fxboy fxboy
4
4
5
2014. június 20. | 17:23
#1

édes-savanyú  Sziasztok!A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..

A lényeg: Segítsetek főzni!

Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell

A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.

Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.Jó étvágyat!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 07:26
előzmény: #965  daxlisgyuszi
#966
Még hadd hízzanak. Eurusd kb 1.1. - 1.09, eurcad 1.4-1.5 környékén lesz majd megpiszkálva a "törzsállomány". 
  E mellett természetesen megy a napi csalafintaság. Minden párban, de csak szigorúan +swap irányban.
  Most pl volt kb egy hónapos gyönyör gbpnzd shortban. Szinte elaléltam. Lehet, hogy csöppet elkapkodtam ezt a zárást, de nincs okom panaszra. - A korai sem annyira rossz. Attól függ kinek.  -  Nzdjpy long is jól megy kb 2-3 hete. Az aud is jól teker,  kisróka meglökte úgy láccik, mert euraud is csini kb szept eleje óta és van még erő benne lefelé....
 
  ...  ...és 3 naponta kemény edzés, hogy legyen erőm a nyugger prémiumot felélni. Nem tudom, hogy kinek a kezét csókolgassam, talpát, mását nyalogassam....  
 Szóval így öregesen.... 
  :) 
  
hétfő, 20:38
előzmény: #964  fxboy
#965
gratula...:))... az összes sellőt visszadobod, hogy még nőjenek, vagy haza is viszel belőlük néhányat vasárnapi ebédhez?
 
:)
hétfő, 19:40
előzmény: #963  fxboy
#964
Úgy néz ki, hogy talán most én is eltaláltam véletlenül a szög fejét.
 
https://www.mql5.com/en/charts/9359673/eurusd-w1-admiral-markets ;
 :) 
 
hétfő, 11:01
előzmény: #962  daxlisgyuszi
#963
Elég kevés kolléga tudja eltalálni a szög fejét. 
   :) 
  
kedd, 07:56
előzmény: #961  fxboy
#962
Nem tom ki lehetett, de fején találta a szöget a kolléga, ammá' bisztos...:))
november 04. | 16:57
előzmény: #960  fxboy
#961
.... folyt köv:
  "....
taxisgyuszi 2014. november 06. | 19:46előzmény: #1076  szarvasvadasz#1080
 
 hát jó. 
Már azelőtt is jó sok Elliott-hírlevelet kaptam meg azért persze figyelemmel kísértem az oldalaikat is, mielőtt mostanában komolyabban rákattantam a témára. 
Azt tapasztaltam, hogy karakterszerűen nagyjából 3-féle EWT-elemző van, de külön-külön ettől függetlenül mindegyiknek kisujjában van a 'szakma': 
1) 'Óvatos duhaj típus'. Patikamérlegen méri le a szavainak súlyát, hogy semmiképpen se lehessen rajta később bármit is "számonkérni". Sohasem manőverezi bele magát egyirányú utcába, mindig hagy menekülési utat. 
2) 'Durrbele' típus. Impulzív elemzéseket közöl, melyek olykor zseniálisan bejönnek a legapróbb részletig, máskor köszönőviszonyban sincsenek a chart alakulásával. Jól tűri a kritikát, de nem törődik vele, máris küldi a következő számozást. 
3) 'Művész"b típus. Jellemzően "big picture"-ban utazik, és tűzön-vízen keresztül ragaszkodik a távoli céltartományához. Soxor előfordul, hogy szinte reménytelennek tűnik a prognózis további fenntartása, de valahogy a végén mindig odakeveredik az ár az általa több héttel, esetleg hónappal korábban közzétett szinthez. .. mindezt úgy, hogy a végén totál konzisztens count-ot lehet visszaszámozni.   ...."
 
november 04. | 16:55
előzmény: #959  fxboy
#960
A távolabbi múltból néhány érdekesség  .....    folyt köv
november 03. | 06:17
előzmény: #958  fxboy
#959
2018.február 16. | 20:43   daxlisgyuszi#15827
" ad absurdum az is könnyen megeshet (ha nem történik közben “game changer“ katasztrófa), hogy az eur/usd jegyzése mongyuk 500 év múlva is valahol 1.1 -1.4 között fog libikókázni, míg a dow már vígan valahol x milliónál lesz... :)) "
  
 Ebből 1.1 - 1.4 közötti egyensúlyi sávból persze lehetnek kiszúrások, de azé a 2.08-at nehéz elképzelni.... 
  :) 
  
 
 
november 02. | 15:11
előzmény: #957  fxboy
#958
Elérte a D1 bolli közepet.
 
  Nekem számít az a néhány fillér swap is....
 
https://www.mql5.com/en/charts/9318760/eurusd-m1-admiral-markets ;  
 ..... ha megköpködnek érte, akkor is.... :) 
  
október 31. | 17:57
előzmény: #956  fxboy
#957
Mondhatjuk, hogy elérte az aug aljat (4 pip diffi),  úgy, ahogyan azt 1 hete gondoltam, tehát különösebb korrekció nélkül.
 
https://www.mql5.com/en/charts/9309392/eurusd-d1-admiral-markets-as ;
 
 Itt azé most van egy kis rángatás, s sztem nem a hónap vége miatt, de ez teljesen érthető.  
 
 Nem érne meglepetésként, ha innen lenne egy kis fel. Pl d1 bolli középig. 
 Akármi is lesz, sztem, amíg maradnak ilyenek a pink számok, addig mn-en marad a usd erő.
 :) 
  
október 24. | 19:32
előzmény: #955  fxboy
#956
A vártnak megfelelően elérte d1 és w1 bolli alsót 139 körül, de nem úgy néz ki, hogy korrizni akarna,  mert az rsi-k mindkét tf-en még a pinceajtó környékén sincsenek.
 
https://www.mql5.com/en/charts/9279654/eurusd-d1-admiral-markets-as ;
 
https://www.mql5.com/en/charts/9279660/eurusd-w1-admiral-markets-as ;
 
 Ilyenkor szokta azt csinálni, hogy kilép a bolliból, s szabadon csúszik lefelé. Mint aug-ban. Sztem különösebb visszahúzás nélkül el is fogja érni az aug L-t.
 
 Floating-ok +20+30% körül. 
 :) 
 
 
 
október 18. | 19:45
előzmény: #954  fxboy
#955
Nincs korri. Lehet, nem is lesz.  
 Számítottam arra, hogy esetleg d1, w1 bolli felsőig kb 18 körülig felmegy. De csak d1,. w1 bolli középi, 162-ig ment. 
 
https://www.mql5.com/en/charts/9256191/eurusd-d1-admiral-markets-as ;
 
https://www.mql5.com/en/charts/9256195/eurusd-w1-admiral-markets-as ;
 
 Sztem most 139-14 körülig, azaz d1, w1 bolli alsóig megy. Utána lehet esetleg fel korri. Esetleg!
  A cél az mn bolli alsó, ami most jön fel a szűkülés miatt. Mire odaér az árf, addigra az 10-11 körül lesz. De lehet, hogy lemegy 07 körülre a francia rést lerendezni... Nyilván nem egyenes vonalban lesz a le, de én m15-ön, vagy h1-en 20-30 pipis kontrák long megfogásáról nem álmodozom. Felhúzásokban is csak lefelé kötök - amíg van short +swap. 
 Más keresztekben is +swap irányba kötök. Ma pl egy n/j longot léptem. Kicsit elkapkodva, de nincs gáz, mert mn bolli alsón, rsi 50 alatt van és tartható hosszabb ideig is. Az e/c shortok 60 fölöttről, márciusból, már vastag p-ben +swap.  
 :) 
 
október 04. | 07:24
előzmény: #953  fxboy
#954
szeptember 27. | 09:24
előzmény: #952  fxboy
#953
szeptember 07. | 06:11
előzmény: #949  fxboy
#952
erstemarket.hu: "....Dollár erősödésnek áll a pálya 
 Robog az USA gazdasága, míg az Eurozóna inkább csak csalódást okoz.
  Míg Európában mind a GDP, mind pedig az előremutatóként szolgáló beszerzési menedzserindexek (PMI) megbicsaklott, addig Amerikában mindkettő egyre jobb formát mutat. Sőt az amerikai Market kompozit (feldolgozóipart és szolgáltatásokat is tartalmazó index) index értéke sok évet követően ismét meghaladta az európait.A növekedési és gazdasági hangulatot mérő adatok alapján az látható, hogy Amerikában stabil és erőteljes növekedés tapasztalható, addig Európában nem tud ilyen határozott irány kailakulni. Érdemes összehasonlítani amerika és az eurozóna inflációjának alakulását is. A tavalyi év végétől az amerikai infláció egyértelműen emelkedő pályára állt, melyet alátámaszt a maginfláció és a Fed által leginkább figyelt PCE infláció emelkedése is és már a maginfláció tekintetében is teljesül a jegybanki cél, az infláció pedig még meg is haladja azt. Ez pedig azt jelenti, hogy az infláció a jegybanki stimulus nélkül is fenntartható pályára állt.Ezzel szemben Európában nem beszélhetünk egyértelmű emelkedő folyamatokról. Bár az infláció az elmúlt hónapokban megközelítette a 2%-ot, de ez főleg az olaj és energiaárak emelkedésének az eredménye, hiszen az alapfolyamatokat mutató maginfláció 2017 óta folyamatosan 1% körül ingadozik. Vagyis az Eurozónában továbbra is nagyon törékeny az infláció, ami a jegybanki támogatás szükségszerűségét is mutatja.
 A fent vázolt inflációs folyamatok leképeződnek a kamatok alakulásában is. Ennek vizsgálatához a határidős kamatügyleteket vettük alapul. Az amerikai és az európai várt kamatpálya között éles különbség látható.Összhangban a kedvezőbb inflációs folyamatokkal Amerikában gyors kamatemeléseket áraz a piac, még idén 2 kamatemelés is elképzelhető, majd jövő év második felétől beállhat az egyensúlyi, tartós 3%-os kamatszint.Ezzel szemben Európában nagyon lassú, elhúzódó kamatemelési pályára lehet számítani. Az EKB kommentárok azt sugallják, hogy jövő nyár végéig nem várható kamatemelés, de az alacsony növekedés és infláció miatt ezt követően sem fognak felgyorsulni a folyamatok. A piac ítélete alapján a 3 hónapos EURIBOR hozamok egészen 2020 közepéig a negatív tartományban maradhatnak.Ezek összességeként a kamatkülönbözet a következő évben nem hogy szűkülni, de még tovább fog tágulni az amerikai hozamok és ezzel együtt a dollár javára.
 Lehetett volna egy kemény EKB elnök 
 Mario Draghi mandátuma 2019 novemberében fog lejárni, vagyis még az ő nevéhez kötődhet majd a kamatemelési ciklus elindítása. A lehetséges új EKB elnök körül hirtelen nagy lett a bizonytalanság. Sokáig a Bundesbank elnöke, Jens Weidmann tűnt biztos befutónak, aki kimondottan héjának, vagyis a szigorúbb monetáris politikát támogató jegybankárnak számít. Ez pedig okozhatott volna egy eltolódást az EKB politikájában is.Ezzel szemben most nincs egyértelmű esélyes. Gyakorlatilag azonos esélyt adnak a finn Erkki Liikanen -nek, a francia Francois Villeroy-nak és az ír Philip Lane-nek is. Közülük Erkki Liikanen enyhén héjának számít, míg a két másik esélyes jelölt kimondottan galambnak, laza monetáris politikát preferálónak, akár csak a mostani elnök Draghi. Vagyis az új elnök vagy nem, vagy csak mérsékelten fog szigorúbb monetáris politikát jelenteni, de szinte biztos, hogy nem lesz akkora változás, mintha Weidmann lenne az EKB új elnöke.
 Halványuló remények, növekvő kockázatok 
 A francia illetve a német kormányalakítást követően gyors európai reformokban lehetett reménykedni, melyek egy versenyképesebb és nem utolsó sorban gyorsabban növekvő gazdaságot eredményezhettek volna. Ezek a remények azonban mostanra halványultak.Ugyanakkor megjelentek a kockázatok, melyek inkább az euró gyengülésének irányába mutatnak. A legfontosabb kockázat a hard Brexit, vagyis egy rendezetlen brit kilépés az EU-ból, amire egyre nagyobb kockázatok vannak, ahogy közeledünk a határidőhöz. Ez elsősorban a britekre hatna károsan, de Európa szempontjából is negatív lenne.Közben persze lehet még aggódni az olasz költségvetés vagy a török problémák begyűrűzése miatt is, de ezek inkább csak a hab a tortán kategóriába számítanak.
 Trump hatás 
 Bár Donald Trump arról beszél, hogy gyengébb dollárt szeretne, mert az szolgálja az amerikai érdeket a versenyképesség növelésén keresztül, tettei azonban inkább az ellentétes irányba mutatnak. Az elsősorban Kína ellen irányuló kereskedelmi háború az amerikai külkereskedelmi hiány csökkenését hozhatják, ami viszont egyenesen dollárerősítő hatással bír. Sőt minél keményebb importkorlátozásokat vezet be Trump annál inkább a zárt gazdaság irányába indulhatunk el, vagyis annál jobban csökken az amerikai külkereskedelmi hiány.
 Euro pesszimistába váltott a piac 
 Az elmúlt hónapokban komoly változás következett be a befektetők euro pozícionáltságában. Áprilisban elkezdett csökkenni az euró erősödésére spekuláló nettó pozíciók száma, majd mostanra a mutató, több mint 1 évet követően ismét negatívba fordult. Vagyis a befektetők nettó pozícionáltságát tekintve, ha kismértékben is, de az euró gyengülésére spekulálók kerültek többségbe.  Forrás: Bloomberg, Erste ...." 
 
augusztus 31. | 14:26
előzmény: #896  fxboy
#951
Megírtam én is a véleményemet a kérdőíven - és sikerült:   ".....Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a német közszolgálati televízióban árulta el, hogy eltörlik az óraátállítást, megfogadva a nyilvános konzultáció eddigi eredményeit.  ..."   :) 
augusztus 28. | 08:16
előzmény: #949  fxboy
#950
"Az amerikai deviza erősödésével párhuzamosan erősödtek fel ismét a hangok az amerikai politikusoktól, előbb Steven Mnuchin pénzügyminiszter nyilatkozott úgy, hogy a túl erős dollár káros az amerikai külkereskedelem szempontjából, majd néhány hétre rá Trump is azt mondta, hogy "a dollár egyre csak erősebb és erősebb, de én nem akarok erősebb dollárt látni". "
A külkereskedelmi mérleg rossz aránya, és a gigaadósságok terhe pont olyan csapdába viszi az USA-t, mint amilyenben Görögországtól Törökországig szenvedtek az országok az elmúlt 10 évben.
És azért ez nem (csak) Trump hibája, hogy így alakult.
augusztus 28. | 07:28
előzmény: #943  fxboy
#949
portfolio.hu :
  ".....Lassan kirajzolódik Trump mesterterve: igazából a dollár ellen háborúzik
Beke Károly2018. augusztus 28. 06:10      
 Már egy ideje nyilvánvaló, hogy Donald Trump tűrőképességének határát feszegeti a dollár ereje, részben erről szól az utóbbi hónapok kereskedelmi háborúja és most a Fed elleni nyílt támadás. Ha azonban tényleg a deviza leértékelése a cél, akkor azt el lehetne érni békésebb és valószínűleg hatékonyabb eszközökkel. Szembe tud menni a piaccal az amerikai elnök? Lehet egy alapvetően erősödésre ítélt devizát mesterségesen gyengíteni? Ha igen, akkor hogyan kellene ezt csinálni? 
Nagyon nem tetszik Trumpnak a dollár ereje
Gyakorlatilag Donald Trump a megválasztása óta harcot folytat a túl erős dollár ellen, először még 2017 januárjában tette szóvá, hogy az amerikai devizának gyengébbnek kellene lennie. Akkor még a paritás is benne volt a levegőben, végül 1,05 körül volt az euró-dollár árfolyam alja, majd onnan 1,25-ig gyengült az amerikai deviza a tavalyi év végére. Az idei első félév azonban megint az amerikai deviza erejéről szólt, február óta 8%-kal erősödött az euróval szemben. 
A dollár erősödése mellett a legfontosabb fundamentális érv továbbra is az, hogy a Fed fokozatosan emeli a kamatot, miközben az EKB egészen idén tavaszig halogatta a kivonulást az eszközvásárlásból, majd bejelentette, hogy az év végéig két lépésben leépíti a programot. Eközben az amerikai jegybank már hatszor emelt kamatot, csak az idén kétszer, és még további két 25 bázispontos szigorításra látnak esélyt az év végéig.
Az amerikai deviza erősödésével párhuzamosan erősödtek fel ismét a hangok az amerikai politikusoktól, előbb Steven Mnuchin pénzügyminiszter nyilatkozott úgy, hogy a túl erős dollár káros az amerikai külkereskedelem szempontjából, majd néhány hétre rá Trump is azt mondta, hogy "a dollár egyre csak erősebb és erősebb, de én nem akarok erősebb dollárt látni". Ezt követően erősödött fel a kereskedelmi háborús retorika az amerikai elnök részéről, áprilisban előbb Oroszországot és Kínát vádolta meg azzal, hogy mesterségesen gyengítik a devizájukat, majd ugyanezt mondta Európáról is. Könnyen elképzelhető, hogy az egész kereskedelmi háború mögött a túl erős dollár áll, Trump ennek ellensúlyozására vetett ki különböző büntetővámokat egyes termékekre.
Az erős dollár elleni háborúban nyitott újabb frontot az amerikai elnök, amikor a múlt héten azt mondta, hogy nem ért egyet a Fed kamatpolitikájával, azzal, hogy a jegybank fokozatosan emeli a kamatot. Emellett az elnök azt is elmondta, hogy csalódott Jerome Powell új jegybankelnökben, akit már ő jelölt a Fed élére, mivel arra számított, hogy Yellen örököse majd "az olcsó pénz embere lesz".
Lehetne dollárt gyengíteni, de nem így
Elképzelhető, hogy Trump arra utasítja az amerikai pénzügyminisztériumot, hogy interveniáljon a piacon a dollár gyengítése érdekében? - teszi fel a kérdést friss elemzésében az ING. A bank szakemberei szerint egy évvel ezelőtt még nem is vettünk volna komolyan egy ilyen kérdést, de a mostani amerikai vezetés mellett már nem lehet tudni. Éppen ezért az elemzők friss anyagukban megvizsgálták, hogyan tudná Trump gyengíteni a dollárt, ha valóban az a célja.
Az utóbbi hetekben az amerikai elnöktől látott verbális intervenció arra utal, hogy a dollár ereje elérhette a Fehér ház tűréshatárát - emelik ki az elemzők. Ugyanakkor azt gondolják, hogy egyoldalúan az amerikai vezetés nem tudja tartósan és jelentősen gyengíteni a dollárt, vagyis inkább az együttműködésre kellene törekednie az elnöknek a kereskedelmi partnerekkel, és meggyőzni őket arról, hogy nekik sem érdekük az erős dollár.
Mivel a laza fiskális és a szigorodó monetáris politika nem konzisztens a gyengébb dollárral, ezért az amerikai vezetés nagyobb eredményt érhet el, ha a Fed oldaláról próbálja megszüntetni az erős dollár kiváltó okát, a magasabb kamatot - vélik az ING elemzői. Ezt szolgálhatja a jegybank nyilvános kritizálása, amitől azt remélheti az elnök, hogy visszatartja majd a Nyíltpiaci Bizottságot a további szigorításoktól. A szakemberek szerint, ha az amerikai elnök valóban a dollár gyengítésére törekszik, akkor arra öt reális eszköze lehet:
  • Ahogy említettük, arra utasíthatja a pénzügyminisztériumot, hogy közvetlen piaci intervencióval gyengítse a dollárt. Erre elvileg van lehetősége az elnöknek, a New York-i Feden keresztül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az úgynevezett árfolyamstabilitási alap (Exchange Stabilization Fund - ESF) idegen devizákat venne a piacon, illetve dollárt adna el, hogy ezzel teremtsen kínálatot az amerikai deviza piacán. Fontos, hogy ezekhez a piaci műveletekhez nincs szükség a kongresszus jóváhagyására. Az viszont erősen kérdéses, hogy egy ilyen egyoldalú devizapiaci intervenciónak mennyi hatása lenne, legutóbb a kilencvenes évek elején volt példa hasonlóra, amikor szintén gyengíteni akarták a dollárt, de kiderült, hogy tartós eredményt nem lehet elérni a piaccal szembemenve. Részben emiatt a bank elemzői nem is látnak igazán jelentős esélyt arra, hogy egy ilyen piaci beavatkozás megtörténjen.
  • Az elnök kezdeményezheti a Fed mandátumának felülvizsgálatát. Mivel a jelenlegi laza fiskális és szigorodó monetáris politika nem egyeztethető össze a gyenge dollárral, ezért valamelyik tényezőn változtatni kell. A jelek szerint a költségvetési lazításból nem akar visszalépni Trump, ezért utóbbin próbálhatna változtatni. Ezt megtehetné például úgy, hogy módosítja a Fed "játékszabályait", amivel esetleg elérheti, hogy lassabb kamatemelési pályára szorítsa a jegybankot. Például reális alternatíva lehetne a jelenleg 2 százalékos inflációs cél megemelése. Ezzel ugyanis a Fed még jó darabig hivatkozhatna arra, hogy az áremelkedési ütem nem éri el a célját. A probléma ezzel csak az, hogy egy ilyen gyökeres átalakításhoz már a kongresszus jóváhagyása is kellene, éppen ezért kicsi az esélye, hogy Trump belevágjon ebbe.
  • Sokkal nagyobb esély van arra, hogy az elnök továbbra is megpróbál majd szavakkal hatni az árfolyamra, ennek azonban elhanyagolható hatása lenne a piacon. A közelmúltban már láthattuk annak jeleit, hogy az árfolyam és az amerikai kamatok lebeszélése változó eredménnyel jár, főleg a jelenlegi kockázatkerülő befektetői környezetben. Egy normál piaci környezetben ilyen verbális intervenció csökkentheti a piacon a dollár-longokat, ami 2016-17-ben is elég volt ahhoz, hogy 5-7 százalékkal gyengüljön az amerikai fizetőeszköz. Az ING szerint a verbális intervencióval rövidtávon akkor lehetne valóban gyengíteni a dollárt, ha Trump és Mnuchin a nyilatkozatok helyett hivatalosan is véget vetne a korábbi évek "erős dollár politikájának".
  • Trump megpróbálhat nyomást gyakorolni a fontosabb kereskedelmi partnerekre, hogy kicsit erősítsék a devizájukat. Az elemzők szerint annak megvan az esélye, hogy az amerikai elnök megpróbálkozik majd ezzel, kérdés, mennyire lesz sikeres. Ez gyakorlatilag a kereskedelmi háború békés frontra terelését jelentené, a kardcsörgetés helyett inkább megpróbálhatja meggyőzni a versenytársakat, hogy nekik sem előnyös a túl erős dollár. (Az első számú érv bizonyára az lehetne, hogy az Egyeüslt Államok gazdaságának lassulása a súlya miatt az egész világgazdaságot lassulásra ítélné.)
  • A legmeglepőbb talán az lenne, ha Trump egy amerikai állami vagyonalap felállításáról döntene. Ilyen lépéshez általában azok az országok folyamodnak, melyek jelentős fizetési mérleg többlettel rendelkeznek, az USA pont nem ebbe a körbe tartozik komoly deficitjével. 2007-ben Kína egy alulértékelt jüan mellett tudott felállítani egy ilyen állami vagyonalapot, mely az ország devizatartalékát kezeli, a befektetett össze ma már meghaladja az 1000 milliárd dollárt. Mellettük az olyan természeti kincsekben gazdag országoknak vannak vagyonalapjaik, mint például Norvégia vagy néhány közel-keleti olajország, melyek ezzel akarnak gondoskodni a jövő generációk jólétéről is. Vagyis hagyományos környezetben az Egyesült Államok nem lenne ideális terep egy ilyen vagyonalap felállításához, azonban jelenleg nem hagyományos időket élünk - teszik hozzá az ING szakértői.

Összességében az eddiginél aktívabb árfolyampolitikával a Fehér Ház megpróbálhatja gyengíteni a dollárt, a fenti potenciális lépések erős üzenetet küldenének az amerikai vezetés céljairól. Az ING elemzői szerint a gyengébb dollár lenne összhangban a merkantilista amerikai kereskedelmi politikával, ez viszont középtávon öngerjesztő folyamatként hozhatja el az amerikai deviza gyengülését, ezért várják jelenleg a dollár esését.   ...."
 
augusztus 16. | 05:16
előzmény: #947  Csoli72
#948
OK! Kitisztult a kép.
  :) 
 
augusztus 15. | 21:22
előzmény: #946  fxboy
#947

Szia! Hát a tiéd sem volt kevésbé harapós! :) Pedig most még irányodba is megy a piac. Olvasd vissza magad a tavalyi évre, amikor ellened ment! :)
Az elsőhöz: Felőlem írhat bárki bármit, ezt oda is írtam! "aki szereti ezeket az értékeket, nyugodtan irkálhatja" Tehát senkinek nem akartam megmondani, hogy mit írjon, sőt... Az megint más dolog, hogy én ezeket nyíltan hülyeségnek tartom. Prezentálom is mindjárt: Szerintem egy éven belül akár 0,8 is lehet, de ha neadjisten mondjuk 1,1-ről visszapattan, akkor valószínűbbnek tartom az 1,8-at. Ez hasznos volt, igaz? Ilyen elven nekem meg nem kéne tőzsdével foglalkoznom, hanem kiülhetnék a tiszta nyári égbolt alá és nézegethetném, hogy mondjuk 5 év múlva melyik csillag melyik bolygójára menjek el nyaralni. :) Ennek kb. annyi értelme van számomra mint a 0,8 vs. 1,8 dilemmájának. Nem hogy paritásozni nem szoktam, de még csak célárazni sem, ezt mindenki tudja jól rólam. Ha ilyesmi alapján szeretnék pénzt "keresni", akkor a rulettasztal mellett állnék! :)
A második: A forex nem részvénypiac, ahol egyszerre is örülhet mindenki. Null végösszegű játék, ahol az egyik csak úgy nyerhet, ha a másik veszít. Innentől ne kelljen már magyaráznom, hogy mindenki valaki, valakik vagy valami ellen játszik, mihelyst beköt akár csak egyetlen egy mikrolotnyi pozíciót is. Régen valakik ellen, most valami ellen kell kereskedni. Persze van olyan is, hogy "menni kell a piaccal". Te tavaly mentél vele? Nem ellene kereskedtél? Saját bevallásod szerint sem volt "túl nyugodt az álmod"! Akkor nem harcoltál? Most irányodba megy, nem kell harcolni, ha fordul, majd megint kell... A lényeg azonban részemről így sem ez! Én maximalista vagyok. Ezt követelte meg pl. a hivatásom több mint 20 évig és ami fontosabb, ezt követelem meg én magamtól. A játék sem a pénzről szól (valószínűleg a Vadásznál sem)! Elvagyok anélkül is amit ez hoz, vagy éppen nem hoz. Pont a harc a lényeg - nevezzük így! Bár találóbb a megoldás keresése, a folyamatos motiváció, az agyalás, hogy forogjon a kerék, a fejlődés, az út amit be lehet járni, a kaland amit nyújt és majd szívesen lehet rá emlékezni, az hogy kihozzam magamból a lehető legtöbbet, vagy még annál is többet, a fejlődés révén valami olyat, amiről nem is gondoltam volna, hogy ott van belül. Soroljam még, hogy mit jelent nekem? Megtanulni magamtól, autodidakta módon gitározni, aztán letolni a színpadról egy nálam tízszer technikásabbat, csupán szenvedélyből, tűzből és virtusból építkezve. Letépni egy kurva nagy sportmotorral Ózdról Kazincbarcikára 12 perc alatt, egy 16 éves csajjal a hátam mögött, közúton, forgalomban, sisakig dőtve minden kanyarban! :D Nekem ez a forex, nem a paritás, meg az 1,8! :)
A trédertársba meg nem hinném, hogy beleakasztottam volna. Majd megnézem, hogy mikor jön be amit odabiggyesztett, de a lényeg nem is ez, hanem, hogy hogyan. Odarak egy szintet, de nem írja oda, hogy miért, ha majd esetleg bejön, akkor óriási király lesz, hadd ámuljon ám a nép, meg hozsánnázzon, hogy lám, pipre megmondta, mekkora mágus, mert honnan tudhatta?! :) Az, hogy a beírásomból meg ráadásul bizonyos dolgokat pont Te magadra vettél, azt meg nem is értem! Annyira ismerhetnél már, hogy az írásaimmal nem célom sem támadni, sem degradálni senkit, de mindig határozott véleményem és elképzelésem van a dolgokról, amiket nem is vagyok rest felvállalni! Az élet minden területén ezt képviselem, nevezhetjük elveknek, értékrendnek, bármi másnak! Nem kell vele egyetérteni, Isten őrizz! Szoktam is mondani, hogy mi lenne a világgal, ha mindenki állandóan egyetértene, mi vinné akkor előre?:) De fenntartom magamnak a jogot, hogy a dolgaimat vigyem, kompromisszumok nélkül! Mindig is a saját utamat jártam....
Harag, pesszimizmus, harc. Így is lehet látni. Jelenleg a legnagyobb problémám az, amit az utolsó bekezdésben leírtam. De az sem élet-halál kérdés. Hogy most tudok-e 10%-ot diverzifikálni a fortfóliómból, egy általam elképzelt formába, hát... nem mondom, hogy tökmindegy. De hogy emiatt pl. haragudnom kéne. Nem hiszem...
:)
augusztus 15. | 19:48
előzmény: #942  fxboy
#946
Szevasz Csoli Papa! 
  Öléggé harapós kedvedben vagy.   
 
    "....Várni nem nagyon szoktam sehová, jóslásokba nem bocsátkoznék. Paritás, 1,25, 1,4, nekem édes mindegy  - aki szereti ezeket az értékeket, nyugodtan irkálhatja ...." Én is szeretem ezeket irkálni, szeretek ezzel foglalkozni. Ha nem szeretném, akkor vszínű, hogy még hajóznék, vagy gépet szerelnék valahol a világban....   
  Akkor ezek szerint ne irkáljam, hogy sztem merrefelé fog dőlni a lé? :) 
  
    ".... Olyan AI-val szemben kereskedni, amely nem csak értelmi képességében ....  .....Hogy hol van a vége, meddig tud elmenni ez a szar, ami ellen nyomulunk, arra már magam is kíváncsi vagyok,  ....."  Miért valami ELLEN kereskedsz? Mi ellen harcolsz ennyire? És miért kell a valami ellen ennyire harcolni? Egyszerűen nem értem a problémáitokat (Te és Szvadi) Ha egyáltalán van probléma?   
    Haragodban pedig békés fórumpajtikba is beleakasztasz. Szabad országban, nyílt szakmai fórumban, senkit nem megbántva miért ne lehetne olyat írni, mint akire hivatkoztál (bakajsok)?  
 Különbözőek vagyunk.  Én pl most szeretem ezt az erősödő  usd-t. Végre kezd helyreállni a világrend, amit a short/long swap diffi diktál.   
 
  No, látod, ilyen dolgok miatt nem írok én oda.  
   Szóval nem tudom mire van ez a nagy pesszimizmus? 
  Csak pozitívan!
  :)    
 
dt7 dt7
augusztus 14. | 21:59
előzmény: #943  fxboy
#945
Nekem már az 1,1 is szuper lenne.:)))
augusztus 14. | 20:34
előzmény: #943  fxboy
#944

 Oanda: 
 long pos:   57.3 %
short pos: 42.7 % 
  
  :) 
 
augusztus 14. | 20:22
előzmény: #942  fxboy
#943
"....Ebből a szempontból nem túl jó ómen a dollár erősödése 2015 óta, különösen mivel a feltörekvő országok csomó dollárhitelt vettek fel az elmúlt 10 évben, és ennek adósságszolgálata hol itt, hol ott kezd problémákat okozni.
Amennyiben az 1990-es évek vége valóban jó párhuzamként szolgál, akkor arra számíthatunk, hogy ez a fertőzés a feltörekvő országokból egy idő után átterjed a fejlettekre is. A visszamenekülő tőke egy idő után ott is megijedt, nem volt már hova bújni (1998 nyara) és ekkor az amerikai jegybanknak kellett beavatkoznia kamatvágásokkal stabilizálva a helyzetet. Valami hasonlóra számítanék most is: a feltörekvő országokban egyelőre elszigeteltnek tűnő események előbb vagy utóbb átpattannak a fejlettekre is, ott is növekedési aggodalmakat okozva. Amennyiben ez bekövetkezik, és a nagy tőzsdék éles eséssel reagálnak, akkor a Fed valószínűleg abbahagyja a kamatemelési ciklust, és az sem lehetetlen, hogy a QE-t is újrakezdi – ami ismét stabilizálhatja majd a világgazdaságot. Nagyjából ezt látom a legvalószínűbb útnak a következő 1-2 évben. ...." 
 
http://www.zsiday.hu/blog/t%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g-t%C3%BCnet ;
 
 A QE újrakezdésig még belefér az 1,05 körüli szint
augusztus 13. | 07:45
előzmény: #941  fxboy
#942
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy cél a zöld terület. 
 
https://www.mql5.com/en/charts/9004297/eurusd-mn1-admiral-markets-as ;
  :)  
augusztus 10. | 16:05
előzmény: #939  fxboy
#941
....korrekció?! ....ugyanmá, álmodozom ilyen marhaságokról. 
  Oldalazás > LE > 5-6 h1 gyertya > LE.... 
  Lehet, 14 alatt zárja a hetet. 
  :)  

Topik gazda

fxboy
fxboy
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE