vaczak

Regisztráció: 2020-03-14 20:46:04

Hozzászólások száma: 4 681

Utolsó hozzászólás: 2022-10-04 16:20


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

136 869
2022. 09. 17. 10:50

utolsó 20 hozzászólás

Mtelekom kedd, 16:20
Reggel még lebeszéltem magam arról, hogy eltegyek 10 forintot és realizáljam a giga nyereséget 300 fölött, erre most már megint 291. Ritka is, hogy a három nagy tesó sokáig magával tudja cipelni ezt a kis szerencsétlent az emeletre, megint visszabukdácsolt a lépcsőn. 
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 15:50
Taktikailag talán az lehet a háttérben, hogy nyomás alá helyezze az orosz elit elégedetlenebb részét, de főként a nyugati támogatókat, hogy ne nagyon csesztessék az ukránokat a fegyverszünettel, ha esetleg szarul alakulna az európai helyzet. 
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 15:27
Nem feltétlen jó lépés, de az igaz, hogy az ukránok többször figyelmeztettek arra, hogy az annexió olyan vörös vonal, ami teljesen ellehetetleníti a tárgyalásokat (nem mintha Putyin komolyan akart volna bármikor is). Putyin múltkori beszédével gyakorlatilag úgyis az egész Nyugat ellen intézett hadüzenetet. 
Financial Forecasts csütörtök, 14:18
Mondjuk egybites populizmus tekintetében a mostani tory gárdát sem kell félteni. Csak rossz ütemben csinálták a "Trump light" cuccost, Johnson túl lusta volt hozzá, Truss pedig hiába akar Vaslédi 2.0 lenni 2022-ben
EUR/HUF csütörtök, 14:07
Előre csak a lakájmédiával egyeztetik Rogánék, hogy mik az aktuális kommunikációs elemek, miket kell alákérdezni (pl. most az MZP-éknek adott külföldi kapmánytámogatás körüli műhiszti volt láthatóak kiadva, hogy dollárbaloldalazhassanak (ami szerintem nem annyira súlyos sértés most 430 fölötti dollárnál..:). 
A független média általában csak beszari és/vagy lusta ahhoz, hogy bulldogként harapjon rá egy kérdésre és válaszért nyúzza GG-t (vagy akár nyugodtan el lehetne mondani, hogy a miniszter előző XY állítása hazugság). 
EUR/HUF csütörtök, 13:51
Most Szentkirályi Alexandra önfeláldozó spórolása merült fel. 
EUR/HUF csütörtök, 12:52
Ez inkább csak lustaság és apátia
EUR/HUF csütörtök, 12:45
Én a nem állampárti médiák keményebb kérdéseit hiányolom folyton, ott is csak tessék-lássék próbálkoznak, apatikusan. Most attól félnek, hogy nem hívják majd meg őket? És?
EUR/HUF csütörtök, 12:34
Szegény kormányszóvivő asszonynak reméljük ad kölcsön a milliárdos osztalékot idén kivett kaszinós miniszter úr férje kölcsön pulcsira. 
EUR/HUF csütörtök, 12:03
Vajon csak óvatos zárásokról van szó, vagy éppen az MNB égeti a tartalékokat?
EUR/HUF csütörtök, 11:55
Elnevezik Szankciós Szünetnek 
Államcsőd csütörtök, 11:11
Némileg mások a német (vagy általában véve az eurozónás) lehetőségek a bajba került vállalatok, szektorok megmentésére, mint a magyar. Nálunk általában a válságkezelés kimerül a kommunikációban és annak megvizsgálásában, hogy hatalomtechnikailag hogyan lehet az állampárt előnyére fordítani a nehézségeket. 
EUR/HUF csütörtök, 10:58
Hát, ezek egyike sem fog megvalósulni (max valamit csavarnak a benzines árstoppon, hivatkozva az olajár csökkenésre). Valami, az EU-nak szóló látszatgesztus még szóba jöhet, ha abban reménykednek, hogy a piacot be lehet vele csapni egy kis időre. Előbb lesz méregdrága hitel felvétele, mint a NER-nek ténylegesen fájó politikai engedmény. A közhangulat sem fog drámaian ellenük fordulni, ahhoz jól működik a hatalomtechnika (nagyjából egyedüliként ebben profik). Ezért is óriási elszalasztott lehetőség, hogy az áprilisi kudarc után teljesen szétesett az ellenzék, egy alternatív univerzumban egy egyszerű többséggel rendelkező Orbán-kormányt azért most szorongathatná egy egységes ellenpólus. Amúgy persze Venezuelában sem bukott meg Maduro, holott az ország komoly százaléka effektíve alultáplált már évek óta és azért a külső nyomás is jelentős rajtuk (plusz volt elég erős ellenzékük is). 
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? szerda, 00:20
Megnéztem az imént valamit a youtube-on magyar IP címről, 10 perc alatt ötször indult el a "Brüsszel nyár végén szankciókat vezetett be a gázra" című hirdetés (ami persze nettó hazugság). Szóval a cui prodest és Occam borotvája alapján Rogán Antal és Balásy Gyula (vagy hogy a tökömbe hívják az állami kommunikációs nyertest) robbantotta fel a gázvezetéket. 
Vajon miért robbantotta fel gyurcsàny a gázvezetékeket? 2022. 09. 27. 23:33
#8
Gyurcsány ma a Partizán című műsorban volt vendég. 
A partizánok szoktak robbantani (főleg vonatokat, ok, de a gázvezeték, az vízalatti sín)
Véletlen???
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? 2022. 09. 27. 23:26
#84
Már várom a "Vajon miért robbantotta fel Katar a gázvezetéket?" és a "Vajon miért robbantotta fel Norvégia a gázvezetéket?" topikokat
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? 2022. 09. 27. 23:24
#81
Dehogy dobták ezzel kútba (ha az oroszok voltak). Nem arról van szó, hogy megsemmisült az NS, vége, nincs tovább. Eddig sem a németeken múlott az NS1 esetében a szállítás. Putyin alapvető módszere az európai szarkavarás és az elkényelmesedett, ijedős európai politikusok behülyítése. Jelzés lehet (ha az oroszok voltak) arra, hogy készek vagyunk erre az eszkalációra is, lécci higyjétek el, hogy nem blöffölünk másban sem. Az amerikaiak miért kockáztatnának ilyen akciót? Ha a minimális esélye is van, hogy kiderül, azzal szétvernék a NATO egységet és öngyilkos akció lenne a félidős kongresszusi választások előtt. Az oroszokat pedig nem tudnák még nagyobb szarba kavarni, arra ott vannak az oroszok maguk.
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? 2022. 09. 27. 23:16
#75
Egyelőre minden csak feltételezés, hogy ki tette. Ugyanakkor a helyszín pont dán és svéd határvíz, szóval korántsem jogilag full NATO övezet. Amúgy az oroszok követtek el már WMD támadást is Salisburyben, eléggé full NATO területen. Inkább a GRU és FSZB módszertanba illik. Az amerikaiak minek kockáztatnák ezt?? Értem a vonzerejét a "contrarian" álláspontnak, de a gázfegyver alkalmazása eddig az orosz eszköztár része volt
Backtest és ami mögötte van 2022. 09. 27. 23:08
Kolléga, te vagy az, aki ezt a csengőt nyomod megállás nélkül. Belenéztem becsszóra a dolgok mélyére ásó topicodba is, de ott sem találtam meg az igazságot. És ki az a "mi", akik "tudunk"? Vagy ha irónia volt, akkor ok. De tartok tőle, hogy nem. 
Vajon miért robbantották fel az amcsik a gázvezetékeket? 2022. 09. 27. 23:01
#62
Leírtam már itt is: Putyinnak érdeke a gázárral játszani. Putyinnak érdeke az eszkalációval fenyegetni. Ebbe simán belefér ez is.  Putyinról többször bebizonyosodott, hogy egyrészt semmilyen gátlása nincs, másrészt nem mindig racionális a mi szemszögünkből, amit tesz. A németek már lélekben lemondtak a NS1-ről, korántsem igaz, hogy azzal "Európa tökét" szorongatta volna Putyin. De persze PLaci a mindenhez értő geopolitikai stratéga megfejtette ezt is rögtön. És te beszélsz személyeskedésről, miután "hugyos, szenilis Biden"-ről beszélsz, szintén unalomig cáfolt hülyeségek alapján. Kivételesen hagy személyeskedjek én is: sok mindenkivel vitáztam már itt a fórumon, sok rosszindulatú megjegyzsést láttam, de olyan szűziesen őszinte, vegytiszta ostobaságot és azzal gyönyörűen összefonódó arroganciát, mint a te posztjaidban, még nem igen találtam. Ha ezért moderálnak, C'est comme ca

friss hírek További hírek