Azért érdekes, hogy odaát most már a keménymag is arról beszél, ami miatt a Hathor liszt topic főcenzor többünket kitiltott. Jobb később ébredeni, mint soha.
A korlàt emeléséből làtszik, hogy ebben vannak nagyobb lóvék is. Ez így kevés lesz, már mint a 6,5%. 9-10% kell (8,9%-os forintgyengülés volt az utóbbi 1 évben), különben nem fogják tudni megfogni szerintem a távozni készülő tőkét. Ez viszont annak nyílt beismerése lenne, hogy végig hazudott a KáderSH. Patthelyzet. Ezt ők főzték ki maguknak. Idióta Marci ámokfutása beérni látszik.
Na már megy is a kapkodás....ekkora a kiáramlás? 2025. január 3-án bocsátották ki a 2028/Q1 Fix-et, most meg le is zárják hirtelen. Az új sorozatnál 50 millió helyett 250millió az értékesítési korlát.
Ezek a kretének tényleg az "új" 6,5%-os FixMáppal akarják megakadályozni a PMÁP tőkekivonást, miközben 1 évre visszamenőleg 8,9%-os forintgyengülés van? :))) Popcornt lassan bekészítem.
Mindez úgy, hogy ezért simán tiltott többünket még nem is oly rég. Engem márciusig már ok nélkül tiltott, semmi rosszat nem írtam, már az elég volt, hogy beírtam. Lisztes szerintem már javában kitáraz(ott), csak a fanatikus hívői hiszik el, hogy tartani fogja fordulóig.
Hogy felbojdult a szomszéd topik!😊 Két évig meg beszélni sem volt szabad 2025. első félévéről.😊 Hiába no,igazi magyarok! Ej, ráérünk arra még! Akkor megyünk át a hídon amikor odaérünk! Stb.😊
Tegyük hozzá, hogy a rendszer úgy lett kitalálva,hogy a kiszálló,de más magyar eszközökben újra befektetésre kerülő pénzek egy része,visszacsorogjon a magyar állampapír piacra. Úgyhogy egyelőre,akár még tovább is csökkenhetnek a kamatok Magyarországon.
"Az MNB tavaly szeptemberben felmérte, mihez kezdenek a befektetők az állampapírokkal, és a válaszadók 74 százaléka úgy nyilatkozott, nem tervezi lejárat előtt eladni lakossági állampapírját, emellett további 19 százalékuk is csak egy részét tervezi értékesíteni, ami mérsékelt portfólióátalakítási szándékot mutat. Emellett a válaszadók csaknem fele azt mondta." Én is azt jelöltem be, hogy nem adom el, miközben el fogom, mert már villogtak akkor is a KáderSH kamu számai.
Jól.látod. Annyi, hogy 24-ben a teljes kamat önmagában a tőke 16%-a volt, ha az és esetleg a januári kamatfizeteseseknél a tőke ment tbsz-re, az már számottevő
Belegondolva az állampapírnak volt egy kellemes funkciója: tbsz vetésforgó építése meglevő pénzből. Mondjuk 22ben meg 23ban mehetett tbszre az oda szánt pénz valami intezethez, 24 végi kivéttel tbsz 24, és pár hét után tbsz 25 akár egy heti hozamot leadózva, akár 25 elejei kivéttel. Még egy 26os csomag mondjuk pemap tartásából, és kész is az évenkenti lejárat, ami azért egy kellemes adómentes befektetési lehetőség. Amíg még van, de addig érdemes.
“ Visszajöhetne a PEMÁP, de nyilván nem fog.” “ Ugyanakkor nekik a forintban eladósodás a biznisz, mert azt hülyére lehet inflálni, lehet tovább szándékosan gyengíteni.” addíg amíg a lakosság be nem vezeti az eurót. És ne randomjózsinénizzünk, hogy nem fognak eurózni mert amúgysincs megrakarításuk, tízezer forintos nagyságrend nem oszt és szoroz országos szinten elinflálgatasilag. Nemsokára látszani fog miben landol a pmap, és mennyi landol, tőkerész is mozdul e. Ha jelentosen devizába mozdulnak az értelmezhető méretű tőkék akkor nem fogadnék forinterőre. Legyen az külföldi ingatlan (segítünk a gyereknek/unokának önrészbe vagy vegyünk ott nyaralót szint) devizabefektetés (befőttesüvegtől a privátbankig és a “legyen osztrák bankban inkább” szintekig) vagy teljes országváltás (kint tanul a gyerek, kimegyunk dolgoznitol a kivísszük az idős szülőket is lepésekig, ki tudja) Ha belegondolok lehet némi félelemfaktor a jövőre nézve világlátástól függetlenül (úristen mi lesz ha kormányváltás lesz/ úristen milesz itt ha ezek maradnak még négy évre, úristen mi lesz ha pont azok nyernek?!?) ami extrán generálhat kifele mozgást. Ha tévedek majd örülök a vártnál erősebb forintnak, sebaj.
Az én EMÁPjaim már decemberben átvándoroltak a 24-es TBSz-emre és ETF-é manifesztálódtak... és valóban a pmápos forintjaim nagy része is valszeg mennek az idei tbsz-re...
Szerintem a szopatás egyébként Hoffmann érkezésével fog jönni, miután látják a január végi reakciókat a 2033/I és a 2027-es fordulása után. Kurali elmondta, hogy minden marad így. Új seprő másképp seper, simán hivatkozhat arra, hogy azt az elődje ígérte, nem ő.
Pedokormány tőlem nem kap 10% kamat alatt forintot és akkor még így is csak nullán leszek, mert ennyit úgy is gyengíteni fognak rajta szerintem innentől. Főkomcsi megmondta, évi 10% forintgyengülésbe nem hal bele senki.
Visszajöhetne a PEMÁP, de nyilván nem fog. Szerintem lassan az EMÁP is megy a süllyesztőbe. 2,x% 3 havi EURIBOR kamatra nem nagy biznisz, ennyiért még a nagynemzeti pedokormány se kap hitelt, ahogy azt most láthattuk. Ugyanakkor nekik a forintban eladósodás a biznisz, mert azt hülyére lehet inflálni, lehet tovább szándékosan gyengíteni.
Egyébként csodállom a birka türelmüket! Senki nem hitelezi olyan olcsón az államot mint ők és ők csak azt hajtogatják,hogy 5-ért, 4-ért is megéri! Maaargit,maga nooóórmális?
Azért az valami döbbenet, hogy miközben már 10% körül van az éves forintgyengülés (2024.01.07-2025.01.07.) a lisztes szekta még mindig azon agyal, hogy DKJ, Máp+, BMÁP vagy Fixmáp legyen a PMÁP helyett. Lisztes is ki fog szállni még idő előtt, KEG-eseket anno megetette.
Amúgy jó hiszemű vagyok Surányival,azt gondolom, hogy csak azért mérsékli a "bagatellizálja" a problémákat,mert tisztában van vele,ha itt megindul a lavina,az egészen más dimenziókat nyithat meg az ország előtt. Hogy mást ne mondjak,ő bízik egy békés átmenet lehetőségében. Én nem.
K endre kb annyira kapcsolható az általam felvetettekhez, ahogy egy autó motor viszonyul az autó kárpit rögzítő bolhához. Egy térben vannak,de semmi közük nincs egymáshoz.
A történelem sokszor feladta a leckét a hivatalnokoknak, hogyan helyezkedjenek. Viszont K. Endre is névtelen kis senki volt és mégsem hagyták az út szélén, pedig az elnöki kegyelem úgy megrengette az Orbán-rezsimet, mint eddig semmi.
Juszt László facebook poszt: "Ahogyan arra Hadházy Ákos felhívta a figyelmet, szilveszterkor a Versenyhivatal stikában kitette honlapjára a Mészáros ex-veje elleni vizsgálat részletes jelentését. Eszerint Gázos Lőrinc kétszer annyiért épített vasutat, mint amennyiért a veje vállalta volna, s másfélszer annyiba, mint amennyire a kiíró eredetileg taksálta. A különbség 17 milliárd. Csak tájékoztatásul: az otthoni szakápolásra 2024-ben 8,9 milliárd forintot adott a kormány. Az idén 12,9 milliárdot szán erre. A Versenyhivatal a beérkezett hat ajánlatból csak a két „olcsót” vizsgálta, a kétszeresen túlárazott ajánlatot adó két céget gondosan elkerülte. (!) A hivatal talált egy olyan email-t is, amit a Gázos küldött az ex-vejének és amiben arra kérte, hogy lépjen vissza. Mi alapján indult a vizsgálat? Korábban a hivataltól azt mondták (!), hogy „bejelentést kaptak”. Pár nap múlva hivatal igazgatója már azt nyilatkozta, hogy nem volt bejelentés, hanem maguktól vizsgálódtak. (!) Értem én, hogy a hatalom csúcsán úgy gondolják, hogy jogilag mindent elrendeztek, s egy elbukott választás után sem lehet majd elcsípni őket. Csakhogy! Ebben a történetben is - mint az összes többi rablásban - számtalan olyan névtelen hivatalnok működött és működik közre, akik most elfordítják a fejüket, de aláírásukkal hitelesítenek dokumentumokat, a rabláshoz adják a nevüket. Őket viszont a hatalmasok nem fogják megvédeni. Nem fog odaállni az osztályvezető mellé Orbán, aki a haverját/őt hozzájuttatta a 17 milliárdhoz, nem fogja kifizetni az ügyvédjét annak a hivatalnoknak, aki eltüntette a kompromittáló iratokat, nem fogja azt a hivatalvezetőt gázos Lőrinc a saját cégébe felvenni, aki lenullázta az olcsóbb ajánlatot. Magyarul: gyarapodik azoknak az embereknek a sora, akiket most a hivatali kényszer, a lojalitás, az egzisztenciális félelem törvénytelenségekre kényszerít. De, akik egy napon - nem is olyan soká - kiteszik azokat a papírokat, amelyek a magukat érinthetetlennek gondolókat is ÉRINTHETŐVÉ teszik! Kiteszik a nyilvánosság elé, mert tudják, hogy ha eljön a pillanat, akkor nem fog működni a “parancsra tettem” védekezés…"
https://youtu.be/ieohCJnvjNE?si=hgPr72dzN2sUKOll Bakos Ádám,Vig. Jó volt,határozottan jó volt a beszélgetés! Kár volt elrontani a végével,amikor vargának és elquralinak is alálefetyelt. Két bűnsegédről beszélünk,akik aktív részesei az ország és a magyar emberek,előre megfontolt kifosztásának. Nincsenek illúzióim a felelősségre vonásukat illetően a későbbiekben sem, de talán az alájuk nyalást sem érdemlik meg.
Asszem ideget találtam néhányaknál. Szóval, nem csak félreértettétek, az évezred legsikeresebb évei folytatódnak, sőt a trend egyre fokozódik! Ha évtizedes eurhuf grafikont megnéztek ez a trend fog erősödni. Minden nagyon jó lesz, ahogy a főni mondta! Csak nem mindenkinek, ez ilyen.
Én csúnya számot képzelek tavaszi árfolyamra, illetve másutt is lehet hozamot/kamatot elérni, azt is érdemes beleszámolni. Ok, őrült nagy különbség nem lesz májusig nyilván, ez inkább csak a játék része, nem pár %okon múlik.
A 2029 éa 30 papírok infláció +1,5%-ot fizetnek, ha ezekböl kiszállok, akkor ugyanebbe nem tudok később visszaszállni. 2031 az infláció +1% és későbbi lejárat is, az szinte biztosan megy. Na de május 31 a kamatfizetése, addig hoz 7,5%-ot, ennyi HUF buktával nem számolok 415-höz képest.
Én a fixet ősszel eldobáltam meg a 2033I-t is. A 2029I kamatát mostanában költöm (kölcsönből) egy eladásra szánt lakás felújítására, szóval annak meg lesz a helye, visszaadom a haveromnak. :D A laskás eladásból is lesz sok forint meg PMÁP tőke is ott figyel majd 5,2% kamattal, nem tudom mit kezdek annyi hulladék forinttal.
Tehát úgy számolsz hogy a forint gyengülés kamatfordulóig kisebb lesz mint az addigi kamat. Hát én úgy tippeltem hogy tavaszig nagy csúnyaság lesz (jórészt pont a pmap kivételek miatt) és többnyire még 400nál leváltottam. Meglátjuk.
Én az összes PMÁP kamatfordulót türelmesen kivárom. Az egy napi fix, amit realizálni fogok az utolsó cseppig. A kamat megy a részvény piacra vagy aranyba, hogy HUF vagy deviza, hogy mikor melyikbe milyen arányban, az az akkori deviza árfolyamok függvénye. Lehet, hogy hónapokig BÉT részvényben lesz, és csak később lesz belőle deviza kitettség. Eleve május-júniusban a 3 nagy BÉT részvény is szép osztalékot fog fizetni szerintem. A tőke szempontjából a 2029 és 2030 PMÁP-ok maradnak, a többi megy. A 2031/I helyét még nem látom, hogy mi lesz belőle, de május végéig van rá időm. Ez a mostani terv
Kb. ezt szoktam volt mondani amit Surányi, hogy lassú lemorzsolódás várható ahogy eddig is, és nem csőd. Másrészt amíg a külső egyensúly stabil, több deviza jön, mint megy, és tele a padlás devizatartalékkal (arannyal), addig nagy tragédiák nem lehetnek a forinttal sem. (nem török út)
Húha, odaát van baj a lisztesben, ha a 799-es kenyeres még ezek után is 5-6%-os állampapírt akar venni... Beírnám, de lisztes Hathor tiltott márciusig.
Ide már minimum 10%-os kamat kellene, akkor talán bent tudnák tartani a PMÁP állomány nagy részét, de akkor meg tuti, hogy nagyobb forintgyengítést csinálnak még ennél is.
Ilyen ütemű forintgyengülés mellett ki a bánat vesz még forintos állampapírt?! Egy éve 380,1 Ft volt egy euró. Most már 416 Ft. 9,4% forintgyengülés 1 év alatt, az olló pedig nyílik úgy néz ki, hogy egyre jobban.
Politika az lenne, ha mi itt szubjektíven politikusok gondolatait népszerűsítenénk. Az nem politika, hogy objektív szempontok szerint bíráljuk a regnáló hatalmat. Ez csak a regnáló hatalom rajongóinak tűnik Amúgy nem kell elnézést kérni, ide bárki nyugodtan írhat, persze ez nem jelenti azt, hogy akik eddig ellenségesen viselkedtek velünk, azoknak egyből a segítségére is sietünk.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.