Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Én nem tudom milyen mozit nézek és te mit, de ukrajna kb nullára van már most is gyalulva, és ez most felpörög. Ezenfelül nyilván nem ukrajnával harcol, ezt te sem írhattad komolyan.
Azért szerintem ne galoppírozzátok el magatokat, jelenleg ukrajnaval se bír vagy 12 éve, ebbol az utbbi évek full frontális háborü. Olaszország méretű gazdasággal (az is csak a bányászat meg mondjuk fegyver) és nagyobb európai ország szintű lakossággal. Végtelen védendő határral és hatalmas nemzeti kisebbségekkel ahova szintén nem árt a jelenlét. Ok hatalmas keszletek maradta a szovjetuniótól és hatalmas pénzügyi tartalékkal készültek. A szovjetunió bele is roppant a fegyverkezésbe. A férfik meg kellenenek az iparba is nem csak a frontra. Ukránoknak nem kell nagyon gazdaságot működtetni, készen kapnak mindent. És nem fogynak el, az xszázezres veszteség sokáig fenntartható, mégha szörnyű is. Ok atomfegyver. Amit mindenki tartózkodik bevetni. Igen, európának fel kell nőnie. Szerepéhez, hadügy, külügy, pénzügy. Igaz. El fog fogyni a ruszki munició, alighanem hamarabb mint a világ jobbik felének raktárkészletei. És ugye pénz, pénz, pénz. Pláne ami nem ment a fenntartásra, fejlesztésre, civil dolgokba. Szu konkrét háború nélkül is beledőlt a fegyverkezésbe. Nézzük most. És euk érdeke hogy ne legyen erős és sokkal hosszabb határ mentén harcias szomszédja. Ha csak pénzbe és raktárkészlethe kerul nem vérbe, kiváló. Aztán meglátjuk mi lesz a targyalasok vége és mik a biztosítékok. Az lesz a lényeg majd.
Putyin szereti a tortenelmet. Cari birodalom resze volt. Sok az orosz is. Ha full haboru lesz, akkor arra menne szerintem. De nemcsak remelem hogy nem lesz full haboru, hanem ezt is tartom valoszinubbnek. Ha megjelennek a mozgositasi kepek arra fele is, Akkor kezdhetunk komolyan aggodni. Szerintem puffer baborszagok jonnek majd letre nyugat es kelet kozott. De ez csak megerzes.
Persze nincs biztos. Szerintem ha akarta volna mar reg el tudta volna foglalni Ukrajnat is. Csak ahhoz teljes altalanos mozgositas kellene. Ha meg is menni fog akkor Baltiorszagok sajnos a legvaloszinubb szerintem. Tavaly Peter Zeheinnek volt egy hosszabb elemzese amiben nagyon jo erveket mondott az orosz terjeszkedesrol. A faszi szeret neha nagyot mondani de jo erveket hozott fel. Talan ez volt az: https://youtu.be/DXtScb_IZdg?si=KmFCr14GKB-KZQaZ
Ezzel a kijelentéssel várnék egy picit. „Háborúzni akarnak Oroszországgal?” Mondjuk szerintem pont nem Macron akart, inkább a britek. Mindenesetre: „Tetszik, nem tetszik, tűrjed, szépségem. Meg kell tenni, másképpen nem megy” Ukrajna akkor volt még téma, ma már nem az. Az már lefutott ügy. Most a hogyan tovább a kérdés, esetleg egy kis szusszanással. https://index.hu/kulfold/2022/02/10/putyin-minszki-megallapodas-ukrajna-szakadar-hadsereg-macron/
Az en viziom is reszben bejott,nevezetesen hogy Kina csendben lapul,es tamogatjak a ruszkikat eleg derekasan,mikozben ok is profitalnak a nemetek autoipar lenullazasaval. Az oroszok nem allnak meg,de nekem a kerdes nem az,hogy hol,hanem hogy mikepp mennek tovabb. Egy biztos,a bekeparti duma Viktortol egy faszsag,putyinnak nagyon is erdeke a haboru. Europa ellustult,plusz Merkel,amit tett,az lehet h tortenelmi balfaszkodas volt (bar egy ex NDK ugynoktol mit varhattunk,a terv resze volt). Ha az usa magunkra hagy,(taiwan)akkor szorulhat a hurok a nyakunkon.
Érzésre több, mint fél éve vontam le a következtést, én a nagy szakértő, hogy ebből bizony baj lesz. Egyrészt a ruszkik átálltak hadigazdaságra (ezt még itt is mosoly fogadta), másrészt annyian vannak, mint az oroszok (akkor még eszembe sem jutott, hogy a testvéri észak-korea is küld ezrével-tízezrével katonákat), harmadrészt a rövidtávon megugrandó feladat csak idő kérdése részükről, mert egyszerűen elfogynak az ukránok. Ezt is mosoly fogadta, azóta sem értem miért. A kérdés akkor is az volt, hol állnak meg a ruszkik, számomra ez még most is kérdés.
Ingatlanban erzesre az jon,hogy aki most meg tud,akar...stb,az ugrik egy nagyot,de ha elpattannak az arak,es a fizuk meg kesve kovetik,akkor itt magyon sokan keszulhetnek (foleg a kepzetlenek,szuloi hatter nelkul) arra,h albiban fognak lakni jo sokaig. Nyugaton semmmegy ez maskepp,csak ott mondjuk ennek a jogi alapjai is adott,es annyira azert nem irogatjak at 23:59kor a jogszabalyokat,ami ad egy biztonsagerzetet. Az viszont a fideszes agyfaszkodas,h a kulfoldieknek lakastamogatas,minden szar megvan,mig egy honpolgar az oldja meg. Erdekek,ugyebar...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)