Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
De itt nem azért ennyi az autópályadíj, mert az eu várja, hogy emeljenek még rajta mindig? német autópályadíj 0 euró és FO$rintban, hogy a fidERESZesek is megértsék 0*410= 0 FO$rint ez egy alap axióma egyébként! 0euró = 0 FO$rint A németektől nem várja? Azért vicces, hogy tavaly egy euro5 szerelvényre kmre kb 4x el drágább volt az autópályadíj nálunk, mint a németeknél. Ugyanaz a szerelvény Angliába tartott.
Az osztrákoknál az ottani átlagbérrel számoltál 4779eur bruttó , itt meg az ittenivel 1675eur br ? 4779*0,635= 3034,6 1675*,6= 1005 autópálya matricába mérve 1005*410=412050/ 59210 = 6,95 1átlag magyar nem vesz 7 matricát a havi fizetésből 3034,6 /103,8 = 29,3 1 átlag osztrák meg nem vesz 30 matricát a havi fizetéséből 3034*410= 1243940 103,8*410= 42558 (Ezt bármire ki lehetne számolni, lenne rosszabb arány is sztem.... és autópálya, illetve utak minőségének különbségét ne is említsük, mint az összes többi különbséget se... ) ITT MÁR 4X FELETTI A TÁVOLSÁG NOMAD NAGYON JÓL FEJÉN TALÁLTA A SZÖGET! (Sok dolog van, ami ott alanyi jogon megy államiban akár, itt meg fizetős. Azt se feledjük, hogy ott van 13.havi és 14.havi fizetés!!! 4779*14/12= 5575,5 elnagyolva a havi átlag bruttójuk ezzel számolva még nagyobb a távolság ) És csodálkozunk, ha nem hasít a gazdaság? Nem közelített semmit a gazdaság az ottanihoz. Megmaradt a 3x távolság! Ha a nép nem tud költeni, nem lesz fejlődés... A lényeget Nomad nagyon jól összefoglalta .
Meg az áfán kívul a kiskeradó, ilyen-olyan elvonások, tranzakciós költségek, díjak és illetékek, amik nyilván nincsenek átterhelve a pógárra ugye. Így nézve mennyi marad meg meg hasznos ellenértékre fordítható? Cserébe legalább szar az oktatás (mennyien is beszélnek nyelvet ezer őrámyi nyelvtanulás után általános végén és középiskola végén? Scifi a középfok a nyelvizsgához mint alapelvárás?) Egészségugy (lehetnfizetni magánba ha nem szeretne a pőgár hosszabb várólistát mint a tülélési ideje vagy a “még megmenthető” kezelés ideje) Utak és tómegkózlekedés (autópályadíj osztrákhoz képest?) Közművek állapota Gizetőeszköz romlása (tényleg befektetéseken kell gondolkoznia az egyszerinek, mert a forintromlás üteme ugye, meg a folyószámlalekótés kamata, meg allampapír kamata. Ugyanannyit adnak külföldi hitelre eurokamatot mint lakosságira forntosat majdnem? ) De persze van amire számolatlanul megy, azt nem tagadom. Nem állítanám hogy az áfa az eletminőség különbség egyetlen oka. Vagy fő oka.
Amügy szetintem (ok kiejtéstől eltekintve) nem is az angol a fő gond (mondjuk tizenév külföldi munka után az is felfoghatatlan) hanem hogy halvány segédfogalma nem volt mit kellene mondania. Magyarul se ment volna szerintem. Na i lesz a baj. Mindezt úgy hogy a nagyrésze papírról olvasás volt, és még ott is bekarikázták neki menet közben a felolvasandó pontokat. Mivel a szokásos menetrend (elfogadják a vita pontjait előzetesen?) ugyanazok, nem akarom megtippelni mire koncentrálhatott tizeneven keresztül ha nem égett unalomig a memóriájába.
A válasz az, hogy osztrákoknál a bérköltség 63,5%-át, idehaza kb 60%-át kapja kézhez az átlagbért kereső (én 1 gyerekesre számoltam ki egy kalkulátorral). Tehát idehaza valamivel nagyobb arányú az elvonás, de az arányokban nincs túlzott különbség. Idehaza a túlzott áfa adóztatás a kerékkötő, és a gazd miniszter hallani sem akar áfa csökkentésről.
Az valoban nem mindegy,hova,de az mar igen,h mit hozol ki az eletedbol,vagy hogy egy nemzet miert nem mondja azt,hogy anyatokat,ebbol eleg,nem a beka segge alatt akarunk elni. Hozhatnam peldanak a lengyeleket,de Jugoszlaviaban nem olyan regen meg bombazas volt,most meg integetunk a horvatoknak,szlovenoknak,lassan mindenkinek. Persze,ha egy nemzetnek megfelel az,h a szajaba sz.rnak,az egy masik temakor.
Bátorak legyetek, meg kell egy kis szerencse is, na meg egy társ, az életben, akivel az akadályokat együtt vehetitek! és akkor majd megy. "Hogyan rejtsd el a saját és szavazóid fájdalmát?mészáros lőrinc vagyona: 2020: 479,4 milliárd forint 2024: 1241,8 milliárd forint orbánnak szerintem sikerült! És neked "kedves" fideszre szavazó?" https://imgur.com/a/yRXvGGF
Hová pottyant a gólya? Mutyisztán tolvajisztánba nem pottyantott. Ez nem volt az , hanem azzá vált! 1 évvel a hatalomra kerülésük után ezt a kijelentést tették: "2011ben mutatta be Matolcsy György a Széll Kálmán-tervet. A kormány akkor
hirdette meg az összefogást az államadósság ellen, a közmunkaprogramot,
de a rezsi befagyasztását is. A cél nagyra törő volt: az évtized
közepére az EU éllovasa lesz Magyarország. " Hazudtak már akkor is? Mi történt, hogy hátrébb kerültünk? Közben meg legyünk büszkék a lölő billiárdosodására? https://hvg.hu/gazdasag/20210301_szell_kalman_terv_matolcsy_10ev
Ezt találtam ma reggel! Mi a válasz az általad feltett kérdésre? Segítenél lécci?És még kérdezném, hogy a focisták 500 000 000 azaz ötszázmillióig miért adómentesek? Kint nincs ilyen megkülönböztetés gondolom ;) Kinti átlagbér 3100 Harmadik adósáv: 40%2997,34 és 5774,83 euro között 40% a kulcs.
(Ugyanúgy, mint az előzőknél, az első 1120 euro adómentes, a következő
rész 1812,42-ig 20%-os, 2997,33-ig 30%-os, és csak az afeletti részre
vonatkozik a 40%-os kulcs!) Negyedik adósáv: 48%5774,84 és 8600,33 euro
között 48% a kulcs. (Számítási mód, mint az előzőknél) Ötödik adósáv:
50% Mivel lehet csökkenteni az adót? Olvasd tovább a cikket a honlapon: http://www.burgenlandolas.hu osztrák átlagbér 4779 eur 1812,42-1120= 692,42 *,2= 138,484 2997,33-1812,42= 1184,91*,3= 355,473 4779-2997,33= 1781,67 *,4= 712,668 1206,6 az az átlagbérnél a 4779 25,24%-a bár a magyarok nagy része az átlagbért sem keresi meg, mint tudjuk !!! * ha a magyar átlagbérrel vetjük össze 1675-1120= 555eur *,2= 111 1675 nek a 111 szja pont a 6,62%-a Így könnyű lent tartani az szja-t, ha a nép 70%-a el sem éri az átlagbért... *** magyar átlagbér 1675 eur *0,15= 251 https://hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_orsz%C3%A1gok_%C3%A1tlagfizet%C3%A9s_alapj%C3%A1n
Vajon ott jobb e a fizu ahol a minimálbér nettoja több mint másutt a medián vagy akár az átlagfizu bruttója? Jó persze csúsztatok, az elso helyen olcsóbbak a bolti árak és jobbak a közszolgáltatások. Nem fair az összehasonlítás.
Mndenképp igazad van, sot, az adóért kapott szolgáltatásokat is össze kell hasonlítani a teljes képhez. Oktatás szintje, eü ellátás, szociális háló, de az utak állapotától a közbiztonságig és kózhangulatig minden. Kiváncsi vagyok melyik nyerne egy felmérésben.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)