Ehhez képest az eddig ad-hoc módon kitaposott (és várhatóan több kárt, mint hasznot hozó) költségcsökkentéshez képest jóval nagyobb lyukat ütnek a tervezett adócsökkentéssel, ami már a múltkor sem "csorgott" le igazán a középosztály szintjére. Persze a donorokat ki kell fizetni.
A 25% akkor kéne meglegyen, ha lesz némi tőke törlesztés is. GDP 233%-az adósság, 1.5 % a kamat. Kb. 40%-az állami költekezés évente átlagban, ha feljebb ment akkor kicsit mások a számok. Ha így nézem akkor kb. 3.5% a hiteltörlesztés GDP arányosan. Ami nem lehet a teljes költségvetés 1/4-e, legalábbis maga a kamatteher nem tesz ki annyit. Vagy nagyon rosszul számolok. https://www.imf.org/external/datamapper/exp@FPP/USA/FRA/JPN/GBR/SWE/ESP/ITA/ZAF/IND
Erre írta Zsiday a kotvenyesek lázadásat. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek láthatóak az első jelek. 2008 adóssága kutyafule volt a mai állapotokban képest.
Scott Bessent: "There's going to be a natural adjustment as we move away from public spending to private spending," he said. "The market and the economy have just become hooked. We've become addicted to this government spending. And there's going to be a detox period."
Csak hogy izlelgessuk a mai vilagot, annak egyik eltanulojat, Japant: - 233% adossag - 1.5% kamat - ktsgvetes 1/4 kamatokra megy!!! ---Kepzeljuk el egy szinten alacsony, pl 3% kamattal ezt. Dehat a trukkok szazai ott is mennek: "Isiba Sigeru miniszterelnök kijelentette: a kormány „alapos
felkészüléssel” akadályozza majd meg a hosszú lejáratú hozamok hirtelen
emelkedését"
Én is a kamatokkal és a FED-el kapcsolatban ezt várom. Ha a mag7 visszaesik? A 2024-es 17.6tn-ból esett vissza eddig a 1.57tn a marketcap-juk, a mai SP500 összesen 47.2tn, ha lehet hinni a random számoknak amit találtam. Ha az APPL, AMZN, MSFT esik még 30%-ot a többi pedig 20%-ot? Még mindig 20-as P/E körül lennének. Durva... P/E (fwd) a Seeking Alpha-n: APPL -> 31 AMZN -> 30.73 GOOGL -> 18.46 META -> 23.7 MSFT -> 28.84 NVDA -> 23.8
Egyelore tobbfele modon lehet a kozeptavos kilatasokat gondolni. Maradok a rovidtavos daytrade idotavos tradeles szinten, mert igy kevesebbnek erzem a kockazatot, es konnyebb a piac jo oldalan maradnom. Nem szamitok jo evre, de semmikepp nem akarok bukni. Mindenesetre az idei elso 2 honapban a daytrade nalam elfogadhatoan sikeres volt, 72% volt sikeres, nagyjabol net 50k jott ki. Ilyen idokben ez nekem eleg jo, emellett maradok. , A tegnapi nap dinamikus agressziv eses (ha nem egy crash eleje volt), leginkabb egy kis fokozatos wave(iii) hullam volt. Akkor az eddigi szamozasi szerkezetbe ez leginkabb (iii of c of Y) hullam kell legyen. Igy illesztheto be, a chartba, es ehhez a helyzethez igazitva igy nezhet ki a kilatas ma: . https://imgur.com/a/1F1wqDM
Szerintem az USA kamatok csökkenni fognak, utána a FED is csökkent, majd helyreáll a piac valamennyire. QE lesz és szépen megy a játék tovább. Ezt el is lehet rontani úgy, hogy aztán 10-13 évig is rossz legyen a piac nagy mélységekkel.
Ha az SP500-ban csak A-B-C esés lesz és még hátravan ebből a "B" fel és a "C" le, akkor szerintem már nem kell számítani nagyon 2,5 USD alatti árakkal sem. Persze ha a piac összeomlana, akkor más a helyzet. Az SP500 célár még mindig 6800-7k. :)
Csak hogy más ne járjon úgy, mint én :D A hongkongi (Hang Seng) és a kínai (Shanghai Composite, CSI 300) tőzsdék emelkedése nem mindig jár együtt a szingapúri (STI - Straits Times Index) tőzsde növekedésével, mert ezek a piacok eltérő gazdasági szerkezetűek és befektetői dinamikával rendelkeznek. Néhány ok, amiért a szingapúri piac lemaradhat:
Eltérő szektorösszetétel
A hongkongi és kínai tőzsdék nagy súllyal tartalmaznak technológiai és ipari cégeket, amelyek érzékenyebbek a kínai gazdaságélénkítő intézkedésekre.
A szingapúri STI viszont inkább banki, ingatlan- és közműcégekre épül, amelyek kevésbé profitálnak a kínai gazdaságpolitikai változásokból.
Befektetői bizalom és régiós különbségek
A kínai piacokat erősen támogatják az állami ösztönzők és likviditásbővítések, míg a szingapúri tőzsde jobban függ a globális makrogazdasági környezettől.
A befektetők egy része előnyben részesítheti a kínai tőkepiacokat, amikor azok emelkednek, így a szingapúri részvénypiac háttérbe szorulhat.
Külföldi tőkebeáramlás és kamatkörnyezet
Szingapúr gazdasága erősen kötődik a globális kereskedelemhez és az amerikai kamatkörnyezethez. Ha az USA-ban a magas kamatok miatt visszaesik a kockázati étvágy, az STI-re nagyobb nyomás nehezedhet, míg a kínai piacok állami beavatkozással stabilabbak maradhatnak.
Kínai gazdasági kapcsolatok és szingapúri export
Ha Kína gazdasága javul, az önmagában nem garantálja, hogy Szingapúr is automatikusan profitál belőle, mert az exportpiacok és az üzleti kapcsolatok is eltérőek lehetnek.
Összességében tehát a hongkongi és kínai tőzsdék növekedése nem feltétlenül húzza magával a szingapúri piacot, mert az más gazdasági hajtóerőkkel és befektetői szempontokkal rendelkezik.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.