Én még tavaly valamikor kíváncsiságból visszolvastam az első kommentekbe ezen a fórumon. Na most ott lehet találni kristálytiszta logika küzdelmet és legyőzték a nagy gondolkodók és pesszimisták a fórumvitában azokat, akik szóltak 2014 áprilisában, hogy itt már elindult a mozgolódás. Ha máshogy nem tudtak érvelni, akkor mínuszoltak kemény :) A lényeg, hogy a vitában ők győztek, a reális valóságban meg az, aki belevett. Kár, hogy csak 2014 áprilisában indult ez a fórum, mert szívesen elolvastam volna a 2013-as írásokat, amikor én vettem. Olyan savazás ment az ismerősi körömben is, hogy el nem hiszi senki most már. Gondolom a fórumokon is. Klikkelj rá fent a legelső oldalra és olvasgass, nagyon tanulságos. Meg az is, hogy mennyire érdekelte a piacot a fórumharc és hogy ki mennyire kristálytiszta logikával rendelkezik :)
Pár idézet a legelső/legutolsó oldalról: 2014 áprilisa:“Kb. 5 éve szinte minden hónapban azt írják, hogy itt az alja. Mégis mindig volt lejjebb...
Szerintem messze nincs itt az alja.”
“demografia , ja egyre kevesebb gyermek születik , kinek , minek vennének lakást ? , külföldre elmenők közül vannak akik minden ingatlant eladnak”
“Ezeket a cikkeket az fhb,otp ingatlan rt stb iratja es nagyon messze van a valosagtol.
Miert erdemes pont itt lakast venni ahol semmi torveny nincs arra , hogy ha kiadod es nem fizet a berlo vagy mi van a kozos koltseg nemfizetokkel?
A masik, meg mindig felulertekeltek a lakasarak, 50-100 eves epuletekben arulnak lakasokat, azokat mar lebontani kellene lassan mielott osszedolnek.”
“Árrobbanás lehet hogy lesz, de vevő arra nemigen. Miből? Hitel megint?”
“"Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru. "
amikor olvasni tudó ember ilyen hírrel szembesül,akkor felkészülhet arra, hogy a kiszemelt ingatlant előbb-utóbb a mainál kedvezőbb áron tudhatja a magáénak :-)”
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link