Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI vasárnap, 09:38
Előzmény: #112526  Zsolt90
El is mondta, hogy hogyan: Muské lesz a Treasury,  Kennedyé  Eü, az igazsgászolgáltatás és a hadsereg neki fog dolgozni, az alkotmány megy a kukába,  érdekes, hogy ezeket nem olvasta senki
borembuk vasárnap, 08:06
Előzmény: #112499  pomperj
Kamala Harris a megtakarításának a jó része snp követő ETF-ben van. Rengeteg cikk leírja pontosan mit tart. Emiatt nem mondanám azt hogy a tőzsdére kevésbé nyitott.
szieszta vasárnap, 07:50

Én nem voltam Amerikában, de egyik ismerősöm fél évet töltött ott és neki az volt a véleménye, hogy az ottaniak mindent elhisznek, főleg a politikusoknak. A hosszan tartó jólét elkényelmesítette őket és ha egy reklám azt mondja, hogy ez jó, akkor az jó is.
Szerinte az amcsik nem  törődnek a politikával, nem néznek be mögé, hanem csak  az ígéreteket figyelik, ki ígér nagyobbat. Ha úgy élhetnek jól, hogy az USA megkétszerezi államadósságát, ám legyen, kinek fáj ez?
Egy valami azért fontos, a büszkeségük, hogy ők a világ urai, a legjobbak. Ezt fent kell tartani.
Barátom fia volt kint egy évet cserediákként. A gyatra nyelvtudásával és azt itteni közepes eredményeivel ott kiemelkedően jól teljesített, az osztályban az első, az évfolyamban az első háromban volt. Azt állította, a nyelvtudáson kívül semmiben nem lépett előre, sőt. Persze nem egy elit, csilli billi iskolába járt ott.
Nem azt mondom, hogy nálunk ez nem így van, a 2/3 bizonyítja.
elrow vasárnap, 00:47
Előzmény: #112535  papafilip
Igen, igazad lehet, de azért elég furcsának tartom ezt a gyakorlatot.
papafilip vasárnap, 00:25
Előzmény: #112532  elrow
Csak a helyi választásokra érvényes, hogy olyan szavazhat aki nem állampolgár.
https://www.usa.gov/who-can-vote
papafilip vasárnap, 00:20
Előzmény: #112534  elrow
Igen, csak abban az esetben más szabályok vannak. Pl. washingtonban ez:
The county auditor shall require any person desiring to vote at a voting center to either sign a ballot declaration (generally in locations where ballots are scanned) or provide identification (generally in counties where voting is done electronically, although even in these counties the auditor can verify a voter's signature to a signature on record).
(Any individual who desires to vote in person but cannot provide identification shall be issued a provisional ballot, which shall be accepted if the signature on the declaration matches the signature on the voter's registration record.)
Szóval kár úgy csinálni mintha bárki csak úgy besétálhatna és szavazhatna. Kell ez előzetes regisztráció, ha nem mutat fel személyit.
elrow vasárnap, 00:02
Előzmény: #112533  N0MAD
Napi több ezerszer nyilván nem képes senki beállni a sorba újra és újra szavazni.
Az általam előbbiekben belinkelt Állami Törvényhozók Országos Konferenciája (NCSL) honlapján konkrétan ezt írják: "Fourteen states and Washington, D.C., do not require any documentation to vote at the polls."
N0MAD szombat, 23:26
Előzmény: #112532  elrow
Akkor id nélkül napi többezerszer is szavazhat nyilván.
Tutibiztoshóziher így van ez?
elrow szombat, 23:17
Előzmény: #112531  Kapzsidözsi
Nem, egyáltalán nem túlzás amit írtam. Az usa jópár államában az is érvényes szavazatot adhat le aki nem is állampolgár. Vajon mi lehet ennek az oka? Feltételezhetően az, hogy az utóbbi években illegálisan bevándoroltak is szavazzhassanak...a demokratákra nyilván.
Kapzsidözsi szombat, 23:06
Előzmény: #112528  elrow
Ez azért kicsit túlzás amit mondasz. En úgy tudom pl. kötelező az előzetes regisztráció, annélkül senki nem tud szavazni.
ursa szombat, 22:26
Előzmény: #112508  KrisztinaI
Ezt mondom én is ha Trump nyer ő vámokat akar bevezetni de nem csak Kínának hanem az Eunak is. Én azt tudom elképzelni ha tényleg nyer akkor lenne kipakolás a tőzsdéken Kína és a fejlődő piacok Eus piacok is na de nem tartana sokáig pár nap kitudja és az esés mértékét sem lehet meghatározni.... Na de közép távon lehet Trump megtudna egyezni kevesebb vám vagy nem is lenne vám... de az odébb lenne.... Tehát Trump győzelem után esés lenne több tőzsdén....Ez az azonnali reakció 
szkrik szombat, 22:05
Előzmény: #112518  pomperj
Valóban nem emelkedtek a gold- és silver miner cégek részvényei annyira, amennyire arra számítani lehetett volna a jelen gold/ silver árfolyam mellett. Ennek lehet természetesen az az oka, amit Pompi említettél, de azért azt is meg kellene jegyezni, amelyről szerintem senki sem beszél, se itt, se az angol/ német oldalakon, de véleményem szerint fontos tényező, hogy az elmúlt 10 évben több jelentős, vezető bánya megháromszorozta a részvényeinek a számát, Konkrétan egy pl: a paas-nak, amely azért nem egy gagyi cég, 2011-ben 110 mio részvénye volt, 2022-ben 220 mio, 2023-ban 360 mio, 2024-ben pedig szerintem még több. Bár a google csak a 360 mio-t adja ki, de úgy emlékszem, idén is volt részvény kibocsájtás. De ha mégsem, maradjunk a 13 év alatti háromszorozásban. Szerintem ezért nem emelkedett a paas árfolyama az egekbe. Mert már most is ott van.. 2011-ben a max árfolyam kb 33-35 usd volt. Mostanában 23 usd. Felháborodva kérdezhetnénk, vajon miért van itt, miért topog még mindig itt az árfolyam! Vagy azért, amit te is említettél, Pompi, ti. hogy egyesek már tudják, hogy csökkenő trendben vagyunk (ezt majd meglátjuk), vagy azért, mert a részvény higíiás miatt a mai 23 usd valójában 23x3= 69 usd lenne a 2011-es részvényszám mellett, ami a mindenkori max paas részvény ár duplája valójában. Szerintem már most is maxon van az árfolyam, és ezért sem ment magasabbra az. Természetesen 35-40-es ezüst árnál ez is emelkedni fog, de nem 35-40-re, vagy 50-re ahol reálisan lennie kellene, ha nem lett volna részvény kibocsájtás. Kérlek írjátok le a véleményeiteket erről. Nekem ez a meglátásom.
elrow szombat, 21:48
Előzmény: #112525  Kapzsidözsi
Az usa-ban több olyan állam is van ahol nem szükséges ID ahhoz, hogy szavazz, tulajdonképpen bárki besétálhat és szavazhat. Egészen elképesztő.
https://www.ncsl.org/elections-and-campaigns/voter-id#toggleContent-15991
drexler76
drexler76 szombat, 21:33
#PLTR
Palantirt nézegeti mostanában valaki? Az utóbbi időben eléggé kinőtte magát, sok megrendelés érkezett. A Mag7-es jelentésekben sok AI költség volt, ezekből PLTR-nek is csoroghatott (pl MSFT által). Kedden teszi közzé a Q3-as számokat PLTR.
Másik oldalról, ha valóban Trump nyerne sok kormányzati megrendelést nyerhet el - lásd a korábban emlegetett "paypal mafia" (Thiel és a Musk féle Trump támogatások, America PAC, stb). Ezek azonnal árazódhatnak is be az árfolyamba. 
Én hétfőn lehet veszek egy vaskosabb csomagot.
Mit gondoltok?
Zsolt90 szombat, 21:26
Előzmény: #112525  Kapzsidözsi
Az en kinti ismerosem trumpot mondtak, hogy o fog nyerni. Ha igy lesz, akkor en is abban bizomnem, amit Janos lent irt, hogy hagyja a szakembereket dolgozni. 
Kapzsidözsi szombat, 21:16
Előzmény: #112499  pomperj
Köszi a részletes választ. 
Irigyellek California miatt. Nekem Colorado jutott egyszer - de életre szóló élmény volt.
A mérgezett légkört , gyorséttermi verekedést szerintem fel se vedd. Ez most már mindennapos gyakorlatilag a világ rengeteg szabad választással rendelkező országában. Óriási a polarizáció.
Nem vagyok otthon a témában. Te amerikai állampolgár is vagy ez nem kell a szavazáshoz?
Egyébként te kinti szemszögből , tapasztalatokkal hogy látod az esélyeket? Mint mondanál , ki fog nyerni? CSak kiváncsiságból kérdezem...
szieszta szombat, 21:11
Előzmény: #112517  Ishar

A bitcoin akkor fog igazán robbanni, ha rájönnek, hogy az egész coinpiac egy óriási léggömb, ami mögött nincs semmi érték. Már 120 milliárd tethert varázsoltak elő, de van még jó pár stabilcoin, ahol nem nagyon tudják felmutatni, hogy igazi dollárral van fedezve. Nem beszélve  a számtalan coinzaciról, ahol nagyobb körbetartozások vannak, mint 2008-ban az ingatlanbizniszben.
A coinbányászok is hitelt hitelre halmoznak, persze bitcoinalapú kölcsönök felé nyitnak.
Figyelemre méltó például a rangsorban 24. helyen tanyázó PEPE -ez egy viccccc?
https://coinmarketcap.com/currencies/pepe/
kajli_man
kajli_man szombat, 21:06
Előzmény: #112522  elrow
A 2022-es választás előtt volt valami, bár szelektíven. De olyan formában, mint ami Amerikában volt az tényleg nem volt.
elrow szombat, 20:34
Előzmény: #112521  Bandita
Ne értse félre senki, nálam jobban kevesen utálják jobban Orbán-t, csak pomperj a hozzászólásában mintha párhuzamot vont volna a usa covid alatti helikopterpénz (ingyenpénz) között ami a lakosságnál landolt...és Orbán intézkedései között. Nem, itt nem volt semmiféle ingyenpénz osztás covid alatt a lakosság felé.
Bandita szombat, 19:26
Előzmény: #112520  elrow
Olyat, mint bármikor máskor. 
Strómanoknak, rokonoknak. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek