Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Te, ulj le egy kicsit, sokkolni fog: Nem mindenki feltétlen híve pártnak, egyháznak, focicsapatnak vagy zenekarnak. Nagyon fiatalon ezek .elnezhetoek, de felnőttnél már valami fejlődési/ónnálósodási rendelleneséget jeleznek. Ok nyugi, sorosbrüsszel azért rohadjon meg, tessék egy pohár víz.
Nem én észrevételeztem hogy micsoda habzás megy me a topikokban, de tényleg. Valami frontváltozás lehet vagy nemtom amiből kimaradtam, mert egy jóindulatú óvodasba oltott budhista matula bácsi jelleggel nezem ma az anyázásokat. Valami hír amit nem hallottam? :D
Akkor nem csak nekem :) Élek a gyanuperrel higy csak egy túlhúzott antigéza stílusgyakorlatot láttunk felhabosítva és nem pedig szareuro csakaforint magánvéleményt. De lássuk a választ :D
Szerinted miért kérdeztem vissza? Elmondása alapján terljesen értelmetlen dolog a forinton kívűl bármibe is fektetni, mert csak. A számok beszélnek, 314 volt az euró 2014ben. Nodehát én sem érthetek mindent...
Szeretsz kockázatosan élni látom, én maradok a jó öreg biztonságos snp500-nál. Elég nekem az a 20++% évente dollárban. Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli. :D
Csak én érzek némi diszonanciát az elmondottakkal, hogy csakaforint, szareuro, aztán tavalyi feltorés (tóbbnyire én is amúgy) és minden is euróba? Mennyi volt az előményekből,a stiluselem ezek fényében, és mennyi a szareuro utálata? (Lehet le kellett volna vegyem, de nem sikerült)
Hát van több évnyi tbsz euro, dollár és huf csomag is, de megnéztem eurost pl HOLD EURO PB2 ALAPOK ALAPJA EURO PB3 ALAPOK ALAPJA HOLD MOLTO FORTE EURO ALAPOKBAFEKTETO RÉSZALAP Már kérdezték párszor de (vess meg érte :) ) költség részét nem nézegetem, a netto eredményt inkább. Meg ami részemrol annak dején meggyőző volt (rokonnak volt, még cocncorde idokben, nekem akkor még nem) hogy mutatta a 2008as eredményt, a nagy beomllás (ha jól emlékszem) negyed év alatt viszonylag visszakorrigált és az éves záró valami -0,1% lett. Költséget (lehet jobban tudod) privátban nincs (hacsak az alapokon belül nem) sikerdíj meg az éves küszöb feletti hozam 20%a. Mittudomén, dkj hozam feletti. Ez nincs hosszü távra köbe vésve, egy évre van meghatárova. Már fel fogok menni az mnb oldalára kóltségnézegetőbe, ott az elérés de sose volt ingerenciám bevallom, csak lyenkor érzem magam hülyének. :) Részemrol jó, elfogadom ha valaki tud jobbat, de én csak játszóspénzzel játszok, nem mindennel, ahhoz már nem vagyok elég fiatal :) Állampapírban is volt, ha mar téma, hát nem verdesem a hátsóm a földhöz így utólag (sokakkal ellentétben ugye) , de részemrol arra megfelelt hogy hogy tbsz “eltolást” csináljak, parkoljon a pénzem (pemap és pmap egyaránt) adómentesen amíg tavaly év végén bement a tavalyi és idén az idei tbsz-re. De nem ez volt a csúcshozam, ismétlem. Aztán mint említettem 90+% deviza(nem ő ötletük, én látom borusan a helyzetet, már többször is borusabban láttam mint ami lett) aztán meglátjuk. Fire lesz, talán fat-nak,is mondhatom, a helyszíne majd kiderül, nemcsak tőlem függ ugye szépen fogalmazva.
De ha erősödni fog a forint, akkor nem lett volna jobb mégis a 6.5es magyar álompapírba tenni,mint az elmondásod szerinti fos euróba? De főleg a jól bezuhanó PMÁPba? Leszel a pénzügyi tanácsadóm,és elmondod, hogy ez miért jó?
Én a PMÁP egy részét már a -1% kezelési díj mellett is decemberben kivettem. Egy része ment Kínai etf-be, egy része bankhitellel (tőkeáttétel miatt)megy új építésű ingatlanba. (drága de ez van) Egy része megy majd lengyel és európai piaci etf-be, ezek mind eurós befektetések. A tartalék marad PMÁP-ban.
Félreérthetőség elkerülésere, zsiday csak példa, holdnál van pénzem jelentős része, publikus a hozamszint nem utolag beszélek a levegobe. Szóval te akkor allin forint kincstárba? Csak hogy ne utolag tisztázzuk.
Szuper. Es amügy kell anyázni mindenkit aki ezek szerint rossz lóra tett és kevesebb hozamot vett el a kóltségvetésből? (Az hogy külföldieknek általában nagyobb eurokamatot ad a kormány mint a saját polgarainak az külön téma, nem rángatnám ide, meg a más országok euros allampapírkamatait se, de szerintem az egyéb eurös/dolláros hozamokat is hagyhatjuk itt (utóbbi években ott is dukalt a két számjegyű hozam és nem egyedi részvényrol beszélek) mardjunk a te feltételrendszerednél, magyar államkincstár) A jövore nézve mi a meglátásod? Ma 01.30, megéri a kincstári 6% forinthozam? Vagy inkább a (nemtom pontosan) 3% környéki eurós? Vagy 5% körüli dolláros? Merészkedjünk az etf-ek és privátbank ingoványos terepére? Privátbankok euroban megverik majd szerinted idén a kincstári hozamot? Zsiday esetleg? Én euróra (90+% jelenleg devizában) és privátbankra fogadtam. Év végén szeretnél körbekacagni, vagy akkor nem szeretnéd majd összevetni a hozamokat, ez ilyen egyszeri utolagos (valamiért)rohadjatok el beköszönés volt?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)