2012. május 23. | 17:10
#1

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
péntek, 23:04
előzmény: #17895  Fuleee_Bear
#17896
Az én olvasatomban még az is benne van, hogy miután rövid úton kudarcba fulladt a dollár gyengítésére tett újabb kísérlet, most ők se nagyon tudják, hogy mi van. Lehet nem erre számítottak és most tapogatóznak, hogy mi az ábra annak a szintnek a környékén, ahova beakadt (1,78-79). Lehet már Gyuri bácsi ott áll a kis csapatával, mert kezd elegük lenni ebből az alkalmatlan alakból. :) Jövő héten talán okosabbak leszünk! Nálam még mindig megy a short 1,183-ról és 1,178-ról. De lehet, hogy a jövő héten hátra arcot kell vágni.
péntek, 22:49
előzmény: #17894  Csoli72
#17895
Nekem még sok éves tapasztalatom nincs a párban, de brutális volt csütörtökön és pénteken.Nézd meg a 9 és 11 óra közötti órás kanócos gyertyákat. Ment a nagy tételben csiki-csuki...Illetve a 4h-s gyertyákat rendszeresen elengedték vastagon zöldbe, majd a gyertya zárás előtt 10 perccel az égből rántották le 1,1736 alá, nagyon durva volt. Úgyhogy arra kell spekizni amire senki nem számít, de ez sem igaz.
péntek, 22:44
előzmény: #17889  Fuleee_Bear
#17894
Igen, jól látod és szerintem nem is random megy a dolog. Jól eltervezett és levezényelt kis akciók ezek - ezt hívják manipulációnak. Egyébként most már folyamatosan látszik a pár mozgásán, hogy brutálisan manipulálják és nem árt figyelembe venni ezt a kereskedés során sem. Nem azokról a szintekről fordul ahonnan "illene", vagy nem éri el, vagy kicsit túltolják rajta, épp csak annyira, hogy mindenkit megszopassanak. Én a szerdai/ csütörtöki mozgásnál (khm...manipulációs hadműveletnél) nem azt csináltam amit szoktam, kipróbáltam valami mást. Az 1,17450-ről indított shortot nem vágtam el, hanem amikor láttam, hogy a cirkusz nem lesz hosszú életű, még megküldtem 1,178-ról. És lássanak csodát jó lett. Bár hozzá kell tegyem, hogy az egészet folyamatosan fedezte a még múlt péntek este, 1,183-ról indított nagyobb pakk.
Egyébként meg vagyok róla győződve, hogy ha szerdán nem böfög ez a majom, akkor már kilőtt volna a dollár. Ezt látták ők is, ezért is volt a cécó, csak előbb még gondolom szólt egy-két havernak, meg haza az asszonynak, hogy küldjék meg a nemzeti valutát.
Amióta én kereskedek vele, soha nem volt ennyire manipulatív a dodó mozgása és ennek a félkegyelműnek a feltűnésével ez csak még jobban felerősödött. Olyan manus ez, akinek a világ összes pénze se lenne elég. Csak abban bízok, hogy egy idő után erősen fogja szúrni a nagy speka kör szemét, ha sérti az érdeküket, rövid úton kirántják alóla a szőnyeget. Na akkor dzsana vissza minimum az 1,1-re. Addig meg nincs mit tenni, bele kell építenünk a kereskedésünkbe ezt a "manipulációs faktort" is valahogy.
péntek, 22:30
előzmény: #17889  Fuleee_Bear
#17893
Érdekes: a hétre úgy nőtt rekordra a spekulatív long pozíciók száma, hogy gyakorlatilag esett az árfolyam.
péntek, 22:13
előzmény: #17891  dt7
#17892
Szia! Kicsit lejjebb volt betervezve, de már nem bírtam magammal, úgyhogy bele is vettem. Még nem tudom, hogy mi lesz a sorsa, nem szoktam ezt kereskedni. Utóbbi napokban elemezgettem egy kicsit USD/HUF, ezüst, arany. Ezekben látok fantáziát. A legutóbbi elugrott kicsit előlem, a másik kettőben kerestem beszállási pontot és a dollárba most bele is vettem. Mivel ismeretlen a cucc, csak kisebb tétel. Még most nézegetem hová rakjam a stopot, de mivel kicsi pozi még az is lehet ráépítek akár bukóban is. Martingale yeah, mint a régi szép időkben!:) Kell már egy kis izgalom, mert az EU-n egész héten majdnem bealudtam, két nap kivételével. Egyébként azért a jövő héten nagyobb elmozdulás jöhet ott is megint, kicsit túltolták már ma a szarakodást. Irány erősen kérdőjeles, komoly fejtörő, agyalni kell, figyelni, résen lenni folyamatosan. Szeretem az ilyet, remélem a jövő hét már ilyen lesz. Alap koncepció ugyanaz mint júniusban: ha tud szakadni belátható időn belül, akkor lehet építeni a shortot és hetes trendváltás is lehet, ha nem, akkor újabb impulzus fölfelé (törik a napos counter) és irány az 1,2 vagy 1,23 környéke. Jó lenne ha tudna már esni végre egy egészségeset, de a jelenlegi helyzet egyre inkább a másik irányba mutat megint.
Kitartást a dollár pozihoz! Vigasztaljon, hogy most már sorstársak vagyunk, bár én könnyebb helyzetben vagyok mert csak most indítottam és ha a helyzet úgy kívánja nem leszek rest kihajítani a pozit egy pillanat alatt!
dt7
péntek, 21:42
előzmény: #17886  Csoli72
#17891
Csoli bátyám ezeken a szinteken szerintem nem hülyeség dodót venni,szerintem nagyobb a kraft benne mint a juróba.
péntek, 21:20
előzmény: #17888  Csoli72
#17890
értem, mire gondolsz
ez egy logikus scenario
viszont talán egy dologra nem gondolsz
most egy új helyzet van
brexit, terror, lengyelek

az eu-nam nagyon fontos az egység
ezért bizony tehetnek valóban visszautasíthatatlan ajánlatot
pl. euró vagy nincs több támogatás
akkor, mi lesz?
ősszel kiderül
péntek, 21:17
előzmény: #17888  Csoli72
#17889
Úgy látom nem a monetáris, hanem a sima politika a fő fundamentális mozgatóereje a párnak.Akkor gyengül az USD, ha ez a f@sz rozsdás kirúg valakit, botrányt csinál, vagy valakinek beszól.
péntek, 21:12
előzmény: #17887  gambadoro
#17888
Az a véleményem, hogy kezd a rögeszméddé válni ez az euró csatlakozás. Én kb. ugyanannyi esélyt adok ennek a közeljövőben, mint a másik végletnek, amikor az lesz a "visszautasíthatatlan ajánlat", hogy megmutatják nekünk, hogy hol van az ajtó, aztán mondják, hogy zárjuk be, de kívülről! :) Akkor még válság sem kell és 350 lesz az árfolyam. Mindkét verziónak kicsi az esélye. Jól lavírozik a főnök, euró, migráncsos nem kell, de kidobni nem fognak. Ezekből nekem az következik, hogy maradunk a jelenlegi értékek környékén. Nagyobb elmozdulást továbbra is csak a világvégében várok, természetesen fölfelé.
péntek, 20:57
előzmény: #17886  Csoli72
#17887
akkor ködösen fogalmaztam:)
a faktum ebben az esetben a korábbi tényekre utalt
nem, én nem spekulálni akarok, csak olcsóbban venni:)
vagyis jó lenne
a projekt annyi, hogy decemberben fizetni kell
közben vettem folyamatosan de mondjuk a 2/3-a még forintban van
egyébként, miért gondolod, hogy nem lehet 260 az euró nagyon hamar? - ha mondjuk bejelentik ősszel az euró csatlakozást?
érdekel a véleményed
péntek, 20:30
előzmény: #17877  gambadoro
#17886
Szerintem meg még mindig okosabb dolog a "faktumokból" és a "korábbi tapasztalatokból" kiindulni, mint mindenféle elméleteket gyártani a jövőre nézve és arra alapozni a spekulációs döntéseket. Csak azért nem feltétlenül fog a Forint 10%-ot erősödni és ezzel 270 körüli Eurót produkálni néhány hónapon belül, mert neked egy vagonra való jurót kéne venni, lényegében spekulációs, üzleti céllal. Nem mondom, hogy nem lehetetlenség amit kívánsz, de lássuk be nem sok esélye van, még akkor sem, ha a céláradhoz napi szinten a legkülönfélébb elméleteket gyártod.
Ez a faktum amúgy tetszett. Bevallom őszintén, nem tudtam mit jelent. Rá akartam kérdezni, de aztán rákerestem. Először ilyen gyermek lakberendezéssel kapcsolatos hülyeségek jöttek ki, aztán ráleltem! Aszongya: tény, valóságos esemény. Hát ezekre tényleg szarabb ügy üzletet meg spekulációt építeni, mint ábrándokra!:)
Jut eszembe, hogy áll a projekt? Tudod már, hogy mik a kilátások a befektetéseddel kapcsolatban?
Egy valamivel viszont egyetértek. Nagyon hektikus a piac mostanában. EUR/USD az átlagtól is nehezebben kereskedhető. Azt hittem már rosszabb nem lehet, de sikerült rátenniük még egy lapáttal. Szerda/csütörtöki akció pl. nem volt egyszerű. Múlt péntek este nyitott shorttal mit csináljak? Ellene nem megy, a vártat meg nem hozza! Volt vagy 3 sikeres trade ennek ellenére a héten, de összességében kezd tele lenni a tököm vele. Má' kínomba az USD/HUF-ot nézegetem, ha 257 közelébe lejön, lehet beleveszek.
péntek, 20:17
előzmény: #17884  Breakeven
#17885
meglátjuk

az eu egyetlen útja a központosítás és egységesítés különben az usa, kína, japán de még india is megeszi reggelire

orbán az utolsó pillanatban eddig is mindenből kitáncolt vagy éppen be
szerintem ez lesz az euróval is

de, tényleg meglátjuk
igazából csak arra utaltam, hogy mostanában minden szabály megdől
péntek, 19:52
előzmény: #17882  gambadoro
#17884
is, de legfőképp azt
péntek, 19:24
előzmény: #17881  Breakeven
#17883
Szerintem itt ma már nem lesz semmi. Kb 1,173 körül zárunk jövő héten pedig meglátjuk.
péntek, 19:20
előzmény: #17881  Breakeven
#17882
orbán részét?
péntek, 19:10
előzmény: #17880  gambadoro
#17881
azt gondolom, ezt rosszul látod
péntek, 18:43
előzmény: #17879  dt7
#17880
ezek a napi események azok, amik miatt sokkal gyorsabban lesz egy sokkal inkább központosított eu

hogy mi benne leszünk-e nem tudom
szerintem igen, annyira még orbán sem hülye és loptak már eleget
dt7
péntek, 18:40
előzmény: #17877  gambadoro
#17879
Nagyon hiszel ebbe a közös valutába meg unióba,de te is láthatod itt a napi események után hogy itt nemsokára még nagyobb káosz lesz!
péntek, 17:01
#17878
a jelenlegi ékből legkésőbb 19:45-kor ki kell lépni (nincs tovább). A kitörés iránya jó eséllyel irányt mutat rövid/közép távon..
péntek, 15:57
előzmény: #17874  sztranya
#17877
szerintem az a baj minden elemzéssel, hogy faktumokból, korábbi tapasztalatokból indulnak ki
pedig, most olyan helyzet van éppen, ami soha nem volt

draghi bejelenti, hogy nem akarnak kamatot emelni
mégis, mit mondjon?
a fed fele emelést mond a másik fele óvatos
mégis, mit mondjanak?
a tőzsde és ezek szerint az árfolyam szerencsejáték
főleg most, ahogy elnézem
úgy néz ki, hogy gyenge dollár erős euró lesz bármit csinálnak
és egyre erősebb forint
aztán egyszer minden borul, amikor már mindenki beletörődik ebbe
mindig is így ment ez, csak most nagyon sokáig húzódik a dolog, mintha trendváltás lenne
én így látom
péntek, 15:36
#17876
EURJPY esik szépen. EURUSD is követhetné.
péntek, 15:06
előzmény: #17873  Carrervenus
#17875
hát nem :(

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE