Nos nem zárt alá. Most ért oda, ügyesen. False kitörés a dollár indexben van nem? Jövőre jön csak el a dollár ideje szerintem. Harris és kis fehér éves gyertya az EURUSD. Ámen.
Tegnap az eurhuf-ban már írtam, hogy usa kamatpálya újratervezés van, láthatólag nem csak én gondolom így. https://hold.hu/holdblog/ez-a-recesszio-is-elmaradt/ EU gazdasága viszont esik, kel, szerintem itt muszáj lesz tovább vágni.
Tegyük hozzá akkor, ha Trump nyer ÉS kemény vámok lesznek. Ez már önmagában sok feltétel, de ha belevesszük, hogy egy ilyen szcenárióban tőzsde zuhanna (amit a fed nem szeret) a dollár meg erősödne (amit se a fed se senki más nem szeret) nagyon gyorsan előjönne a galamb Powell-ből. Nem véletlenül van nagyon ritkán paritason a dollár jó hosszú ideje. Nálam 1.06/07 kb az alja amit el tudok képzelni, tér most inkább felfelé látszik, főleg ha európai PMI-k elkezdenek javulni
Jövő hét még egy kis dollár erő valószínűleg. Izrael a választásokig semmit nem csinálhat, szerintem ezt az USA megmondta. Addig nem várnék sehol nagy turbulenciát. Utána inkább egy kis dollár erő még. Nagy mozgások az év végéig lehet, hogy már nem lesznek. Az eves gyertya majd mutatja jovot. Paritas minimum elvárt mégegyszer. Mindenki a status quo fenntartásában érdekelt. Tévedni stb.
Valószínűleg ez eddig túl gyors. Az A kerdes, ha az EKB bátran 50bpt vág vagy Izrael megtámadja Iránt komolyabban, akkor ez mit jelent. Az jól látható, hogy azért jöhet dollár erő, de a DX még nem tört komolyabb ellenállást. Lássuk a jövő hétet. Én realizáltam egy kis dollárt, de lehet hogy korai volt még.
Még semmi nem történt. Annyi, hogy hónaposon tovább el a remény a dollár erőre. Ehhez 1,0943 alá kell zárni. Meglátjuk. Mindenesetre a negyed éves Bollinger elkezd beszűkülni. Ez nagy elmozdulást sejtet legkésőbb jövőre. Jelenleg a dollár még a gyenge oldalon , azaz a középső Bollinger felett. Evésen pedig az erős oldalon a középső alatt. A pattern nem sok jót jelent a forint számára.
Nos akkor nézzük, hogy holnap tud e 1,1125 alá zárni. Ha nem akkor valószínűleg további komótos dollár gyengülés. De ha igen...A DX 104,45 ig is visszanézhet. Egyenlőre azért dollár gyengeség van. Evesen továbbra is él a a 0,8 körüli EURUSD. Izgalmas negyed év jöhet.
Medve sehol nincs. Pont ez az érthetetlen. Akkora brutális likviditás van, hogy egyszerűen a szentiment semmit nem számít . Persze ez változhat gyorsan..EURUSD nem lehet a következő negyed éven is fehér gyertya. Komoly szűkülésére van szüksége a bollingernek. Nagy mozgások fognak jönni. Továbbra is a Russell2000, MDAX , FTSE250 amit nézek. A dolog többe kevésbé érthetetlen számomra. Ezért leginkább partvonal, néha day trade -szerűség de ez minden. Hosszúra semmi
Te hol látsz most medvéket? DAX Profit wariningol 1-2 részvénynél, mégis emelkednek:D ATH 19000... ma képtelen volt 18830 alá esni...... "medvepiac", ez még bikapiac sajnos, messze vagyunk a -20%-tól. Ma jött egy fos PMI adat, full EU és USA. le se szarták. Szerintem el van döntve,h Nasdaq bezárja az utolsó GAP-et 20080-20160, kicsit cumiztatják a népet, hátha még ATH-ra mennek 1x, 20350 körüli fordulót várok, tehát, hogy nem megy ki ATH-ra. de persze ez én vagyok...
Még mindig nem tortent semmi. Kra azt akarják elhitetni, hogy minden szép és jó. Tőzsdék ATH, forint erős és még erősebb lesz , mert mi mentjük még a rogyazodo Európát. USA semmi baj adunk egy kis Nitrót azért, hogy a Eiffel torony spicce kiverje a felhőket is. Helyi háborúk, globális klíma válság. Itt csak én vagyok hülye és öreg. Láttam már medve piacot. Kereskedtem is rajta , igaz mivel akkor még csak BUX ak lehetett kereskedni itthon (utolsó medve piac ezred fordulo) nem volt egy nagy kaland. Frusztrált vagyok.
A FED dönt szerda este. Én csak 25bpt varok..Jelenleg úgy tűnik ez a hónap eldönti a következő hónapokra az irányt..Jelenleg dollár gyengeséget látunk... hogy ez így marad e? A piac inkább gyenge dollárt mutat. Meglátjuk.
EUR/USD