Már régen hallgattam, úgy emlékszem a beszélgetés második fele a Gloster, de érdemes végighallgatni az elejét is, az is kapcsolódik, amikor arról beszél, hogyan akar növekedni. https://www.youtube.com/watch?v=yip81tcVThk
Csökkent a bevétel, az EBIDTA és a nettó eredmény is. Egyelőre azt a nagy növekedést nem látom :) Az viszont pozitív, hogy a bevétel 90%-a rendszeres. Csillag Péterrel hallgattam egy másfél órás beszélgetést (lehet ide is volt linkelve?) nem mondott rosszakat, lehet fantázia ebben a cégben, de egyelőre az árfolyam inkább hízelgő a cégre nézve, ez vegye, aki elhiszi, hogy tud majd eredményt duplázni, triplázni a cég pár éven belül.
A 250 mFt egyszeri hatasokkal mar 16 a p/e - ha a rozsaszin szemuvegemen keresztul nezem... Ugyanakkor ez a mostani ft/huf arfolyam igazi buntetes lehet most a glosternek...azert remelhetoleg haaz inflacio engedi a jegybank kamatot csokkent es az arfolyam kicsit begyengul, mert ezen a szintem megöli az exportra dolgozo cegeket....
Hát igen, érdekesek a létszám adatok is, 30%-kal csökkent a földeken dolgozók száma, és 3%-kal csökkent az ültetvényes házában ücsörgőké, kíváncsi leszek így a jövőben több gyapotot fognak leszedni vagy kevesebbet...
Amúgy az egy alkalmazottra jutó fajlagos EBITDA javult, ami jó hír is lehetne. De 26x P/E árazás egy zsugorodó cégért...
Mondjuk azt neztem meg, hogy a letszam 271 ről 200 főre csökkent...de a cloud letszama max 10 %kal csokkent... majd ha lesz merleg ek adat... kivancsi leszek a szemelyi jellegu raforditasokra, meg a kp es hitel allomanyra... De tenyleg zsenialisak a diagrammok es a magyarazatok... A systemfarmer fel se tűnt hogy az nem teljes ev...
Azért az mindenképpen dicséretes, hogy sikerült pozitív üzeneteket faragni abból, hogy a rendszeres árbevétel 3%-kal, az export pedig 5%-kal csökkent. "Növekvő export", "a rendszeres bevételek aránya 91,4%-ra emelkedett".
De ez se kutya: "A Cloud Solutions üzletág árbevétele 35%-kal, 3 612 millió Ft-ra nőtt (2024: 2 683 millió Ft, amely a Systemfarmer 2024. augusztus 15-től konszolidált részévi hozzájárulását tartalmazza)". A tejes tavalyi év folyamán 35%-kal több pénzt keresett a Cloud Solutions, mint 2024-ben 4.5 hónap alatt?
677 mFt eredmeny auditalas elott (462mFt volt tavaly) Ecs olyan 300 millio korul szokott lenni, ado is 150 mFt korul- akkor olyan 1100 korul lehet az ebidta? 580as arfolyammal szamolva 10.5 mrd a kapitalizacio Akkor kb 10 p/e vel forog Bar ebben az evben voltak uzletag eladas miatti egyszeri hatasok... azt ki kellene szűrni? jol szamolok, mit gondoltok az eredmenyrol?
Na beszeltem veluk A regi netbrokerben tenyleg nem megy Az erste market pro-ban helyre raktak - az most tenyleg mukodik A netbroker pro regibe is elvileg
En mar haromszor hivtam oket- tudnak rola hogy rossz az info panel, mindig mondjak hogy szolnak az informatikusoknak...de honapok ota semmi... nagyon haragszom rajuk...csak nincs kedvem koltozkodni
Bár nem tudom, hogy a korábbi évek meghívóiban milyen megfogalmazásokkal éltek, de ha dönteni kell az "osztalék mértékéről és kifizetésének szabályairól" is, az az én nyelvezetemben előre vetíti kiindulópontként hogy van osztalék :D
Ha egyszeri hatasok nelkul tudna olyan 1 mrd eredmenyt elerni es latszodna benne a novekedesi potencial akkor egy 15-20as p/e -n foroghatna - akkor realis lehetne egy 1000 Ft plusszos arfolyam...en nem hiszem, hogy nagyon tervben lenne osztalek fizetes- 2024ben meg szoba kerult, hogy esetleg 2026os ev utan mar lesz 2027ben- de azota nem nagyon...
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re