kkpp

Regisztráció: 2021-07-01 18:37:58

Hozzászólások száma: 159

Utolsó hozzászólás: 2021-10-26 17:50


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 17:50
1. Azt is vedd figyelembe, hogy minél kisebb %-osan az önrészed, annál kisebb lakáspiaci korrekció esetén kopogtathat a bank az ajtódon pótlólagos fedezetkiegészítésre. Minél kisebb az önrészed és minél kevesebb a biztonsági tartalékod, annál sérülékenyebb vagy vevőként. A magyar viszonyokból kiindulva a minél lentebb vitt százalékos önerő egyre inkább a 2008 előtti felelőtlen hitelfelvétel felé tolja a lakosságot. Önmérséklet? Felelős gondolkodás? Ezek itt hiányoznak a társadalomból, hogy a minimális önrészt jobban levigyék.
2. Én is most vettem házat, és nekem aszondták, hogy a részletfizetést az illetékre majd elég akkor kérni, ha a NAV már megállapította a mértékét és kiértesített róla. Én is azt javasolnám a többiekhez hasonlóan, hogy kérj kamatmentes részletfizetést, ha tudsz, és a rokonod belemegy, aki kölcsönad rá. Én abszolút nem szorulok rá, de úgyis részletfizetést fogok kérni. Jobb, ha inkább felújításra tudom most hamarabb beforgatni azt a pénzt, minthogy egy összegben kitejeljem az államnak.
EUR/HUF hétfő, 14:35
Hoznak egy kormányhatározatot, amiben felszólítják a nemzetközi pénzpiacokat, hogy azonnal erősítsék a forintot? És ez ugye le is jönne a Közlönyben elrettentő erőként. Akár még angolra is lefordítva.
/s
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:56
Szerintem kicsit fogd vissza magad, mert mindenkivel túl arrogánsan beszélsz. Melós sem érdemelte ki meg most berlini se.
EUR/HUF vasárnap, 11:40
"ok raleptek a monetaris szigoritas utjara"
Magyarázd el, hogy hogyan tették ezt? Csak verbálisan tépik a szájukat, és jelképes kamatemeléseket tesznek, ami a V4-ek leggyengébb valutájának erősítéséhez pont kevés lesz. Közben meg öntik tovább a nyomtatott pénzt zöldhitellel az építőiparba a kormány kívánalmainak megfelelően. Az eszközvásárlási program folyamatos szűkítése meg a 0.15 %-os (🤣) havi kamatemelése a lepkefing kategória. A Virág Barnabás meg komoly pofával havonta előadja, hogy az MNB milyen elkötelezetten szigorít és milyen proaktív ebben világviszonylatban. Csodálom, hogy röhögés nélkül elő tudja ezt adni.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 09:22
"A Supply chain összeomlott már"
Hajlamos vagyok a pesszimizmusra, de a két hete Kínából rendelt 3 pár fülpárnát a fejhallgatómhoz ma hozza ki a futár, és csak két hete rendeltem. Ettől még én is várok shitstormot Kínában, de rövidtávú jóslásokba nem bocsátkoznék.
Matolcsy egy zseni!! 2021. 10. 18. 16:23
"A geotermikus energiával ki lehetne váltani a gázt. Nem kellene a paks 2 se."
Ez maximum "zöld" marketingszövegnek jó, de másra nem. Én nagyon örülök a megújuló energiák terjedésének, de ez a két mondatod egy egetverő baromság, ha tisztában vagy valamennyire is a realitásokkal és a lehetőségekkel. Bocs, de tényleg. Ne vedd személyeskedésnek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 05. 16:36
Ennek az egésznek annyi a lényege, hogy a legjobb helyen lévő nagy lakásokat, némi köztulajdonlást követően átjátszák a csókosoknak. Semmi egyéb.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 05. 16:34
Tehát nem az a megoldás, hogy a tanárokat, óvodai dolgozókat stb. tisztességesen megfizetjük, hanem ehelyett 0.0001 %-nak felújítunk/építünk pár lakást pár, egyszeri csilliárdból és a helyzet meg van mentve.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 05. 12:43
Uncsitesóm autószerelő, jó szakember, nagyon hasonlót mondott nekem tegnap a hozzászólásodhoz: "Magyarország az idióták gyülekezete". Megveszi a sok barom a használt autókat, amit még fenntartani se tudnak.
Nekem az a videó ötlött belém, amit talán telexen tettek közzé egy pár éves BMW kiégéséről. valahol Győr környékén A videóban egy idősebb korú hang mondja a háttérben: "jaj, még casco sem volt rajta"... Mi van baszki? Egy pár éves, milliókat érő kocsin nincs casco? Úristen.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 05. 10:01
Jó, csak az ilyen fostalicska színvonalú új és régi magyar ingatlanállomány miatt nem értem soha a "magyar ingatlanpiac még mindig olcsó az EU-ban", "van még tér az emelkedésre" véleményeket. Dehát gondolkozz már ember, nagyrésze szar vazze, nincs ár-érték arány.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 05. 07:05
Aztakurva.
https://komkel.blog.hu/2021/10/04/uj_epitesu_haz_szemle_bermuda-haromszog_ahol_az_eloirasok_eltunnek
Fészes kommentekből kiderül a helyszín:
"Érd Parkvárosi részén tömegével épülnek az ehhez hasonló házak."
A szerző válasza: "talált-süllyedt."
Ilyenekre vesz fel majd 70 millás zöldhitelt a sok hülye. Pofámleszakad.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 03. 19:07
Válás miatt árulták, de a feleség frankón elvolt a gyerekkel a házban. Nem tűnt úgy, hogy nagyon sietne. Inkább csak palimadárra vártak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 03. 15:58
Én nem bizonygattam semmit az eladónak. Mondtam neki egy árat, és az összetett mondat második felében ezt a felújítás szükséges mértékével indokoltam. Nem álltam neki győzködni. El is váltak egymástól az útjaink. Nemtom azóta eladták-e vagy csak leszedték, mert a kutyának nem kellett annyiért.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 03. 13:29
Nem tépem már a szám erről, kíváncsi leszek, hogy az idei tél mit hoz Kínával kapcsolatban. Eléggé tolják már a politikai letartóztatásokat, már most gondokat okoznak az áramszünetek a szénhiány miatt, pedig még csak most jön a tél, amikor megnő a lakossági szénigény is a fűtésre és az áramigény. Kíváncsi leszek, mennyire esik vissza a termelésük, meg hogy mennyire lesz agyonütve a globális karácsonyi bevásárlás az ellátási problémák miatt.
A héten vettem Ikeában pár dolgot. Még jó, mert hétvégére megint hiánycikkek lettek az adott termékek, amiket vettem. Mint írtam a kínai ingatlanok gyakorlatilag mállanak, esnek szét pár év után, és ezt tolják szügyik spekaként és eladósodással megfejelve már 10-15 éve. Meglátjuk, hogy mi lesz.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 03. 13:22
Azért a Kömkel eléggé sokszor leírja, hogy a trehányság inkább a probléma, mint a pénz. Én laikusként is olvasom a bejegyzéseit, de egy csomószor a fillérbaszással meg a jóvvanazúggyal van a baj a kivitelezésnél, és az utólagos javítás az, ami sokba kerül, ahelyett, hogy rendesen meg lenne csinálva.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 10. 01. 20:12
Pennys sört iszol ma este is?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 09. 30. 19:40
Nagyon hasonló helyzetből indultam júniusban, mint te, csak az én esetemben még kis lakás sincsen, ahol meghúzhatnám magam. Albiban meg nem akartam égetni a pénzt, hogy hátha lemennek az árak.  Nem szeretek költözni. Nekem is lakni kellett a kecó, nem kiadni vagy spekára. Ahogy felbukkant egy megfelelő gyorsan lecsaptam rá az agglóban, és azóta is áldom a sorsot, hogy kifogtam ezt a házat. Modern, jó minőségű építés, folyamatosan karban tartott, korrekt áron volt, nem igazán kell hozzányúlni pár évig tutira. Azt hittem, valaki el fogja vinni előlem kp-ra, de jól egymásra találtunk az eladóval. Azért a konyhaszekrényt majd lecserélem, de csak festeni kell meg a laminált padlót kell újrahúzni igazából. Miután a tavalyi pénznyomtatás kivédte a gazdasági hatásokat nem láttam értelmét várni tapsra. Végig fix törlesztőre vettem fel a hitelt. A legnagyobb gebasz egyébként a csapnivaló kínálat, ami egyre szűkül tavaly óta és csak dózerolni való romhalmaz nagy hányada. Tetszett egy ház nagyon a vételem előtt, de ott az eladó nem fogta fel, hogy 20M-t még rá kéne tolni a házra, emiatt nem voltam hajlandó azt az árat megfizetni, amit ők vártak egy arra tévedő hülyétől.
Evergrande csőd 2021. 09. 28. 07:23
#8
Igen, de az export szektor csak a kínai GDP 25-30 %-a még hivatalos stat szerint is. Nem is azt mondtam, hogy az hirtelen megszűnik. Éppen elég ha a kínai GDP csökken 10-15 %-t, az már eléggé odavágna sok mindennek.
Evergrande csőd 2021. 09. 27. 11:28
#4
Az Evergrande egy sima piramisjáték volt eddig is, ami most bedőlt. A többi kínai ingatlanfejlesztő is hasonló helyzetben van, mint az EG. Az EG fizetésképtelen nem lesz, mert a Párt határoz meg ott mindent. Az az igazi kérdés, hogy tud-e még Kína pénzt nyomtatni, hogy a buborékjait fenntartsa, és hogy mennyi lesz a GDP csökkenése az elkövetkező években. Senki sem tudja igazán, hogy mekkora szarkupac van szétterítve az ottani bankrendszerben. Egyszerűen a kínai statisztikák nem megbízhatóak, mindegyiket a pártirodában írják. Bármit behazudnak kifelé, a GDP-t is.
EUR/HUF 2021. 09. 26. 10:29
Tök mindegy, hogy a vonalzóddal merre húzogatsz a vonalakat és miket próbálsz beleképzelni. A realitás az az, hogy az MNB maximum szájkaratézik, de nem csinál sok mindent a mellébeszélésen kívül. Nagyon árulkodó volt ehéten, hogy direkt nem akartak 15 százalékponntal többet emelni, és a Gordiuszi csomót úgy oldották meg, hogy negatív inflációs direkt kilátásokat elhallgatták és csak egy nappal később jelentették be a kamatdöntés után. Röhögött a vakbelem. És még csodálkozik itt bárki, hogy esik a forint?  335-ös forint.... 🤣🤣🤣
Nem rajtad nevetek, hanem maga az ötlet is röhejes. Eddig még a válság ellenére pozitívak voltak a piacok a pénznyomtatás miatt. Tehát az MNB kedvező piaci környezetben jártathatta a száját minimális cselekvés mellett. Ha tartósan elromlik a hangulat, akkor a határ csak a csillagos ég az EUR HUF árfolyamban, és mehetünk szépen 400 felé.

friss hírek További hírek