Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Andy01 2024. 10. 21. 12:29
Előzmény: #230057  izommanujra
Tate it easy, ne foglalkozz a forummal. Az ingatlanaid sikeresek, mukodnek, de azert egy kis szabadido, utazas jot tenne nektek, az egesz csaladnak. Most oktoberben utoszezoni arak vannak, probald ki Spanyolorszagot. Napozas, seta, szabadido, uszas, tenger, kicsit ismerd meg a vilagot! Gyerekeidnek meg a nyelvtanulas jot tenne, angol, spanyol a jovojukhoz. Sok sikert kivanok neked!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 10. 21. 12:29

Korábban azt mondtad még, hogy nem stresszes melód... Szerintem azok tévúton járnak, akik a FIRE (mint életérzés) alatt, azt gondolják, hogy a nem kell dolgoznom soha többet életérzésre van szükségük!
Az embernek szüksége van célokra, feladatokra ami fizikailag és agyilag is éberen és egészségesen tartja ( ezek nem a napi háztartás/gyerekek menedzselése, utazgatás..stb feladatok). Ehhez hozzá tartozik a napi munka, és akkor igazi ha valóban azt csinálod, annyit és ott ahol szeretnéd. Ellenkező esetben marad a butulás, depresszió és társai (sajnos utóbbihoz nem kell full csórósodni) - alkohol, drog.... sorolhatnám ahol már az élmény amit pénzért megvehet az ember már nem boldogít.
N0MAD 2024. 10. 21. 12:16
Ok köszi az utolsó hozzászólást kikapcsolt gépekkel, sok sikert és boldogságot az életben csak segíteni akartunk ha akarsz értesz belőle nem
izommanujra 2024. 10. 21. 12:04

Kicsit meg kell hagyni én is írígy vagyok a feleségemre hogy ő már FIRE  nem kell dolgoznia 4 éve én még mindig húzom az igát.
Ügyes voltam neki már megvan most már csak nekem hiányzik 2-3 év és kész lesz..
Utána minden megváltozik apa kisimúlt lesz és üde több idő gyerekekre és a háztartásra akkor az asszony is megkapja a tökéletes apát házastársat.
SAjnos az idegőrlő munka a mókuskerék  (sok gazdag ember vált már el Mihalik Márton Perer Jones csak hogy a legnagyobb vagyonos ingatlanosokat  említsem.. túl sok volt a munka a stesz és a család ráment vagy így vagy úgy ..  ) az embert felőrli és kikészíti 3 gyerekkel is ne mondjam mennyi gond van és milyen rosszak tudnak lenni milyen ideg tépő.  Ha még a mukahelyi stresz is erre rámegy és egy  az asszony is sádkánykodik alakulhatnak ki viták otthon.
De ezt majd az élet elrendezi vagy így vagy úgy  MIndenkinek a legjobbakat  ( tudom lehet ezt nem ide kellett volna leírnom, de szót szót követett kérdeztetek én pedig válaszoltam. A 3 gyerekes családoknak az élete se mindig fenékig tejfel erre számítottam mikor belevágtunk  néha vannak kissebb nagyobb bökkenők )
FR73 2024. 10. 21. 11:54
Előzmény: #230011  slash
Telefont be ne kapcsold, amíg bemégy majd egyszer dolgozni. Az ilyen minkahelyi bálokból teljesen ki kell maradni, hagyd meg a kapitalistáknak, hadd szenvedjenek vele.
Relax, tenger, stb...
izommanujra 2024. 10. 21. 11:46
Előzmény: #230054  izommanujra

Pontosan azt kapja 1,5 lakással amit anyagilag bele tett a kapcsolatba nem többet nem kevesebbet .. dolgozni fog akkor na és? 41 évesen nem szabad? Én is dolgozok még mindig ..
izommanujra 2024. 10. 21. 11:44
Előzmény: #230048  Gaboracing

Ha elválna a feleségem nem adnék neki semmit? 1,5 lakás árát kapja nem lesz szegény ember.
Ja hogy dolgoznia kellene újra 41  évesen? miért baj ez? Nonszensz amiket írsz mindegy  életszínvonalat nem emelek  (házvezető nonszensz hogy 20 évig még én is dolgozzak míg az asszonynak otthon takarítani se kelljen  ) mert én is vissza fogok vonulni kész. Gépet becsukatam nem tudok már válaszolni sziasztok ( így a legjobb igen nem volt érdemes ide ezt leírnom megannyi pocskondiát is fogok erre kapni várható volt )
kkpp 2024. 10. 21. 11:43
Előzmény: #230044  J0hnnyEnglish
Azért valahol középen van az út, hogy az ember nyugodtan aludjon. Nekem is megvolt a kölcsönös tisztelet a volt párommal, közösen vittük a házimunkát is, gyereknevelést, de amikor elválásra került a sor mégis vinni akarta a minden felét, úgy hogy én fizettem mindent ő meg folyamatosan elszarta az évek során a fizetését, mert én ne szóljak bele, hogy ő mire költi. Szóval, jó, ha van egy házassági szerződés, a jövőt nem tudhatod. Korrekten ki lehet fizetni a másikat, de azért ne vigye már valaki mindennek a felét alapból, mert suna van a két lába között.
Xis24 2024. 10. 21. 11:37
Előzmény: #230048  Gaboracing
Amit az izomman történetből kiböktem az az volt, hogy a vagyon halmozódása után sem váltottak egy magasabb fokozatra, ahogy írta továbbra is szerény életet él. Nem biztos, hogy ez mindenkinek bejön a családban. Szerintem minden spórolós családban eljön az a pont, hogy ezt most már minek csináljuk? Vagy miért nem élünk úgy ahogy élhetnénk? Ha tanácsot adnék izommanak az az lenne, hogy a panelek további gyűjtögetése helyett kezdje a szeretteire költeni a pénzét Legalább részben.
Gaboracing 2024. 10. 21. 11:37
Előzmény: #230050  izommanujra
Álszentek. :D Választani tudni kell. Neked nem megy mint látszik. El kellett volna engedned. Jobban járt volna még kiforgatott zsebekkel is. Ez a fórum is túl szűkös kettőnknek úgy érzem. Most meg még a gyerekre kened a háborús hangulatot. Ghecc... nem tudom van-e ennél még lejjebb?
izommanujra 2024. 10. 21. 11:32

Álszentek vagytok én 20 éve vagyok együtt a párommal.  Vagy nem múlt még el a rózsaszín köd vagy tartotok az asszonytól. (tisztelet a mai napig megvan nem úgy beszélek vele mint a kutyával aki csúnya szavakat néha mond az ő rám és nem fordítva de mindegy szerencsére már egyre kevésbé ) Szerződés nélkül tarthattok is tőle úgyanis a magyar törvény szerint ha egyszer öszerúgjátok a port mindent visz ( ha lakás van 1 db az övé  a gyerekekkel együtt adókedvezményestül gyerektartásostúl - a férfinek olyankor game over )
Más idegállapot 3 gyereket felnevelni nálunk sem így volt ez mindig ha nagyobbak lesznek a gyerekek nálunk is javulhat a helyzet sokszor idegállapotba kerül a rossz gyerekek miatta párom is és akkor pattan nála is a cérna.. hát ez van a legjobbakat mindenkinek sziasztok
Moka_Brikka 2024. 10. 21. 11:29
Előzmény: #230031  Xis24
Nekem is pont ez szokott ilyenkor az eszembe jutni. Annyi ilyet látok, hogy minden megvan ahhoz, hogy "bódottá" legyen, aztán az előnyből csak hátrányt csinálnak...
Gaboracing 2024. 10. 21. 11:29
Előzmény: #230033  izommanujra
Az is mennyire korrekt, hogy a feleséged kibeszéled, bár nem nevesíted, de kiteregeted a családi szennyest, ezzel őt lejáratva. A gyomrom fordul fel tőled. Egyrészt nem tartozik ránk, másrészt ez csak egyoldalú savazás, na meg persze öntömjénezés is egyben. Mint egy Mónika show... Én vagyok a főnök, én hozom a pénzt, ha nem tetszik mehetsz amerre látsz, de garast tőlem ne remélj. Ez egy igazán idilli családi kép. Ha minden igaz, akkor az egyik fél abszolút dominálja a másikat, és a feleség csak a pénzért van veled... de szerintem ennek a fele nem igaz, ha mégis, akkor feltenném a kérdést hogy zsaroltad-e a nőt amikor megismerted, mert kábé ilyen mentalitással csodálom hogy bárki szóba áll veled. És ugye ott van agyerek, hát ilyen " idilli" családi környezetben igazán szép gyerekkoruk lehet"
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 10. 21. 11:26
Előzmény: #230045  mr_bob
túl egyszerű és átlátszó, legalább is nekem... :)
Gaguse
Gaguse 2024. 10. 21. 11:26
Előzmény: #230043  J0hnnyEnglish
komoly gondok vannak itt az már biztos ;) józan ember így nem beszél a feleségéről/házasságáról.....
mr_bob
mr_bob 2024. 10. 21. 11:25
Előzmény: #230043  J0hnnyEnglish
egyátalán nem kamu profil, a rideg valóságot olvasod
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 10. 21. 11:23
Előzmény: #230042  izommanujra

Ez most már mára az utolsó-végleges-többet nem hozzászólás :D ?
Nálunk például nincsen házassági szerződés (nem is tartom szükségét), de a kölcsönös tisztelet az alap egy kapcsolatban. Egyszer nem vettem így a számra a nejem, ahogy te azt már párszor kifejtetted, házas ember nem beszél így...csak szólok.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 10. 21. 11:19
Előzmény: #230030  Zsolt90
Bullshit az egész profil! Igaz ez  a gyerekeivel való kapcsolatra, házasságára, ingatlannal kapcsolatos kifordulásaira, pénzhez való viszonyára. Egy csomó hozzászólásából az jön le, hogy kamu az egész, de jól szórakozom :)
izommanujra 2024. 10. 21. 11:06
Előzmény: #230040  Bandita

Ilyenről szó sincs ha igen akkor nyilván azonnal válnék. (Ez nálam vörös vonal )  Bocs erre még reagálnom kellett.
Nyilván nem csak egy porszívózás  foglalkozz többet te is a gyerekkel stb stb. 
ÉN itthon sokat takarítottam mondja  ( hogy minek kell hetente ablakot pucolni sem értem  stb )
DE ne gondoljuk nincs ideje itthon míg mindenki én melóba gyerekek iskolába oviba vannak.
Hogy házvezető nőre még pluszba se fogok fizetni az is fix  tényleg 0 erőfeszítést kellejen a páromnak bele tenni és még én fizessem azt is nonszensz lenne  ez is vörös vonal számomra akkor búcsúzunk  olyan nincs a másik tesz bele mindent és semmit sem kap érte cserébe.
Andy01 2024. 10. 21. 11:00
Előzmény: #230037  Törölt felhasználó
A mai nap legjobb mondata " Számomra a vagyon szabadságot jelent minden értelemben."  Sokan torekednek erre a forumra irok kozul, ha ezt igy tudatosan nem is fogalmazzak meg.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek