Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
terelemel 2025. 03. 29. 22:06
Előzmény: #118578  Boole

Nekem ezt mondja:
Conclusion:     
In a Chapter 7 liquidation, shareholders would likely receive nothing because the company’s assets would be insufficient to cover the debt, and creditors would take priority.      
In a Chapter 11 reorganization, existing shareholders might see substantial dilution and could end up with shares worth anywhere from $0.50 to $3 per share, depending on how much of the debt is converted into equity and how successful the restructuring is.
Mondjuk akkora baromságokat tud "válaszolni" hogy hihetetlen
vaczak 2025. 03. 29. 21:14
Előzmény: #118577  MrSomm
Jaj, ez az egész cucc olyan mértékben el van túlozva, mintha a klasszikus orbáni propaganda alapján azt mondanánk, hogy európában erőszakkal műtenek át óvodásokat a játszótérről begyűjtve őket. Messze nem volt olyan jelentőségű az összes ilyen kultúrhatcos téma, mint amit a jobbos média (főleg az internetes) próbál sugallni. Volt persze egy sor túltolt dolog, de ezek jórészt piszlicsáré ügyek. Őszintén szólva furcsálom, hogy valakit (pláne Magyarországról) ennyire zavar a (mellesleg a kasszánál óriásit bukott) fekete kis hableány, vagy ha kitesznek múzeumokba táblákat arról, hogy a kisebbségek szempontjából ez és ez nem volt annyira pozitv, mint a hagyományos amerikai emlékezetpolitikában. Trump lépéseit az amerikai demokrácia és a rules based international order aláásására kicsit veszélyesebbnek tartom, mint azt, hogy keleti parti liberálisok azon vitatkoztak, hogy lehet -e fehér embernek raszta fürtöket hordani, vagy azzal sértik mások érzékenységét, vagy hogy hányfajta árnyalata van a transzneműeknek. Az inga meg most a karikatúraszerűen ábrázolt Biden korszakhoz képest is olyannyira kilengett a másik irányba, hogy a magukat a szólásszabadság bajnokainak beállitó trumpisták a legszebb 1984-et idéző módon törölni igyekeznek nekik nem tetsző kifejezéseket és legújabban már amerika szerződésekel rendelkező európai cégek személyzeti politikájába is bele akarnak szólni. 
Boole 2025. 03. 29. 18:30
Előzmény: #118573  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Ugyanezt tedd meg a LAC-nál is és megdöbbentő eredményre jutsz.
MrSomm 2025. 03. 29. 18:11
Előzmény: #118569  vaczak
Azert szerintem fontos azt is hozzatenni, hogy Trump reszben annak koszonheti a sikeret, hogy a demojratak tultoltak a “woke” hulyeseget
MrSomm 2025. 03. 29. 18:00
Előzmény: #118568  hellforceone
Azt azert nem gondolod komolyan, hogy Trump egyedul ilyen hulye es mindent O talal ki. 
komodoi 2025. 03. 29. 17:31
Előzmény: #118568  hellforceone
Úgy tűnik felosztották a világot a ruszkikkal Európa feje felett, de ami működött a 20. században az már nem fog működni a 21.-ben.
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2025. 03. 29. 16:30
vettem egy gopro kamerat, mert a legjobb tech jelenleg a piacon. kinai DJI-t nem akartam, normalis europai markat nem ismerek hasonlo specifikacioval, maradt az amerikai GPRO.

gondoltam, ha mar en is vettem egyet, biztos jol megy a cegnek, de a chart alapjan 2015 ota -99,5% a teljesitmenye. November ota lassan harmadolt. Most 69 cent! Volt ez 10 eve 100 dollar is.

Kisit jatszottam a chatgpt-vel es a vegeredmenyt osszefoglaltattam vele:

Ha a GoPro csődbe menne és felszámolnák, a részvények várható értéke attól függ, mennyit érnének az eszközei a piacon:
  • Ha az eszközök csak 70%-on értékesülnek, a cégnek negatív saját tőkéje lenne, és a részvényesek semmit sem kapnának ($0 per részvény).
  • Ha 85%-on sikerül eladni az eszközöket, akkor a nettó vagyon kb. $70M lenne, ami ~$0.45 per részvényt jelentene.
  • Biztonságos becslés: $0.30 – $0.50 per részvény a felszámolási ár.

MrSomm 2025. 03. 29. 16:06
Előzmény: #118566  terelemel
Köszi, azért ez nem biztos, hogy rosszat jelent. Én eladtam a mini pozíciómat, mert szerintem be fog még jobban szakadni. Hacsak nem jön valami hír.
 "Az előzetes bejelentés a szabályozó hatóságokkal folytatott előzetes megbeszéléseket jelenti a hivatalos jóváhagyási kérelem benyújtása előtt. Egy másik forrás szerint az ebben részt vevő nemzeti kormányok - Franciaország és Olaszország - nagyjából azonos állásponton vannak a projektet illetően, és az Európai Bizottság, amely ellenezte az egységes műholdgyártó létrehozására irányuló korábbi kísérleteket, a legmeghatározóbb beleszólással bír a konszolidációs erőfeszítések sikerességébe."
vaczak 2025. 03. 29. 15:33
Előzmény: #118565  terelemel
Azért ne gondoljuk, hogy az átlag amerikai jobban él, mint az átlag európai, pláne, ha hozzávesszük a szociális háló sokkal alacsonyabb szinvonalát, a diákhiteleket, stb. Az átlag rugalmasabb, mobilabb és néhány tekintetben igénytelenebb, mint Európában. Sajnálni ettől még nem kell őket, pláne nem a 77 millió Trump szavazót, akik azt kapják "jutalmul", mint a többiek büntetésként. 
hellforceone 2025. 03. 29. 14:23
Előzmény: #118548  kajli_man
semmit nem fog visszavonni, de mar most megint azzal jön, hogy lehet vele alkudozni es csökkenhetnek a vamok, ha kap erte valamit. ;) trump egy rossz ripacs, semmi más. a bajt abban latom, hogy a követelesei majd egyre pimaszabbak lehetnek es mar csak azt varom, mikor all elö azzal, hogy Europa, kaptok akár komplett vámmentességet is, de akkor Grönland a miénk.... ez egy zsaroló senkiházi, semmi több.
pomperj
pomperj 2025. 03. 29. 11:43
Előzmény: #118557  szieszta
A fatalis, katasztrofalis hibakat kell most elkerulni.
.
Emlekeszem jol, 1999 Q4ben meredeken ment fel a tozse, valami +60% volt, es minden szemlelonek
ugy tunt, bele ertve a legmenobb profik  90%-at, hogy ez megallithatatlan.
UNSTOPPABLE.   NEW ERA.  Ezek voltak a leggyakoribb jelzok. 
.
2024 Q4ben ugyanigy nezett ki. Jon Trump. A rally unstoppable. New era.
.
A fatalis, katsztrofalis hibakat kell most elkerulni. Amik jok voltak novemberig, nem lesznek jok most.
Par eve, amikor 10Y treasury hozott 1%-ot, nehez volt kompenzalni rizikokat, mert veszteseget okozott
De most,  amikor a hozama 4.2%,  nem nehez kicsit felre allni.
,
Egeszen 2022-igg, 40 evig estek a kamatok es az hajtotta fel a tozsdet. Mintha a tozsde most vette
eszre, hogy mar 2 eve emelkednek a kamatok, es egy hosszu ciklusban van az emelkedo iranyban.
Es  az USA adossaga 36.6Trill$, a kamatkiadasa 36.6*0.042=1.5 Trill$, mikozben az adobevetel 5 Trill$.
.
Ez nagyon kenyelmetlen aritmetika, a bevetel 1/3 resze el fog menni adossag kamatra, iden.
Kis hibakat el lehet kovetni. De a fatalis hibakat most el  kell kerulni.
.
Tovabbra is azt sejtem, a Gold lehet az egyik lehetoseg. DE, sok tenyezo azt mutatja, nagyon toppy.
Tobb helyre, es a legbiztonsagosabbakba kell diverzifikalni.
.
https://imgur.com/a/4X2mV8k
terelemel 2025. 03. 29. 06:46
Előzmény: #118564  ALANFED

Nos igen, az usd bivalyerős, a fizetések nagyon magasak (a világ többi részehez, pl EU-hoz viszonyítva), áfa nincs.
Hadd ne sajnáljuk őket.
Abban viszont biztos vagyok: így is olcsóbb lesz ugyanaz a model mint az EUban
ALANFED
ALANFED 2025. 03. 28. 22:41
Előzmény: #118563  ALANFED
A VÁMOK KÁOSZT OKOZNÁNAK, ÉS AZ AUTÓK ÁTLAGÁRÁT 5 ÉS 15 EZER DOLLÁR KÖZÖTT NÖVELNÉK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN."A világ minden autógyártója kénytelen lesz valamilyen formában árat emelni az USA-ba történő értékesítés során"/portfolio/
az usa fogyasztók majd kifizetik 16 év long után annyit kerestek megtehetik
tudják be trump megválasztásának a költségébe akik rá szavaztak
az adóból csökkentik az államadósságot ez is jó az usa fogyasztóknak
ALANFED
ALANFED 2025. 03. 28. 22:02
Előzmény: #118550  pomperj
matatakakiba 2025. 03. 28. 21:33
Előzmény: #118543  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
A wolfspeed (korabban cree) a silicon carbid technologiaban elenjaro ceg, Nem egy bovli, Pl. dolgozott ott 
Shuji Nakamura is, aki koraban a Nichia-nal kifejlesztette a BLUE LED-et, ami nelkul ma nem lenne szines kijelzo (kis tulzassal 10 evig dolgozott rajta 0-24-ben) -> fizikai Nobel dij. Sajnos a wolfspeed eleg rosszul all, sztem nem technologiai okok miatt... rajta van a Trump tamogatasra kijelolt cegek listajan is...
Moka_Brikka 2025. 03. 28. 20:48
Előzmény: #118558  Kapzsidözsi
Kb 40-es testverparos. Tehat nem fiatalok, de nem is idosek. Ugy tudom, hogy az GFC alatt mar aktiv volt az idosebb.
.
Eleg foldhozragadt elemzeseket adnak egyebkent.  Nincs szo se csillo dollarrol, se vilagvegerol. A linkelt videoban a korrabi ciklusokra jellemzo korrektiv es impuzliv szakaszok idoaranyossagat elemezte a fiatalabb testver. 
.
Amugy elliott, ta es foleg gann alapjan elemeznek.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek