AKS

Regisztráció: 2005-06-06 19:50

Hozzászólások száma: 4 684

Utolsó hozzászólás: 2010-11-09 18:17


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 1
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 18:17
"A 7.5 milla pl. szerintem nagyon tavol esik gazdagsagtol"

egyetértünk, és nem is az lenne a cél, hogy irreálisan alacsonyan legyen a sávhatár csak azért, hogy még több legyen a bevétel, sőt a kapolyi-félék esetével is egyetértek. nyilván az oligarchák minél nagyobb hányadának el kell kapni a grabancát előbb vagy utóbb...
a baj csak az, hogy a fityiszék képesek arra is, hogy mol részvényt vegyenek pl. a mnyp-i vagyon lenyúlásának árán is
tudom, hogy még nem lépték meg, és ha van egy kis félsz bennük, nem is fogják, mert ha megteszik, abból forradalom lesz, annyira nem hülye a magyar nép, hogy ne fogná fel 500 mrd. jelentőségét... szvsz már dolgoznak 1000rel a kommunikáción, hogyan fogják majd beadni az embereknek, de meg fog bukni, bármit is találnak majd ki
jobban járnak, ha nem lépik meg :)
Mi lesz veled Magyarország? 2010. 11. 09. 18:04
majd eladja a mnyp-t és az önyp-t is csányi a franciáknak :)
biztos morcos is 0vira, hogy nem szólt előre neki erről a nem utalásos dologról, hajh nem lesz támogatója a felcsút fc-nek :)
Mi lesz veled Magyarország? 2010. 11. 09. 17:59
de szívesen kommentálnám azt a műsort, amit leadna a máúnikásáú helyett a tíví :) és lenne benne egy értelmes vita, amiben lerántanák a leplet az ilyen féligazságokat mantrázó cuccok ferdítéseiről és a csúsztatásokról :)
Mi lesz veled Magyarország? 2010. 11. 09. 17:48
igen, ezek a rohadt bankok mindenkinek odatartják a fejéhez a töltött stukkert, hogy vegyen fel hitelt :)
van is egy olyan vicc, (ismeritek?) hogy bemegy a bankrabló a bankba... :)
Mi lesz veled Magyarország? 2010. 11. 09. 17:46
még mindig jobb, mint a középkor, nemde? :)
bár, ha jobban belegondolok: az meg talán jobb volt az ókornál, ahol az emberek nem kis része rabszolga volt... :)
igazából az őskor volt az igazi, :) csak az a fránya kiszolgáltatottság ne lett volna (az időjárásnak, stb.)
mondjuk ma is élhetnek az emberek ősközösségi társadalomban, de nem azt választják... talán mert sötétek? :) vagy mert kényelmesek? :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 17:39
én írtam már elveket is meg számokat is, így részemről nagyjából meg is volnánk :)
a számokon még tudok finomítani, ha kapok egy eloszlást az szja-fizetés alapját képező bérekről, egyféle hisztogramot ill. ha úgy jobban tetszik: diszkrét eloszlásfüggvényt

szvsz a járulékpolitika fontosabb az szja-nál, mármint nem bevételi oldalról, hanem gazdaságösztönzés szempontjából. az ÁFA és az SZJA messze a legnagyobb bevételforrás, ami talán nem is teljesen egészséges ilyen formában...
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 17:33
nem lenne elhanyagolható, mert több tízezren keresnek évi 18 mio. felett - tőlem akár lejjebb is lehetne vinni a sávhatárt mondjuk 12 mio.-ra, hogy összejöjjön egy pár tízmilliárdos bevétel... nyilván a konkrét számokhoz ismerni kellene az eloszlást
a boldogítással kapcsolatban: ez is egy lényeges előrelépés lenne, nemde? :) mint ahogy a cigók segílykéjét elvenni sem lenne ktgvetés-stabilizáló intézkedés, ám annyival is jobb lenne a morál...

miért, a 98%-os adózás nem csak kirakat-politika? pláne, hogy úgy lenne értelme, hogy 10-20 évre visszamenőleg érvényesítenék, de nem az AB-t megkerülve, hanem Btk.-alapon - ja, de akkor az ő kis pintérkéjük sem lenne annyira olajszőke herceg :)

a bérjövedelmeket meg olyannyira nem diszkriminálnám, hogy a járulékokat is csökkenteném, hogy a munkáltató terhei csökkenjenek - hogy ezt mennyire adná át a munkavállalónak, az már a béralku kérdése, egyben a magasabban, jobban stb. képzettek felé nyomná a mérleg nyelvét, vagyis talán még vissza is kapnák egy az egyben a magasabb szja-kulcs miatt elvett zsetont... (nyilván nekik jobban emelné a fizut a munkáltató, mint ahogy általában eddig is ezt tette)
CIG névértéken 2010. 11. 09. 16:49
DT short? :)
Nagy szüksége van a kormánynak a pénztártagokra 2010. 11. 09. 16:45
#97
nem. a réz amúgy is a kínaiak biznisze. nem is akarok részt venni benne, meg nem is értek hozzá. annyit tudok kb. róla, hogy jól vezeti az áramot :)
CIG névértéken 2010. 11. 09. 16:42
muhhahahaha, akkor a 9/11 jól hazavágta azt a zsidó tőkét :) a "logikád" alapján (mondjuk izraelt jó lenne, ha kicsinálnák, akkor zakóznának a tőzsdék, és az antiszemiták lába alól is kihúznák a szőnyeget :) amúgy is egy mocskos tetű állam izrael) :)
11400 alatt a DJIA! 2010. 11. 09. 16:29
#1
nem akarják bevezetni az amcsik a lineáris adózást :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 16:25
azért morálisan igencsak jót tenne a munkavállaló magyaroknak, ha az eltartott cigók itthon picire húznák össze magukat, miután jól pofánverték őket kisbaltával :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 16:22
igenis az szja kulcs omnipotens, aduász :) nem kártyáztál még 0viékkal? :) ott a fedáksári után jön a lineáris szja :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 16:18
"Sajnos nem voltak eléggé olvasottak, így viszont nem tudjuk meg, hogy mi lett volna ha. A sima 16-19% viszont bevált."

épp most írtam, hogy nem vált be :)

egyetlen logikai érved tehát az, hogy a lineáris adózást bevezetőknél jobban alakult a gazdaság? (megj.: már amelyiknél...)
erre az a válaszom, hogy ennél "picit" bonyolultabb a helyzet, a lin. adókulcs még csak logikailag sem elégséges feltétele (de nem is szükséges) a gazdasági fejlődésnek, a gyakorlatban meg amúgy is kismillió egyéb tényezőtől függ
enyhén szólva is szemellenzős, hogy a sok paraméter közül egyetlen egyben véled felfedezni a gyógyírt a bajokra

ez alapján az kellene legyen a siker kulcsa, hogy szlávok :) mert a szlávok ezek alapján kultúrfölényben vannak a magyarokkal szemben :)
(ami sajnos részben még igaz is lehet, mondjuk én speciel nem hiszek benne :) )
a szlovének, csehek, szlovákok, stb. közül amúgy is inkább csak az első 2 áll jobban...
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 16:10
az szja rendszere önmagában kevés a gazdasági növekedés kérdésének eldöntéséhez - honnan lesz szja, ha a vállalkozások elmenekülnek, függetlenül az szja kulcsoktól, azok kedvező / nem kedvező voltától?
normális apeh kellene, normális adózási rendszer (art., áfatörvény, stb.) nem százmilkás adótartozás-elengedések, stb.
a lineáris szja kulcs édeskevés
senki nem azért megy el továbbképzésre, stb. mert faja a lineáris kulcsocska :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 16:04
"Tehát hajtsunk a könnyű prédákra? Az lenne a lényeg, hogy azokon hajtsuk be, akiken a legegyszerűbb? "

egyébként részben igen, hiszen akik szja-t fizetnek, nem fognak elköltözni, csak mert 16% helyett 40%-ot adóznak mondjuk havi 500e után (maradva a régi 2 milkás példánál), míg a vállalkozók igen (ezt is rendesen elkúrta elqro, de legalább el is ismerte)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 15:58
"A kérdés jelenleg az, ha esetleg nem jutott volna el hozzád, hogy bevált, vagy sem, és nem az, hog yigazságos, vagy nem. Egyébként meg az igazság eléggé szubjektív kategória. A gazdasági növekedés viszont eléggé objektív."

nem tudom eldönteni, hogy szándékosan ferdítesz, vagy ennyire bonyolult dolgot írtam :)

nekifutok még 1x, de nem biztos, hogy újra fogok vállalkozni rá :)

tehát: a lineáris adózás nem hülyeség, ezt soha nem állítottam. az viszont hülyeség, ha azt a ziccert kihagyja a kurmány, hogy a 16% mellett lenne egy 40%-os, 1,5*12 millás sávtól felfelé, mivel az nem vetne gátat a gazdasági emelkedésnek
ugye, hogy nem is olyan bonyolult? csak nem kellene sarkítani, ferdíteni :)
Kitűnő formában rohan az amerikai bika, szárnyalnak a nyersanyagok 2010. 11. 09. 15:50
#2
kezdem azt hinni, hogy a shortfoliósoknak elfogyott a shortolási lóvéja, és azért cikkeznek 10 pontos NASDAQ meg 3 pötty SP500 emelkedésről mint kitűnő formáról :)

mi lesz akkor, ha \"egy kicsit kifulladt a bika\"? Mínusz 200 pont? :)
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 15:34
mindkettőtől el kellene kobozni a vagyonát - na és? most ez segíti a költségvetést, hogy a wishful thinkingből indulunk ki? :)

2/3-os vektorka talán hozott olyan törvényt, amivel megkurtítja az ilyenek, a "szolidaritástól majd kicsattanó" elemek jövedelmét és még a ktgvetésnek is lényegi bevétele származik belőle?

ezzel szemben a 16%-os lineáris kulcs (amivel én is jól járok, de el tudok tőle vonatkoztatni) 320 mrd-ba kerül, amit egyből mérsékelniük kellett volna pl. azzal, hogy havi 1,5 millió felett mondjuk 40%-os a kulcs - ez igazságos is lenne és még vállalható is

gyurcsány "off-shore" fecót meg kicsit nehéz lesz megadóztatni, függetlenül az szja-kulcsoktól
Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os különadót 2010. 11. 09. 15:24
egyébként az egészben az a vicc, hogy a téma könyvtárnyi irodalmát az agyhalott torzszülöttek (izé, a kormány "gazdasági szakemberei", csak nehezemre esik leírni ilyen ökörséget, hogy azok ott bármihez is értenek a népbutításon kívül) biztosan nem olvasták, mert akkor nem ilyen primitív "legyen minden 16%" kampánnyal álltak volna elő, pláne miközben pl. a telekom-szektor is progresszív rendszerben fizeti a különadót :)
"Hans-Werner Sinn könyvét / örökzöld slágerét :) ajánlom innen a gazdasági rádió stúdiójából gyuribá' figyelmébe, melynek címe: Oh, my darling, das Finanzierungsneutralität ist nicht so einfach"
:)

friss hírek További hírek