A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Nem világos a decizaváltás. Elvileg van ilyen menüpont, fel is ugrik az ablak, de az alján ez szerepel: "A Bszt. rendelkezéseivel összhangban Társaságunknál devizaváltás csak befektetési szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan lehetséges, ami a gyakorlatban leggyakrabban azt jelenti, hogy devizaváltási tranzakciónak értékpapír vételi megbízáshoz kell kapcsolódnia." Tehát nem lehet simán devizát váltani, mad utána valamikor megvenni a részvényt?
a portfólió valós képéhez, ha közelebb akartok kerülni akkor azt kereskedési idő alatt kell megnézni, akkor talán az ~aktuális árakon láthatók az instrumentumok... kereskedési időn túl viszont - nem tudni miért - de sok esetben egyes instrumentumok árazása 'hasraütés' szerű értékekre áll...☺ szvsz
A webtraderben ezt irják a fiókom/adóigazolások menüpont alatt: "A tárgyévre vonatkozó adóigazolása a tárgyévet követő év január 31-én lesz elérhető." azaz még várni kell rá, de ez a 2024-es nyereségről fog szólni, ami után az adót fizeted majd.
Részkivétes hosszabbítást szeretnék, de addig nem engedett továbblépni, amíg nem nyitom meg a 2024-est. Ahhoz meg kell a 25000Ft. Hétvégén nem íródik jóvá a beutalás, plusz lehet hogy a 4900Ft-ot "zárolja" a rendszer a következő havi díjra. Máshol ugyanez 10 perc alatt megvolt a neten, itt napok kellenek, nyomtatással, feltöltéssel, beutalással. Igaz olyan is van, ahol még személyesen is be kell menni, annál jobb.
micsoda?? lehet venni US ETF-et KBC-nel?? Ez most rohadtul meglepett! megneztem es tenyleg talalok mindenféle USA ETF-et. Ez miota jött vissza??? Hat nem ugy volt, hogy USA ETF-et nem vehetünk itt Europaban, europai szolgaltatonal, mert "nem biztonsagos"?? Komolyan, padlot fogtam most, mert rohadtul bosszanto volt, mikor anno bevezették ezt. Europai ETF-ek egy nagy halom lópikulát sem érnek! Sokkal illikvidebbek, mint az amcsik, amelyekkel szemben pont "likviditasi problemak" merültek fel! Bakker egy SMH ETF-nek szerintem egymagaban több a napi forgalma, mint az egesz elbaszott DAX-nak! Az europai befektetesi piac egy viccnel is rosszabb! Nem mondom, hogy nincsenek jo papirok, de Amerikaval szemben nezve... hat, Európa egy posványos dagonya.
Ezt nem tudom, nincs tapasztalatom benne, én biztosan maradok még. Az én befektetési stratégiámhoz jó a szolgáltatás, főleg a rendszeres befektetés, ahogy lentebb irtam. Én igy oldom meg, hogy megérje: revolut-on váltok, havonta beutalok EUR, magától teljesül a befektetés + ami még nekem jól jött, hogy tudtam venni US ETF-et, IBIT most jól hozott :) A külföldi szolgáltatók kapcsán én az adóbevalláson aggódnék még kicsit, de őszintén szólva nem olvastam utána, hogy megoldák-e normálisan és beküldik-e az adatokat. (nincs kedvem/időm vele szarakodni) Szóval nekem nem éri meg a macerát jelenleg. Ha extrém nagy lenne a portfoliom, akkor diverzifikálnék szolgáltatók között, szóval lenne itt is és ott is...
Koszi a valaszt! Szerinted gordulekenyen at lehet vezetni a normal szamlarol IBKR-re a reszvenyeket? Te is hasonlot tervezel?
"Amennyiben egy másik szolgáltatóhoz szeretnéd áthelyezni a részvényeidet, kérjük, töltsd ki a kimenő értékpapír transzfer megbízás nyomtatványunkat, amelyet a a dokumentumok oldalon a Nyilatkozatok ügyfeleknek kategóriában találhatsz meg. Ezután a nyomtatványt juttasd el hozzánk emailben, személyesen vagy postai úton. Amint megkapjuk, egy ellenőrző hívással egyeztetjük azt. A nyomtatványon mindenképp add meg a fogadó fél kapcsolattartási adatait, mert ennek hiányában nem tudjuk végrehajtani a transzfer megbízást."
10 ezer Ft a transzfer dija cegenkent. 11. oldalon a 3.3.-as fejezet irja le:
Revolut: Huu, megnéztem csináltam screenshotot, de csak az első képről :) "your transfer is riskier then 99.2% of all transactions on Revolut" --> ezt követően kitöltesz pár kérdés, amivel az akarják felfedni, hogy lehúznak-e tipikus netes átverésekkel. Ez egy automata rendszer lehet, ami a felhasználókat hivatott megvédeni és áthárit minden felelősséget. De én magánszemélynek utaltam K&H-ba max pár ezer EUR-t küldözgetek. TBSZ: nekem is van 2019-es és idén én sem görgetem át az újba. Nem fogják eladni, ott lesznek szépen a normál számládon, csak az ezt követő időszakban keletkező nyereség után adód kell fizetned miután eladtad. (mert normál számlán van)
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link