény: #232462  Moka_Brikka
Akkor majd beszélek valakivel hogy dobjon össze egy játékot és a sok gamer akik egész nap rá vannak függve azok pénzkereseti lehetőséget lássanak benne. Nem kell suliba járni csak játszani kell 😃  
FeherTibi csütörtök, 14:13
Előzmény: #232457  Xis24
Gazdag szulok Karacsonyra ingatlant vasarolnak a csemeteknek, mert a tarsasjatek mar nem meno
Moka_Brikka csütörtök, 14:06
Előzmény: #232461  Xis24
Nem tudok róla. Web3 széles körű elterjedése nélkül nem is lesz szerintem.
Most még gyártják a srácok inkább a memecoinokat  :)
https://www.reddit.com/r/solana/comments/1gvl6da/dont_be_this_kid_he_rugged_his_own_coin_and_the/?rdt=51103
Xis24 csütörtök, 13:57
Előzmény: #232460  Moka_Brikka
Még jópár éve arról fantáziáltam, hogy lesznek majd a jövőben  olyan BR játékok ahol a mindenki bedobja a maga kripto részét és a nyertes visz mindent. Ilyen még nincs?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek