Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Uraim, kérdés. Mekkora ma a korrekt diszkont egy árverési szakaszba került ingatlan esetén a piaci árhoz képest ha a tulaj maga is hirdeti?. Info alapján. . a tulajdonosi túlárazás miatt érdeklődő 0.
+1 - Azért volt ott a leírása alapján egy kis diverzifikáció: BTC majd trump coin. Hiszen azért is regisztrált be, mert utóbbiról nem talált érdemi diskurzust. - Az a baj NOMAD, hogy nem látod a fától az erdőt: a sok tanulási folyamat végén már olyan intelligenciára tesz szert az ember, hogy a d i v e r z i f i k á c i ó e l s ő l é p é s e az új amerikai konzervatívizmus csúcsát jelentő, az alapvető és klasszikus polgári és köztársasági eszméket kifejező új meme coinban való s p e k u l á c i ó :)
most már biztos, hogy superman vagy, mert annál kötelező jellemző a szerénység. :) De én szivesen olvasom itt a hihetettlennek tűnő (de nyilván igaz) történeteket arról is, hogy mennyi zseni honfitársam van, aki minden ellenszél mellett is sikeres vagyonos emberráé vált. de ezekkel csak egy problémám van. Jobban működő gazdaságokban a tehetséges vállalkozók olyat teremtettek, amiből az egész országnak komoly haszna lett. Példa erre Mark Zuckerberg. Nem volt egy zseni ránézésre (talán az egyetemet sem fejezte be és a facebookhoz az ötletet sem ő találta ki) de a semmiből megcsinálta a mai META-t. Az ő rátermettségével, ma nálunk a jelöltek ügyeskednek, a rendszer által biztositott morzsákat szedik össze elégedetten. Magyarország pedig lubickol a mocsárban. De ez azt hiszem mindig igy volt. A szocializmusban a mezőgazdaság úgy ahogy el volt. A dolgozók bejártak elvégezték a munkát. tehenek nem döglöttek meg, a kukoricaföldeket is betakaritották. De az a sok tehetséges ember az energiáját otthon a háztályiban élte ki. rengeteg energiát kreativitást vittek be egy csipetniy földbe és gyakorlatilag abból éltek. Volt ennek társadalmi haszna? csekély.
Ezeket a gondolatokat mindig azoktól olvastam, akik soha nem építettek fel még üzletileg sikeres cégeket. Nyilván nem véletlenül. Én több dologgal is foglalkoztam már életem során, ha nektek lenne igazatok, akkor engem és a családtagjaimat folyamatosan megtalált a vakszerencse. Aztán a gyerekeimet is, természetesen mindkettőt. Szerintem nevetséges ezt feltételezni, de az üzleti siker nézőpontjai és magyarázatai mindig különbözőek voltak...
Már zajec is jött ezzel a logikus döntési lánc elmélettel. Akkor is felvetettem hogy a sikeresnek itélt esetből visszanézve minden lépés helyesnek és jól megfontoltnak tűnik, hiszen az eredmény igazolja. Aztán már nem is látszik a rossz döntés amit csak a szerencse mentett meg, az 50/50 esetekben meghozott és végül helyesnek bizonyult döntés stb. MIndet lefedi a jó döntések sorozatának megnyugtató önvállveregetése. Sok döntésemről tudom hogy hibás előfeltételek, vélemény vagy hamos információk alapján hoztam meg, e aztán hosszútávon bejött, nagyon is. Igaz nem is akarom fényezni magam a családi iq meg geneteika meg egyéb szuperember vagyok státusszal. (ami különösen az ingatlanos fórumban vicces, ötszöröző árak után önvállveregetni hogy jaj de okos voltam, pontosan és fillérre tudtam előre hogy ez jön!) A valóságban meg annyiszor fújt minden sikeres ember szárnya alá a szél hogy inkább össze se számolja. Igen, nekem is volt ingatlanom, befektetés is. De ez a nulla infóju csak az ingatlan az igazi mert azt meg tudom fogni emberekre is igaz, ami az eredménytől függetlenül hülyeség nyilván, már csak a diverzifikáció hiánya miatt is. No mindegy, nyugodtan ringassa mindenki magát a determinált voltam a sikerre mert szuperember vagyok születésileg álomba, engem nem zavar csak el akartam mondani.
ugyanmár mindenki tudja, hogy az okos embernek a nagyapja ültette a diófáját . a te unokáid okosak lesznek?
Törölt felhasználó2025. 04. 16. 09:49
persze gyakori eset, itt is egy autó motorteljesítményéről szóló vitában az autó színére vonatkozó - amúgy helyes tény - közléssel ellenvéleményt kialakítani titka: a genetika és az IQ, meg az operettfigurák talán még a Magyar és Conti utcai kuplerájokat sűrűn látogató felsőházi tagok indokolják az eljárás helyességét
aki a fővárosba született egy "átlagos, polgári" családba, és az ottani kultúrát, oktatást, diákmunkákat, gyakornoki állásokat, kapcsolati tőkét, stb. kapta útravalónak fiatalon, ami mellé egy átlagos képesség társul, az a valószínűleg a felső 1-2 decilisből indul esélyek terén országos szinten. és akkor anyagiakról még nem is beszéltünk, hogy esetleg valaki mamahotelezik az elején 1-2 évet, ezzel súlyos pénzeket spórolva a karrierje elején, amiből lehet akár saját ingatlant venni, vagy éppen vállalkozást indítani. ez a vízfejű ország bája...
Szerintem helyesen látja FR73, és amit ír, az lényegében a conditio sine qua non elméletén alapul. A különbség abból fakad, hogy te tkp. egy kumulatív okozatossági szemléleten keresztül nézed a dolgokat.
Tehát ha te csinálnál mondjuk egy jól működő webshopot, akkor a te munkád 20 százalékot ér, 80 százalékban a vevők szerencsés választása miatt landol nálad a pénz?
amit leírsz az mondjuk a 20%. a 80% meg a jókor jó helyen. de a fórum keretei azt hiszem nem alkalmasak arra, hogy ezt mélységeiben megbeszéljük. meg mondjuk nem is feltétlenül a topik feladata definiálni a sikert, mert talán az lenne az első pont. ami meg amúgy is rettenetesen szubjektív. :)
"Van egy kulcspont, egy kapcsolat, egy partner, ami egyszercsak nagyot lendít a dolgokon." Nem egy dolog van, hanem események összefüggő és egymásra épülő láncolata. Tanulsz, dolgozol, ismereteket szintetizálsz, tapasztalatokra teszel szert és ezekből tanulságokat vonsz le. Közben elkezdesz egyre jobb lenni és elkezd jönni a pénz is. Nem a jótündér jelenik meg hirtelen, hanem egy általad kezdett folyamat lépései jönnek sorban. Így épül fel egy cég. Nem készen kapod, te rakod össze alkatrészenként. lacikonyha Egy értelmes embernek a magyar arisztokráciáról nem a vagyontalan operettfigurák jutnak az eszébe, de amúgy éppen ez az a kérkedő, másokat sárba tipró hozzáállás, amit a legjobban utálnak a hozzád hasonló SZDSZ-fanokban. Érdemes felidézni, mi lett a vége...
Törölt felhasználó2025. 04. 16. 07:58
bizony a genetika,meg az IQ . ezek miatt lettek a batyus zsidókból 3 generáció alatt gyáriparosok, banktulajdonosok meg földbirtokosok, meg páran Nobel díjasok ezalatt pedig a hagyományos arisztokrácia jelentős része folyamatosan és ütemesen vagyonvesztő operettfigura . hát igem igen, igen a genetika meg az IQ,igen, igen
Visszatérve az alap témához. Talán te is vissza tudsz emlékezni arra a pontra, ahol a vállalkozásod kezdett befutni? Van egy kulcspont, egy kapcsolat, egy partner, ami egyszercsak nagyot lendít a dolgokon.
Megsúgom, hasonlóan nagy nevű intézmények termelték ki a genderszakokat és a más trolltudományokat is. Gyakorlatilag világnézeti kérdéssé vált, hogy az egyik oldalon politikailag korrekt megközelítést alkalmazva vagy teljesen letagadják, vagy igyekeznek kicsinyíteni a genetikai különbségek hatását. Számukra mindenről a társadalom, a fajüldöző és más kirekesztő (pl. homofób) eszmeiség tehet. Én ezen csak röhögni tudok, de sokaknak szolgálnak ezek a magyarázatok vigaszul.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link