Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj csütörtök, 10:54
Előzmény: #118119  pomperj
pomperj
pomperj csütörtök, 10:49
Előzmény: #118115  pomperj
4)Gold, SI
Tovabbra is nalam az alap varakozas az, hogy a 2023.10 ota tarto, tehat 17 honapja tarto Gold rally
wave(3) csucsa 2023.11 volt, es most mar wave(5) tart felfele. De meg nincs kesz, wave(v of 5)
szakaszban van; am tudjuk, hogy a Gold rallyban az utolso hullamok szoktak a leghosszabbak lenni.
.
https://imgur.com/a/VKWKkJP
.
Most napos idotavon a 2 fo opcio:
-most egy a-b-c=iv  korrekcioban a (b) hullam tart felfele, es hamarosan kesz; utana lefordul wave(c)
-most mar kesz a wave(iv), es elindult wave(v), ami akar 400 pont meretu is lehet.
.
AZ ezust  attort 33.8$, a wave(i) csucs fole, es wave(iii) rallyban van.
Amig 32.2, a (ii) alja folott van, addig  tovabbi rally a kilatas. Es joval  az elozo top fole varjuk.
.
https://imgur.com/a/bCIsRtq
.
Igy egesz jo esely van a Goldminer es SI miner cegeknel, hogy uj csucsra mennek.
.
https://imgur.com/a/rPCj6nY
,
A SIlver miner PAAS is bullos kitoresre keszul
.
https://imgur.com/a/Sx65EpX
MrSomm csütörtök, 09:13
Előzmény: #118116  szieszta
Szerintem ezt éppen fordítva van. Nem azért működik az Elliott és Fibonacci, vagy bármely indikátor, mert sokan használják. Akkor nem tudtak volna előjönni az elmélettel, nem működött volna a 50-60-70-80-as években, mikor még csak egy vagy nagyon kevés ember használta és ismerte. Vannak bizonyos természeti ( matek, statisztika, pszichológia,fizika) törvények, ami alapján működik a piac egésze. Gondolj bele, ha mindenki 100$-ra várná most a Teslát példáúl, akkor már ott lenne az árfolyam. A pillantnyi árfolyam abbol a tömeg akaratból alakul ki, akik fel és le  várják adott pillanatban a részvény árának mozgását. Ha többen várják fel, akkor felfelé mozdul és fordítva. 
Lehet jönni a piac manipulálással, csak akkor abban a pillanatban abba is lehet hagyni a tőzsdén való befeketetést, mert elveszíti a különbséget a kaszinóhoz képest. Az én olvasatomban az algoritmusok ezekre a természeti hatásokra épülnek, ezeket próbálják a legjobban kihasználni. Ha lenne tökéletes agoritmus, az már mindnekit kijátszott volna a pénzéből. Mivel még elég sok szereplő van és szerintem addig is tud csak működni, ameddig sokan, sok féle véleményel jelen vagyunk. Ha csakis az algoritmusok mozgatnák a piacot, akkor miért működnek még mindig a 40-50 éves alap elméletek, indikátorok? Bár nem vagyok szakértő, de relatív sokat olvasok ezekről. Olvastam már azt is, hogy romlott az indikátorok pontossága, de valahogyan még mindig használják őket. Nézd me a Renaissance Technologies-t, rengeteg pénz keresnek/kerestek, mégis 2020-ban 20-30%-ot buktak rövid idő alatt. Minden algoritmus annyira jó, mint amennyire jól a program meg van írva. Aztán mindig van vmi újdonság, amire nem lehetett számítani előtte.
szieszta csütörtök, 07:43
Előzmény: #118116  szieszta
Még egy utolsó gondolat......azt tudni kell, hogy akik ide írnak, nem osztják meg az összes lépésüket, így lehet az is, hogy valamibe beülnek, azt még tudjuk, de ha fél óra múlva kiszállnak, azt nem . Ezért lehet téves gondolatokat levonni, ha csak  a fórum alapján tesszük meg tétjeinket.
szieszta csütörtök, 07:29
Előzmény: #118114  szieszta
Azt még gyorsan elírom, hogy mit gondolok az elemzésekről. A különféle módszerek csak azért működnek, mert ezeket sokan használják a kereskedésükhöz és azok teljesítik be ezeket. Ha mindenki az elliott-ot használná, teljesen kiszámítható lenne az ármozgás, mert a számtalan robotot valami szerint be kell programozni. Csak az történt, hogy bárki beléphet a piactérre, mari néni, józsi bácsi, akik ilyenekről nem is hallottak és borítják a rendszert. Ezért nőttek ki a semmiből a tőzsde celebek, akik a szósenal médián keresztül kapják a jó tanácsokat és máshogy mozgatják a piacot. Minél több van belőlük annál nagyobb a szervezet, akik manipulálják a tudományos módszert. Valamikor ezt a nagy befektetési alapok tették, kontrolláltan, mivel a befektetőjeik felé volt elszámolni valójuk. De milyen felelősség terhel egy fakatikát? A követői nem írnak vele szerződést, csak a facebookon lájkolják, ha keresnek egy talicska pénzt, ha buknak, meg szégyenkezve hallgatnak és lenyelik a veszteséget.
pomperj
pomperj csütörtök, 07:27
1)DOW Transport
Elobbre jar, mint a tobbi index: elobb fordult le (mar Nov.25-en csucs volt)
Az SPY csak Feb.19-en volt topon, szoval azota eltelt mindossze 15 trading nap. 
Erdemes megnezni, hol tartott DJT 15 nap eltelte utan, es mit csinalt utana?
.
https://imgur.com/a/RYMdoFU
.
2)DOW Transport projekcioja
Mivel DJT tart legelobb a  korrekcioban, mar 3.5 honapja tart, igy annak eddigi szerkezete 
felhasznalhato egy elso, durva projekciora, ha a szokasos A-B-C hullamszerkezet lesz.
.
https://imgur.com/a/DIY8u2w
.
Arra lehet szamitani, hogy a DJT esese -40% korul lesz, es a korrekcio vege 2026 elejere varhato.
Egyelore ezt keves teny, mindossze 3.5 honapnyi eso trend tamasztja ala, 
de a szokasos Elliott-wave formaciokbol ilyesmi jon ki a kovetkezo egy evre projektalva a trendet.
.
3)DOLLAR
folytatja a gyengulest,  mar wave(iii of 3) hullamban lehet. 
Egyelore a Dollar hasonlo szerkezetben esik mint a DJT, es eleg hasonlo az idobeli projekcioja is.
.
https://imgur.com/a/3xTMjSx
.
folyt kov. GOLD, SI
szieszta csütörtök, 07:14
Előzmény: #118113  czm

Nem személyeskedésnek szántam, főleg nem kritikának. Ha az elemzések tökéletesen működnének, akkor mindenki csilliárdos lenne, mert biztosra mehetne. Ebben éppen az a szép, hogy ahány elemzés, annyi jóslat. Ráadásul mindig van egy feltétel.....a HA.
Pontosan ezért nem írok le semmi kézzelfogható jóslatot, mert nagyon sokszor gondoltam valamit, ami nem úgy sült el. Engem meg senki ne kérjen számon, hogy azt mondtad, aztán nem úgy lett.(mint például Jánost)
Sajnos elég sokan a fórum szerint kereskednek, aztán jön a morgás, hogy bukott. Azt nem veszik figyelembe, hogy ezek csak vélemények és nem tanácsok. Aki csak erre alapoz, az meg fogja fizetni a tanulópénzt.
Sokszor írták, hogy valaki felbeszéli az árfolyamot, de ha benne ül, hinnie is kell benne, különben minek is kockáztatna.
Aki feladja  a lottót, annak is hinnie kell, mert csak úgy nem égetek el pár ezrest. Én ha nagy ritkán lottózom, akkor én tudom a számokat, csak mindig a húzásnál rontják el. Pedig minden szelvénynek ugyanakkorra esélye van. :-)
Nagyon régóta figyelem a bitcoin életútját. Csak a legelején írtam le, hogy ebből semmi nem lesz, mert rájöttem, ha értéke nincs is, de ára bármilyen lehet. Ez manapság már mindenre érvényes. Ezt mutatja a P/E hihetetlen magasságai, persze ahol a cég nem mélyen veszteséges és mégis csillagokban az ára. Csak azért, mert a jövőt árazzák.
Azt én is látom, hogy a hozzászólásaim nem építő jellegűek, de gondolom elfér itt egy kis sziesztázás is. :-)
czm csütörtök, 05:58
Előzmény: #118067  szieszta

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/xstation5screens/171/241/5451b18e10a5b8aa07753f40e032a7e789630700.png
--
m5-oson itt van amirol irtam, a csatornatetorol lefordult, igy  a kitores elmaradt, tovabbra is a lefele tarto csatornaban mozog.
amit irtam teljesen korrekt es hasznalhato.
peldaul ezt hogy kellett lekereskedni?
tudsz ra valami jo modszert?
--
varom, hogy mikor fogsz a piachoz kapcsolodoan megfogalmazni valami erdemlegeset. 
kommenteidet olvastam, folyamatosan kiertekelgetsz mindent es mindenkit. ez igy egy nagy nulla.
texas hold emet es rulettet azonosnak venni ?
szovegertesre kell meg sokat gyurni
---
pedig NQ-ban nagy lehetoseg van, igazi aranybanya, folyamatosan figurakat csinal, alakzatokban mozog
ha tobben is figyelnenk es mindenki hozzaadna valamit, egesz jo dolgokat lehetne osszehozni
de ha nem, nem
Matthias_Fo_Rex szerda, 22:25
Előzmény: #118107  pomperj
Van még esély, hogy MA200 fölé megy és még lesz egy ATH vagy irány dél egy darabig?
zsoltee77
zsoltee77 szerda, 21:53
Előzmény: #118110  FeherTibi
ilyet bárki ki tud találni. :) de a referenciái jók az embernek, talán rendet rak és lesz víziója.
FeherTibi szerda, 21:45
Előzmény: #118108  kajli_man
Rapillantottam az Intel yahoo forumara. Valaki azt irta, hogy az uj CEO azert vallalhatta el a poziciot, mert a 18a technologia jonak tunik. Illetve a Tsmc is erdeklodik reszesedes vasarlasan
FeherTibi szerda, 21:43
A Citigroup miert esett tobb mint 16 %-ot 1 honap alatt ?
kajli_man
kajli_man szerda, 21:42
Előzmény: #118104  FeherTibi
Tudunk bármit is a terveiről?
pomperj
pomperj szerda, 21:39
Előzmény: #118095  pomperj
SPY daytrade
Az utolso orak fel-le csapkodo mozgasa azt sugallja, hogy  talan egy ABCDE=(iv) hullam alakul.
.
https://imgur.com/a/Lfsb0IW
zsoltee77
zsoltee77 szerda, 21:27
Előzmény: #118104  FeherTibi
holnap réssel fel
MrSomm szerda, 21:26
Előzmény: #118102  matatakakiba
Azért ez még nincs befejezve. Ha az EU szorosabbá tud vállni, akár a nagy nyertesei is lehetnek ennek az egésznek.
FeherTibi szerda, 21:25
Megvan az Intel uj CEO -ja
MrSomm szerda, 21:25
Előzmény: #118101  magnezium
akár az is lehet, de mivel sok minden van benne, így szeretnék egy rövid bemutatást Teams-en. Emiatt és bizalmi okokból gondoltam arra, hogy nem csak kidobom ide. Mégiscsak kb fél évem munkája van benne ;) 
matatakakiba szerda, 21:23
Előzmény: #118094  MrSomm
Az orosz-ukran haborut az Usa nyerte meg es az Eu vesztette el. A tobbiek mellekszereplok. 
magnezium
magnezium szerda, 21:21
Előzmény: #118099  MrSomm
google drive? 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek