Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Fél percet belehallgattam a kedvedért, húsz másodpercig tu - ci, tu - ci, majd ez tu - ci - ta, tu - ci - ta - ra vált. Később változik még valami? :D (bocs) A lényegesebb részére reagálnék, részemről az vált be hogy amikor (régen) nagyon felhabzott a hülyeségen pörgés akkor még a tányércsapkodás elött szépen halkan közöltem hogy ezt most így ne csináljuk, bepakolom a kis bőröndömet és megyek. Ok? Majd megbeszéljük higgadtan merre van az előre. A ne menjek volt a megfejtés, és azóta nem is habzott fel addig a dolog, sőt szerintem elég jól elvagyunk. Mondjuk lehet az is benne van hogy sose papíroztuk le (sose voltam házas, elvi bajaim vannak, szerintem a “kényszer” inkább szétválaszt mint összeköt) illetve ahol lakunk az az övé, és nekem is volt saját nem annyira fiatalon kerültünk össze. (22ben mindent is eladtam amúgy) Huszonéve vagyunk, alighanem mar maradunk is. Nem mondom általános a recept, csak érdekességként. Azért hogy a párkapcsolati meg gyereknevelési, pénzügyi dolgokat soha sehol nem tanítják csak ugorj bele oszt jó, az érdekes kérdés. El lehetne filóni milyen allampolgárokat akarnak az országok kinevelni a sulikban, de nem érdemes. Na, filó off.
Nem hiszem, hogy bárki irigyelné tőled (pláne nem a gyerekeidtől) ezt a meleg és szeretetteljes családi légkört. Pillanatkép egy CSOK kedvéért plusz gyerekeket bevállalt magyar háztartásból Nerniában. Hány ilyen, illetve ennél rosszabb (anyagi biztonság nélküli) történet lehet még.
Ez nem így zajlott le sose mondtam neki hogy ez van csak véletlenül szóba került . Sose használom ki a helyzetet és nem emlékeztetem rá .Mindegy higyetek amit akartok ha 6 ingatlanból 2 nek a felét megkapja pont addig is dolgozott az teljesen fair lenne ha egyszer szétmennénk Az én lekiismeretem és igazság érzetem telesen rendben van nem lesz csóró , de hogy utána dolgoznia kell még mint mindenkinek egy élteten át és nem fog tudni már munka nélkül ( ahogy most ) megélni az is fix valamit valamiért DE mondom nincs gond béke nyugalom van hogy másnál nincs veszekedés és gond azt nehezen tudom eképzelni mikor a házasságok fele válással végződik de ez volt az utolsó hozzászolásom és szó sincs arról, hogy ki lenne semmizve csak a fair értéket kapja a házasságból ha elmenne amit anyagilag bele tett a házasságba azt kapja meg a szerződés szerint és semmi többet. Ha szerződés nem lenne akkor viszont keményen megvághatna az asszony magyar jogszabályok szerint . Szép napot!
Az o eseteben Sp. orszagrol beszeltunk. Ha itt csak berel lakast hosszutavra, akar 5 evre, azt megteheti. Ha nem szerez tulajdont, nem alapit ceget, nem kap NIE szamot. Magyar allampolgarok mindketten, a magyar joghatosag ala tartoznak. Semmi nem indokolja, hogy Sp.o.ban adjanak be valopert, nem is tehetik meg a NIE szam nelkul. Mas relacioban nincsenek ismereteim. Ez egy igen osszetett kerdes. Van ugyved ismerosunk, valoperes, aki nemzetkozi jogra szakosodott. Igen nagy koltseggel jar egy ilyen valoper. Sima magyar ugyeket mar nem vallal.
Egyet értek. Az örökséget nem éljük fel, nem herdáljuk el, hanem tovább adjuk. Nem szeretném saját bőrömön megtapasztalni egy válást ( láttam, átéltem párat a környezetemben). Ha így járnék bízom a Feleségem becsületében és lelkiismeretében.
Úgy néz ki idén ez lesz az utolsó hozzászólásom hozzátok , mert túl sok itt az érdemtelen ember nincs ,de erre a gusztustalan megjegyzésre még reagálok : 1 . Ilyet csak az mond aki nő és bántja , hogy a jelenlegi női törvények védelmét élvező nőnek rosszul esik ha egy férfi meg tudja védeni magát egy házasságban. 2. Olyan férfi aki már elkövette ezt a hibát , hogy nem kötött ilyen szerződést és bajban van vagy esetleg bajban is került. Kifejtem mindjárt miért ez a tudatlanságod és az rosszindulatúságod agyszüleménye : 1 .A magyar törvények teljes mértékben az anyát védik egyoldalúan ha például egy lakás van a tulajdonába a férfinek és válásra kerül a sor a családi egyetlen egy ingatlant az asszony a gyerekekkel behuzza te meg mész utcára! A nő kapja 99 % ban a gyerekeket és ő birtokolja még ha te is szerezted az ingatlant vagy volt a gyerekekre hivatkozva Az apák ilyen esetben kerülnek hajléktalan sorsra csak mondom és a nők KÍMÉLETLENÜL EZZEL VISSZA IS ÉLNEK . Nem utólsó sorban gyerektartás és minden egyébb miatt totál nulláznak. A törvények ha nincs házassági szerződésed teljesen egyoldalúan kiszolgltatottá teszik a férfi sorstársakat ha rosszra fordul a házasság én ezért kötöttem ezt a papírt . Hogy ezt miért írtam le? Hogy okuljanak ebből a férfi társaim és ha tudják védjék be ők is magukat. Sok nő még a családban is van olyan aki immel ámmal dolgozik elvált és a volt urából a gyerekekre hivatkozva vígan elél míg a féj bele gebed hogy felszínen maradjon olyat is ismerek aki szó szerint hajléktalan lett és megfagyott a végén az utcán! 2. A feleségem is valami hasonló manővert próbált csinálni amikor 3 éve behülyült ő lelép van elég vagyon megél meg majd utalom a gyerektartást . Szerencsére "megjött az esze" de ennek a papírnak is jelentős köze van különben tényleg tiplizett volna. Nem számított neki az sem tejben vajban fürdetve van mindent megadok neki itthon lehet nem kell már 4 éve dolgoznia . Az a minimumok minimuma ha ezentúl csak én keresem a pénzt a családra és esetleg szétmennénk én viszek majdnem mindent . Tudod aki dolgozik azé a pénz aki meg pihenget odahaza ( próbáltam rávenni úgy lenne fair ha ő is beszáll a közösbe dolgozzon ő is - elutaította többször is akármit nem vállal el és amúgy is van pénz minek dolgozzon)Mennyire igazságos ez főleg hogy én akartam 35 évesen FIRE lenni és a végén az asszony lett. (ÉN nekem azért kell többet doglozonom még mindig duplát beletennem lakásokkal bűvészkednem mert az asszony ilyen mindegy ezt feldolgoztam ok 3 gyerek mellett nehezebb munkát találni de találna ha akarna csak az a helyzet nem akar 41 évesen ) Mindegy a lelki békém balanszba került , mert a papír balanszba tartja ha esetleg mégis egyszer bármikor nem most 5-10 év múlva rosszra fordulnak a dolgok amiért én dolgozok az enyém ( ő egy 25 e ft os anyasági segélyt kap kalap kabát) Na ez a helyzet én se örülök, hogy így alakult az életem sajnos a kis gyerekes főleg 3 gyerekes szülőknél az asszony egy idő után be tud hülyülni. Most egyenlőre minden rendben van és működik az egész. , de hogy ez meddig lehet ki tudja a férfi sose lehet biztos a dolgában ha asszonyról van szó apám is 3 szor vált ezért kötöttem én is a házasságit még fiatalon ebből okulva és nagyon jól tettem egy asszon ellen semmi esélyem se lenne a magyar törvények szerint SEMMI! Apámat 3 szor hullázta 3 asszony pedig jól menő vállalkozó volt. Röviden ennyit búcsúzok tőletek , mert nincs kedvem az ilyen görény írigy emberek hozzászólását olvasgatnom. CSupán segítő szándékkal írtam ide hogy lehet vagyont építeni és mire vigyázzanak a férfi társaim ha egy házasságba bele mennek . Ennyi , de hát ugye te vagy a fentebb említett 1 vagy 2 es kategóriába tartozhatol Na szasztok!
Látom tegnap egész este "váltatok".. tűrjetek ti is ahogy én. :-) És nem lesz baj! Ma nincs szél! 31 fok van már az erkélyen. Megpróbálok bemenni a vízbe. A fönököm ma reggel felmondott áll a bál bent.. teló kikapcs .. ezzel lemegyek a partra és OFF https://www.youtube.com/watch?v=7rxPHQsI0BI
Nemzetközi magánjogban ilyeneknél is lehet ún. forum shoppingot alkalmazni, de azért bontópereknél vannak plusz feltételek. De az is lehet, hogy valaki Magyarországon adja be a pert, de az alkalmazandó jog más tagállam joga lesz. Szerintem az EU-nak biztos erről is van kis brossúrája, hogy milyen feltételeknél mit és hogyan lehet érvényesíteni.
Pedig ilyen ez a lokáció dolog. A mátyásföldi régi nyaraló/palota?övezet nagyon nem ugyanaz mint cinkota meg az egyebek körülötte. Budán se mindegy néhány kilométeren belül hol van az ingatlan. (Meg csepel is csak külföldieknek menő hogy szigeten laksz a fővárosban, azért nem egy manhatten ugye) Wekerle minden jó és rossz tulajdonságával egyedi, úgy látszik ezt sokan hajlandóak megfizetni. A többieknek nem kell megérteniük.
"Szépen fizetik az elég alacsony lakbért és ígéretet kaptak, hogy
ameddig fizetik, nyugodtan maradhatnak (egy betegség miatt fél év
kimaradt, de azt sem hajtottam be rajtuk) ." --- Ilyet is ritkan olvasni hallani, respect!!
Hunball wekerlei ház: Hát én nem tudom. Most nézegettem a.xix xviii kerületi házakat. Lehet akkora nagyságrendi különbség a hasonló lokációban, hogy az egyik környéken 100-120M ért 68 m2 jön ki a másikban meg 180-200 m2? Így messziről nézve én nem érzem azt a fenenagy lokációs szorzó indokoltságot.
Ez egy magyar mentalitás, mikor egy egy beírás után megbélyegeznek. A politikában ez hatványozottan érezhető, ha bírálom orbán egy két rendelkezését, akkor már csak gyurcsánypárti lehetek. Pedig ha olvasnák összes hozzászólásomat, szépen kirajzolódna, hogy nagy örömmel nézném, mikor orbán lapátolná gyurcsány talicskájába a földet, egy kis málenkij robot keretén belül, hogy ledolgozhassák a sok sok milliárd ellopott pénzt, vagyont. A többi csókos, rokon társaságában, akik rész vesznek a mostani habzsidőzsiben.
Két ember valószínűleg nem azért házasodik az esetek többségében, mert el akar válni. Viszont a válás ki tudja hozni az állatot az emberekből... és a személyiségeknek olyan oldala is elő tud bukkanni, ami juj-haj. Az, hogy a nő nem kerül az utcára kisemmizve 3 gyerekkel, ez persze igaz lehet. De a válóper az egy dolog, az lemegy "hiphop". Amikor meg vagyonmegosztás van és esetleg anya gyerekeket nevelt 10 éven át és "apa" pénzéből élt, akkor nem biztos hogy épített magának olyan tartalékot, ami elég (1) a válás levezényléséhez (2) 1+3 fő lakhatásának a biztosítására (3) a vagyonmegosztás levezényléséhez és (4) egyéb váratlan kiadások fedezésére, stb stb. elég. *** Ehhez azért igencsak masszív tartalék kell(ene) és egy kicsit is pénzügyileg rátermettebb-képzettebb férj ezt nem is látja indokoltnak, hisz a pénzt forgatni kell, be kell tenni 20% önerőre újabb ingatlanba, "nem kell neked az drágám, szeretet van".*** (Bocs a példáért :D ) Aztán van, amikor az ötezer forintos tartásdíjjal a legfelsőbb bíróság foglalkozik, anyának biztos lesz elég türelme, pénzügyi tartaléka, idegrendszere ehhez. De ugyanez igaz arra, hogy anya meg fegyverként használja a gyereket. Szóval na. Amúgy is szar az egész ha válás van, a házassági szerződéssel jó eséllyel hamarabb túlleszünk rajta. Szerintem.
A jogászon kívül nálunk is ugyan ez volt a helyzet, pontosabban a feleségen a szülei vállalkozásánál segített be (könyvelés, ügyintézés), de bért nem kapott érte, bármennyire is megterhelő volt. Ráadásul a vállalkozásukat többször kellett kisegítenem egy kis tőkeinjekcióval, egy kis kamat reményében, ahol nemcsak a kamatot nem kaptam meg, de a tőke is elégett. A mostani megszerzett ingatlanok ennek a kompenzálása. Én a családomért élek, nem vagyok nagy igényű, az összegyűjtött vagyon csak biztonsági, mintsem a dorbézolást szolgálja. Feleségem az állami szférában helyezkedett el, de nem én vártam el tőle. Ki kell mozdulnia otthonról, ha már a családot nem kell szolgálnia.
Teljesen normális amit mondasz. Gy dolog maradt ki, ha a házaspár egyik fele megváltozik, eltpsolja/elissza/elszórja, akármi. Mert nem születik alkoholistának, drogosnak, szerencsejátékosnak, pénzszórónak senki feltétlenül, jöhet az később is. Ezen én mar filóztam valamikor. Arra jutottam hogy egy dolog amit megkeresek hogyan gazdálkodok vele, életszínvonal/megtakarítás aránya mindig véleményes, családfal pláne komplex, gyerekek oktatásara fordított rész vs számukra megtakarítás például. Ne is menjünk bele. Viszont arra jutottam hogy amit örököltem azt erkölcsi kötelességem jól kezelni és jól továbbadni. Ha a házastárstól kell valakinek megvédenie a gyerekek érdekében akkor tóle. Ilyen is van. A pár mindkét tagja részéről persze. Mert ha nem az olyan mintha mennék leköpni a felmenők sírját, higy ezért dolgoztatok, hülyék? Az valahogy nem az “enyém” olyan értelemben mint amit én kerestem meg. Saját jövedelem rámehet egy párválasztásra, sőt kötelesség is gondoskodni a családról. Az örökölt az védendő, az a gyerekeké. De persze nem kell egyetérteni, csak egy gondolat. (Nem állítottad az ellenkezőjét, csak eszembe jutott a témáról)
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link