Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 kedd, 18:10
Előzmény: #86919  N0MAD
Arányokat kell hasonlítani.
Flat adórendszer vs sávos progresszív, ahol 2,5x bérek vannak kb, más eredmény nem tud kijönni belőle.
És az szja sem elég, teljes bérköltség és nettó bér aránya kell, tök mindegy, hogy minek nevezem az elvonást.
N0MAD kedd, 18:05
Előzmény: #86918  FR73
Magyar vs osztrák minimálbér összege?
Magyar vs osztrák mediánbér összege?
Vagy csak az adó érdekel a netto mellékes? Érdekes szemlélet.
FR73 kedd, 18:00
Előzmény: #86917  geza77
Magyar vs osztrák minimálbér adótartalma?
Magyar vs osztrák mediánbér adótartalma?
geza77
geza77 kedd, 17:55
Előzmény: #86897  geza77
ha tehát az ember keres kint az osztrákoknál 1810 euró/hó akkor az ott nem egy magas fizetés, itthon viszont átlagbér feletti!  Ha ugyanennyit keres itthun is, mint aki kint akkor 1810*0,15= 271 eur az adó itthun???  kint meg  1810-1120= 690  690*0,2= 138 eur??? 
Akkor ennyivel kevesebb az szja kint magasabb kulcs mellett??? ajajjj
Fsociety
Fsociety kedd, 12:41
Előzmény: #86915  bronz
Rossz nyelvek szerint a router is ujraindult. Gatlastalanok a mai fiatalok.
bronz kedd, 12:15
Előzmény: #86911  Bandita
VPN. Ez veszélyes. :) Soros műve. :)
Akárcsak egy programozói hiba 2010-ből, ha tetszőlegesen átírtad az URL-t egy ponton, már feltörésnek hívták anno,pedig köze nem volt hozzá.
https://index.hu/tech/biztonsag/2010/02/23/feltortek_az_orszagos_valasztasi_iroda_honlapjat/
Moka_Brikka kedd, 12:07
Előzmény: #86907  EURHUF_goes_to_haven
On topic: 
EURHUF-ot eddig tartotta a H4-D1-en a fib 100 extension, és az eső csatorna alja. Fib 161.8 felett még mindig a korrekció a valószínűbb szcenárió nálam, főleg amíg a 2024 májusában indult emelkedés csatornájában van az árfolyam. Kicsit a mostani mozgás emlékeztet a november 29-december 12 között esésre. Akkor is fib 161.8-ig lejött. Szerintem sanszos, hogy lemegy 404 (fib. 161.8 környékére) még akkor is, ha ez a lefelé kör egy kisebb korrekció része. Nagy kép nálam változatlan. Én DCA stratégiát csinálom ebben. Vagy helyesebben ECA :)
----------------------
Off topic:
Kérdés, ha a németek is elengedik egy kicsit az államadósságot, akkor milyen hatással lesz a QE a reáleszközökre.
-
Sajnos nem vagyok szakértő. Én csak a magam példáját és tapasztalatát tudom megosztani. Lakhatási ingatlant nem kezelek befektetésként, nekem az inkább passzíva, és quasi halott tőke. Nekem ez elsősorban életviteli döntés. 
.
2014-es vétel volt a korábbi lakóingatlanunk (még pont a CSOK-ot megelőzően vettük, és kb. 1 héttel a híres Zsiday cikk előtt állapodtunk meg). Az a vétel is élethelyzetből fakadt. Ezt végül egy családi elszámolás miatt kellett eladni 2022-ben (és most diplomatikusan fogalmaztam). Nagyon hezitáltunk 2022q3-ban, hogy mit csináljunk. Akkor már volt minden rossz hír, ami lehetett. Végül megléptük. Szerintem nagyon szerencsések is voltunk a tekintetben, hogy  jót tudtunk alkudni (~12%) egy olyan ingatlanra ami tetszett is. Szerintem a kínálat akkor is szörnyen szűkös és rossz volt amúgy (n+3-as lakások Bp III. kerület és környéke), de a szentiment még rosszabb volt. 
.  
Nem bántam meg életvitel szempontjából, hogy nem a bérlést + befektetést választottuk, és eddig úgy néz ki, ha el kéne adni, akkor anyagi szempontból sem. 2023q4-ben ui. ingatlan ~22%-kal többért kelt el, mint a mi vételünk. Azóta szerintem még feljebb mentek a tényleges árak is. Megjegyzem egyik vétel után sem mondta senki, hogy milyen jó vételt csináltunk, pedig tényleg jó ingatlanokról volt szó lokáció, méret és állapot tekintetében. A 2014-esről pedig már tényszerűen ki lehet jelenteni, hogy anyagilag is jó vétel volt.
-
A 18 éves ciklus elméletre csak a 2022-es vétel után találtam rá, pedig nem mai az eredeti elmélet. Eddig nagyon aszerint alakulnak a dolgok. Hogy a végkimenetele is az lesz, azt nem tudom. Jason Pizzino videóit én csak ajánlani tudom. 
.
Mindenkinek a saját döntése, hogy mit lép meg. Mi arra jutottunk, hogy megfelelő kockázatkezelés mellett érdemesebb a rossz hírek és körülmények ellenére is meglépni a vételt. Ez a mi élethelyzetünk szempontjából jobb döntés volt. 
.
A tökéletes időpontot nagyon ritkán tudja az ember real-time észre venni. Nekem amúgy ez a lakhatási ingatlan egy kicsit hasonlít a gyerekvállalásra is: amikor az élethelyzetben van az ember, akkor sok tud lenni a bizonytalanság, de ha jók az alapok, akkor ezeket meg lehet oldani. Bocsánat a hosszú írásért, csak a "tökéletes vihar előtti csendről" ez jutott eszembe, és kellett nekem pár adalék a konklúziómhoz. 
-
Fsociety
Fsociety kedd, 11:40
Előzmény: #86908  Nedden
Dollárban még jöhet meglepetés!
N0MAD kedd, 11:26
Előzmény: #86911  Bandita
Az informatikai kihívás részére már én is reagáltam, hogy 8-9 éves kor felett megugorható, de azért a "profi" fogalmát is tisztáznám ez esetben mit jelenthet, mert bár fenyegetően hangzik nem tudom mi az.
Hivatásos emailküldő? Iskolafenyegetésből élő tapasztalt róka? terrorógiai szakirányott végzett szakember?
Vagy?
Bandita kedd, 11:10
Ez a bombafenyegetés nem játék. 
Profi volt az illető. 
Eleve több, mint 200 email címre küldte ki!
Mekkora meló a címeket kikeresni és egyesével elküldeni!
Ez Huth Gergely volt:DDD a sajtóklubban, érdemes megnézni:DD
Aztán olvasom, hogy a nemzeti kiberkoordinátor, az Óbudai Egyetem professzora szerint is itt bizony profi lehetett az elkövető, mert -figyelem-:
VPN-t használt. 
Anyám, borogass. 
kkv14 kedd, 11:09
Előzmény: #86908  Nedden
Olcsó a dollár?  Mihez képest? Nehogy csalódj!
kisvasutas
kisvasutas kedd, 11:02
Előzmény: #86900  EURHUF_goes_to_haven
Ezt lehet úgy is értelmezni hogy aki az eladói oldalon van az ostoba döntést hoz. - nem vagyok ebben én azért annyira biztos.......
Nedden
Nedden kedd, 10:50
Na Kollegák eljött az idő a PMAP pénzek USD- be váltásának! De egyből a legjobb USD alapú ETF-be rakni. Az jól diverzifikált.
Ágyazatot nem ajánlanék ez nem az a topik.

A kormányunk megint izgulhat pont állampapír kifizetéskor olcsó a dollár! 
EURHUF_goes_to_haven kedd, 10:37
Előzmény: #86904  Moka_Brikka
Én most vagyok ott, hogy elkezdtem nézegetni az itteni piacot, hogy kb mit lehet venni, 150-400e € sávban. Első sorban lakás, mivel annak a fenntartási költsége jóval kevesebb, és először saját célra.
Önerő megvan, ha nem végtörlesztem a magyar hitelem, de, hogy ezt milyen mértékben fogadják ez az itteni bankok az jó kérdés. Amennyire tudom a ingatlan hitelek még mindig nagyon barátiak, ez támasztja az árakat, de németországban készülődik egy "tökéletes vihar", autóiparból kiindulva, egy nagy munkanélküliségi hullám, bevándorlás ellenesség, sok cég dobja most be a törülközőt. Persze a zavarosban lehet halászni, de ez szerintem még messze nem a vége... inkább az előszele... amolyan vihar előtti csend.
Moka_Brikka kedd, 10:36
Előzmény: #86904  Moka_Brikka
Nem talatam most meg. De ezek tettek fel
https://x.com/globalpropguide/status/1869280636906950884?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Adatok helyesseget nem tudom. De abban az eu-s nagy varasos tablazatban is eleg sok +5% volt fent, amin meglepodtem. Fact check lehet nem artana azert. 
EURHUF_goes_to_haven kedd, 10:31
Közben EURHUF on mégis mi a bánat zajlik ?? Hirtelen esett 1,2 Ft ot (erősödött)
Moka_Brikka kedd, 10:16
Előzmény: #86902  EURHUF_goes_to_haven
Winner's curse szakasz lényege:
“The trades in houses/property are almost exclusively driven by the motive to speculate in the prospect of reaping huge windfall gains, and the price of land takes off in almost vertical trend under the influence of what is known as the Winner's Curse. This is the period of frenetic trading which prices can no longer guide people towards rational decisions based on what something is worth. This is most evident in property markets. Investors become reckless to the point where the winning bids on property are made by people who make the greatest upwards errors in the assessment of what something's worth, not in its underlying value. The psychology is primitive, the property must be acquired. At any cost. So convinced is the purchaser that the windfall fortune is there for the taking that he will outbid all comers, whatever it takes, as prices escalate the gap between reality and fantasy widens to breaking point”.
-
Szerintem ez a szakasz zajlik, és még fog is egy jó ideig. Ingatlan piaci topra még inkább jellemző, hogy az egy időigényes folyamat. Nem véletlenül ült M. Berry is kb. 2 évig lényegében vesztő poziban, pedig milyen igaza lett végül. 
-
Druckenmiller is pár héttel a dotcom csúcs előtt szállt vissza, és bukott aztán elég nagyot. Pedig ő nem egy hülye gyerek. Majd ha ilyeneket látsz, az egy jó indikátor lesz szvsz.
-
Múltkor láttam egy aktuális nagyvárosi rent yieldes táblázatot. Majd megkeresem, mert meglepően magasnak találtam néhány nagy európai városban. 
kkv14 kedd, 10:03
Előzmény: #86896  Fsociety
Kifosztották, azt jelenti nincs több.     Olyan nincs, hogy kicsit terhes.  Vagy , vagy.
EURHUF_goes_to_haven kedd, 09:56
Előzmény: #86901  Moka_Brikka
Azzal a különbséggel, hogy kint alacsony a kamat, és az árra vetített % os megtérülés is sokkal rosszabb. Itt van 2-3% ot hoz egy ingatlan már sokat mondtam, amivel itt trükköznek az az adóleírás. 
Saját ingatlannál, csak  a munkadíjj MwSt ét lehet leírni és az is be van korlátozva.. (minden számlávan kell ehhez). Míg egy kiadott apartman esetén, MINDEN kiadás, leírható az adóból.
Ezért néha érdekes, mert a bérleti szerződésekben bele szokott írva lenni, hogy 100-150€-s tételig a bérlő téríti és az ő felelőssége a javítás ami halmozódik is idővel . Pl ha 5 évig semmit nem kellett javítani cserélni, utána egy 5x100(150)€-s tételt is állnia kellene.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a bérbeadó "örül" neki, ha valamit javítani kell mert azt "ingyen" lesz elvégezve. 
Moka_Brikka kedd, 09:46
Előzmény: #86900  EURHUF_goes_to_haven
Nekem ezért is nagyon "ül" ez a 18 éves ingatlanpiaci cikluson belüli winner's curse szakasz.
Nemcsak itthon megy ez. Külföldön dettó ez megy szvsz.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek