Apa kezdődik, vagy apa vége van? Mármint a dollár erőnek. Hetesen talán fellelegzes? Próbál kioldalazni a naposon is az eső trendbol talán. Jönnek a nagy fiúk. BOJ jövő héten, FED ho végén. Lesz tűzijáték. EKB talán kiszámíthatobb. 23a BOJ, ha jól emlékszem. Számomra az a legizgalmasabb..
Hát inkább a paritas tényleg. Durvák a poénok. Az USA gazdasága 5% kamatot röhögve elbir? Európa meg 3% ot sem? Kemény világ. Trump beverheti azt a bizonyos szöget......csak deviza. A részvények a poén szintjén. OTP ATH...aha
Jelenleg a az 50 napos még nagyon meredeken jön lefelé. Az 1,055-1,06 közötti tartomány már komoly ellenállás szerintem. Nem várok nagyobb mozgást, ha ez a hét fehér gyertya. Ha fekete, akkor lehet, hogy paritas. Nem kereskedem most. Ha kellene akkor inkább a paritas felé hajlanek. Most tartani próbálják a párt. Meglatjuk sikerül, vagy nem
Egyelőre zártam némi short pozit 1,0260-nál (havi pivot támasz). Meglátjuk lesz e némi korrekció. Én továbbra is lefelé (dollár erő) gondolkodok, amíg a várható kamatpályákban nem lesz változás.
Hát nem túl biztató. Ami érdekes, hogy mit hoz ez , mert azért a tőzsdei lufit ez valahol kellene, hogy eressze. Devizák is szenvedni fognak. Lesz még itt komoly meglepetés. Negyedéves, ha impulzus, akkor szr.ugy.
Több hónapos időtávon nekem a 0,8 tetszik jobban, továbbra is. Usa gazdaság prosperál Eu szenved. Euban mindenképpen vágni kell, Usában lehet elég a lassabb tempójú vágás vagy a tartás is.Amiben aztán részemről semmilyen szakmai megalapozottság nincs, 2008-tól ránézésre egy szemmel látható folyosóban csökken az eurusd. Usdhuf ugyanígy, csak az emelkedik.
Hát akkor indul a kritikus hónap. Felfelé 1,073 lefelé megy, akkor már csak a negyedéves nagysága kérdéses. Ha nem fehér a havi, akkor minimum a paritas. Ott van éves támasz. Atolelo éves esetén is az a minimum, de én inkább a 0,8. Meglatjuk.
Nos nem zárt alá. Most ért oda, ügyesen. False kitörés a dollár indexben van nem? Jövőre jön csak el a dollár ideje szerintem. Harris és kis fehér éves gyertya az EURUSD. Ámen.
Tegnap az eurhuf-ban már írtam, hogy usa kamatpálya újratervezés van, láthatólag nem csak én gondolom így. https://hold.hu/holdblog/ez-a-recesszio-is-elmaradt/ EU gazdasága viszont esik, kel, szerintem itt muszáj lesz tovább vágni.
Tegyük hozzá akkor, ha Trump nyer ÉS kemény vámok lesznek. Ez már önmagában sok feltétel, de ha belevesszük, hogy egy ilyen szcenárióban tőzsde zuhanna (amit a fed nem szeret) a dollár meg erősödne (amit se a fed se senki más nem szeret) nagyon gyorsan előjönne a galamb Powell-ből. Nem véletlenül van nagyon ritkán paritason a dollár jó hosszú ideje. Nálam 1.06/07 kb az alja amit el tudok képzelni, tér most inkább felfelé látszik, főleg ha európai PMI-k elkezdenek javulni
EUR/USD