Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
terelemel szombat, 22:06
Előzmény: #118578  Boole

Nekem ezt mondja:
Conclusion:     
In a Chapter 7 liquidation, shareholders would likely receive nothing because the company’s assets would be insufficient to cover the debt, and creditors would take priority.      
In a Chapter 11 reorganization, existing shareholders might see substantial dilution and could end up with shares worth anywhere from $0.50 to $3 per share, depending on how much of the debt is converted into equity and how successful the restructuring is.
Mondjuk akkora baromságokat tud "válaszolni" hogy hihetetlen
vaczak szombat, 21:14
Előzmény: #118577  MrSomm
Jaj, ez az egész cucc olyan mértékben el van túlozva, mintha a klasszikus orbáni propaganda alapján azt mondanánk, hogy európában erőszakkal műtenek át óvodásokat a játszótérről begyűjtve őket. Messze nem volt olyan jelentőségű az összes ilyen kultúrhatcos téma, mint amit a jobbos média (főleg az internetes) próbál sugallni. Volt persze egy sor túltolt dolog, de ezek jórészt piszlicsáré ügyek. Őszintén szólva furcsálom, hogy valakit (pláne Magyarországról) ennyire zavar a (mellesleg a kasszánál óriásit bukott) fekete kis hableány, vagy ha kitesznek múzeumokba táblákat arról, hogy a kisebbségek szempontjából ez és ez nem volt annyira pozitv, mint a hagyományos amerikai emlékezetpolitikában. Trump lépéseit az amerikai demokrácia és a rules based international order aláásására kicsit veszélyesebbnek tartom, mint azt, hogy keleti parti liberálisok azon vitatkoztak, hogy lehet -e fehér embernek raszta fürtöket hordani, vagy azzal sértik mások érzékenységét, vagy hogy hányfajta árnyalata van a transzneműeknek. Az inga meg most a karikatúraszerűen ábrázolt Biden korszakhoz képest is olyannyira kilengett a másik irányba, hogy a magukat a szólásszabadság bajnokainak beállitó trumpisták a legszebb 1984-et idéző módon törölni igyekeznek nekik nem tetsző kifejezéseket és legújabban már amerika szerződésekel rendelkező európai cégek személyzeti politikájába is bele akarnak szólni. 
Boole szombat, 18:30
Előzmény: #118573  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Ugyanezt tedd meg a LAC-nál is és megdöbbentő eredményre jutsz.
MrSomm szombat, 18:11
Előzmény: #118569  vaczak
Azert szerintem fontos azt is hozzatenni, hogy Trump reszben annak koszonheti a sikeret, hogy a demojratak tultoltak a “woke” hulyeseget
MrSomm szombat, 18:00
Előzmény: #118568  hellforceone
Azt azert nem gondolod komolyan, hogy Trump egyedul ilyen hulye es mindent O talal ki. 
komodoi szombat, 17:31
Előzmény: #118568  hellforceone
Úgy tűnik felosztották a világot a ruszkikkal Európa feje felett, de ami működött a 20. században az már nem fog működni a 21.-ben.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 16:30
vettem egy gopro kamerat, mert a legjobb tech jelenleg a piacon. kinai DJI-t nem akartam, normalis europai markat nem ismerek hasonlo specifikacioval, maradt az amerikai GPRO.

gondoltam, ha mar en is vettem egyet, biztos jol megy a cegnek, de a chart alapjan 2015 ota -99,5% a teljesitmenye. November ota lassan harmadolt. Most 69 cent! Volt ez 10 eve 100 dollar is.

Kisit jatszottam a chatgpt-vel es a vegeredmenyt osszefoglaltattam vele:

Ha a GoPro csődbe menne és felszámolnák, a részvények várható értéke attól függ, mennyit érnének az eszközei a piacon:
  • Ha az eszközök csak 70%-on értékesülnek, a cégnek negatív saját tőkéje lenne, és a részvényesek semmit sem kapnának ($0 per részvény).
  • Ha 85%-on sikerül eladni az eszközöket, akkor a nettó vagyon kb. $70M lenne, ami ~$0.45 per részvényt jelentene.
  • Biztonságos becslés: $0.30 – $0.50 per részvény a felszámolási ár.

MrSomm szombat, 16:06
Előzmény: #118566  terelemel
Köszi, azért ez nem biztos, hogy rosszat jelent. Én eladtam a mini pozíciómat, mert szerintem be fog még jobban szakadni. Hacsak nem jön valami hír.
 "Az előzetes bejelentés a szabályozó hatóságokkal folytatott előzetes megbeszéléseket jelenti a hivatalos jóváhagyási kérelem benyújtása előtt. Egy másik forrás szerint az ebben részt vevő nemzeti kormányok - Franciaország és Olaszország - nagyjából azonos állásponton vannak a projektet illetően, és az Európai Bizottság, amely ellenezte az egységes műholdgyártó létrehozására irányuló korábbi kísérleteket, a legmeghatározóbb beleszólással bír a konszolidációs erőfeszítések sikerességébe."
vaczak szombat, 15:33
Előzmény: #118565  terelemel
Azért ne gondoljuk, hogy az átlag amerikai jobban él, mint az átlag európai, pláne, ha hozzávesszük a szociális háló sokkal alacsonyabb szinvonalát, a diákhiteleket, stb. Az átlag rugalmasabb, mobilabb és néhány tekintetben igénytelenebb, mint Európában. Sajnálni ettől még nem kell őket, pláne nem a 77 millió Trump szavazót, akik azt kapják "jutalmul", mint a többiek büntetésként. 
hellforceone szombat, 14:23
Előzmény: #118548  kajli_man
semmit nem fog visszavonni, de mar most megint azzal jön, hogy lehet vele alkudozni es csökkenhetnek a vamok, ha kap erte valamit. ;) trump egy rossz ripacs, semmi más. a bajt abban latom, hogy a követelesei majd egyre pimaszabbak lehetnek es mar csak azt varom, mikor all elö azzal, hogy Europa, kaptok akár komplett vámmentességet is, de akkor Grönland a miénk.... ez egy zsaroló senkiházi, semmi több.
pomperj
pomperj szombat, 11:43
Előzmény: #118557  szieszta
A fatalis, katasztrofalis hibakat kell most elkerulni.
.
Emlekeszem jol, 1999 Q4ben meredeken ment fel a tozse, valami +60% volt, es minden szemlelonek
ugy tunt, bele ertve a legmenobb profik  90%-at, hogy ez megallithatatlan.
UNSTOPPABLE.   NEW ERA.  Ezek voltak a leggyakoribb jelzok. 
.
2024 Q4ben ugyanigy nezett ki. Jon Trump. A rally unstoppable. New era.
.
A fatalis, katsztrofalis hibakat kell most elkerulni. Amik jok voltak novemberig, nem lesznek jok most.
Par eve, amikor 10Y treasury hozott 1%-ot, nehez volt kompenzalni rizikokat, mert veszteseget okozott
De most,  amikor a hozama 4.2%,  nem nehez kicsit felre allni.
,
Egeszen 2022-igg, 40 evig estek a kamatok es az hajtotta fel a tozsdet. Mintha a tozsde most vette
eszre, hogy mar 2 eve emelkednek a kamatok, es egy hosszu ciklusban van az emelkedo iranyban.
Es  az USA adossaga 36.6Trill$, a kamatkiadasa 36.6*0.042=1.5 Trill$, mikozben az adobevetel 5 Trill$.
.
Ez nagyon kenyelmetlen aritmetika, a bevetel 1/3 resze el fog menni adossag kamatra, iden.
Kis hibakat el lehet kovetni. De a fatalis hibakat most el  kell kerulni.
.
Tovabbra is azt sejtem, a Gold lehet az egyik lehetoseg. DE, sok tenyezo azt mutatja, nagyon toppy.
Tobb helyre, es a legbiztonsagosabbakba kell diverzifikalni.
.
https://imgur.com/a/4X2mV8k
terelemel szombat, 06:46
Előzmény: #118564  ALANFED

Nos igen, az usd bivalyerős, a fizetések nagyon magasak (a világ többi részehez, pl EU-hoz viszonyítva), áfa nincs.
Hadd ne sajnáljuk őket.
Abban viszont biztos vagyok: így is olcsóbb lesz ugyanaz a model mint az EUban
ALANFED
ALANFED péntek, 22:41
Előzmény: #118563  ALANFED
A VÁMOK KÁOSZT OKOZNÁNAK, ÉS AZ AUTÓK ÁTLAGÁRÁT 5 ÉS 15 EZER DOLLÁR KÖZÖTT NÖVELNÉK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN."A világ minden autógyártója kénytelen lesz valamilyen formában árat emelni az USA-ba történő értékesítés során"/portfolio/
az usa fogyasztók majd kifizetik 16 év long után annyit kerestek megtehetik
tudják be trump megválasztásának a költségébe akik rá szavaztak
az adóból csökkentik az államadósságot ez is jó az usa fogyasztóknak
ALANFED
ALANFED péntek, 22:02
Előzmény: #118550  pomperj
matatakakiba péntek, 21:33
Előzmény: #118543  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
A wolfspeed (korabban cree) a silicon carbid technologiaban elenjaro ceg, Nem egy bovli, Pl. dolgozott ott 
Shuji Nakamura is, aki koraban a Nichia-nal kifejlesztette a BLUE LED-et, ami nelkul ma nem lenne szines kijelzo (kis tulzassal 10 evig dolgozott rajta 0-24-ben) -> fizikai Nobel dij. Sajnos a wolfspeed eleg rosszul all, sztem nem technologiai okok miatt... rajta van a Trump tamogatasra kijelolt cegek listajan is...
Moka_Brikka péntek, 20:48
Előzmény: #118558  Kapzsidözsi
Kb 40-es testverparos. Tehat nem fiatalok, de nem is idosek. Ugy tudom, hogy az GFC alatt mar aktiv volt az idosebb.
.
Eleg foldhozragadt elemzeseket adnak egyebkent.  Nincs szo se csillo dollarrol, se vilagvegerol. A linkelt videoban a korrabi ciklusokra jellemzo korrektiv es impuzliv szakaszok idoaranyossagat elemezte a fiatalabb testver. 
.
Amugy elliott, ta es foleg gann alapjan elemeznek.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek