fxboy fxboy
4
4
5
2014. június 20. | 17:23
#1

édes-savanyú  Sziasztok!A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..

A lényeg: Segítsetek főzni!

Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell

A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.

Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.Jó étvágyat!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
dt7 dt7
ma, 22:17
előzmény: #815  fxboy
#822
:)))A csoli úr se a bátyám mégis írom neki:))Csak a tisztelet miatt.Jó éjszakát nektek.
ma, 21:12
előzmény: #820  fxboy
#821
Gyanús, hogy nem láttuk még az alját! Jó éjszakát! :)
ma, 21:03
előzmény: #818  fxboy
#820
Lehet, h itt egy mini dupla aljat csinál. 2150-6x ig visszajöhet esetleg
 Ez nagyon jó lenne h4-nek is.  
 De én ezt kihagyom, nem játszom meg. Ne legyek telhetetlen, így is jó volt a mai tréd. :)  
 Sziasztok, jóccakát!
 :) 
 
ma, 21:02
előzmény: #818  fxboy
#819
Na azé', má' majdnem megijedtem! :)
Egyelőre amúgy szintvisszateszt pipre az 50%-os nagyfibo szintre (1,213, crimson(rozsda) színű vonal). Csodálkoznék, ha megúsznánk ennyivel a korrekciót/szinvisszatesztet, de nagy poén lenne ha alatta tudna maradni (és nem utolsó sorban fontos üzenetet hordozna a jövőre nézve)! :D
ma, 20:52
előzmény: #817  Csoli72
#818
...de, van föntebbről is, 25 környékéról is, csak ez a lenti sáv a mostani árf-hoz legközelebb esőket tartalmazza. 
 :) 
 
ma, 20:45
előzmény: #814  fxboy
#817
Helyes, helyes! Most rá lehet ülni a shortra, ha megerősítést nyer a hosszútávú forduló, akkor termelni fog rendesen! :)
Én azért még játszok kicsit a korri kezdetének megfogásával (magyarán mondva próbálok long belépőt fogni). :D Tegnap már lefárasztott a dolog (az elmaradt emelkedés ugye:) ), de ma már inkább szórakoztatott. :) Olyan is ritkán adódik azért, hogy az ember közel 20%-nyi függő nyerő ellen kötöget. :))
Följebbről hogy-hogy nincs shortod?!
H4-en fog elvérezni amúgy ideiglenesen a dolog (kifulladni az esés), ezen a túlfeszített szinten nem tartható ki tudja meddig. Lassan a szopatós kört futjuk. Ez az szokott lenni, amikor már mindenki úgy gondolja, hogy már nincs hova menni és ilyenkor bedobnak még egy impulzust, a józan észt felülmúló, extrém értékek ellenére. :) Saját szakzsargonom egyik gyöngyszeme és természetesen a stratégiába is bele van kalkulálva. :D Legtöbben ilyenkor már csak bénultan nézik a történéseket (egy rakás kistoppolódást követően), hozzá sem mernek nyúlni, én viszont ilyenkor érzem magamat igazán elememben. :))
ma, 19:59
előzmény: #814  fxboy
#816
....ja, és az eurcad shortjaim és a cadchf longjaim is jól dolgoznak mostanában.  
 Az elég rosszul kötött euraud kis shortból is lesz egyszer majd valamikor valami, addig meg a szokásos +swap....
 :) 
 
ma, 19:41
előzmény: #813  dt7
#815
Jjájjj! Ne mesterezzé má,  légyszi! 
 Olyan csöppnyi és tudatlan vok itt, ezen a pályán, hogy rettenet. Kényelmetlen ez nekem! 
 Vannak nálam sokkal-sokkal többet tudó tréderek, akik valóban kiérdemlik ezt a titulációt. 
 Kösz! 
 :) 
  
   
ma, 19:32
előzmény: #812  Csoli72
#814
216x és 222x között vannak régebbi és friss shortjaim is, de nem zárok semmit. Kockázok!
H1 és H4 és D1 rsi lent van ugyan, de még nem a pinyóban. Sőt h4 kicsit visszajött hétfő óta. Ezeken a tf-eken a bolli alsón vannak, de nem extrém. 
 Talán a h4 a gyenge láncszem, de sztem ismét egy időkorrival oldható a feszkó.
  
 Szóval most inkább mozi. Zárni még nem akarok, kötni még nem tudok. Ha majd bejön 20 alá, ott majd megcsapkodom a vizet. 
  Nnna, esetleg, addig egy kis ujjgyakorlat, scalp, dt.... 
 :) 
 
   
dt7 dt7
ma, 19:13
előzmény: #811  Csoli72
#813
Igen a jó adatok is löktek rajta.Én is olvastam valahol amit fx mester írt,amúgyis miért ne lehetne a dodó újra favorit ha a gazdaság erős és megy a folyamatos kamatemelés,lehet még a végén akár szép karácsony is ebből.:)
ma, 19:03
előzmény: #811  Csoli72
#812
209-es szintvisszateszt (tavaly szeptemberi és ez év januári csúcsok) egyelőre megfogta. Kíváncsian várom a folytatást! Ha visszahúzzák, akkor 1,223 környékét tesztelheti megint első körben.
ma, 17:45
előzmény: #809  fxboy
#811
Igen ott a vonal 208-on, mindjárt be is kóstoljuk! :) Extrém túladottságban van már lassan, szinte minden idősíkon, M5-től H4-ig. Még ez sem nagyon zavarja, de nem hiába! A másfél éve formálódó emelkedő trend határozott letörése azért nem mindennapi jelenség! :)
Csak azt bánom, hogy nem vettem még dollárt, a 250-et lehet, hogy egy ideig elfelejthetjük! Nem baj van valamennyi és fx-en is van bekötve. :))
ma, 16:31
előzmény: #809  fxboy
#810
Javítom az előzőt:  
 az eur gyengítést fejezik be jövőre! A kamatyolásról még szó sincs. 
 
  Azé nem esne jól, ha innen dobna egy 100 pipes hullámot fölfelé. D1-en nem mutatna rosszul.
 :) 
  
ma, 16:23
előzmény: #805  Csoli72
#809
E/U-nak úgy látszik elege van a korrekciós bohóckodásból. Pedig má D1-en is ráült az alsó bollira. 
 
 Ha jól emlékszem, 2080 környékén volt egy magenta vonalad.... :) 
 
 Az a (rém)álom nem 1-2 hét. Az ecb csak jövőre akar kamatolni, addig a fed 3-4-szer is megteheti. 
 Most olvastam valahol, h a profi (?) tréderek kezdenek rájönni, h az e/u long tartása sokba kerül, viszont a short előnyös.  Még ilyet.... ! :) 
 Sztem az ecb kamatig simán becsúszhat 10 alá.  Addig meg a swapból is jön a lé. Jobb mint egy bankbetét. 
 Az árfolyam pedig hozza a kötelezőt.... 
 :) 
 
dt7 dt7
ma, 12:57
előzmény: #807  Csoli72
#808
Okés:))
ma, 12:13
előzmény: #806  dt7
#807
Szólunk ha ki kell dobni a dollárt, nyugi! De szerintem Te is látni fogod, egyértelmű lesz a helyzet! :D
dt7 dt7
ma, 10:37
előzmény: #805  Csoli72
#806
Sziasztok,nekem is a második a szimpi,ott azért én is dobnám,mert utánna elég csúnya a jövőképet láttam..Legalább 1 héttel előtte szóljatok, nehogy nagy legyen a baj:))
ma, 10:17
előzmény: #804  fxboy
#805
No, már Te is ... ?! :))
Szia! A második jobban tetszik! :) És hát az az ereszkedő trendvonal sem fog kitartani az idők végeztéig ...
A tegnapi nap érdekesen sikerült számomra. Írtam, hogy majd attól fog függeni a pozíció menedzselésem, hogy mit mutat a jószág az emelkedésben. Csak hát az emelkedés ..... elmaradt. :DD
Így ment még egy kis kötögetés, meg most is az van ...
:)
szerda, 10:00
előzmény: #802  Csoli72
#803
Ügyes, nagyon ügyes!
 ....És amit még nem tudok, mert azok ugye nem a nagy nyilvánosságra tartoznak... 
 :) 
szerda, 08:56
előzmény: #801  fxboy
#802
Jó reggelt, szia! :))
Long és annak túlsúlya: A másikban a #21651 alatt találsz rá részben magyarázatot. De ami ettől sokkal fontosabb: Az én stratégiám alapvetően a H4-es trendek váltását célzott megfogni. Éppen ezért, ha csak minimális esélyét is látom annak, hogy a trend fárad, kifutja magát vagy fordulhat akkor mindig ellene kötök. Ha beigazolódni látszik a sejtésem, akkor pedig felépítem a pozíciót úgy, hogy túlsúlyba kerüljön az ellen oldalon lévőkkel szemben. Természetesen mindkét esetben (fordulhat, beigazolódik) tévedhetek, így az aktuális pozíció(építés) súlyozása folyamatos változásban van, az aktuális helyzettől függően. Rákötés alatta/felette, részzárás, teljes zárás, ráépítés H1 szintvisszatesztben, ez mind a kellékek tárházát képezi, persze nem feltétlenül kell mindig mindegyiket felhasználni. Jó esetben, ha a fordulat jó ütemben van elkapva, akkor általában van egy-két alappozi és a H1-es ráépítés. 1-2, max. 3 nap macera szokott lenni, utána napokig mozi van, majd jön az ellen oldali játék. Ha látom, hogy a korrekciót letudja 1-3 nap alatt egy 60-80 pipes oldalazással (jelenlegi helyzet is lehet ilyen, valóban), akkor visszasúlyozom a pozit (részzárok, pénzt így is termel), majd az impulzus megindulásával zárom a maradékot és fut tovább az ellen oldali (általában brutál nyerőben lévő) pozi.
Jelenlegi akció: Hétfőn elkezdtem építeni a longot, kb. 1,5-szeres túlsúlyba került a shorthoz képest. Teljesen ez sem igaz, mert az USD/HUF-on is van long, így kb. ezzel lett teljesen kibalanszírozva az összkötések aránya. Éppen ezért tegnap bátran lehetett tovább építeni a longot (hétfőn ugye nem talált a forduló és az alja), az arányuk 3-szoros lett a shorthoz képest (csak az EU-ra vonatkoztatva). Mivel tegnap a megindulás elég vérszegényre sikerült, így este lokális csúcs közelében ment egy részzárás (már valamennyi a zsebben, ugye), az arány lecsökkent 2-szeresre. Éjszaka az M30/H1-es korri ellenére (az én szignál rendszerem alapján!) átváltott a H4, ez alapján vadászhatnék visszatesztes pozit, de mivel a játék erősen kétesélyes (bőven van esély az általad vázolt "1-2 nap oldalazással letudja a korrit és aztán tovább le" forgatókönyvre) és a longjaim még így is kétszeres méretet képviselnek a shorttal szemben, így a ráépítést most kihagyom (egy pozi amúgy is onnan van, ahonnan most a H1 korriban kb. rákötnék). A mai nap a mozgás intenzitását fogom figyelni, ha el tud mozdulni tempósabban fölfelé akkor jön az említett mozi és a felfelé irányuló H4 monitorozása, ha pedig lagymatag az emelkedés, akkor valószínűleg újabb részzárás jön.
Nagyjából ennyi! :DD
szerda, 07:46
előzmény: #793  Csoli72
#801

Jó napot! :) 
 "... long kezd túlsúlyba kerülni ..." 
 Volt ez tegnapelőtt este. Miért? Jó ez?
 
 Én nem merek longolni. Csak shortjaim vannak. Igaz, mostanában így egy kicsit beszűkült a mozgásterem, mert lent, mélyen is vigyorog néhány zsák usd (mint dt7). De nekem eur ellen van, így dől a lé a swapból. Az usdhuf-nál nem ismerem a swap viszonyokat.
 
 Ennyi lett volna a korri? Lehet hozza a jóslatomat? 1-2 nap oldalazással letudja a korrit, kicsit csillapszik h4 és tovább le? 
 :) 
   
dt7 dt7
kedd, 10:07
előzmény: #799  fxboy
#800
Üdv,szinte csak az 90%$,10%€.Én tudatlan 280 nál vettem,de azóta azért jócskán higítottam.De előtte azért volt egy viszonylag nagy nyerőm még a rozsdás beiktatása utáni időkből:))
kedd, 07:26
előzmény: #796  dt7
#799
Hi, jól gondolom, hogy teli vagy usd-al?  
 
 
dt7 dt7
hétfő, 23:04
előzmény: #797  Csoli72
#798
Hosszú rögös út vezet odáig:)
hétfő, 22:11
előzmény: #796  dt7
#797
Először jussunk el odáig, hogy pluszban legyél! :)
dt7 dt7
hétfő, 21:26
előzmény: #795  Csoli72
#796
Paritást is lehet nálad rendelni?Vagy az már feláras?:)))
hétfő, 21:21
előzmény: #794  dt7
#795
Na mit rendeltem Neked? Kitörés az egy éve tartó csökkenő trendből! :D
Van még egy két ellenállás, meg szintvisszateszt is lesz még, de ha fordulni akar, akkor most megteheti! :)
dt7 dt7
hétfő, 21:12
előzmény: #793  Csoli72
#794
Úgy legyen:))
hétfő, 20:57
előzmény: #792  fxboy
#793
Túltolták a 221-en is. Hiába, a kitörés, az kitörés! Az egy éves trendvonal letörése meg külön téma ... :) Ezt írtam a másikban, de a kollégák az új csúcsot vizionálták. H1 durván túlfeszített, ahogy írtad is és a H4 is fárad már, bár még van benne lehetőség. Építettem ma longot, de lehet, hogy holnap még pofozni kell rajta valamennyit. Shortból egy keveset zártam: a rosszabb helyen lévőt (1,24090), összpozi kb. 15%-a volt. Elég durva összeg van összehedgelve, tudok építkezni mind a két irányba, long kezd túlsúlyba kerülni, de óvatosan kell játszani mert elsodorhat az ár! Délutántól rá van rakva a robot, ez jól látszik a mozgásán. Ha fordul pattanni fog, mint a víz alá nyomott labda! :) De a napos hetes egy irányban, egy rövid H4-es vissza teszt után mehet egy komolyabbat lefelé - most minden feltétel adott lenne hozzá! :))
hétfő, 19:52
előzmény: #791  fxboy
#792
.....aha,, ennyit a 223x körüli fékről.
  
 Akkor is túl sok az esés h4-en. 
hétfő, 17:00
előzmény: #790  Csoli72
#791
Szia!
 Sztem is h1, h4 túl feszített itt 223x körül. De sztem nagyot nem fog korrizni, inkább kioldalazza magát itt 1-2 napig, mert d1-en bekóstolt a bika kumo alá. 
 Tavaly okt-ben volt utoljára a bika kumo alatt. Igaz nem sokáig, csak kb 1 hónapig és utána még erőset tudott feljönni, mint tapasztaltuk. De akkor w1-en a bolli közép alatt volt, közelebb a bolli alsóhoz. Most w1, mn bolli több teret ad lefelé. 
 Viszont aggódom az mn IKH miatt.
 
  
hétfő, 10:34
előzmény: #789  fxboy
#790
Szia! Jó a 666-os vonal igaz? :) Írtam a múlt héten (lehet, hogy a másikba), hogy most nem fog akkora szerepet játszani, így is lett! 1,2238 most az érdekesebb, ha azt letöri, akkor mehet nagyobbat lefelé. Nem lesz azért ilyen egyszerű szerintem - bár a dollár kitörésben van és az egy éves emelkedő trendvonal is elesett végre, de a H4-re figyelni kell, mert lassan kifutja magát! Jó hír viszont, hogy ha mára sikerül piros napos gyertyát csinálni, akkor határozottan megerősítést nyer a napos trendváltás és mivel a hetes irányába forduló, meginduló naposról beszélünk, ezért akár mehetnénk egy szépet is lefelé - egy rövid korrektív H4-et követően. Naposban, hetesben óriási potenciál van, 1,18 környéke első körben! :)
Most amúgy longot építek, de a short bántása nélkül (hedgelem a nyerőt :D) és nem tervezek vele hosszú távra! :))
USD/HUF long meg húz mint a gőzmozdony! (szintén 1 éves trendet tör éppen) :)

Topik gazda

fxboy
fxboy
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE