"Ráadásul a lakosság bizalma kulcs kérdés. Az pedig fogy, lásd lakossági kivonások. " A kivonások jó része pénzpiaci- meg rövid kötvény befektetési alapokba áramlanak, tehát de facto maradnak állampapírban. Tulajdonképpen csak devizás menekülők vannak, igaz, nem tudjuk hányan és milyen összegben, de azért még nem piacdöntő mennyiségben.
szia, szerintem az a hozamszint, amit ők írnak a tájékoztatóban, az egy szimpla belső megtérülési ráta a cash-flow-ra. napra pontosan, dátummal, XIRR (magyar excelben: XBMR) függvénnyel. így: https://prohardver.hu/dl/upc/2022-10/9884_2025-c.jpg oké, van egy század eltérés, de kb így jön ki. szerintem.
A MÁK 2025/C árfolyama: 70,31 %, a MÁK 2025/B árfolyama: 84,15 % Mi az oka az ekkora különbségnek? Ahogy látom, a paraméterekben nincs nagy különbség (ránézésre csak a lejáratok közötti pár hónap).
Amennyiben OV kérdezés nélkül kiléptetné az országot az EU-ból, akkor bizony lógni fog, vagy maradhat itt a kb. 2 millió tudatlan birkájával a pusztaságban. A kilépést még az értelmes fideszesek sem támogatnák. EU döntésig parkolópálya, de szerintem már dec.19 előtt szivárognak majd információk a döntésről.
Ezért, valószínűleg. https://akk.hu/content/path=AKK-arjegyzes Én hetek óta nyagattam az Erstet rövid papírért. Valamiért hirtelen lett 3 hónapos. Az AKK fixing 11,43% lett pénteken. Ők adtak volna 12,11% en. A piac mint a hírből is látszik teljesen fejre állt pénteken, nem volt normális árjegyzés. Talán már hétfőn látunk valamit. A hozam görbe alakja szinte meghatározhatatlan. Ha abból indulunk ki, hogy az O/N össze kell hogy érjen az alapkamattal, hiszen ez nem volt elkerülhető a múltkor sem, akkor nem kell még mindig kapkodni a magyar nem lakossági kötvényekért.... Persze már vannak nagyon vonzó hozamok, de az hogy a pénteki árjegyzés nem piaci nem jelent semmi jót. Lehet, hogy van még feljebb. Sajnos. Csak rövidre szerintem egyelőre, devizával fedezve, ha tudod. Nem biztos, hogy a forint támadóit elrettenti ez a kamat emelés.....Ráadásul a lakosság bizalma kulcs kérdés. Az pedig fogy, lásd lakossági kivonások. Szóval csak óvatosan. Dec 19-ig volatilis piac. Ha jönnek EU pénzek, akkor hosszúba lehet menni, ha nem akkor meg az országból. Akkor OV kilép az EUból. Nem fog téged megkérdezni.
Sziasztok, lenne egy kérdésem, kiváncsi vagyok mennyire van benne ráció. 2051/G-t van-e értelme csak az árfolyam nyereség céljából megvenni? Ha 2-3 év múlva az infláció és az alapkamat lemenne 3-6%-ra, akkor 2-3 év alatt 50-100% hozamot is el lehet érni, a kamattal nem is számolva. Pédaként megnéztem az árfolyamát és 4,6% infláció/1,5% alapkamatnál 1 éve 115%os volt az árfolyam.
Most lesz nagy biznisz a diákhitelt felvenni nulla százalékra, annak is akinek nincs rá szüksége, 3 év alatt kitermeli az állampapír hozama a diákhitelt, a többi ajándék.
Az állampapír évesített hozamot nem egyszerű és nem kamatos kamat képlettel számolják. Erre megvan a külön képlet. A legegyszerűbb számolás, ha kiszámolod a teljes hozamot, elosztod a vételi árral és a kapott százalékot visszaszámolod kamatos kamat szerint. Így megkapod azt az éves kamatot, mintha bankba tetted volna be a pénzt. Próbáltam egyszerűen leírni :)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.