sakal83

Regisztráció: 2017-06-20 08:56:54

Hozzászólások száma: 2 080

Utolsó hozzászólás: 2019-10-21 11:04


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:04
Az adatvezerlesi uzemmod azert vicces mert bar valos az inflacios adat a metodika alapjan csak a metodika bajos. A realvilagban epp mist alkalmazzak berlin eseten:)
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:52
Telejsen jogos az indoklás:
"hogy az árak mérsékelt ütemben, az inflációnak megfelelően, éves szinten legfeljebb 1,3 százalékkal emelkedjenek a bérleti díjak."
Mi a gond ezzel, hisz az adat valós:) :) :) :)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:22
Dehogynem. Ott is minimum dupla van. Csak a felujitas is minimum duplaja a lakasenal.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:21
Nem tudom. De nem is arrol szol hogy most it van hanem eleri az orszagot.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 15:09
Szep sztori...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:08
2014ben ez ossz 6000ft volt. 2500 munjadij 3500 anyag.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 14:06
Nem ujitottam csak a melosokkal atbeszeltuk a matekot. 10000ftpernm 4500 munkadij es 5500 anyag 10cmessel alapszinnel. De caparollal. Badogos nem volt benne. Es nekem ez barati arak. Hallottam pesten mar 20kpernmert is...
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 13:30
A haz meg atombomba lehet. Mindened ramehet. Szo szerint. Egeszseg csalad elet a penzen kivul:)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 13:29
Teljesen korrekt felfogasod es megertesed van ebben a temaban. Ami baratodnal tortent teljesen hetkoznapi bpen es kornyeken. Azert is nem ertem hogy uj 50est lehet venni 37-39kert. Felujitando panel meg 32kert. Ha nem gyakorlott az ember es nincs ismerosi kore akkor hamar az uj fole kerulhet a panel ara:)
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 12:46
Vannak jo epitmenyek is de ritkak. Sajnos abbol epultek ami volt. Es nem volt sok penz akkoriban illetve vizszigeteles nelkuliek. A teto is cseres ami alapbol 6m forint.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 12:01
Es az is tanulsagos hogy 100 eves ciklussal szamolnak es 55 evnel egy uj epitmeny kicsit tobb mint felet ra kell kolteni az epitmenyre. Tehat a kadar kockak hiveinek ez egy tanulsagos pelda lehet. Mind aki felujitasban gondolkozik mind aki altala nem latott felujitottban gondolkozik. A napokban en is neztem egyet. Jol felujitva dryvit minden. Hal isten talalkoztam az eredeti felujitoval aki jelezte hogy hiaba csinalta meg felazik stb csak el van takarva. Nem ajanlotta megvenni csak bontasra... korrekt volt
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 11:52
Csak arra akartam utalni eme kis aktualis peldaval h a jelenlegi helyzet bizony ebben a kereseti es kinalati feltetelekkel tarthatatlan. Ha eladjak 5 ember munkaja szunhet meg. Az ingatlan amortizalodik aminek ara van es ez egyre aktualisabb lesz. Es vicces de az ingatlantulajdonosokat is eleri ez a moka. Jelen esetben a felujitas utan 2;5%os hozam erheto el meg 45 evig. Tehat a teljes eletciklusra 12;5%... plusz a telek marad. Erdekes mindenesetre. Ha valaki megveszi ezt az allapotot veszi at. Finoman jelzem hogy a bekerulesi koltsegukhoz kepest -ahogy itt sokan szamolnak- 10% feletti hozamuk van. Szerintem a dontesuk az lesz h addig adjak ki amig ossze nem dol es telekar-bontas leszba maradvanyerteke.
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 11:11
Egy ujabb gyakorlati problema a "valos" inflacio temakoreben.
https://m.hvg.hu/kkv/20191020_A_fagyi_visszanyal_egy_szallodacsoportnak_mar_fajnak_a_perverz_udulesi_jogos_szerzodesek
Meg egy sajat pelda ismerosi korbol. Felujitando Ipari helyiseg: eretekbecslo ara 33m 100 eves eletciklussal szamolva. A felujitasa ajanlati ara: 30m es meg 45 ev van az eletciklusbol. Kiadasi ar 150k/ho brutto.
Ki mit dontene? Eladas vagy felujitas.
Lakás/Ingatlan árak topik szombat, 08:58
A GKI is foglalkozik azzal hogy harmadannyi lakas epul mint 2010 elott es ezzert is magasak az arak
https://m.hvg.hu/kkv/20191019_GKI_Lakhatasi_valsag_fenyeget_Budapesten
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:48
Akkor gdp visszaesest varsz? A 3.ervet nem ertem. Epp az eloregedes tamogatja az alacsony kamatkornyezet mert a magassabbat nem tud kifizetni a vekonyodo aktiv reteg. A 4 evben mar szinte nulla az ado. Siman kiszallos. Ilyen arak mellett az eladasi ar 2%a
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:24
Ez valoban befolyasolhatja de bp az utolso a sorban mert ide vandorol a "maradek" szerintem
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 19:04
Komolyan varom azokat az erveket h 3 even belul miert csokkenenek az arak lathatoan es tomegesen. Tenyleg erdekel. En nem latok csokkenesre indokot csak oldalazasra neha egy egy jobb vetelre ahol eladasi kenyszer van/lesz.
Lakás/Ingatlan árak topik péntek, 09:31
Kicsit off, de figyelemre méltó hozzáállás nagyjainktól:https://index.hu/belfold/2019/10/18/palkovics_nem_azert_kolzotott_a_varba_mert_ott_szeretett_volna_elni/
"Palkovics László havi 55 ezer forintért bérel egy 63 négyzetméteres önkormányzati lakást a Táncsics Mihály utcában; hozzátette: nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni. Majd még tovább fűzte a gondolatot:szívesen fizet magasabb bérleti díjat is, sőt, szívesen fizetett volna eddig is többet."Szegény úriember nem is szeretett volna ott élni 55k-ért..., csak hopsz kényszerből belerakódott... kereszténység, haza, hit, család, közösség, polgár, erkölcs... jézus mária, mi fog itt még kiderülni. Ezek az apróért is tényleg lehajolnak...
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:18
Az epitesi idok ezzel a termelekenyseg tenyleg borzaszto. Nezem a kitnyek hazait. Nemelyiket en ket kezzel gyorsabban felhuznam.A sok "melos" jo resze csak teng leng cigi es kave kozott. Beruhazokent naponta vinne el a mento ha ezert kellene fizetnem a napibert:)
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek