kkpp

Regisztráció: 2021-07-01 18:37:58

Hozzászólások száma: 367

Utolsó hozzászólás: 2022-09-28 11:06


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-09-30 12:57-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Ne barmozz, légy szíves, próbáld meg finomabban

utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF szerda, 11:06
A rubelben fizetéses orosz vergődés idején az derült ki, hogy euróban fizetünk érte és azt rubelre váltják át technikailag a ruszki bankban.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik szerda, 09:06
Azért lehet, hogy látni fogunk meglepetéseket. Az ukik otthon vannak, hidegben is. Az ő hadseregüket el fogjuk látni téli szerkóval, a ruszkik meg ott fognak megfagyni a lövészárokat. 🤗
EUR/HUF szerda, 09:00
Az, hogy az eus támogatások ingyen vannak, az eus hitelek meg sokkal alacsonyabb kamatért, mint a kínai, te barom. Legalább próbálj már meg gondolkodó észre utaló jeleket mutatni, ha egy pénzügyi fórumon posztolsz. És még csodálkozol, hogy egy sima agyhalott propagandapapagájnak néznek.
EUR/HUF szerda, 08:57
Az a helyzet, hogy a Karvaly is fizetheti az olcsó téli fűtést, merthogy azért dörgölőzzünk az oroszokhoz, mert olcsó gázt adnak. Megvolt a mantra fél éve. Hol az olcsó orosz gáz? Ja, hogy orbitálisat hazudtak. Ez aztán nem statisztika, amit bármely politikus félremagyarázhat. Vegytisztán hazudtak a bődületeset, mint a Kurcsány. Elég nagy kognitív disszonancia kell, hogy ezután a téli fűtésszámla befizetése közben nagy elánnal még mindig Brüsszel meg Csótány legyen az ok meg a legnagyobb baj. :D
EUR/HUF kedd, 19:33
210nél van a TTF ára. Felugrott pár órája kissé. Felpöccenhetne a forint is 415-re maholnap... 🥳
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 12:48
Azért azt félreérted, hogy a világ mit csinálna egy atom ledobása után. Oroszország területét inváziós sereggel senki sem támadná meg. Hogy mit tennének? Logikusan a NATO rögtön be fog avatkozni Ukrajnában, de szerintem inkább csak légtérzárat alkalmaznának, lelőnének mindent a légtérből, ami orosz, és légi támogatást nyújtanának az ukik szárazföldi műveleteikhez. A végső piszkos munkát az ukránoknak kéne elvégezni, de egy tüzérség és légi támogatás nélküli haderőt simán ki tudnak söpörni. Krím is visszakerülne. Azt nem hinném, hogy harcoló katonákat küldenének ukrán területre. Az orosz katonai infrastruktúrát viszont szénné bombáznák orosz földön belül is. De egy darab NATO katona sem hatolna be orosz területre, csak a hadseregüket lőnék vissza a kőkorba a levegőből.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik hétfő, 10:27
Gondolj bele. Mondjuk önkéntesként az egyik gyereked már elment Ukrajnába és meghalt, most meg a maradék másodikat is behívják kötelezően. Én is lelőném azt, akik jönnek a második gyerekemért.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 15:37
"Könnyűszerkezetes...."
 
És akkor mi van? Ha szarul van megépítve egy téglaház is sz*r, repedezhet, vizesedhet, penészedhet. Unalmasak ezek a magyar lesajnáló előítéletek. Észak-Amerika könnyűszerkezetest épít ergo mind hülyék. Én is könnyűszerkezetesben lakom, le van szigetelve, úgyhogy a fűtésigénnyel nincsen baj. Minden ház jó, ha jól van megcsinálva a technológiától függetlenül.
EUR/HUF péntek, 15:25
Amikor már a világrekorder ÁFA és az infláció sem segít..... 🤗🤗🤗
EUR/HUF péntek, 15:12
"Erre a kormány költ tovább....
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220923/megemelt-hianycelrol-beszelt-varga-mihaly-a-lakossagi-megtakaritasokat-erinto-dontesek-jonnek-568621 "
 
Fizikai fájdalommal járt ezt a cikket elolvasni. Nagyjából két soronként tenném fel a Vargának a kérdést, hogy akkor teccettek hazudni reggel-délben-este az elmúlt egy évben, mint a Gyurcsány? Szánalmas, amikor ő meg a Matolcsy előadják a nagy megoldásaikat meg a "felelősségteljes" helyzetértékeléseiket. Sima emberarcú kiszolgálói ennek a rendszernek.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik csütörtök, 22:40
Én tényleg örülök az ukrán sikereknek, de itt se tankokat nem látok, sem azt, hogy tankok robbannak fel.
EUR/HUF csütörtök, 10:45
Az nem mindegy, hogy 395 vagy 405 a forint három hónap múlva? Gyakorlatilag ugyanaz a szint. A lényeg, hogy 380 sem igazán elvárható, de inkább folyamatos gyengülés van napirenden. Nem várok 460-t meg 500-t, de csorogni fogunk továbbra is lefelé a lejtőn. Kicsit megnézegettem, és olyan brutál a magyar infláció, hogy az euróban kapott fizum a forintgyengülés (350 -> 400) ellenére is csak egy részét fedezi, ergo csökkent a reálértéke Magyarországon. És most higgyem el, hogy a forint ilyen körülmények között rakétázni fog vissza 380-as vagy 370-es szintekre akár? Már most sem jön ki a matek.
 
Hogy a magas kamatok szerinted megerősítik a forintot? Az nem jutott neked meg Zsiday fejébe, hogy majd vágnak belőle Matolcsiék? Amint lehet tutira vágni fognak. Már az is sokatmondó, hogy a régióban messze a miénk a legnagyobb alapkamat, és a forint árfolyamának kilengései is. Aki itt trendfordulót lát az vagy fideszes, vagy hülye.
EUR/HUF csütörtök, 10:28
Miután a Moody's már kiadott egy előzetes nyilatkozatot 1-2 napja, szerintem igen. Nem várhatóak nagy meglepetések.
EUR/HUF csütörtök, 10:27
Az a helyzet, hogy ez nem ilyen faék egyszerűségű, hogy van x mennyiség a tározókban és az y időre elég. Függ attól, hogy mennyire lesz enyhe a tél, és az sem triviális, hogy a tározókban tárolt gázt varázsütésre a csőbe lehet rakni. A magyar tározóknak is van egy maximális napi betárazási és kitárazási sebessége. Ha beütne egy komolyabb hideg, akkor mindenképpen import kell ahhoz, hogy ne kelljen az ipart korlátozni és leállítani, mert egyszerűen nem lehet akkor mennyiséget kiszedni a magyar tározókból naponta.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 21. 17:38
EUR/HUF 2022. 09. 21. 17:02
Géza, csinálnál egy bejegyzést a többi kelet-európai pénzzel együtt, hogy milyen gyengülésben vannak ma most éppen hozzánk képest?
EUR/HUF 2022. 09. 21. 16:59
Még emel a FED egy kis kamatot, és meg is lesz ma a 410. ☺️
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 21. 13:58
Többször lőtték az ukik a melitopoli repteret az elmúlt hétben. Ez is lehet csak terelés, de nem csodálkoznék, hogyha a harkivi irány mellett Melitopol-Mariopol felé is beindulna egy harnadik, egyidejű offenzíva. A herszoni front úgy van jól, ahogy van. Felörlik-megölik a harcértéket képviselő orosz erők legjavát. Kiváló. A végén még mákjuk volt az ukiknak, hogy árulók voltak Herszonban, és nem robbantották fel a hidakat a háború elején. A ruszkik gyépés vezetése miatt halhat most ott 20-30 ezer orosz katona "hősi halált". Egyszerűen remek. 🤗
OROSZ-UKRÁN háború 2022. 09. 21. 12:20
Putyin ugyanolyan balfasz mint Biden. 
Hogyan lehet valaki 69 évesen Oroszország feje? Oroszország folyamatosan hanyatlik, nem tud megújulni, fiatalabb játékos kellene. 
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 21. 12:15
És az emberek már döntöttek is a lábukkal, és a finn határ felé vették az irányt:
 
https://9gag.com/gag/aQEPbQd
Annyira azért a köznép sem hülye, hogy fű alatt ne terjedne a valóság:
1. Akik visszatérnek/meghalnak sem feltétlenül kapják meg a beígért nagy zsét.
2. Tegnap volt egy ukrán hadsereghez csatlakozott orosz katona, aki elmondta, hogy őt hivatásos létére a beígért fronttól távolabbi betegszállítás helyett Ukrajnába érve benyomták tankkezelő gyorstalpalóra, majd a fronton kiadták neki a parancsot, hogy tankba be és előre. Az ukik kilőtték a tankját. Mint kiderült, csak azért küldték őket előre, hogy az ukránok kilőjjék őket, és a ruszkik lássák, hogy honnan lőnek az ukik. A csávó túlélte, de ez a híres orosz hadsereg. 2. világháborús barbárság a saját katonákkal a 21. században. Mellékszál: a frontra küldött tankok fele a vonatszerelvényről még lehajtani sem tudott, annyira nem működnek, amikor a csávót is odaszállították.
3. Nemrég került fel egy telóbeszélgetés, ahol (talán a herszoni frontról) panaszkodik az orosz katona, hogy nem kapnak fegyvert és utánpótlást, viszont visszavonulni sem lehet, mert akkor a sajátjaik lövik agyon őket.
 
Mindamellett továbbra sem sajnálom őket, baszódjon meg mind vagy takarodjanak az ukrán határok mögé. Slava Ukraini!

friss hírek További hírek