Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Pistike12 csütörtök, 13:16
Előzmény: #234738  hunball2
Haznezo szakerto realis arakon, gyakorlatias tanacsokkal. 
https://komkel.hu/
Kicsit nehez elerni, de es6kozokkel fel probalja tarni a gyengesegeket erossegeket. 
Nem kerdes h celszeru kihivni, megnezetnina hazat, akar beepites miatt is. 
tihamer
tihamer csütörtök, 13:10
Előzmény: #234726  tihamer

hunball2 csütörtök, 12:55
Előzmény: #234734  Pistike12
Erről lemaradtam, ez mi? Amúgy a többire válaszolva, a fagerenda és a fal találkozásának megvizsgálásán túl mindenen túl vagyunk. Lépcsőfeljárónak lesz hely, megvan, gerendákat nem kell duplázni, elég sok teret nyernénk. A fagerenda most is látszik, rá lehet lépni, végig lehet nézni. Egy helyen mar néztük korabban, ott jó. A fal mellett meg a csomópontoknál nem néztük, az igaz.
Placi82 csütörtök, 11:41
Előzmény: #234735  ncseed!
+🤣
siemens csütörtök, 11:00
Előzmény: #234716  btbtbtbtbtbt
Itt is van egy "kollega", aki imádja az ilyen "lakásokat" + Közösségi konyha, WC, fürdő. Mi kell még?Visszabérlik, hát persze.......
ncseed!
ncseed! csütörtök, 10:56
Előzmény: #234713  Placi82
" Végül isigaza volt valakinek ő fogyaszt. Ő hasznos tagja a társadalomnak. Igaza volt akárki mondta itt. :) "
JELEN! Én írtam....  😆😆😆😆😆
https://www.youtube.com/watch?v=-zJMOqR4Bjk&ab_channel=TivadarAntal
Szerintem itt a videón pont az a nyugdíjas van aki eladta azt a gazdagréti panyelt 80M-ért.... rögtön azután, hogy megérkezett a számlájára a pínz!
Pistike12 csütörtök, 10:40
Előzmény: #234725  hunball2
Ujra leirom. Hivd ki komkelt. 1000xsen megeri az arat
ncseed!
ncseed! csütörtök, 10:24
Előzmény: #234713  Placi82
" Amúgy a gazdagreti panel 1 hetes  hír egy barátomtól.. Nem kamu.... "
Mesélj mit adtak el, kinek, mennyiért, stb? Mindig jól jön egy tényleges aldás adata a piacról...
ncseed!
ncseed! csütörtök, 10:21
Előzmény: #234715  Placi82
Akármikor amikor vettem ment a bégetés és akármikor amikor eladtam szintén ment a bégetés.
Befektetésre is tudtam eladni/venni, ott jellemzően pár hét volt, saját lakhatásra is ott meg talán két hónap miután keresni kezdtem.
Most is simán eladnám a bef lakásokat max 1-2 hónap alatt (ami semmi, addig tart amíg a bérlő kiköltözik) ha akarnám. 
siemens csütörtök, 09:53
Feltárás mindenképpen lesz, nem lehet megkerülni. Koszorú? Mivel úgyis meg kell erősíteni a födémet, a födémgerendákat sűrűbben kell rakni, ezért,...... Tehát a feltárás a legkisebb problémád lesz. Én még az alapozást is vizsgálnám. A legfontosabb kérdés, hogy gazdaságosan kivitelezhető, megvalósítható e az elképzelésed vagy sem??? Milyen funkciójú helyiségek szoba? fürdő? Mekkora hasznos alapterület alakítható ki? Van egy bizonyos négyzetméter ami alatt értelmetlen belekezdeni.
slash csütörtök, 09:41
Előzmény: #234729  slash
ha lécpadlós padlás van azt bontsd meg nézz alá. látni kell a födémgerendákat! ha látsz benne lukakat , járatokat, porlik ki a  fűrészpor ,  benne van a cincér! Életfontosságú! Én cseréltem tetőt, előtte szétbontottam a padlást az összes födémgerendát lekezeltem gomba, szú ölö folyadékkal 40-50 litert nyelt be. 
slash csütörtök, 09:36
Itt vannak a fafödémes típusok.
 https://statikustervezes.hu/cikkek/172-fafodemek
Én a sváb "hosszúház" vagy parasztház típust ismerem. Nálam nyeregtető van. . Az a baj hogy Wekerlén négyzet alapú sátortetős "kutyaólas" tetők vannak. Lentről semmit nem látsz ha kívülről sem lóg ki a gerenda (ritka) akkor fel kell menni a padlástérbe. Játszóruha alap. Ott a szélén a  főfal és a szarufák  illetve a szelemen vagy talpgerenda találkozásánál vagy alatta lesz a csomópont ahol a födémgerenda és a főfal találkozik.  Az lenne a legjobb ha lenne betonkoszorú de az sajnos nem esélyes.. eleve ha sátortetős a padlás akkor kurva szar beépíteni. És lépcsőfeljárónak lesz hely amúgy? Meg kell bontani lent a födémet. Faterod meg apósod hívd át. Öregek kellenek ide, százéves ház. 
slash csütörtök, 09:27
Előzmény: #234726  tihamer
A gazdagok szeretnek pont spórolni a parkoláson. Viszont Karigeri jövöre  kivágja a ződ rendszámos kocsikat az ingyen P helyekről az megmozdíthat valamit.  
slash csütörtök, 09:26
Előzmény: #234721  tihamer
A fiúk jól mondják. A garázsbérlés,  Phely bérlés  aranyáron az utolsó a fogyasztói kosárban. Kivágják az első ingyenes utcába oszt csá. Szűk piac. 
tihamer
tihamer csütörtök, 09:13
Előzmény: #234724  Freszelés
A felső decilisek a fontosak. Ott van pénz a keresletre.
Te az alsó 1-2 decilisből indulsz ki, ahol tényleg nincs pénz. Nem érdemes ebből kiindulni.
hunball2 csütörtök, 08:59
Előzmény: #234719  slash
Egy konkrét kérdésem van. Hogy lehet megnézni azt, hogy milyen állapotban van a gerenda azon a részen, ami bemegy a falba? Ahhoz bontani kell, nem? Vagy a fal melletti részen szemrevételezéssel lehetne látni a rossz jeleket? Ide hozzánk hétfőn jön egy lakásfelújító ember, a feleségem régi jó barátja, szóval megbízható figura. Akkor majd vele felmegyünk a padlásra, amúgy is terveztük, mert valamifajta hozzávetőleges árajánlatot kérünk tőle a tetőtérbeépítésre.
Freszelés csütörtök, 08:57
egyébként értelek, de a lefingott 20 éves verdákat biztos hogy garázsban akarja majd tárolni a tulaj? Biztos azért van egy guruló roncs alatta, mert pont arra vágyik és inkább az ingatlanpiacon/tőzsdén forgatja a millióit?
Freszelés csütörtök, 08:56
öregek otthonára meg szegényházra.
FR73 csütörtök, 08:56
Autószerelőre.
tihamer
tihamer csütörtök, 08:54
Előzmény: #234720  tihamer
"a teljes termékenységi arányszám is csökkent, annak egy nőre becsült értéke 1,38, szemben az egy évvel korábbi 1,52-vel.".
☝️
".A természetes fogyás üteme így 19 százalékkal, 44 082 főre gyorsult a tavalyi 36 901 főről."
🤔
2023. december és 2024. november között:
  • 77 703 gyermek született, 8345-tel, 9,7 százalékkal kevesebb a megelőző 12 havinál.
  • 127 835-en haltak meg, 313-mal, 0,2 százalékkal kevesebben, mint a megelőző 12 hónapban.
Tehát éves szinten kb 55.000 fővel csökkenünk. Ez nagyon sok. A covid idején volt kb 60.000-es csökkenés éves szinten.
Lakosság csökken.
Személygépkocsik száma továbbra is növekszik.
Vajon mire lesz a jövőben nagyobb kereslet?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek