Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm csütörtök, 15:16
Előzmény: #118284  pomperj
Köszönöm a válaszod!
Nekem az a benyomásom, hogy a piaci szereplők már enm reagálnak előre bejelentett veszélyekre, mert hozzászoktak, hogy megy a csiki-csuki.
Közben Trumpnak meg ha nehéz is elhinni néha, de teszi amit megmond előre.
czm csütörtök, 15:16
Előzmény: #118297  TheSnake2020
Tavaly augusztusi kanarikkal mi van? Sorra pusztultak a csartokon a kanarik, megse lett gaz. Azota hegyi levegot is szivtunk mar.. 
pomperj
pomperj csütörtök, 14:56
Előzmény: #118296  pomperj
NDX, SPY daytrade
Tart SPYban a keddi wave(ii)=5596 alj, es mintha elindulna felfele.
Az NDX-nel is tart a keddi wave(ii)=19400 suppont, es szinten meginduloban van wave(3 of iii) hullam
,
https://imgur.com/a/XoLx1IG
TheSnake2020 csütörtök, 14:48
Előzmény: #118273  buythedip
Russel2000 , DJT két kanári. Szerintem mind a kettő hónapos chartja kritikus. Lehet , hogy megússzák,  majd a vámok eldontik. Vagy nem. 
pomperj
pomperj csütörtök, 14:31
SPY daytrade
Alakul a wave(3) rally 1-2 kis micro hullama,talan mar hamarosan keszen lesz.
.
https://imgur.com/a/LhREcfs
magnezium
magnezium csütörtök, 14:24
a mai sem lesz túl szép nap...
HuTi csütörtök, 13:03
Előzmény: #118292  szieszta
Ne keverjük össze a tőzsdézést és az értékpapír felhalmozást, mint megtakarítási formát. 
szieszta csütörtök, 12:55
Előzmény: #118289  terelemel
A megtakarított pénzét forgatja. De akinek csak adóssága van, az mit forgat?
szieszta csütörtök, 12:54
Előzmény: #118288  mereszZenesz

Miért? 175 millió ismerősömnek kellene, hogy legyen? Legalább a felétől legyen infóm?
Annak az 1 ismerősömnek van 100 amcsi ismerőse és látja, mi van ott. Én nem látom, csak olvasom, hogy a legtöbb amerikai tőzsdézik. Aki ezt leírta, nem tudom mennyit ismer közülük. :-)
AranyBika
AranyBika csütörtök, 12:36
Előzmény: #118272  pomperj
Hát future alapján ez sem néz ki 3 of iii.nak :D 
pomperj
pomperj csütörtök, 11:32
1)Kina
A gyonyoruszep 18.8k-->24.8k  rally (+25%) ket honap alatt, nos, 
most egy korrekcios idoszakba futott bele a  HangSeng indexben. Eppen ideje egy konszolidacionak.
Egyelore inkabb oldalazos running flat jellegunek tunik, ami par nap mulva ujra felfele fordul.
.
https://imgur.com/a/hGpmeFw
.
2)Japan
A USDJPY  158-->148, tehat a yen lenyegesen erosodott es a BOJ nem valtoztatta a kamatot 
(JP1Y =  0.6%), ugyhogy varhatoan itt egy oldalazos devizaparra lehet szamitani.
A NIKKEI eles felpattanasa eddig inkabb korrekciosnak tunt, de ma egy hajszallal mar atfedte a jan.17
melypontot, szoval keszen leehet a wave(ii) hullam. Es elkezdodott wave(iii).
.
https://imgur.com/a/oE1BMB3
,
A TOPIX sokkal erosebb mint NIKKEI, mar a (b) csucs fole kitoressel probalkozik.
Erdemes Japant megnezni.
A nagy bankok (MUFG, MFG, SMFG),  a kereskedohazak (Mitsui, stb)
es BigTech (ATEYY, SFTBY,  SONY,  TKECF)  vezetik   felfele   a mezonyt.
.
https://imgur.com/a/xWhQ6Ny
terelemel csütörtök, 11:16
Előzmény: #118287  szieszta
Minden amerikai tozsdezik? Megha csak amerikai. Olyan helyekrol hallom itt Magyarorszagon hogy rohadek Trump, az SP500 ETF-em mar 10% minuszban van - el sem hittem. Sima dolgozo kisemberek, Nem csoda hogy akkora everything bubble van, ha egy isten hata mogotti ex-kommunista kis orszagbol is ODA csatornazzak az emberek a penzuket, megtakaritasukat. Mondjuk most sokan pislognak, meg szidjak Trumpot (mintha annak azzal kene foglalkoznia hogy (plane kulfoldiek) megtakaritasaval mi lesz)
mereszZenesz csütörtök, 10:55
Előzmény: #118287  szieszta
Van 1 db ismerősöd és abból levonod a konzekvenciát ?!?..... Tipikus...
szieszta csütörtök, 10:46
Előzmény: #118286  szieszta
Ezért is fura nekem, hogy itt azt írják, szinte minden amerikai tőzsdézik. Csak az a kérdés miből, ha a többségnek nincs megtakarítása. Hitelből?
szieszta csütörtök, 10:33
Előzmény: #118285  szieszta
Amit megkeresnek, az megy a mindennapi életre, meg a törlesztésre. Elejével nagyon izgatta őket, hogy nincs tartalékuk, de beigazolódott, hogy mindig van valahogy, nem kell ezen görcsölni. A hozzájuk hasonlóak is így élnek, ....jól. Utazgatnak is, kényeztetik magukat, nem kuporgatnak. Ha nem a nagy luxust választják, szinte mindent megengedhetnek maguknak.
szieszta csütörtök, 10:26
Előzmény: #118283  szieszta
Van egy Amerikában élő ismerősöm, aki azt mondta, a felesége a szülés után 1 héttel már munkába állt. Elöszöris nem akarta elveszíteni jólfizteő könnyű munkáját, meg hiányzott is volna az a bevétel, mivel csak tartozásaik vannak, megtakarításuk nincs. Ahogy senkinek sem a környéken. A béjbiszitter csak 1300 dollár havonta, az asszony meg 3 ezret keres egy irodában. A férj 15 éve alkalmi munkákat vállal, olyan mindenes, de szépen megélnek belőle. Volt benzinkúton ablakmosó, építkezésen segédmunkás, de kertész is, meg takarító is. Elvállal festést, takarítást úgy, amíg kirándulni megy a család, addig mindent rendbetesz. Egy ilyenből kihúzzák 1 hónapig.
pomperj
pomperj csütörtök, 10:18
Előzmény: #118282  MrSomm
Az idobeli fibo-projekciok nekem nem szoktak bejonni,
(tudom, hogy vannak akik gyakran es nagyon jol hasznaljak a TA fegyvertarjukban)
de most megneztem: es az utolso 3 fordulonapok valoban kb. fibo tavolsagra vannak  Apr.1-3 savtol.
,
Szoval, elmeletben nem rossz  becsles az, hogy a kovetkezo "turn window" Apr.1-3 kornyeken   lesz.
Es elegge valoszinu, hogy az egy felkorrekcios top lehet.
igy  nez ki elmeletben a rajzon. 
Nem szoktam hasznalni,  es bar ismerem a modszert, neha talalkozom vele, de nincs  tapasztalatom.
.
https://imgur.com/a/Ae4Q2vs
szieszta csütörtök, 10:08
Előzmény: #118279  kajli_man
Én is úgy gondolom, hogy a könnyű munkához szokott irodista nem szeretne kemény munkát végezni . De akkor mit? Már így is nyakig el vannak adósodva a családok. Autó lízingre, lakás hitelre, luxuscikkek részletre.
MrSomm csütörtök, 09:03
Előzmény: #118272  pomperj
Mekkora az esélye szerinted, hogy Április 2-án kezdődik majd a következő nagy lekör? 
Nagyon készítik az embereket, hogy a vámok jönnek. A béketárgyalás nem éppen a 24 órás kezetfogunk és vége, a FED is rontotta tegnap a GDP előrejelzést, közben meg dobtak egy csontot, hogy lassítják a szigorítást. Ezzel el is ismerték, hogy látják, hogy baj van. 
Szerintem könnyen szakadhat el a cérna, ha valami oltári nagybaromságot jelent be Trump 2-án. Ahogyan ránéztem az SP500-ra, ha most addig szepen araszol fel, akkor az esés 50%-os korrekciója (5825) is meglehet, de az 5750 gond nélkül.
Én azt gondolom lesz egy nagy menekülés a kötvényekbe. Ha követik a bevett recesszió elleni pirulát, akkor  a FED elkezd gyorsan és nagyobb lépésekben kamatot csökkenteni, hogy megpróbálja elkerülni a recessziót. Innen pedig már csak egy fél lépés, hogy a tőzsde egy nagyobb esés után ismét emelkedésbe forduljon. 
Ha mondjuk év közepéig marad a mostani kamat, elkezdenek jönni a rosszabbnál rosszabb adatok, megszalad a munkanélküliség, akkor simán jöhet augusztus-szeptember-októberben egy nagyobb kamatvágás, addig gond nélkül szakadhat a piac 20-25%-ot és fordulhat onnan.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek