fxboy fxboy
4
4
5
2014. június 20. | 17:23
#1

édes-savanyú  Sziasztok!A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..

A lényeg: Segítsetek főzni!

Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell

A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.

Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.Jó étvágyat!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
hétfő, 10:39
előzmény: #1046  aquila.
#1058
De azért rövid távon (remélem hogy csak rövid távon) down trend van, mindentől függetlenül. A novemberi talp óta egyre magasabban fordul...
hétfő, 09:03
előzmény: #1054  NickD
#1057
:)
hétfő, 08:21
előzmény: #1055  dt7
#1056
Oks :)
dt7 dt7
vasárnap, 21:49
előzmény: #1054  NickD
#1055
A nagyok mindig visszatérnek nyugi.
vasárnap, 20:23
előzmény: #1053  fxboy
#1054
Köszönöm a jószándékot, úgy látom, te is egyike vagy a normális embereknek, aminek külön örülök :) (Ritka...) Szigorúan csak kis összeggel csinálom, és szerintem ez sokáig nem is fog változni. 
Meg kell hogy mondjam, kiváncsi leszek a mostani eurusd helyzet folytatására... de arra is, hogy Csoli egyszer csak vissza fog-e térni :)
vasárnap, 19:37
előzmény: #1051  NickD
#1053
Azt javaslom Neked, h a rossz indulatú, piszkálódó, kötözködő hsz-eket próbáld meg figyelmen kívül hagyni. Ne is reagálj ilyenekre, mert csak eszik az energiádat, elterelik a figyelmedet a fontos dolgokról. Amíg bizonytalan vagy a tudásodban, csak kis pénzzel, megfontoltan trédelj! Soha ne érezd úgy, hogy elszalasztottál egy jó alkalmat! Jó alkalom mindig van  és lesz, de a pénzed véges. 
  :) 
vasárnap, 13:47
#1052
Köszi Fxboy, hogy írtad a lényeget :) Tetszik a fórumotok. Én eredetileg Csoli módszere miatt kerestem meg az Édes - savanyút, bár még nem volt időm kikeresni azokat a hozzászólásokat.
Remélem, hétfőn Vadi megint megosztja a meglátását :) Majd amúgy is szeretnék hozzá menni tanfolyamra. Egyrészt mert normális emberileg, másrészt - mint írtam - ő iszonyat képbe van szerintem :) Jó, tudom... nem jövőbe látó :)
vasárnap, 13:39
előzmény: #1048  fxboy
#1051
Köszi :) Remélem, egyszer csak visszatér. Kevés errefelé a normális, nem mások lenézésével szórakozó ember, aki elfelejti, hogy valaha ő is volt kezdő (és biztos tett fel hülye kérdéseket kezdőként). Nagyon sajnálom, hogy elvitorlázott, mert a savazásából is sokat lehetett tanulni.
Én sajna csak néhány hónapja csinálom, és sok dolgot józan paraszti ésszel tanultam meg. Nyilván a setup-ot az ember folyamatosan fejleszti, és alapvetően szeretem ezt a fórumot, mert sok megközelítéssel, sok módszerrel szembesülhetünk, amik egy részét akár a saját stratiba be is lehet építeni, ha kellő nyitottsággal áll hozzá az ember. Az én véleményem az, hogy mondenki csinálja úgy, ahogyan a legjobban átlátja/legnagyobb hatékonysággal tudja csinálni. Ha ebbe éppen stopp nélküliség is benne van, hát benne van. Az hogy valaki így csinálja, attól még másnak nem kell. Persze el lehet mondani a véleményt, de nem úgy, hogy közben ordenáré módon hangsúlyozza, hogy csak az ő módszere működik :)
vasárnap, 08:43
előzmény: #1044  NickD
#1050
"...tudom, ez nem is az a topic, ..." 
 De az! 
  Itt lehet mindenről írni. 
  A lényeg, h jól érezzük magunkat.... 
          :)  
  
vasárnap, 08:39
előzmény: #1046  aquila.
#1049
Szia aquila, kb én is így gondolom most a trédet, ahogy leírod. 
 Kb 2 éve alapjaiban változtattam a módszereimen. Nem a P-ra megyek elsősorban, hanem a számlamutatókra. Aztán a P, olyan melléktermék féleség.
  Főleg e/u, de mást is kötök, de kizárólag +swap irányban és ügyelek a korrelációra. Inkább hosszú trédek, de néha, elmefitnesként fillérezek is dt-n. Naponta végignézem a piacfigyelőben az instrumentum kondíciókat, van-e swap változás. 
 Arra számítok, hogy ha e/u-ban szűkülne a swap olló (mert egyszer el fog jönni az ideje), akkor fellő az árf.  Rögtön zárok mindent. 
  Leírtam ide a szla-im floating % (szla egyenleg bázison) kb értékeit és abban a  +swap kb arányokat, bemutatva, h mit számít az a néhány cent/fillér +swap. De kitöröltem! Nem akarok a hivalkodás bűnébe esni! A lényeg az, hogy megfelelően erősek most a számláim. 
 Kb 8-9 éve olvastam: "Kapzsiság és félelem nélkül trédelni".  ... 
  :)  
vasárnap, 07:54
előzmény: #1044  NickD
#1048
Szia NickD,  Én nem tudok ezekhez a számokhoz mit hozzászólni. Csak azt tudom, amit Te is írsz, h : "...nagy bakot nem lőhet, ha nem zárja le, csak 2 hét múlva, vagy épp 2 hónap múlva, mert legalább a kamatot is bezsebeli. ...." 
 Vannak olyan cca 1,5 éves pozijaim is, amik most bukóban állnak, de a +swap miatt jelenleg 0, kis+ körül hoznak.
     
  A tutit senki sem tudja, akire gondolsz Ő sem. Eléggé sokszor leírta, h valószínűségekkel számol. 
   
  Csolinak átadom....  :) 
  
vasárnap, 07:37
előzmény: #1045  daxlisgyuszi
#1047
...dehogy muszáj. Mármint ezt a ICO-t komolyan venni. Ellenben érdemes Gattyán Györgyre emlékezni. 
   
  A brand ambassador-ral viszont lemennék.... 
     :)   
vasárnap, 06:52
előzmény: #1041  fxboy
#1046

Jól látod, ezért járok ritkán én is az eur-usd fórumra.
Van egy nem kicsi kamat előnyünk a dollárnál, és van egy havi 50-milliárd visszaszívott usd.
Az egyre kevesebb mennyiség is hatalmas előny. A kamatkülönbözet  meg még rátesz egy lapáttal, ha ez a kamatelőny folyamatosan csökkenne, még akkor is a kevesebb mennyiség miatt lenne hatalmas erő az usd-ben.
Minden egyes emelkedés, csak korrekció nálam és ameddig ez a környezet nem változik, addig ez így is marad.
A short hosszú távon is jól működik, több mint egy évtizedes devizakereskedési múltam, és ez idő alatt, eddig elért eredmények is alátámasztják ennek hitelességét.
A forex kereskedők jelentős része a nem megfelelő kockázatkezelés, és az ide-oda ugrálás miatt, veszít ezen a piacon.
szombat, 20:55
előzmény: #1043  fxboy
#1045
"Puma Swede"-t sunáznám... már ha 15 éves volnék...:))... amúgy viccnek is rossz a cucc.. (mármint sztem).
 
re: "ne menjünk le kutyába, ha nem muszáj"... tényleg muszáj??
 
))
szombat, 19:18
előzmény: #1041  fxboy
#1044
Bocs hogy közbeszólok, tudom, ez nem is az a topic, de pl senki sem tudja hogy mi lesz hétfőn. Van aki azt mondja, tovább le (na azért nem a paritás, csak az 1.1350, teszem hozzá, hogy én, mint 0 km-es kiskakukk is minimum az 1.14-et várnám), van aki esküszik hogy 1.16 fölé. Amúgy mindegy is, mert ez egy hullám. Akinek 1.14-es shortja van, az - szerintem - nagy bakot nem lőhet, ha nem zárja le, csak 2 hét múlva, vagy épp 2 hónap múlva, mert legalább a kamatot is bezsebeli. A nagy megmondóról meg csak annyit, hogy ahhoz képest hogy 1.1520 - nál long kitörést várt, Niagara fall lett :) Aki tényleg tudja a tutit azt mindketten tudjuk hogy ki :) Amit leírt hét elején, az úgy is lett... Viszont szeretnék kérni tőled egy szívességet ismeretlenül. Légyszi add át üdvözletemet Csolinak az újévi jókívánságaimmal. Nagyon sajnálom hogy lefalcolt, szerintem még ő az, akitől nagyon sokat lehetett volna tanulni, és hozzám az ő kereskedési módszere (és Kvnepperé) áll a legközelebb. Úgyhogy ha könyvet ír, én akarom megvenni az első példányt. Köszönöm, hogy elolvastad amit írtam.
szombat, 17:02
előzmény: #1038  daxlisgyuszi
#1043
Itt egy cryptocég,  pre-ICO fázisban, a felnőtt tartalom iparból:
 
https://topicolist.com/amastar/  ;
 :) 
 
péntek, 20:47
előzmény: #1041  fxboy
#1042
brrr  :    ....fölmenne.... 
péntek, 20:46
előzmény: #1016  fxboy
#1041
e/u , Mindenki várja föl, w1 fordulóról beszélnek, meg havi fölben örömködnek. 
   Sztem is jó lenne egy kicsi föl, de én nem várok mn nagy ugrást, pl ebben az évben 2-t. :) Mert ilyen várakozás is elhangzott.
 
 Olyan szép lenne az a 17 környéke mn bközép, w1 bfölső. Minden klappolna, pont ezért nem lesz... :)  
 
https://www.mql5.com/en/charts/9602412/eurusd-mn1-admiral-markets-as ;
 
 Ha föl menne 1.20 - 1,21 környékére, még akkor is a 10 éves eső csatiban vagyunk... csak azoknak, akik vagdalkoznak az erős fölökkel..... 
  :) 
szerda, 14:36
előzmény: #671  fxboy
#1040
Megy a bolhacirkusz!  
  Megtört szárnyú sasmadárnak nem teccik az új(régi)megmondó dumája. Vérig van sértve: "... undorító habitusod lehet a való életben. vagy csak egyszerűen nem tudod elfogadni hogy más is működik mint amit te gondolsz??? ...." "..azt hittem elfárad 1idő után  és felhagy a szardobálással, de látom nem.végül is mindegy , ha ebben látja az érvényesülést tegye. ez a fórum erre is alkalmas.. ..." 
  Már elfelejtette, h az ő stílusa is ugyanilyen ocsmány volt, ha nem hittünk elég erősen a mesébe illő számainak: "... csak tudod kellene 1kis képzelőerő , anélkül mindig hitetlen fogsz maradni. ..."  
 Miközben a tudása még kissé hiányos volt: "...30-4937588 ha valaki esetleg telefonon tudna kép vagy link berakás tecnkikájában ide.  persze ekézni és anyázni is lehet.ha valaki ettől jobban alszik. ..."  (sic)    
   :) 
január 08. | 07:15
előzmény: #1038  daxlisgyuszi
#1039
Nem rossz az a fafej. Meg lehet spórolni a harci/bukósisakot. Meg aztán mutatja azt is, h már benőtt a lágya.
 :) 
 
január 07. | 20:25
előzmény: #1037  fxboy
#1038
Tudom, hogy nem akartál rábeszélni... (mert) nem is tudnál... közismerten fafejű vagyok...:))
 
ha lesz még ötleted, akkor hajrá, nyomasd csak ide... szívesen megnézek bármit... főleg ha mérvadó, okos tag vezeti elő. :)
január 07. | 18:59
előzmény: #1036  daxlisgyuszi
#1037
Még nem biztos az a benyitás. Még nézelődés,  kutatás, rágódás, dumcsizás van .
 Még nézelődöm itt, a kriptában, aztán majd lesz valahogy. Erre a 4art....-ra van még néhány hetem.
  
 Nem rábeszélni akartalak, csak kellet egy mérvadó, okos tag véleménye is. - Kösz.
  Azé ha látok vmi érdekeset, majd szólok, véleményt kérek... 
  :) 
  
 
január 07. | 11:01
előzmény: #1035  daxlisgyuszi
#1036
Mindamellett sok sikert neked hozzá!... kituggya lehet épp ebből szerzed majd az újabb dollármillió(i)dat...;)
január 07. | 10:57
előzmény: #1030  fxboy
#1035
Há'nemtom!... annyi minden "kecsegtető" cuccba bele lehetne nyitni megspórolt kocsmapénzzel meg ami üvegvisszaváltásból összejön :) hogy a végén még a reálprofithoz is hozzá kellene nyúlni, azt meg nem szeretném... 
 
re: 
 
#11: "Startupokkal mi nem foglalkozunk."
 
#32: "Soha ne fektessen olyan cégbe, melyet nem ért."
 
stb... stb..
 
;))
január 07. | 07:59
előzmény: #1033  fxboy
#1034
Csoli, ha olvasod ezeket, Te is agyalj a cuccon!
 :) 
 
január 07. | 07:57
előzmény: #1032  fxboy
#1033
sztem pöröghet a felhasználás.  Vagy bilibe lóg a kezem.... 
  :) 
 
január 07. | 07:56
előzmény: #1031  fxboy
#1032
Képzeld el, pl, mész az uccán akarja a fagyiárus visszaadni az 1000 eur bankjegyedből a visszajárót. Az okostelóval lekattintod a bankjegyeket, s 1 pillanat alatt mondja a 4art app a telódon, h OK, vagy azt, h a fagyiárus simlis a bankjeggyel... 
  Nem is beszélve a Louvreról és Ermitázsról...  .....mennyi fagyit elnyalnak már ott?
 :) 
   
január 07. | 07:49
előzmény: #1030  fxboy
#1031
... gondolom nem csak az app letöltése, hanem minden egyes használata is pézbe kerül. Így már felfuthat a felhasználás köre. 
  
  Böngészem a crypto gazdaságra épülő projecteket (start up (?)) . Kereskedői (tőzsdei) robot technológiától tartok, pedig abból van sok. Termelő-, szolgáltatóipari projectek érdekelnek, ami létre is hoz valamit.
  :) 
 
január 07. | 07:41
előzmény: #1029  daxlisgyuszi
#1030
Igen, úgy gondolom. 
   
 Az ICO fázisban, márc 31-ig 0.30 EUR-nak megfelelő ethereumért kapsz 1 tokent. Utána a tőzsdei fázisban (akkor már coin) felugrik az ára. - Állítólag !  
  A profit abban lehet, h pézért lehet az apphoz hozzáférni. 
  A white paper-ban ismerteti a technológiát. 
   
  Állítólag van valamilyen európai bankjegy vizsgáló cég, ami az eu-i (nem csak EU) pénzek biztonsági technológiájával foglalkozik. Ez a cég is benne van állítólag(!?) a buliban. Állítólag (!?) az Ermitázs, a Louvre is tulajok ebben a 4artech...-ben, ami nem új cég, de most akarnak majd tőzsdére (crypto tőzsdére) menni. Így gyűjtenek lét. 
 Amint olvashattad, most, márc 31-ig min 500 eur-nak megfelelő ethereummal lehet beszállni. Néhány ráalvás után asszem ennyivel belenyitok. A kocsmapézen spóroltam.
  
  Azt mondják, ez az új (5.  ?) ipari forradalom, a crypto világ. Legalább itt legyek forradalmár, az utcára már úgysem megyek ki. Csak fotelből...     
   :) 
  
január 06. | 17:14
előzmény: #1028  fxboy
#1029
Megnéztem... érdekes kezdeményezés. Ez a műtárgyakat digitális ujjlenyomattal ellátni képes app jó példa (lehet) a blokklánc értelmes alkalmazására. Emellett persze (véleményem szerint) meglehetősen limitált (lehet) a szóba jöhető célközönség köre és száma... spekuláns-befektetőként pedig nem világos, hogy miként is tudnék ebből profitálni... (úgy véled h. esetleg venni kéne a kibocsátás előtt álló tokenből és később megpróbálni drágábban rálőcsölni valakire?)... ;))
január 06. | 07:26
előzmény: #990  daxlisgyuszi
#1028

Szia Gyuszi! Erről mi a véleményed: 
https://www.4art-technologies.com/ ; ?
 :) 
 
dt7 dt7
január 05. | 18:24
előzmény: #1026  fxboy
#1027
Oooo sajnálom.Remélem visszatér.Majd hívom én is.Köszi az infot kapitány.
január 05. | 17:33
előzmény: #1022  dt7
#1026
Beszéltem Vele. Teleszaladt a hócipője a mínuszolókkal, s törölte magát a fórumról. 
 
január 05. | 17:27
előzmény: #1021  trader5
#1025
Hi, örülünk, hogy új régiként ide is benéztél. :) 
Igen, reméljük, h többet írnak majd.... :) 
   
január 05. | 09:49
Törölt hozzászólás!
#1024
január 05. | 09:49
Törölt hozzászólás!
#1023
dt7 dt7
január 05. | 08:57
előzmény: #1019  fxboy
#1022
Szia!
Buék!
Nem is láttam.
Majd rácsörgök,mondjuk ha elrabolták ott nembiztos hogy van térerő!
január 05. | 00:47
előzmény: #1020  fxboy
#1021
Csak a regisztrációm új, én nagyon nem :)
Csolit sajnálom,Őt is és Szarvasvadászt is kedvelem,remélem,hogy egy kis pihenő után visszajön.
Ahogy magamat ismerem párhónap múlva úgyis  törlöm újra a regisztrációm :)
"ja azok a fránya ige kötök :)"
BUÉK !

Topik gazda

fxboy
fxboy
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE