Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LBalaton
LBalaton péntek, 16:09
PBR-el mi van már?
9-11 közé beesik?
kozi723
kozi723 péntek, 16:00
NIO-rol valakinek egy jo elgondolasa, elemzese?! Budthedip mar felhivta ra a figyelmet a Hangseng topikban.  
Bandita péntek, 15:47
Előzmény: #112476  kozi723
Elnézést kérek minden LAC-ban érdekelttől, nem volt időm fórumozni, így beírni sem, hogy eladtam. 
Innen borítékolható volt a fordulás. 
Legközelebb jelzem, bocs még egyszer.
mozarto péntek, 14:42
Előzmény: #112476  kozi723
Én  türelmes  és kitartó leszek 3,7-ig. De  SENKIT nem akarok befolyásolni. !
kozi723
kozi723 péntek, 14:23
Előzmény: #112473  tamasm
Szia! Tulajdonkeppen pontosan igy latom en is. Kicsit banom, hogy tegnap nem vettem meg a masik reszet a pozicionak. De hat sajnos ez van, tartottam magam egy elkepzeleshez. Sokszor estem mar abba a hibaba, hogy valtoztattam a kigondolt beszallon es par napra ra megis meglett volna az eredeti is. 
.
Amugy igen, a premarket eleg jol mutatja az iranyt, de szinte mindig van egy napon beluli restoltes is. Nem zarja sokszor centre pontosan, 1-2 cent hiba lehet benne. Ugyhogy ha most tippelnem kene, akkor 4,10-en talan kaphatsz is ha szeretnel. (Szerintem letoljak nyitas utan).
.
A beszallot az alapjan idozitenem a helyedben, hogy hany lovesed van. Tobb reszletben tervezel venni, vagy egyre losz? Ha tobb, akkor szerintem 4-4,20 kozott jol kapod barhol. De en tuti tartanek loszert kesobbre, mert ki tudja milyen piaci reakcio lesz a jovo het elejen… 
szieszta péntek, 12:51
Előzmény: #112472  Bodegue
Ez pontosan így van és ezért nem is jönnek illegális migránsok. Ahogy máshova sem.
tamasm péntek, 12:38
Előzmény: #112434  kozi723
Szia kozi,
Ismét LAC, csakis elmélkedés szintjén; azt láttam az elmúlt 1-2 hétben, hogy már a premarket is viszonylag jól megmutatta az irányt. Most úgy tűnik, hogy kár volt 3,9-4 körül nem venni, mert most van a prognosztizált első alj szinten (4,2-4,3). Viszket a tenyerem, de nem szeretnék futni sem utána….
Köszi, ha megosztod, hogy látod most.
Bodegue péntek, 12:27
Előzmény: #112468  szieszta
Az Orbán kormánynak az illegális migrációval, meg az ingyenélni akaró kamu menedékkérőkkel van baja és nem a külföldiekkel. Tényleg nehéz különbséget tenni ezen?, mert ez teljesen más kategória, nem kell összemosni.
Óriási különbség van az illegálisan az EU ba érkező, az okmányait a tengerbe dobó, gyakran szélsőséges migráns és a pakisztáni orvostanhallgató között,  aki 5000 usd-t fizet félévenként vagy a visszatérési kötelezettséggel beengedett, leellenőrzött, filippinó vendégmunkás között. 
Soha nem mondták, hogy szabályozott keretek között nem jöhet nem EU-s személy MO-ra. Inkább azt mondták, hogy kb 300k ra van szükség, de nem fegyveres embercsempészekkel, maffia útján, hanem hivatalosan, okmányokkal, visszaküldhetően, azokat, akiket mi elfogadunk.
KrisztinaI péntek, 12:18
Előzmény: #112462  szieszta
Mindennek vannak fokozatai....saját sofőr, nemrégen láttam egy kislányt a Youtube-on, aki saját sofőrrel és Rolls-ban ment el a londoni Dior-ba shoppingolni....:-)
Lifegoal :-) 
https://www.youtube.com/watch?v=PCc1qDMsgMI
Az igazi luxus, amikor ez neked mind megvan egyszerre: szabadidő, egészség, a Rolls, a luxusottohon, akár több is, útlevelek és mindezt olajozottan működtetik másik körülötte, ilyet nagyon kevés ember tud elérni. Ha megnézed az autós részvényeket.... a Mercedes haldoklik, a Porsche éppen, hogy elvan, a Ferrari pedig kb úgy néz ki, mint az NVDA.... az igazi luxusban nincsen válság.
Az LVMH és a többiek már nem belőlük élnek, hanem a középosztályból, mert rájöttek, hogy nem mindegy, hogy 10 embernek készítünk 10.000EUR-s táskát, agy 10000000000000000000 embernek 1000EUR-s táskát az utóbbiban több pénz van. Persze, most is készítenek drága, egyedi darabokat, de az nem ready to wear.
Boole péntek, 12:16
Előzmény: #112461  pomperj

SP500, továbbra is ez a várakozásom.
https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/xstation5screens/199/213/8f1541e9736af0d2c7c3fc602f483d72feaf2b1c.png
RIG-et tegnap megdupláztam.
CVNA gyors shortot lezártam. Köszönöm, aki feldobta az ötletet.  
KrisztinaI péntek, 12:10
Előzmény: #112454  Zoltanovitsch
Ha szereted a luxusipart, akkor érdemes olvasni, mindegyik Kínára figyel...
szieszta péntek, 11:53
Előzmény: #112464  pomperj

Az előző hozzászólásommal éppen az orbánkormányt bíráltam. Mert a migráns a legnagyobb ellenség, nem engedjük be őket, de mégis itt vannak.
Magyarország jobban teljesít, de csak azért, mert függünk valakiktől. Ha az jobban teljesít, lepotyognak a morzsák nekünk is.
Ezt mindet pozitívumként kommunikálni viszont elég átlátszó dolog, amin viszont a lakosság 2/3-a nem lát át.
Az mezőgazdasági területalapú támogatások tervezett elvonását is katasztrófaként tálalják, az élelmiszer árak duplázódását előre vetítve. Csak azért, mert brüsszel a rossz. 
Közben egy kis matekozás után kiderül hogy: 
Most az EU-s területalapú támogatás 140 euró/hektár. A búza átlag terméshozama 5 tonna körüli hektáronként, ami 5 ezer kilogramm. Egy kilós kenyérhez 1 kiló búza még sok is. Ez alapján 140/5000= 0,028.....tehát ennyi euró támogatás van 1 kilós kenyérben.
Én úgy látom, Kínának nagyon sok pénze van, ha  fogy, majd nyomtat, mint az amcsik. Abból viszont nemcsak Kína fog kapni, ahogy a FED által elővarázsolt dollárok sem csak az amcsikat gazdagították. 

pomperj
pomperj péntek, 11:47
Előzmény: #112466  Kapzsidözsi
igen, igazad van,
de ezzel a bizonytalankodo vacak kommunkacioval,  es ovatoskodo kinai  " kislepesek politikaval "
eddig nem sikerult  atutoen eros hangulatval;tozast elerni. Az ilyesmit amerikaban jobban csinaljak.
De ettol meg meglesz a fordulat, es lesz kinai tozsderally, de nem olyan gyorsan. 
Kapzsidözsi péntek, 11:22
Előzmény: #112465  pomperj
Azért én pár hete a felpattanás majd az azt követő korrekció után rövidebb távú és masszívabb emelkedést olvastam ki Kína kapcsán a megnyilatkozásaidból. -- Most mintha már óvatosabb lennél. Nem beragadt pozíció mondatja velem ezt--- Többségét kis haszonnal eladtam.
pomperj
pomperj péntek, 11:11
Előzmény: #112461  pomperj
5)Azsia
par napja mar itt vartuk az Azsia lefordulast, tegnap  alighanem megkezdodott.
NIKKEI gap-down,
KOSPI gap-down, 
Jakarta JKSE egy hete esik es mar a supportot teszteli
Nifty Indiaban mar  -10% eseben van, es a supportnal tart.
.
HangSeng es SSEC oldalaz es meg nem igazan kezdte meg a vart (c) hullamos esest a fibo62 fele.
Nem vagyok  optimista rovid tavon, meglepi lenne ha  pozitiv  iranyba indulna, ami azert egyszerre 
2 kereskedelmi haborut (USA es EU ellen)  vivo orszagnal nem laza es  szokasos kimenetu ugy, 
es jozanul nem  elvarhato Kinatol sem. 
.
Az mese, hogy Kinaban minden fenyes es viragzik. Kozkeletuve valt  hazugsag, sokszor ismetelve.
Igaz, en tovabbra is  pozitiv iranyu kozeptav fordulatot varok a kinai tozsdeiken 2-3 honapos tavlatban.  
De napos szinten marad SSEC-nel a fibo62 vonal fele eses, lasd a 2 nappal ezelotti projekcios  chart.
.
https://imgur.com/a/S4w3L3A
pomperj
pomperj péntek, 10:48
Előzmény: #112457  szieszta
Par  baj azert akad a gondolatmenettel.
Az egyik, hogy a nemetekhez valo gazdasagi kapcsolat mas nagysagrend mint a kinai.
A magyar export 20% resze megy No-ba.
Es mennyi is a kinai? Elenyeszo 2%, sot nem is novekszik, hiaba emlegetik evek ota a propagandaban.
Raadasul nyilvanvalo, hogy a kinaiaknak Mo nem azert kell, hogy tolunk vegyenek akarmit. Az mese.
Hanem mert hajlandoak vagyunk igen kedvezo feltetelekkel kaput nyitni nekik Europaba:
adunk relative olcso bermunka jellegu temakhoz olcso  infrastrukturat. Ennyike.
.
A masik, hogy most az egy evidens tevedes, hogy  a kinaiaknak most van penzuk. Nincsen.
Es ami van, az bizony a sajat gazdasagi elenkitesukhez kell, 10Trill Yuan, 
es raadasul oriasi invesztalas igeny van az amerikai korlatozasok miatt uj iparagak (pl. semicond)
fejlesztesere kell,  es nem nekunk kolcsonozgetni.
.
Ami a pizzafutarokat illeti: 
igen keves magyar akar az esti hidegben motorozva pizzat vinni a zsufolt Bp-i utakon.
Minden EU orszagban jo sok "migrans" csatorrnat epitenek es tisztitanak, szemeteskocsin  ulnek, stb,
es tiszta mazli hogy hajlandoak ilyen munkakra,  mert a helyi lakossag belefulladna nelkuluk.
N0MAD péntek, 10:45
Előzmény: #112462  szieszta
Ha meg nem is a pénzért csinálja hanem ez az élete és a szenvedélye?
Hulye lenne a világhírű hegedűs, énekes, olimpikon, bárki aki teljes életét rátette valamire?
(Az én szememben valahol igen, mert -nekem- nem érné meg az az ár, a munka amit beletett, és nem is vonz a világhírnév. De ha ők meg azt mondják beleragadtam a középszerbe és elpazaroltam az életem akkor igazuk lenne. De egyrészt élveztem az elpazarlását masrészt így is több jött ki mint álmodtam. Sebaj. Én most se csinálnám utánuk.)
szieszta péntek, 10:28
Előzmény: #112459  lngnl

Én is ezt írtam. A luxus a fizetett sofőrnél kezdődik és nem a luxusingatlannál, hanem a luxus szállodánál. :-)
Például van egy osztálytársam, aki elég nagy pénzeket forgat, az érettségi találkozón irigylésre méltó karrierről számolt be.
No neki van sofőrje. De nem azért, mert dicsekedni akart vele, egyszerűen egy baleset után rájött, hogy nem lehet napi 25  órát dolgozni. Mikor éjfélkor megérkezett a repülőtérre, hazahajtott és reggel hatkor már újra  a repülőtéren volt, hogy kilenckor már Franciaországban adja el szolgáltatását. 
Tényleg irigylésre méltó???
A legdrágább laptopja és telefonja, hogy szkájpon keresztül láthassa lánya cseperedéstét? Szépen vasalt guccsi öltönye, hogy az üzletfél lássa tehetségét. Megalázkodó stílusa, amely mindenhezértéssel párosul.
Szememben ő is csak egy díler, aki árulja portékáját, igaz az egész EU-ban. 
Igazi gazdag akkor lenne, ha ezt valaki más csinálná, ő meg élvezhetné gyümölcsét.
pomperj
pomperj péntek, 10:21
Előzmény: #112455  pomperj
2)DOW daytrade
.
https://imgur.com/a/lLIN6c2
.
Itt is kerdeses, mi van  a nagyobb timeframe-ben? Amig fontos support ala nem esik 5 subhullamosan,
 addig nem okos nagyon elkotelezodni a Bear irany mellett. Addig az Ending DIagonalnak kinezo
formaciorol kiderulhet hogy Leading Diagonal es wave(i) hullam volt, a rakovetkezo eses meg (ii).
Ez most NDX-ben es SPYban is elofordulhat.
.
3)SPY daytrade
Lehet egy WXY korrekcios szerkezet, ami kozel kesz van. De itt is konnyu maskepp latni.
.
https://imgur.com/a/Hgi7HLO
.
4)OIL
Tegnap ota 15min charton egyre  nyulik felfele a mozgas, most mar nemcsak befedte a gap-et, 
de egesz kozel kerulpt a 72.3  ellenallasi szint attoresehez is ma reggelre.
.
Egyaltalan nem biztos, hogy mi a helyes es valodi  szamozas. Egymas utan jonnek a mediakban 
a nagyon pesszimista BEAR hangulatu cikkek, de kozben egyreszt a chart nem tisztan bear kinezetu,
masrest kozben jonnek bullos cikkek is.
Es latszik, amiota Mag7 meggyengult, elkezd menni at a penzt a commodity es fem mufajba.
.
https://imgur.com/a/TcgQoFz

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek