Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Moka_Brikka vasárnap, 13:39
Előzmény: #82779  N0MAD
Jogos amit írsz. En is így érzem. Akkor egy kicsit átértékelődik a dolog bennem amikor szegény országból jövök haza. Akkor az kicsit megnyugvás. De a célnak nem ennek kellene lennie, és kinyilatkoztatva nem is ez volt a mindenkori politika által. Ha jobban csinálták volna, akkor szerintem Ausztriát utol tudtuk volna érni. De hát a mohóság, a magánvagyon szaporulata és a görcsös hatalomhoz ragaszkodás sajnos mindent felülírt. 
Az elmúlt 14 év legnagyobb bűne az, hogy mindenidők legnagyobb bikapiacából es pénzbőségéből gazdaságilag es pénzügyileg ennyit sikerült elérni. Mentalitásban beragadtunk a Mikszáth-féle urambátyàm korszakban, amit csak megfűszereztek az elmúlt 100 év totális diktatúrái szerintem. 
N0MAD vasárnap, 13:23
Előzmény: #82776  Moka_Brikka
Igaz, csak én se élek örökké.
És némileg unom hogy mindig “majd akkor ha” és 14+4 év ebből ugyanaz, de nélkule is olyan volt amilyen. Plusz igen, a nép marad, és az elvárasai is.
Ebből a mi életünkben már nem lesz nyugat.
Moka_Brikka vasárnap, 13:13
Előzmény: #82777  x2029J
Lehet. De a lengyel példa mást mutat nekem. Ha van politikai alku, akkor több a támogatás szerintem. Ha nincs, akkor kevesebb.
 Az új lengyel kormánynak is volt olyan húzása ami nem felel meg a jogállamiságnak: nem fér bele a jogállamiságba az, hogy egy alkotmánybíróságról olyan határozatot hoz egy törvényhozó testület a kormányzó hatalommal egyetértésben, hogy az AB döntéseit nem ismeri el, mert ez lényegében megszünteti  a negatív kormányzási funckióját az Ab-nak, sérül a fékek és ellensúlyok rendszere, és végső soron a jogállamiság. 
Ezt nem szabadna megcsinálni, mert ez nem felel meg egy demokratikus jogállam működésének. Legalábbis szerintem. 
x2029J vasárnap, 12:18
Előzmény: #82776  Moka_Brikka

A Kádár rendszerre lehet azt mondani, hogy külső nyomás miatt volt, de Orbán rendszerét a nép szavazatai juttatták hatalomra, és ha voltak is választási trükkök akkor is a nép akarata volt az újraválasztás is, nem a SZU kényszerítette ki.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy nyugati szemmel nézve lehet hogy azt mondják hogy hiába megy Orbán, de a nép marad.
És ilyen ország kell-e az EU-ba?
Lesz e újabb nagy befogadási kísérlet mint az 1989-es rendszerváltástól.
Moka_Brikka vasárnap, 11:56
Előzmény: #82772  N0MAD
+ eddig volt jelentős devizában bejövő támogatás. Ha lesz politikai alku újra, akkor megint lesz. OV sem fog örökké élni, politikai értelemben pláne (bár már tényleg dinónak számít), csak azt kell kibekkelni, hogy tagállamok maradjunk. 
Moka_Brikka vasárnap, 11:53
Előzmény: #82773  Coulthard14
Csak anekdota, de alacsony forgalom mellett pont inkább gyengülés szokott lenni szerintem. De nézd vissza az elmúlt években mi volt a különböző ünnepnapokon: mennyiszer gyengült/erősödött ezeken a napokon, es akkor mi volt a rövid/középtávú trend, mekkora forgalom volt aznap, %-os váltzosok, mi volt akkor a többi piacon, hogy álltak a kötvényhozamok, stb…
Moka_Brikka vasárnap, 11:49
Azt hiszem a kenyeres mém szövegét lehet átírni, hogy jobban üssön. 
A Lidlben 1 kg kenyér 575,- Ft :)
Coulthard14
Coulthard14 vasárnap, 11:28
Szerintetek a hét vége felé, a mikor Amerikában a Hálaadás van, fogják mesterségesen erõsíteni a forintot? Én úgy gondolom, hogy igen, és 406-408 benne lehet péntek estére. Ti mit gondoltok?
N0MAD vasárnap, 11:08
Előzmény: #82768  Fsociety
Szerintem annyiban egyedi a helyzet hogy nyitott a határ. Amíg ez így van a csökkenő életszínvonal kimozogható, a fizetőeszköz leváltható, stb, stb.
Ennyiben más mint törökország vagy argentina, onnan azért nehezebb euba, illetve usába menni dolgozni vagy élni.
Aztán már volt hogy kitántorgott másfelmillió emberünk, meg 56 után is. Nekem is ment rokon meg hüszéves kora előtt, és még él is.
Valahaogy úgy képzelem mint nőgrád, kelet-mo zsákfalvak viszonyát pestmegyéhez képest. Regebben is lehetett közelebbmenni a penzhez, aztán a többség mégse ment. Nem is olyan az életszínvonal. De sokan ingáznak is. Pont mint a határon.
N0MAD vasárnap, 11:02
Előzmény: #82766  Fsociety
Állok elébe, bár nem ismerem hozzá a helyzetet eléggé.
Van egy kollega aki nagyon másként látja mint én, vele szoktunk hírek kapcsán eszmet cserelni hogyan ertelmezendő. De kb ennyi, nem tudok többet a témáról mint amit leírtam.
Meg máshoz is sötét vagyok :)
kisvasutas vasárnap, 10:55
Előzmény: #82769  geza77
Tessék választani : Soros, Brüsszel, Migráns, dollárbaloldal, háborús infláció, elhibázott szankciók, begyűrűző EU GDP csökkenés......
geza77
geza77 vasárnap, 10:38
Előzmény: #82768  Fsociety
Az szép árrobbanás lesz, ha a hiányzó ezermilliárdot az alapszükségletek kielégítésére szolgáló termékek áremelkedéséből akarják fedezni. Mivel átlag magyar lassan másra nem fog költeni.  De hát ők nem tehetnek semmiről, megint prüsszel lesz a hibás.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 10:27
Előzmény: #82767  geza77
Nagyon veszelyes jatekot jatszanak. Afa bevetelek ezer milliarddal elmaradnak a tervezettol,mikozben aremelesek jonnek,amiktol a fogyasztas meg inkabb csokken,ami miatt aztan megint kell emelni igy-ugy. Lehet ezekre peldat talalni a tortenelemben,es meg is lehet vizsgalni,hogy hova futott ki a dolog vegul..
geza77
geza77 vasárnap, 10:05

A jútúb már tele van qrva szankciós, inflációs árrobbanásos hirdetésekkel! Vajon ki hirdet ilyet? Ők már tudják, hogy árrobbanások lesznek?  Amiért persze brüsszel lesz a hibás. Egyszer már bejött, most lehet tolni még egy kört. Máshová nem tudnak nyúlni.  Mindig más szegmenstől vesznek el. Most a kerék úgy fordult, hogy megint innen kell beforgatni egy "keveset" . Majd legfeljebb nem csak 72 percenként bezárni egy üzlet mutyisztánban.
Bankrupt új dal, van angol verziója is:
"Fenn vagyunk fészen, fenn vagyunk Instán Fenn vagyunk a feketelistán Nem játszik a rádió És a vármegyéből kitilt az ispán Szilárd zsebében a popszakma Vissza a Kádár-korszakba Nem ugyanaz, persze, jól van, na Csak a NER kér fel egy kollabra Első sor, békemenet Óvatosan, még félrenyeled De ahogy elnézem, te élvezed ezt Rászoksz mielőtt észreveszed Fenn vagyunk… Itt a helyem, neked ott a helyed Addig pofázok, amíg lehet A sötét oldal jobban fizet De gecinek lenni nem éri meg Szereti a Főnök illatát Hogy fésülné meg a szívlapát Ki nem csinált még szelfit veled? Hogy kötnék ki tőled az Internetet Pezsgő, kaviár, fullon a minibár Egy csík, két csík, szívd fel, ami jár Osztriga orgia Oboa opera Vétkeztem, atyám Tudom, nálam volt a kamera Minek ide politika? Van elég téma Nem lát, nem hall, nincs probléma Nem baszod el, ha nem vagy béna Indul a turné, tied az aréna Ez még itt nem diktatúra De az lenne, ha rajtuk múlna Egyszer mindenki sorra kerül Sokan vagytok, de mind egyedül Hol a vége? Ez még kérdés Minden számunk felségsértés És ha rosszul jövök ki ebből Kínvallat a kínai rendőr"
https://www.youtube.com/watch?v=CBg1Ajm4ods
Fsociety
Fsociety vasárnap, 09:50
Előzmény: #82763  N0MAD
Lehetne errol a temarol egy kocsmaban jot beszelgetni,az biztos. 
Rincewind2 vasárnap, 08:58
Előzmény: #82764  N0MAD
 Ha kicsi a hiány a kedvem sötét. Johnny Firpo után szabadon.
N0MAD vasárnap, 08:51
Előzmény: #82762  Rincewind2
Pluszos költségvetés helyett már egy olyan erősen veszteségesnek is örulhetnénk amelyik legalább pár hónapot megél. Vagy legalább kihirdeteskor komolyan vehető lenne.
N0MAD vasárnap, 08:50
Előzmény: #82757  Bandita
Azt írtam higy ukrajna mindent készen kap, fegyvert is.
Emberben meg ukránok ellen harcolnak. És valóban nem jó a helyzet azért még az “elcsatolt” megyéket se szerezték vissza, se az orosz terúleteket. A világverő vörös armada. Azért na. Ékorea segíti ki a világhatalmat? Iráni csúcstechnikát vesznek?
Illetve tartom, ha nyer is ukrajnában (bármi legyen is az) nagyobbat bukik rajta mint a szovjetunió. Amit pénzben, kulkapcsolatokban, gazdaságban, elmaradt infrastruktúra karbantartásban/fejlesztésben, emberanyagban, hadieszkózben (és ezek presztizsében, hello vásárlók) bukik az nagyon sok idő lesz behozni. Nem csodálkoznék ha majd megint megindulnának országrész leválások.
De nem baj ha másként látjuk, azt se mondom hogy igazam van/lesz. Nyilván kell terv arra is ha nem lesz igazam. Pl belépünk az ujjáalakuló szovjetunióba.
Mert minden elismeresem és részvétem mellett nem az ukránok a legfontosabbak a számomra, azt el kell ismerjem.
Rincewind2 vasárnap, 08:45
Előzmény: #82761  kisvasutas
Néhány ezer milliárd hiány nem szokott problémát okozni Viktoréknak... Rohadtul tetszett amikor a Marci mondta, hogy a SPAR az impotens cég, mert veszteséges. Mondta egy olyan kormány minisztere amelyik plusszos költségvetést talán tankönyvben látott vagy ott sem....
kisvasutas vasárnap, 08:27
Előzmény: #82760  Rincewind2

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek