Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
z0li23
z0li23 2024. 08. 16. 10:46
Előzmény: #225079  Freszelés
Közösképviselőkkel nekem is volt harcom. Kettőt likvidáltam :) 
Egyébként annyira nincs összetartás az emberekben, hogy átadják egymásnak az infót, hogy melyik közösképviselőt kell kerülni. Teljesen szabályozatlan az egész rendszer és ezt a közösképviselők pontosan tudják és a végletekig ki is használják. Csinálnak egy vállalkozást beraknak maguk alá egy halom társasházat aztán elraknak egy évi 20-30-50 milla profitot. Közben meg csak lekönyvelik a kötelező dolgokat aztán kész. 
Freszelés 2024. 08. 16. 10:29
Előzmény: #225078  EURHUF_goes_to_haven
Egyszerre egy csatát vívok meg, az a közös képviselő leváltása. Ezt a közös képviselőt egyébként ez a vállalkozó koma hozta ide/javasolta.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 08. 16. 10:27
Előzmény: #225077  Freszelés
ÁÁÁ... biztos csak merő véletlen ... :D Rossz az aki rosszra gondol... de hülye aki nem ! Szerintem lassan el kellene gondolkodni a feljelentésen. Először ismeretlen tettes ellen, bár ahogy a magyar jogszolgáltatást (mert igazságszolgáltatás nincs) mire jutna vele. De ennek szerintem már a belengetése is (előre bebiztosítva, hogy vannak bizonyítékok, esetleg ügyvéddel megbeszélve) komoly eredményeket érne el. Aztán utána meg nézhetnéd mikor szórják ki a kerekedet... 
Freszelés 2024. 08. 16. 10:19
Előzmény: #225076  siemens
így-így... és azt hiszem itt már a számvevő bizottság elnököstül, tagostul is érintett lehet.
az hab a tortán hogy az így eltűnt ingatlan pont a számvevő tagé.
siemens 2024. 08. 16. 10:13
Előzmény: #225074  Freszelés
Akkor az nem elégséges, hogy leváltjuk a közös képviselőt, hiszen jelentős összeggel (hűtlen kezelés) megkárosította a társasházat.
N0MAD 2024. 08. 16. 10:07
Előzmény: #225066  berlini
Egyik kérdés elég lett volna e duplázni, másik duplázódott volna az ágyú és es egyéb fegyver is. Meg az ellátmány. 
Meg nem hiányzott volna e a mznkáskéz a földekről gyárakból pl. Lásd ellátmány. 
Meg lakosságszám. 
Freszelés 2024. 08. 16. 10:00
Előzmény: #225072  siemens
Mondom hogy nem volt benne ilyen. Egyikben sem.
FR73 2024. 08. 16. 09:58
Előzmény: #225070  EURHUF_goes_to_haven
A magyar egy individualista nép, és ezt nem lehet egy emberöltő alatt sem megváltoztatni. Nem értem, miért úgy állítod be, mint valami sorscsapást, mikor ez egyszerűen csak adottság, ami a múltunkból következik, a túlélés záloga volt, hogy az individum felülírta a közösséget.
Olyan egyszerű sémákban is megmutatkozik, mint a szabálykövetés. Az individualista könnyebben hágja át a szabályokat, állít fel saját prioritásokat a szabályok terén. Pl 50 helyett 60-nal autózol a városban, ez Svájcban pl elképzelhetetlen.
A kádár korszakban a protekció és a paraszolvencia megengedése pont emiatt volt, mert a néplélekben ennek volt egy elfogadott kultúrája, és még egyszer, ezt egy vagy két emberöltő alatt nem lehet csak úgy semmissé tenni.
siemens 2024. 08. 16. 09:56
Előzmény: #225071  Freszelés
Közgyűlési jegyzőkönyv......
Freszelés 2024. 08. 16. 09:53
Előzmény: #225069  siemens
Hát mégis megtörtént... nyilván dőlnek ki a csontvázak, mert épp a közös képviselő leváltása van folyamatban amúgy és elkezdtem vizsgálódni, összenézni az elmúlt évek papírjait. Egyszerű tulajdonosként túl sok hozzáférésem sincs, de egy kis földhivatal, a korábbi évek meghívói, jegyzőkönyvei rendelkezésemre állnak... és ez csak egy kérdés-zavaros dolog amit találtam. Konkrétan a 10. elem a listámon. Elképesztő amik itt mennek.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 08. 16. 09:51
Előzmény: #225065  J0hnnyEnglish
Az én szememben ez csak nyafogás. Semmiféle ellenállása nincs az egészségügy leépítésének. Mindeki ahogy tud alkalmazkozdik, de semmiféle összefogás nem működik se az orvosok részéről, se a nővérek , se az ápolók se a betegek részéről. Mindeki azt várja, hogy majd a másik vagy valaki már kikaparja a gesztenyét (Hofit idézve : Lófasz mama). Vagy te tudsz bármiféle kezdeményezésről ? Kívncsian várom.. az összes többi, csak vihar a biliben.
siemens 2024. 08. 16. 09:51
Előzmény: #225061  Freszelés
Ez így biztos nem történhetett meg. Az Alapító Okirat nem módosítható önhatalmúlag, ha valaki (tulajdonostárs) gondol egyet.
Freszelés 2024. 08. 16. 09:19
Előzmény: #225063  EURHUF_goes_to_haven
Használatban van a kérdéses ingatlan, ismert a tulajdonosa (vállalkozó) is. A fő gondom azzal van, hogy az elszámolásban is egyik évről a másikra eggyel kevesebb albetét lett és így az éves kimutatásban-elszámolásban is eggyel kevesebb a sor/befizetés/kiírás van - így a társasház bevétele is csökkent.
Freszelés 2024. 08. 16. 09:15
Előzmény: #225064  slash
Nem fizet gondolom, de nem azért, mert az ingatlan mintha megszűnt volna. Az ingatlan ott van. Egyszerűen az elszámolásból eltűnt az egyik évről a másikra... Eggyel kevesebb albetét lett.
berlini
berlini 2024. 08. 16. 08:58
Előzmény: #225062  EURHUF_goes_to_haven
Igy van.
Mindenki megpróbálja magának a legjobbat kihozni.
Egészségügyben a magán szolgáltatókkal, oktatásban a jobb iskola kiválasztásával, külön órákkal.
Sajnos abban is igazad van, hogy társadalmi összefogásra ez a nép alkalmatlan.
Heroizáljuk a 48-as szabadságharcot.
Annak ikonikus dala, a "Kossuth lajos azt üzente, elfogyott a regimentje" cimű.
A dal elpanaszolja, hogy elfogyott a regiment és Kossuth Lajos kéri aaz önkénteseket.
Hiába.
160-170 ezres volt a Honvédsereg lészáma.
a császári sereg hasonló létszámó volt és a bukás törvényszerűen bekövetkezett amikor a cári orosz sereg, ugyancsak hasonló létszámban betört keletről. 
Ha fontos lett volna mindenkinek a szabadság akkor ezt a sereget időben kellett volna megduplázni.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2024. 08. 16. 08:41
Előzmény: #225062  EURHUF_goes_to_haven
Nem ez sokak elképzelésével ellentétben nem úgy működik, hogy kimegyek az utcára azt ordibálok, legalább is nálam.
slash 2024. 08. 16. 08:36
 A nem fizető lakásra  a társasháznak  jelzálogot kell rakni úgy tudom ez megy. 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 08. 16. 07:33
Hogy lehet hogy kikerült ? Kifelejtették ? Meghalt aki ott lakott és egy darabik üressen állt ? Közös költség ha lakják szerintem kéne fizetni, ha végig lakott volt, akkor akár visszamenőlegessen mert a közös tulajdon állapotát meg kell őrizni. (tető, csövek, villany stbstb).Jogilag ez egy nagyon nehéz dió szerintem.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 08. 16. 07:31
Előzmény: #225060  J0hnnyEnglish
Forrnak az indulatok ? HOL??? MUTASD MEG HOL?? Mindenki néma csöndben kullog, ha nagy baja van és kezelhető akkor megy magánba, ha nem akkor megy a magyar egészségügybe. MINDENKI BELETÖRŐDÖTT!!! (aki még nem hagyta el az országot, úgy hogy vissza se néz). Ugyanez a gazdaság, infláció, oktatás kapcsán is igaz.
Társadalmi összefogásra ez a nép az elmúlt 100 év miatt képtelen. A magyar a magyarnak farkasa! 
Freszelés 2024. 08. 15. 23:52
Van egy társasház, ahol 6 évvel ezelőtt hirtelen kikerült az egyik lakás az éves elszámolásból. Kicsit csökkent is a társasház mérete ezzel a táblázatban és mivel már nem szerepelt az elszámolásban így gyaníthatóan közös költséget se fizettek ezután. A kérdéses lakás magántulajdon, továbbra is is létezik (nem vitte el egy feketelyuk). Elkezdtem összenézni az elmúlt 10 év papírjait és így jött ki. Szerintetek van bármi elfogadható magyarázat erre?
Van közös képviselő, számvizsgáló bizottság 2 fővel meg minden ahogy kell.
Mielőtt felfedném a lapjaimat szeretnék tájékozódni, mert nem keresek feltétlenül konfliktust. Köszönöm.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek