Készítek egy Excel modellt saját használatra. Jelenleg 1026 darab cég van a file-ban, mindegyik cégről 5-6 év financial adat áll rendelkezésre visszamenőlegesen. A modellben van DCF, GGM, sector és industry P/E alapján kiszámolt részvényérték. Egy pivot segítségével, ha kiválasztasz egy céget a listából, akkor automatikusan elkészül kb 30 chart, amin a főbb pénzügyi mutatók histórikusan jelennek meg. A modellben található pü-i mutatókat egy Python kód segítségével számolom, a letöltött adatok alapján.
Kitaláltam egy 10 pontos pontrendszert is, ami az alábbiakat veszi figyelembe. growth metrics: dividend, revenue, OPincome, profit, FCF, OCF, rest: Dividend streak, Debt to income, Profit Margin, Operating Margin, Payout ratio
Kiszámolja ezeket minden cégre és az alapján pontozza őket. Mivel a logika arra lett kitalálva, hogy ha előfizetek, akkor 15-20 év adatait elemezve legyen jól használható, ez igazából jelenleg nem működik megfelelően. De a végleges modellben szerintem hasznos lehet új cégek keresésénél. Mivel én osztalék portfóliót szeretnék építeni, (viszont nem csak ilyeneket akarok látni a modellben) kizárólag osztalék papírokkal, így megtalálható a teljes SP500, viszont pl a sector és industry median csakis az osztalékot fizető cégekre van számítva. Én REIT-ekre is alkalmazom, van is belőlük 83 darab.
Az adatokat a Financial Modeling Prep-től kapom, így azok annyira pontosak, mint amiket tőlük kapok, vannak benne hiányzók itt-ott. De ameddig ingyen van, szerintem megteszi, ha nem is tökéletes. Ha jól emlékszem 10.000 körüli cég érhető el, főleg USA fókusszal.
Ha van érdeklődő, szívesen elküldöm. Jelenleg annyit várok érte cserébe, hogy segíts hibát keresni, illetve építő jellegű ötleteket, hogy mi menjen még bele, mivel lehetne jobb. Frissíteni naponta, vagy hetente fogom, attól függően, hogy van időm.
Ha érdekel, írj egy mailt, a továbbiakat megbeszéljük emailben, vagy Teams-en. Nem várok többet néhány visszajelzésnél. Ha tetszik, akkor meg nem tart 2 percnél tovább elküldenem a frissített verziót emailben, vagy valahova felrakni, hogy többen is elérjék.
Be hat. Mindegy. Ez van, ha tul sok stocktwits-et (pocegodrod) olvas az ember es osszeszarja magat. Ez tortent, beszartam erre a bojkottas dologra. Na nem baj. Elcsereltem AMD-re 96,40-en, ugyhogy nem panaszkodok.
DOW daytrade A DOW ma megcsinalta az uj aljat, igy az szabalyos es kesznek nezheto a lejtmenete. SPY es NDX nem; az a gyanum, hogy ezek csonka (v) hullamot csinalnak, es kb. innen megindulnak felfele. Egyelore ovatosan, mert a normalis eset a gyakoribb, mint a csonka wave(v). HA SPY attor 5642, a mai nyitasi csucs fole, ezzel a csonka munkahipotezissel megyunk tovabb, FEL.
Gondolom előre meg volt beszélve, hogy belekényszerítsék Zelenszkij a megállapodásba. Még most is cseng a fülemben, ahogyan mondja neki: "You just have to sign the deal!" És akárhogy is gondolkodom abban igaza Trumpnak, hogy az USA segítsége nélkül nem így állna a front.
A nárcisztikus jelleme miatt gondolom, hogy most aztán mindent bevet. Nem hagyhatja, hogy bárki hülyének/senkinek állítsa be. És ha most az oroszok nem mennek bele valamilyen formában a tűzszünetbe, akkor nagyon meg lesz sértődve. Akkor muszáj lesz emelni a tétet, mert az eddig működött. Lehet sokféle módon segíteni az ukránoknak. példáúl bevezethetnek légtérzárat Ukrajna felett, kaphatnbak újabb fejlettebb fegyvereket nagyobb mennyiségben. De szerintem eddig nem kell majd elmenjen. De belengetni be fog lengetni mindent. És mindeközben ott lebeg, hogy nem eshet csorba a csoda mindentmegoldó elnökön, márcsak a kínaiak miatt sem.
Trump sosem küldene katonákat, őt ez nem érdekli, csak ne kelljen semmibe belekeveredni. Szerintem ő nagyon egyszerűen áll hozzá: ha Oroszo betartja a békét, akkor jó, ő nyer az ásványkincsekkel, ha nem, akkor mindegy.
NDX daytraade maradok az eddigi szamozas mellett. Ha jo volt eddig, es nem tevedtem el benne, akkor most az utolso eses tart, meg van hatra belole, es a 19180 tegnapi alj ala kellene essen a wave(v of C of Y), mint az utolso eso hullam ebben a szerkezetben. Hamarosan meglatjuk. . (meg mindig lehet belole latvanyos crash, semmi nem negalta a lehetosegeet ennek sem.) . https://imgur.com/a/csKh5V4
Ha emelkedni akarnak, majd emelkednek a költségvetési javaslat kongresszusi elfogadására, vagy arra, hogy Trump a legutóbbi kanadai blöffjéből kicsit visszavett.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.