Balin2020

Regisztráció: 2020-04-21 14:11:08

Hozzászólások száma: 7 763

Utolsó hozzászólás: 2021-10-16 21:08


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 137 592
2021. 10. 07. 08:39

utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja szombat, 21:08
Csak halkan jegyzem meg, hogy már most az 5 körüli P/E lenne a normális, amivel számolva a becsült 650 Ft Q1-Q3 EPS-hez már most 3K feletti árfolyam illene! Szóval egyáltalán nem véletlen az elmúlt hetekben tapasztalható vételi erő, és felhalmozás. Abszolut racionális befektetői szemmel jelen árfolyamokon is a vétel. Ahhoz, hogy el is érjük ezt az árfolyamot, persze kell még a Q3 jelentés, ami meg kell még erősítse a várakozásokat. Akkor jöhetnek az újabb céláremelések is!
MOLly tulajok topikja szombat, 21:01
Bullshit
MOLly tulajok topikja szombat, 21:00
Erre írta Steve, hogy talán ismerni kellene a részleteket mindenféle összeesküvés elméletek helyett! Az alapítványi sztorit emlegetik most is sokan példaként, pedig abból sem jön ki rosszul a MOL, szerintem ebből sem fog. 4 Mrd EUR-t a MOL biztosan nem fog fizetni, egész egyszerűen azért, mert nem képes rá. Egyébként gyorsan elfelejtette itt mindenki, hogy a kormány éppen 4 Mrd hitelt vett fel nem is olyan régen. Plusz még némi USD-t is. 
MOLly tulajok topikja szombat, 20:41
Ha önmagában nézed az ajándékozást, akkor lehet ezen még lovagolni. Azóta azonban bejelentésre kerüllt az adókedvezmény ellentételezésként. Évente kb. 30 Mrd nyereség maradhat a MOL-nál. Szóval legkésőbb 4 év alatt megtérül. Erre jönnek rá az üzleti lehetőségek, amit a MOL megkap. Elég nehéz elképzelni ezekről, hogy rosszul jöjjön ki belőle a cég, vagy a részvényesek. Az alapítványi bejelentéskor én sem akartam hinni a szememnek, a fülemnek. Aztán gondolkoztam, és le is írtam néhány hét múlva, hogy elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt ellentételezés nélkül meg merik csinálni a nagy külföldi tulajdonosokkal. Valószínűleg őket tájékoztatták is a várható ellentételezésekről a színfalak mögött. Mert a tulajdonosi szerkezet a mai napig változatlan. Nem tudok róla, hogy nagy tulajdonos részben, vagy egészben kiszállt volna a cégből, pedig erre lett volna már idő bőven. Mire számíthatnak a jövőben? Nagyon komoly hozamokra már idén is, és a következő években is. Jelenlegi árfolyam melett, és a valószínű Q1-Q3 összesített cirka 650 Ft EPS mellett kb. 4-es P/E érték adódik. Az 25%-os éves tőkemegtérülést vetít előre. Ha évvégére összejön a 900 Ft EPS, az többek által várt 3K árfolyamnál 3,33 P/E, vagyis éves 30% tőkemegtérülés számolható belőle. Folyamatos javulás. A jövő évben, ha nem számolunk az idei gyengébb Q1-es eredménnyel, extrapolálva az idei várhatóan stabilan magas nyereségű Q2-Q4 eredményeket, a jővő évben erőlködés nélkül meglehet az éves 1000 Ft EPS, de ez már minimum elvárás, mert ebben még nincs benne a jövő évi adókedvezmény és az addigra már stabil hozzájárulása a szlovén akvinak, mind a kisker bevételekben, mind az INA bevételeiben. Szóval én arra számítok, hogy jövőre vastagon 1000 Ft felett lehet az EPS. Lehet tovább kalkulálni. És akkor még abban is várható változás idővel, hogy a P/E érték is emeljedésnek indulhat! 1000 Ft EPS-nél egy 5-ös P/E érték teljesen konzervatívnak számítana, még mindig 20% - os éves tőkemegtérüléssel. Az ugye jövő év végén akár 5K árfolyamot is jelenthet. Na ezt nevezném én részvényesi értékteremtésnek. Szemben azzal, hogy rövidtávon 5 Ft - ot veszítettem rv. - enként. De már idén is több 100 Ft-ot nyertem rv. - enként a MOL rv. geimen. Szóval röhögnöm kell, ezeken és az ehhez hasonló kommenteken. Bocs! 
MOLly tulajok topikja szombat, 18:12
Akkor nem veszed, kivell szúrsz ki szerinted? Miért akarna esni? Mert te azt szeretnéd? A pénteki napnak semmi köze nem volt ehhez a hírhez. Mintha nem is lett volna! Egész nap arról riportolt a portfólió, hogy az OTP vezetésével esik a BUX. Minden BUX tag esett. OTP-nek, Rihternek mi köze a reptérhez? MOL az emelkedő csatornájában hullámzik. Napon belül volt érdekes a tegnapi esés annak, aki napizik. Napostól felfelé az összes Tf-en töretlen emelkedő trendben van a MOL. TA alapon semmi nem indokol nagyobb esést jelenleg. Funda pedig nagyon erős. Aki abban reménykedik, vagy hisz, hogy a MOL vezetése nem a MOL nyereségessége okán köt üzleteket, az miért akar MOL rv. - t venni egyáltalán? Ja és a Magyar államnak ugyan milyen oka fűződne hozzá, hogy tönkre tegyen egy stratégiailag fontos magyar nagyvállalatot? Hihetetlen mekkora blődségeket hordanak itt össze már megint egyes fórumozók! Nagy árfolyam sikereket kívánok mindenkinek, én továbbra is MOL rv. - tulajdonosként tervezem ugyanezt! 
MOLly tulajok topikja szombat, 14:16
A piac is és aTA is mutatja az irányt hetek óta! Nem aggódnék senki helyében az irány miatt! :) 
MOLly tulajok topikja szombat, 13:06
Szerintem meg az Azeri mező megvásárlása is nagyon jó üzlet hosszú távon. Nincs ma olajpiaci elemző, aki ezt másképpen gondolná! 
MOLly tulajok topikja szombat, 11:51
Ha fizikailag a MOL szállította eddig a kerozint, azzal hogy átveszi a reptér üzemeltetését, a végforgalmazói árrés is hozzá kerül. 
MOLly tulajok topikja szombat, 11:49
Olvasod a híreket egyébként? Több éven jeresztül adókedvezmény + hulladékkonxesszió + reptérbusiness. A MOL adott valamit, és többet kap érte vissza. Hernádi megmondta már akkor, nagyon jó hosszutávú üzleti megállapodást kötöttek. Nyilván akkor még nem mondhatta el, mi lesz a MOL számára az üzlet, mostanra azonban már világosan látható. Mondon, aki azt gondolja hogy ez a cég rendre gazdaságilag veszteséges aljukat k{t, az vagy nagyon tájékozatlan, vagy szándékosan akar másokat összezavarni! 
MOLly tulajok topikja szombat, 10:45
Honnann tudod? Idegen tul. - ban van jelenleg a reptét. Ha az OMW-vel kötött szerződést az üzemeltető, akkor az OMW  szállít jelenleg. Szerintem ez bizalmas üzleti információ, ami nincs kihirdetve. De mi lenne más üzleti érdeke ebben a MOL-nak.? Próbáljatok már úgy gondolkozni, hogy M. o. egyik legnagyobb cége, amiven nagy külföldi tul. - ok is vannak. Itt kemény üzleti érdekek mozgatják a háttérben a szálakat. 
MOLly tulajok topikja szombat, 10:23
Szét reped a hasam a röhögéstől! Kizárod a választ. Emészgessed, stratégiai fontosságú!
MOLly tulajok topikja szombat, 10:04
Miért kellene a MOL-nak a tulajdonjogért fizetnie? Szerintem itt aki tulajdonjogban érdekelt lehet, az a Magyar állam és az indotek csoport. A MOL érdeke, hogy kizárólagos üzemanyagszállítójává váljon a reptérnek. Tehát az üzemeltetési jog megszerzéséhez fűződik érdeke. Ez lehet koncessziós jog is, amiért éves díjat fizet a MOL a tulajdonosnak. A reptér üzemeltetés pedig a MOL számára lehet akár nullszaldós is, ha az üzemanyagot ő fogja szállítani, azon másik üzletága vastag profitot realizálhat! 
OTP részvényesek ide! péntek, 16:04
Mikor már végre emelkedik, hát ez a PF megér egy misét!
https://www.portfolio.hu/uzlet/20211015/minuszban-a-bux-foleg-az-otp-esik-505424
Richter topik péntek, 16:02
Talán megindul!
https://invst.ly/wbgpt
Mol tulajok normálisan péntek, 16:01
Nem, de szerintem előbb fordul!
https://invst.ly/wbgo-
OTP részvényesek ide! péntek, 15:58
Hát az azért nem feltétlenül jó hír. Még a MOL is fizetett osztit, amit széjjel szapultak sokan! :) Persze OTP az árfolyamban kárpótolja a tulajokat, de valami nem kerek nekem ezzel kapcsolatosan. Komoly külső indok már nincs az osztalék további halasztására, cash is lenne rá vélhetően. Remélem semmi sunyiság nem készül a háttérben!
MOLly tulajok topikja péntek, 15:52
Ha innen ilyen rövidtávon oda visszamenne, akkor felejtős a sztori, hozzá sem nyúlnék. De nem fog oda visszamenni, szerintem. :)
MOLly tulajok topikja péntek, 15:46
Én nem izgulok. 2400 azért elég távol innen. Alatta sell? :)
Azért ahhoz elég komoly krachnak kellene jönnie, hogy idén vissza menjen 2400 alá!
Azt én már biztosan nem várnám meg.
MOLly tulajok topikja péntek, 15:44
MOLly tulajok topikja péntek, 15:40
Hát ez nem akart összejönni:
https://invst.ly/wbgc9

friss hírek További hírek