Luna1110

Regisztráció: 2020-01-31 20:29:22

Hozzászólások száma: 7

Utolsó hozzászólás: 2023-05-15 12:48


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Interactive Brokers 2023. 05. 15. 12:48
Köszönöm szépen a választ. Nekem készpénzes számlám van. Az IKBR margin számlákra sem vonatkozik ez a szabály, vagy arra már igen?
Interactive Brokers 2023. 05. 11. 12:58
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Nasdaq-on pre market időben megvett részvény rendes kereskedési időben történő zárására is vonatkozik a 25K szabály, hogy csak 3 lehet 5 napon belül? Ez is daytrade-nek számít?
Másrészt ezt az 5 napos periódust hogyan számolják? Hétfőtől péntekig tart az időszak, vagy a legelső ilyen zárástól számít az 5 nap?
Sajnos nincs 25K tőkém.
Interactive Brokers 2023. 04. 06. 20:41
Megpróbáltam a Client portálon is, ott is visszautasított.
Az Etf-ekkel kezdtem az ismerkedést, ez a következő szint. :-)
Interactive Brokers 2023. 04. 06. 18:08
Nem engedte konvertálni a forintot, mert készpénzes számlám van, és valami olyat írogatott, hogy nem vagyok jogosult forexes konverziót végezni. Engem csak készpénzesre engedett regisztrálni, marginra nem. Mondjuk a tőkeáttétes cuccok nem érdekelnek, elég ha csak annyit veszít az ember, amennyi pénze van, nem kell legatyásodni egy rossz döntés miatt. Én csak malacpersely szinten akarom megtanulni a dolgokat.
Én is ülök - 40-50 % mínuszban magyar brókernél egy-két pozícióban, a kriptotél nem tett jót a befektetéseimnek, de én 10 éves időtávban gondolkodom. 
Meg akarom tanulni nyugdíjig. Hátha akkor nem halok éhen. Vagy ki tudja?
Gondolom margin számla kell a CFD-khez, nem? Mondjuk azt később tervezem kipróbálni. Mik a margin számlanyitás feltételei?
Interactive Brokers 2023. 04. 05. 19:49
Sziasztok! Csak sikerült végre bejelentkeznem a TWS-be. Persze nem ment elsőre, mivel még összekevertem a dolgokat, és azzal a kóddal akartam belépni, a TWS-be, amit az ügyfélportálhoz adott. 
De végre csak sikerült. 
Azt szeretném még megkérdezni, hogy nekem a bázis devizám az USD. Forintot utaltam. A számlán már az USD összeget látom. A rendszer ilyenkor automatikusan átváltja a forintot, ha beutalom, vagy csak a megbízás megadásakor? Kell nekem külön devizakonverziót végeznem, ha pl. nem most akarok megbízást adni, csak mondjuk később, de most pl. jó az USDHUF árfolyam?
Köszönöm szépen a segítséget.
Interactive Brokers 2023. 04. 04. 22:07
Köszönöm szépen, holnap megpróbálom, ma már nem merek kísérletezni, mielőtt még zárolnak, teljen el 24 óra. Ha nem sikerül ismét írok. 
Interactive Brokers 2023. 04. 04. 21:42
Sziasztok!   Segítsetek kérlek nekem!    Most nyitottam egy IKBR számlát, mert szeretném megtanulni a tőzsdei kereskedést kicsi összeggel.  A kedvező jutalékok miatt náluk lehetne ezt megtennem.  Kicsike összeggel magyar brókernél nem lehet a 7 $-os jutalékok miatt a swingtrade kereskedést megtanulni, mert nem éri meg.  Amit az ember nyerne, ha nyerne, azt is elviszik a jutalékok. Az IKBR platform használatához van oktató videóm, ki is próbáltam, egyébként nagyon tetszik, bár tényleg nem egyszerű a program.   A fő problémám, hogy nem tudok belépni a Traders Workstationbe a laptopról.   Tegnap engedélyezték a számlát, akkor az ügyfélportálra be tudtam lépni, kicsike pénzt is utaltam, az megérkezett. Azt persze nem közölték, az üdvözlő e-mailjükben, hogy a Trader munkaállomásra csak a következő napon lehet bejelentkezni, próbálkoztam párszor, de mindig hibakódot küldött. Egy éjszakányi gyomorideg. Ma mobilról be tudtam jelentkezni az IKBR mobil rendszerbe, de én laptopról szeretném használni a TWS-t.   Nem értem ezt a kétlépcsős bejelentkezési rendszert.   Laptopon megadom a felhasználónevet, majd a jelszót.  Ad nekem a rendszer egy 6 jegyű challenge kódot. És kér valami válasz kódot. Az milyen kód? Hol van, vagy hova küldi?    Telefonra nem küld semmit se, se az IKBR mobil alkalmazásba, se SMS-be. Laptopról már a számlára se tudok bejelentkezni.   A Trader workstationt ha megnyitom, az éles számlánál Felhasználónevet, jelszót megadom, majd bejön egy ablak, amibe bele kellene írni valamit, ami fölött van szintén 6 jegyű szám. Ha oda írom a challenge kódot, az nem jó, mert eleve 4 db számot ír be az első rublikába, a másikba csak kettőt? Próbáltam, hogy oda írom a 3-3 számot, de az nem jó, nem fogadta el nekem.   A mobilomról ujjlenyomattal be tudtam jelentkezni az IKBR mobilra ma, nem tudom, hogy csináltam.  Tegnap ott meg kellett adni valamilyen kódot, én 6 jegyűt adtam meg, az nem tudom minek kellett, de a lényeg, hogy az ujjlenyomat működik. Legalább nem veszett el az a pár ezer Forint. Van valami Authenticate gomb is az IKBR mobilban, de az valamilyen Pin kódot kér, de az 4 jegyű lenne, (én meg 6-ot adtam meg, mert azt írta legyen 4 vagy 6) meg valami Challenget.   Nem merek próbálkozni, mert 24 órán belül 10 sikertelen kísérletnél zárolják a számlámat.   Magyarázza már el nekem valaki légyszi, hogy hogy kell belépni? Mik ezek a kódok. Technikailag is analfa béta vagyok. 50+   Hab a tortán, hogy nem beszélek angolul. Google fordítóval fordítom a dolgokat.    Azt sem tudom, hogy ennek a cégnek van valami ügyfélszolgálata, ahol beszélnek magyarul? És mi az elérhetőségük? Segítségképpen is mindenféle angol nyelvű doksikat dob fel a honlap.   Lehet igaza volt az egyik youtubernek, hogy aki nem beszél angolul, az ne nyisson bróker számlát csak magyar cégnél.    Megköszönném, ha valaki segítene. Sajnos a belépési folyamathoz új ügyfeleknek nincs oktató videó sehol sem. :-)   Előre is köszönöm: Ági

friss hírek További hírek