Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
“ Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a PMÁP-állomány felépülése óta az ÁKK minden lakossági állampapír esetében értékesítési korlátot vezetett be. Ez azt jelenti, hogy a nagy PMÁP-tulajdonosoknak el kell gondolkodni, hiszen ha kiszállnak az állampapírjaikból, akkor nem tudnak ugyanakkora összegben később visszatérni” Lol “ év eleje óta a pénzpiaci alapok és a kötvényalapok esetében elvétve találunk 10% feletti hozamot, az átlag pedig 5% körül van.” Ez jó, még a befőttesüveg deviza is többet hozott idén mint 5%, de nem lehet olyat találni a piacon ami többet hozna mint a varható 5-6%. Hát persze. Kár hogy az x-et nem tették ki.
Ez már szerintem a kognitiv diszonancia haladó szintje. Már semmibe nem szabad pénzt tenni se tőzsde, se deviza, se külföldi állampapír, se ingatlan se semmi, kizárólag magyar állampapír. Forintos. Ha van még egy jelentkező akkor kéjmámor. Szerintem nem érdemes kiröhögni, ez mar elég sajnálatos. Nem vicces.
Elnézést megpróbálom nem ezt tenni a jövőben (kis% humorrész belefér?) . Én azt érzékelem ezek
után az emelkedések után nincs korrekció szinte. Vagy megveszik, azt ,
ami lenne, vagy nem engedik vissza, hogy a nép nehogy meneküljön, hanem
várjon. Közben jönnek a FO$rintba ültető, tartató cikkek,
hozzászólások: ennyiért devizát, megy ez még vissza,... lássuk hathort
is, mint főattrakciót. Qrva durva azért ez a tavalyi fordulópont óta
elszenvedett stabil 44 egység esés. Madeinistvánunk is feltűnik a következő kis videjóban: https://www.facebook.com/reel/917507143807689
Szóval szerintem, kitörés, egy kis grind, aztán nagyobb kontextus alapján inkább a lefordulás a valószínű 423 körüli szintről. Aztán majd meglátjuk mit dob a piac :)
Én h1-h4 alapján még feljebb várom. 103k (fibo 2.618) nálam a nagyon valószínű target, utána a nagyobb tf célárak a h4 alapján finomhangolva 110k (fib. 4.236). Én innen várnám a nagyobb shake out-ot, de lehet humoros lesz a piac, és spot-ban mégsem haladjuk meg a 100K-t, csak a shake out után majd :) Meglátjuk. https://www.tradingview.com/x/CyKluLGK
Pont reggel kezdtem hallgatni a legutóbbi holdblogos podcastet. Egy külföldi elemző forint értekezéséről , mint quasi kontrariánus tréding lehetőségről beszélnek (eddig negatívan). Még nem hallgattam végig....
A trendben akkor szokott korrekció lenni ha nem billentek,ha billentek,akkor viszont határ a csillagos ég. Ha a topik kívánja,jó pénzért felajánlom a szolgálatomat!
Széttrollkodjátok ezt a topicot,semmi szakma. Másikban írtam, egy USDHUF short indulni fog nálam,célár 377-380 környéke első blikkre,aztán meglátjuk,hogy mi lesz a mozgás.
könnyesre röhögtem magam az utolsó soron :D Elképzeltem, ahogy teljes komolysággal kijelented :) köszi #25143
a másikcsopi "Hogyan állapítod meg pl a pmáp vs pemáp teljesítményét, ha nem szabad beszélni devizáról?....Baj van a toronyban nála."
Régebben írt ide, voltak jó meglátásai is. Mondjuk a Dax topicért picit haragszom, abban pár éve még voltak nagy koponyák,de most már szét floodolta 5perces elemzésekkel,amit nem akarok követni. De ez a PMÁP,meg fidesz becsípődés...ez kegyetlen.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)