Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
komodoi péntek, 17:02
Előzmény: #118538  El_Kebir
Szerintem a római birodalom bukásából merítkeznek, csak próbálják azt a párszáz év hanyatlást felgyorsítani. (*nem hinném egyébként, hogy láttak közelről történelemkönyvet).
hellforceone péntek, 16:59
Előzmény: #118521  kajli_man
Igen, ebben igazad is lehet. Amivel számolok (és persze nagyon elszámíthatom magam), hogy trampli a semi szektort egyelőre ki fogja hagyni a vámokból (tudom, éppen most fenyegetőzik vele). Ha így lenne, a semi szektor simán megadhatná a kellő lökést. Akkor részemről jó időre elbúcsúzok az USA piactól, mert számomra tramplival az USA pillanatok alatt közel Kína vagy Oroszország szintjére esett befektetési szempontból. Persze, tudom, őrültségnek hangzik, de ez az elmeháborodott fenyegeti az egész világot és olyan háború(ka)t robbanthat ki (a nagy peace and deal maker), hogy nem akarsz az USA-ban pénzt tartani. BÁRMIT IS elképzelhetőnek tartok. Számomra az USA piac talán akkor lehet újra érdekes, ha lenne egy 30-40% esés. Eddig mindig azt mondtam, badarság, most azt mondom reális veszély (lehet több is). Remélem, hogy a sok trampli, putyin, orbán seggnyaló is jó nagyot fog szopni és előbb-utóbb rájönnek majd, hogy hol van a hiba, sajnos akkor már rohadt késő lesz...
El_Kebir
El_Kebir péntek, 16:49
Előzmény: #118534  ragarda
(szerinted tervszerűen vették be az újságírót a haditanácsba, vagy agyatlan barmok voltak? :D)
komodoi péntek, 16:45
Előzmény: #118535  Kapzsidözsi
Ez a fajta a késői szürethez a legjobb. A Varga pincészetre visszatérve, régen szerintem még tanulták a szakmát, mára már felfejlődtek. De én más borukat nem szoktam inni, mert ezt szeretem. Mindenhol csak a tájhoz leginkább illőt igyekszem preferálni, azzal nehéz mellélőni. Egerben és Villányban pl. csak vöröset szoktam preferálni, bár néha ott is eltalálnak mást is. Pl. Tréfli
komodoi péntek, 16:38
Előzmény: #118534  ragarda
Zsidaival értek egyet, nincs Trump terv, dilettáns kapkodás van.
Kapzsidözsi péntek, 16:37
Előzmény: #118533  komodoi
En is úgy tudom, hogy nem az de itt a termesztés (töppesztés) különlegessége miatt alakulhat ki a magas cukortartalom. De ez csak sejtés... de nézd meg a cimkét , ott is az áll, hogy édes.
ragarda
ragarda péntek, 16:37
Azon szoktam agyalni, ezek most egy jól kidolgozott terv szerint haladnak, vagy tényleg agyatlan barmok!? Esküszöm nem tudom eldönteni.
Mondjuk ha eszembe jut, hogy a Demokraták képesek voltak elindítani Bident, na akkor azért hajlok affelé, hogy idióták ezek is!
Még annyit, szerintem a piac kuv-ra elveszítette a bizalmat amit nagyon nehéz lesz visszaállítani. Így esés lesz még sokáig 
komodoi péntek, 16:32
Előzmény: #118532  Kapzsidözsi
Szürkebarát az nem száraz fajta.
Kapzsidözsi péntek, 16:31
Előzmény: #118459  pomperj
Erre gondoltál?
https://www.emag.hu/varga-aranymetszes-toppedt-szurkebarat-edes-feherbor-0-75l-5998811511462/pd/D4PXSVMBM/
Hát ebbe jól beleválasztottál, mert ugyan nagy rajongója vagyok Badacsonynak meg az ottani bornak de a Varga Pincészet pont a gyenge borairól ismert , na meg ha jól látom ez egy édes vagy félédes fehérbor? Az se túl szerencsés fehérben. Ellenben az elkészítés egyedisége okán érdekesnek hangzik. Úgyhogy üsse kavics, benne vagyok! - Akkor tegnapi dátummal jegyzem a fogadást 2026. 03. 27-napjára. Ha előtte 60K alá megy az árfolyam de tárgynap már felette van akkor én nyertem. Bár szerintem a következő évben egy pillanatig sem lesz alatta, ha az igaz amit az eszközről gondolok....Meglátjuk.
Amúgy hol szoktad venni a bort? Kipróbálnám elötte...
komodoi péntek, 16:20
Kanadai miniszterelnökkel lesz ma telefonbeszélgetés, úgy tűnik most éppen elveszít egy korábbi szövetségest. Lehet, hogy utána lesz valami komment, amitől a piac vagy kilő vagy beszakad.
Matyi_atya
Matyi_atya péntek, 16:07

Ma eladtam a 2023.decemberében vett MSFT pakkot. 15 hónap alatt mindössze 2,19%-ot hozott.
Wally_Karue
Wally_Karue péntek, 16:02
Előzmény: #118526  szieszta
Nagyon nem úgy tűnik
buythedip péntek, 15:56
Előzmény: #118516  ragarda
Az olaj és az arany és az usa kötvényhozamok túl magasan van recesszióhoz.
Igazából az indexek is, persze elindult lefelé.
30YR Treasuryben lehet fantázia, csak nem ma.
Nevermind péntek, 15:53
Előzmény: #118514  pomperj
Eddig nem szóltam hozzá de hasznosak amúgy.
0dte 1dte XSP trade optionokkel követem szóval köszönöm. Kis hedge a bear piacon nem árt hogy csak hogy kicsit legyen minuszos a portfólióm ne pedig nagyon.. 
szieszta péntek, 15:51
Előzmény: #118517  Wally_Karue
Még nincs vége  a napnak, még fordulhat a szélirány.
szieszta péntek, 15:49
Előzmény: #118521  kajli_man
Az emberek sokszor a vágyaikat írják le. Mindenki magasan szeretne kiszállni és legmélyebben be. Csak ez nem olyan egyszerű.
komodoi péntek, 15:46
Előzmény: #118523  magnezium
Kínai hajókra kivetett kikőtői vám.
magnezium
magnezium péntek, 15:43
én leszarom ezt a szőke torgyánt, csak ázsia ne essen...f@szér esik...
pomperj
pomperj péntek, 15:42
Előzmény: #118497  Moka_Brikka
Nincs miert vitatkoznunk a  bitcoin teman, es mi tagadas, 
aki a videoban a BTC chartot a bibliai idezetekkel elemzi, azt  nem tudom komolyan venni.
Azt ajanlom a figyelmedbe, hogy a BTC es a DOW nagyon erosen korrelalo (0.8 folott)   chartok,
es a csucs ota DOW 8% esese mellet BTC 36%-ot esett. Bitcoin tehat beta=4 sebesseggel esik.
kajli_man
kajli_man péntek, 15:40
Előzmény: #118486  hellforceone
Több helyen is olvastam ezt a stratégiát mostanában, hogy "kell még egy új ATH, ahol kitárazok". Kérdés, hogy, ha kellően sokan gondolkodnak így, mivel az éles korrekció mindenkit meglepett (trapped longs), akkor lesz-e tényleg ATH miközben van egy folyamatos eladói nyomás?

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek