ncseed!

Regisztráció: 2020-09-11 17:34:33

Hozzászólások száma: 252

Utolsó hozzászólás: 2020-09-24 20:28


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Lakás/Ingatlan árak topik" topikban - 2020-09-25 20:35-ig (1 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Lakás/Ingatlan árak topik" topik #90862 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Picit pihenj egy napot, tul sok a panasz rad, addig gondolkodj, tudsz Te allando szemelyeskedes nelkul is irni.
Megertest koszi

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 20:28
Kopik a magyarod... Olvasd el még egyszer ki kóstolgatott kit! Ja, persze, én marha elfelejtettem hogy némán kell tűrnöm mindenki beszólását mert a panelcsászároknak ez a kötelességük! 🤭
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 19:54
Ne izgulj, odvágunk neki rendesen minden hónapban! Dolce vita...
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 19:52
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:36
Ja, az IDŐ az meg smafu... Valamint két emberrel számolva? 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 18:16
Jaja! Kaszáljatok, engem nem zavar!!! 👍
Én morzsákkal is megelégszem ti meg ezért is hisztiztek??? Ki érti ezt? 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 17:50
Na, minden kedves érdeklődőnek összedobtam egy ábrát egy konkrét lakás árváltozása + a mindenkori albi bevételllel növelve nagyságrendileg az utóbbi ~10 évben.
https://ibb.co/fN76h2J
Az indulási bekerár és albi bevételek, a többi kb  (konzervatív) piaci ár a dátumok közt lineárisan elosztva (2014-ig csökkenő, onnét emelkedő majd 2019 júliustól évi 5% csökkenő). Értelemszerűen az amortizációt tartalmazza a mindenkori piaci ár. 
***
Most hogy ránéztem a chartra könny szökött a szemembe hogy mekkora lúzer vagyok! Lusta vagyok kikeresni az állampapírok éves hozamát de szívesen melléteszem ha valaki megadja az éves kamatozási listát!
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:58
Azzal sincs semmi gond ha tovább csökken szépen lassan. Amennyit ledob évente a lakásár (nem realizáltan) annyit hoznak a méhecskék bérbeadásból (realizáltan)... még a vitruális vagyonom se csökken mikor hanyatt homlok menekül mindenki akkora trágya van a világban! Előtte meg öt év rakéta volt árban és kiadásban is, meg ha elül a sz*rvihar akkor ismét emelkedik minden. Ha lesz időm akkor összedobok egy rendes chartot hogy Bélánk megvizualizálhassa ahogy kilőtt a vagyonkánk az évek alatt és ahogy stagnál most amikor szinte minden esik! 
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 13:45
https://www.mnb.hu/
Bal oldalt nézegesd! Jó alaposan... 😂😂😂😂😂
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 16:20
Azt nem, de tulajdonrészt örököl.... ha nincs gyereke az elhalálozottnak akkor az egészet, ha van és nincs végrendelet akkor arányosan.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:55
Sajnálom. Nem buktátok, csak nem ideális a helyzet egy gyors megoldáshoz ami számotokra elfogadható lenne. Ez van. 
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:45
"Pont amiatt, mert semmi se kötelezi, hogy kifizessen."
Ahogy arra se kötelezi semmi hogy eladja a részét és lemondjon a haszonélvezetéről... de ha már pereskedésnél vagytok az állagmegóvás miatt akkor szerintem esélytelen bármilyen megoldás. 
**
"Megoldást keresek, ami az én érdekemez szolgálja"
Gondolom ő meg a saját érdekét nézi és mivel ő van birtokon belül ezért gyakorlatilag semmit se tudtok csinálni vele amit ő nem akar. Még ha el is patkol egyszer utána futhatjátok a köröket az örökösével mert annak is lesz egyharmada... és ha nem akar kimenni a házból (miért akarna) akkor lehet pereskedni megosztásos lakhatásért vagy hogy kitegyétek. Évek és milliók mindkettő... + idegeskedés.
***
Menj el ügyvédhez, húszezerért megmondja mik a lehetőségeid de sok újat nem fog mondani azon túl amit leírtam.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:32
Figyu, miért nem kéred meg hogy fizessen ki ő titeket a 2/3 tulajdonrészért 22,5M? Nincs pénze? Nem akarja? Ha nincs pénze akkor mire megy 22,5M-val? Elmegy panelba lakni? Ahelyett hogy élete végéig a házban lakna és még utána is a harmadát megörökli az örököse??? Háááát...
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:29
nem: " 22.5m mennék el"
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:26
Hány éves a haszonélvező? kb ha pontosan nem akarod leírni..
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:17
"Százalékot írj a lakás piaci értékének!"
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:11
Akkor elsőre is ezt kellett volna leírni. Nem hiszem hogy úgy kellene kitalálnunk mire gondoltál pontosan ha le lehet normálisan írni.
***
Tedd fel magadnak a kérdést: Te mennyiért mennél el egy olyan házból amiben harmad részed van és holtig tartó haszonélvezeted? Kíváncsi vagyok mennyire vagy reális! Százalékot írj a lakás piaci értékének!
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:06
Ja, és azt csak halkan jegyzem meg ha nős a haszonélvező (harmad tulajdonrésszel) akkor a tul része után viszont keletkezni fog haszonélvezet az asszonykára (azon túl hogy me is örökli vagy ő vagy a gyerekekkel ő ha vannak).... szívás, de ez a törvény! Nem véletenül...
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 12:03
Hát akkor azt kellene leírni... 
"Ha én lennék a haszonélvező a házban harmad tul. résszel biztos nem mennék ki semmi pénzért... vagy csak annyiért amit ember nem fizet ki. Többet ér a haszonélvezet mint a harmad tul rész. Persze kortól is függ."
***
Gondolj bele, úgy hasznosítja élete végéig ahogy akarja a házat! Kiadhatja, lakhat benne maga a családjával, stb. kortól függően ezek évtizedek is lehetnek! Miért mondana le ról 10-20%-ért??? Bolond lenne... Ráadásul utána is megmarad a tul része ha lemond a haszonélvezetről szóval kitenni sem tudod ha magától nem megy. Ki kell várni amíg az élet megoldja a problémát!
***
Az lenne a járhatóbb út hogy ő vegye meg tőletek a tul részetek de miért tenné? Amennyit ér neki az meg nektek lesz kevés még ha hajlandó is lenne rá.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:47
Miért akarnád a haszonélvező tulajdonjogát megvásárolni amíg haszonélvezete van az ingatlanon. Semmire sem mész vele addig amíg meg nem hal... 
***
"de ha a 40 milliót erő házra adok anonim módon, ügyvéden keresztül egy 60m ajánlatot? "
Mi van? Miért adna egy haszonélvezeti joggal terhelt ingatlanra valaki piaci ár feletti árat??? Akkor dobd ki a pénzed inkább ha ennyi van.
***
Ha én lennék a haszonélvező a házban harmad tul. résszel biztos nem mennék ki semmi pénzért... vagy csak annyiért amit ember nem fizet ki. Többet ér a haszonélvezet mint a harmad tul rész. Persze kortól is függ.
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 11:24
Persze, én is ezt írtam korábban, de nem a "vidéki befektetők" azok... 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek